Valerian Stan: Știrea incendiară potrivit căreia plângerea lui Kovesi la CEDO ar fi fost declarată „admisibilă” e un jenant fake news

De Andrei Nicolae  /  

FOTO: Captură Adevărul

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum 48 de ore, în mass-media dâmbovițeană răzbătea informația conform căreia „sesizarea Codruței Koveși la CEDO a fost admisă”.

Fostul șef al Corpului de Control al Guvernului în anii 2000, juristul Valerian Stan, a explicat pentru ActiveNews care este realitatea.


„Știrea incendiară potrivit căreia plângerea lui Kovesi la CEDO ar fi fost declarată „admisibilă” e un jenant fake news.

Plângerea în chestiune n-a fost declarată "admisibilă”, ci, atenție – exact ca la Radio Erevan – „nu a fost declarată inadmisibilă” (în condițiile art 52A indice 3 din Regulamentul CEDO). O plângere poate fi declarată „admisibilă” numai în procedura din fața unui Comitet al CEDO (art 53 indice 1 din Regulament) – procedură pe care plângerea fostului satrap de la DNA n-a urmat-o. Îmi pare rău să văd că informația a pornit chiar de la avocata lui Kovesi, Nicoleta Popescu, fosta mea colegă de la APADOR-CH”, ne-a declarat el în exclusivitate.

 

Revista Q Magazine a obținut confirmarea acestei informații, răspunsul oficial al CEDO fiind că petiția doamnei Koveși este doar înregistrată, nu și admisibilă.

„Plângerea L.C. Kovesi împotriva României (nr. 3594/19) a fost depusă la CEDO în decembrie 2018 și este în prezent ÎN CURS DE EXAMINARE în fața Curții”, sună răspunsul oficial al CEDO.
 
Reamintim că la finele anului trecut, procuroarea Laura Codruța Koveși a atacat la CEDO procedura prin care a fost înlocuită din fruntea DNA.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia - VIDEO ÎN DIRECT:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Tache Mache 01.02.2019 02:50
    V-a plăcut fake news-ul, micuților? Iar v-ați luat după fenta propagandiștilor, iar ați fost proști! Păi cum adică să-i admită Cicloapei plângerea de la CEDO? Adică unii stau cu cincinalele până mișcă ăia ceva și ei îi admiteau zeiței chioambe plângerea așa, în 2-3 săptămâni?
    Vedeți, măi tefeliștilor, de-aia trăiesc bine securiștii pe spatele vostru: pentru că sunteți foarte proști. De-aia își iau banii toți găuranii, tapalabii, dogioii, cartirienii s.a.m.d.
    Și-ar mai fi una: știți de ce suferiți atât de tare? Tot de-aia, pentru că sunteți extrem de fantastic de mirobolant de proști. De-aia, dragii mei, de-aia vă tăvăliți în chinuri. Și ăsta e doar începutul. Când veți conștientiza cât ați fost de proști, abia atunci vor începe chinurile alea groaznice. Pentru voi acum e stadiul incipient. Zâmbiți, mâine va fi mai rău!
    https://www.facebook.com/TrenduriEconomice/posts/796805210671445
Ultima oră

14:21

CATEGORIA : „AM FOST UN DOBITOC”... ASTĂZI, CRISTIAN TUDOR POPESCU

13:10

2 decembrie: 25 de ani de la trecerea la Domnul a Părintelui Cleopa Ilie, sfânt duhovnic al Mănăstirii Sihăstria. VIDEO

12:00

2 decembrie 1935: S-a născut Nicolae Labiș, poetul lovit de pasărea cu clonț de rubin

00:30

2 decembrie: Sf. Proroc Avacum - a trăit cu 600 de ani înainte de Hristos; Sfinții pustnici Ioan, Iraclemon, Andrei și Teofil; Sfinta Muceniță Miropa

23:30

Despre Sfântul Apostol Andrei, despre Mihai Eminescu și despre cele Zece elegii care sfârșesc poezia (I) - Un nou interviu cu profesorul Constantin Barbu

23:00

Pr. Bogdan Florin Vlaicu: La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni! Dezbatere VIDEO despre Pericolele din aer, nanotehnologia și legătura cu pandemia, Summitul Covid și Ziua Națională a României

22:10

Centenarul Mărturisitorilor Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea (1923-2023) – Conferință duhovnicească dedicată Sfinților din închisorile comuniste, Brașov, 8 decembrie 2023, ora 18.00

21:35

Texas dă în judecată Pfizer pentru că a mințit cu privire la eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 și a conspirat pentru cenzurarea criticilor și catalogarea lor drept "criminali"

20:50

New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

19:42

Klaus Iohannis ne transmite salutări din Dubai, unde a aderat la ”Alianța Solară” (nu e poantă). Geo Grafik l-a surprins în exercițiul funcțiunii. ILUSTRAȚIA ZILEI

18:27

Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

17:45

Adrian Onciu: Fără suveranitate, libertatea rămâne doar un vis frumos

16:40

Eugen Mihaescu: 1 Decembrie 1990 - ÎNTRE LINII

15:30

Editorial de la Chișinău: La mulți ani, România, țară de glorii și dor!

15:00

Iulian Capsali: MANIFEST DE ZIUA NAȚIONALĂ: SĂ APĂRĂM CONSTITUȚIA ROMÂNIEI