
CSM și judecătorul Alexandru Vasile de la CAP Ploiești (foto FB)

Eroina de la Ploiești, Gheorghița Popescu, femeia care a reușit să
obțină în instanță suspendarea executării Hotărârii Curții
Constituționale nr 32 din 6 decembrie 2024, a insistat pe lângă
judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploiești să urgenteze
decizia, transmite Fanatik.ro. Magistratul de 45 de ani (foto) a lăsat însă cursul normal al procesului, așa că nu poate să fie învinuit de nimic, după cum încearcă acum CSM și presa aservită sistemului. Mișcarea civică pentru Apărarea Constituției a anunțat pe Facebook necesitatea de a ne exprima solidaritatea pe rețelele sociale cu Alexandru Vasile, judecătorul curajos intrat în colimatorul Sistemului.
Lumea Justiției relatează că „CSM INCEPE EXECUTIA JUDECATORULUI CARE S-A PUS CU SISTEMUL. La doar cateva ore dupa ce magistratul Alexandru Vasile de la CA Ploiesti a indraznit sa suspende Hotararea 32/2024, prin care CCR a dat lovitura de stat, Sectia pentru judecatori a CSM a asmutit Inspectia Judiciara asupra judecatorului: „In aproximativ 30 de alte cauze identice solutionate de curtile de apel din tara, solutiile pronuntate au fost de respingere a actiunii, practica judiciara fiind unitara in acest sens” - susține CSM.
Nu care cumva ca un judecator roman sa se puna cu sistemul! Acesta este mesajul pe care l-a transmis joi seara, 24 aprilie 2025, Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii, care a asmutit Inspectia Judiciara asupra magistratului Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploiesti, pentru simplul fapt ca acesta si-a permis sa suspende lovitura de stat.
Judecătorul din Ploiesti a dispus in prima instanta anularea Hotararii nr. 32/2024, prin care Curtea Constitutionala a Romaniei a anulat alegerile prezidentiale de anul trecut si – mai mult – a suspendat executarea aceleiasi hotarari pana cand Inalta Curte va decide definitiv daca o anuleaza sau nu (click aici pentru a citi).
In ceea ce priveste CSM, Sectia pentru judecatori isi justifica represaliile pretextand ca actul de curaj al lui Alexandru Vasile contrazice practica judiciara de la nivel national. Altfel spus, mesajul Consiliului este urmatorul: oricine indrazneste sa iasa din rand este penalizat rapid si fara crutare.
Iata comunicatul CSM:
„In raport de interesul public manifestat fata de solutia pronuntata de Curtea de Apel Ploiesti in cursul zilei de astazi, 24 aprilie 2025, Sectia pentru judecatori a CSM a decis sesizarea Inspectiei Judiciare in vederea efectuarii de verificari cu privire la savarsirea unei eventuale abateri disciplinare de catre judecatorul care a solutionat cauza.
Masura dispusa are in vedere faptul ca in aproximativ 30 de alte cauze identice solutionate de curtile de apel din tara solutiile pronuntate au fost de respingere a actiunii, practica judiciara fiind unitara in acest sens”., conchide amenințător CSM citat de LUJU.RO.
Cine este eroina din Ploiești:
Joi, 24 aprilie 2025, Curtea de Apel Ploiești a admis cererea prin care reclamanta Gheorghița Popescu solicita suspendarea executării hotărârii Curții Constituționale a României prin care au fost anulate alegerile din 2024. Cererea ploieștencei a fost depusă pe data de 10 aprilie 2024, fără ca pe numele Gheorghița Popescu să mai fi fost înaintată vreo acțiune de acest gen, din decembrie 2024 și până acum. În aparență, conform surselor ActiveNews, modelul plângerii a fost elaborat de fosta judecătoare Lăcrămioara Axinte. Alte curți din țară au primit plângeri similare și au în curs judecarea lor.
Curtea de Apel Ploiești a înregistrat dosarul prin secția de Contencios Administrativ și Fiscal, iar patru zile mai târziu a fost fixat primul termen de judecată pentru data de 24 aprilie 2025, ora 10:00. Dosarul i-a fost repartizat judecătorului Vasile Alexandru, care a mai activat la Tribunalul București și, prin detașare, la Ministerul Justiției. Repartizarea a fost făcută aleatoriu, prin sistemul ECRIS, explică jurnalistul Daniel Coltuc de la Fanatik.
La data de 16 aprilie, Gheorghița Popescu s-a întors la Curtea de Apel București și a solicitat ca dosarul să fie urgentat. Reclamanta a motivat că suntem în pragul alegerilor prezidențiale și că instanța nu mai are timp să judece și recursul pentru ca decizia să rămână definitivă și să devină executorie.
Gheorghița Popescu i-a spus judecătorului că menținerea efectelor hotărârii CCR i-ar aduce ”prejudicii iremediabile”.
”În motivarea cererii, se arată că cererea de suspendare a executării actului administrativ atacat are caracter urgent, fiind întemeiată pe dispozițiile art. 14 din Legea nr.554/2004.
În fapt, se arată că actul administrativ contestat produce efecte juridice imediate, iar menținerea acestora până la soluționarea cererii ar putea cauza prejudicii iremediabile reclamantei.
O analiză urgentă a cererii de suspendare este esențială pentru a preveni producerea unor efecte negative ireversibile, întrucât executarea actului afectează în mod direct drepturi constituționale și interese personale ale reclamantei”, se arată în dosarul Curții de Apel Ploiești, consultat de Fanatik.ro.
Judecătorul Vasile Alexandru a refuzat să devanseze termenul, pentru ca CCR să-și pregătească apărarea
Judecătorul a respins cererea de urgentare, considerând că termenul stabilit pentru 24 aprilie este unul ”rezonabil”. Vasile Alexandru a subliniat faptul că acordarea unui termen mai scurt nu ar permite realizarea unei proceduri de citare în conformitate cu dispozițiile Codului de procedură civilă și nici formularea de apărări, de către pârâta Curtea Constituțională a României.
”În acest sens, Curtea reține că, potrivit jurisprudenței CEDO, cerința Convenției europene pentru apărarea drepturilor omului ca examinarea cauzei să se facă într-un termen rezonabil trebuie raportată la fiecare caz în parte, luând în considerare durata procedurii, natura pretențiilor, complexitatea procesului, comportamentul autorităților competente și al părților, dificultatea dezbaterilor, aglomerarea rolului instanței și exercitarea căilor de atac”, a arătat magistratul.
Vasile Alexandru este singurul magistrat român care a admis o cerere depusă în instanță care să vizezeze Hotărârea CCR nr 32/06.12.2024, de anulare a alegerilor prezidențiale de anul trecut. Pe rolul instanțelor din România au fost depuse câteva zeci de astfel de cereri, toate respinse. Până joi seara, Curtea de Apel Ploiești nu publicase motivarea deciziei despre care puteți citi mai pe larg AICI.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Și care e problema??
Fix pentru astfel de situații - practica judiciara neunitara - există în Codul de procedură reglementată procedura recursului în interesul legii (RIL). Adică aceeși lege instanțele o aplică una hăis și alta cea. Există așa ceva!
Și vine Înalta - o armată de judecători și tranșează ei cum se aplică. (Potrivit dispozițiilor art. 516 alin. (1) din Codul de procedură civilă:
(1) Recursul în interesul legii se judecă de un complet format din președintele sau, în lipsa acestuia, unul dintre vicepreședinții Înaltei Curți de Casație și Justiție, președinții de secții din cadrul acesteia, precum și 20 de judecători, din care 14 judecători din secția/secțiile în a cărei/căror competență intră problema de drept care a fost soluționată diferit de instanțele judecătorești și câte 2 judecători din cadrul celorlalte secții. Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, respectiv unul dintre vicepreședinții acesteia este președinte al completului.)
Așadar, nu-i caz de sesizarea inspecției judiciare! Și de către CSM.
NU VĂ ESTE RUȘINE?
În plus, potrivit art.2 alin.3 din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor „ judecătorii sunt independenți și se supun numai legii. Judecătorii soluționează cauzele în baza legii, cu respectarea drepturilor procesuale ale părților, FĂRĂ constrângeri, influențe, presiuni, amenințări sau intervenții directe sau indirecte din partea oricărei persoane sau autorități.”
Sau ce avem noi aici se aplică numai când sistemului îi convine ..soluția?
Hristos a înviat!
Ai fata de haiduc razbunator
De magistrati ca tine, ne este dor
Te Lauda toti dreptii din popor
HRISTOS A INVIAT, DLE JUDECATOR !
O doamna din popor, sora viteaza
A carei inima pulseaza, treaza
Se hotari sa ceara anularea
Deciziei anti Calin si reusi miscarea
Haiduca de legenda, Gheorghita eroina
A dat curs actiunii, ca albina,
Da, Doamne, biruinta celor obiditi
Celor striviti, umiliti, asupriti
Da, Doamne, sa iesim acuma la lumina
Sa ne transformam tara in gradina
Românii sa se'ntoarca iar acasa
S'alunge mafia cumplita, nemiloasa
Si sa traiasc'o viata libera si frumoasa !
Este evidentă panica la nivelul sistemului subteran militarizat care a reacționat parcă la ordin. Toți au sărit ca arși: ministrul justiției pe care deontologia profesională îl obliga să tacă, CSM-ul, omul de bază al statului subteran - mister Tudorel Toader & Co, etc. Ai impresia că a fost lansată o bombă biologică și trebuie neutralizată repede până nu explodează și eliberează agenții patogeni misterioși care pot produce contaminarea tuturor.
Eh, acum înțelegeți de ce domnii civili indisciplinați din magistratură trebuiesc înlocuiți cât mai repede cu militari în rezervă de la servicii? De aia, ca să nu mai apară situații ca asta. Dai ordin și toată lumea face la fel indiferent de cum gândește fiecare. În fapt, e interzis să se gândească, gândirea fiind un proces foarte periculos pentru sistem. Adică o justiție cumva robotizată și conectată la un butonaș unic.
Hristos a Înviat !
https://ziare.com/ccr/judecatori/curtea-constitutionala-a-fost-infranta-in-instanta-de-o-avocata-o-hotarare-ccr-a-fost-anulata-1518276
Zice clar aici ca " Anuleaza Hotararea Plenului Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 1/22.06.2017".
Deci se poate si nu a mai facut nimeni crize atunci ca hotararile CCR nu se pot contesta si ca sunt zei jegurile alea.
Da cum romanu are memorie scurta......