NOI ȘTIM: MAFIA LUI COLDEA A PUS CĂLUȘ PRESEI! Cornel Nistorescu: Banditismul din cîmpul tactic al SRI - EDITORIALUL SĂPTĂMÂNII

De Cornel Nistorescu  /  

Foto: SRI.ro

Foto: SRI.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fără să-mi imaginez ce ascunde, la procesul care a avut drept scop neutralizarea forțată a deputatului PSD Ion Stan, singur în sala de judecată pe post de ”public” am asistat la transmiterea către șefa completului de judecată a unor plicuri și bilețele.

În naivitatea mea îmi imaginam că primește ceva vești inopinate de la familie sau chestiuni noi privitoare în program.

Nu puteam să-mi imaginez că Statul paralel are atîta nesimțire și, în văzul tuturor, transmite mesaje și indicații. Sau ordine. Polițaiul picotea, procurorul se uita în tavan, grefiera căra plicul. Totul se petrecea ca pe o potecă bătătorită pe care am văzut-o la mai multe termene și pe care o simțisem și aveam să o întîlnesc peste tot. Statul paralel controlează și dirijează afaceri, contracte, oameni de business, firme de produs alcool, inclusiv acordarea de premii și numirea în fruntea unor jurii a celor care decid premianții. Ambițiile lui Florian Coldea s-au extins pînă în universități, pînă la instalări de rectori și numiri de președinți de Academie, de miniștri și poziții importante în mecansismul de Justiție al României.

Mi s-a întîmplat ca, de mai multe ori, oameni care se purtau normal, după o vreme (probabil, după rapoarte sau atenționări!) să capete o față de gheață, se depărtau și nu mai răspundeau la telefon. Înțelegeam repede că au primit ordin sau au fost atenționați.

Au fost cei mai cumpliți ani pentru libertatea de exprimare, marcați de supunerea, adormirea sau neutralizarea presei. Pas de luptă, de fă gazetărie și de spune adevărul despre mecanismul statului paralel! Și, cu toate acestea, am publicat în Cotidianul ce se întîmpla. De aceea am și decis republicarea unor articole din anii precedenți.

Ei bine, ca toate construcțiile artificiale bazate pe abuz și lipsă de morală, și acest mecanism al binomului, zis și „Statul paralel” a început să se pîrîie din încheieturi și să crape.

Marea strategie abuzivă cu transformarea Justiției din țara noastră în „cîmpul tactic” se clatină și nu este departe de o prăbușire. Ce au aplicat George Maior – Florian Coldea și Dumitru Dumbravă în adoptarea unor sentințe dirijate, în terfelirea unor personalități, ce-au folosit în mișcările de păpușare a scenei politice, ce au făcut cu presa, dar mai ales cu cîteva televiziuni și cu economia de piață începe să troznească din încheieturi. Toate s-au acumulat într-o tensiune gata să genereze o schimbare importantă. Greu de spus dacă ea se va produce sau nu. Dar premise democratice și legale există din nou.

Capii statului paralel au căzut în plasă ca ultimii proști.

Ce-au aplicat în comenzile mecanismului de teroare instaurat de SRI și DNA pe vremea domniei lor absolute (tandemul Maior-Coldea. Dumbravă- Codruța Kovesi, Ponta și Sebastian Ghiță) au început să aplice și în viața lor privată și în afacerile lor personale. Și s-au trezit agățați în cel mai simplu mod. Cu contracte concepute să acopere afaceri oneroase, semnate și parafate pe firmele lor, cu transferuri bancare și convorbiri înregistrate. Deștepții de la comanda SRI din epoca groazei au căzut în plasa propriilor practici ca ultimii șarlatani din anii de buticăreală.

Dosarul este simplu. Dovezile imposibil de contestat. Nu mai rămîn decît derularea procesului și sentințele.

„Nevinovăția” clamată de de Florian Coldea este doar o îngăimare de scuze pînă la apariția altor probe. Plasa de afaceri țesută împreună cu cabinetul lui Doru Trăilă și OTP Bank începe să fie deșirată. O cercetare a contractelor prin cabinetul lui Doru Trăilă (admirație și creație totală a lui Valeriu Stoica, un sforar ajuns și șef de catedră la Facultatea de Drept din București) poate duce la o inventariere a proceselor trîntite și a banilor dirijați de Doru Trăilă și Dumitru Dumbravă prin OTP Bank. Tehnica sumelor exorbitante practicate ca prime de succes rămîne și ea o pistă de cercetat.

Dar cel mai important lucru de lămurit rămîne existența „cîmpului tactic” devoalat public chiar de generalul Dumitru Dumbravă. Starea sănătății sale poate fi poarta prin care se ajunge la originea conceptului. Cine l-a conceput, cine l-a coordonat, modul în care a fost prelungit în Justiția din Romania, dosarele în care au operat influențe hotărîtoare.

Concluzia la COTIDIANUL

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Dan Bădulescu: Taina - Tainelor: Sf. Treime și Nașterea Sf. Ioan Botezătorul

Monahul Filotheu de la Mănăstirea Petru Vodă - Predică la Soborul Sfîntului Duh

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • viorel craciun 26.05.2024 18:21
    Apoi , daca este sa ne " luam " dupa greselile trecutului , domnul ziarist in cauza " le cunoaste bine din anii 90
    " ar trebui sa ne intrebam " DE CE ACUM ACEST SCANDAL CU SRI " prin ( reprezentantii sai fosti SRI si generali " adcia " DUMBRAVA , care " iesea pe post la Antene " si " COLDEA " care iesea in trecut pe alt " POST " , apoi ar trebui sa ne intrebam ' DE UNDE LEGATURA LOR CU " RUSII " asa zis " mentionata de FBI " dar pe cae atributii legale in cauza ale FBI in ROMANIA ? Apoi ar trebui sa ne intrebam daca " ACEST SCANDAL NU MASCHEAZA ALTE VIITOARE MARE " SCANDALURI " MEDIATICE , pe acesta tema A JUSTITIEI SI MODUL DE APLICARE A EI " IN FOLOSUL ALESULUI CONDUCATAOR ' De ce discutam de " BASESCU " si oamenii lui de culise de acum 10 -15 ani si nu " discutam " de domnul PRESEDINTE in cauza si " oamenii lui de culise " DIN JUSTITIE SI SRI , actuali . Daca tot cautam " TAPII ISPASITORI ' in trecut , pentru " PROPAGANDA CELOR DIN PREZENT " APOI CU ASTA NE ALEGEM CU TRECUTUL , CARE ESTE LA FEL CA PREZENTUL SI CARE VA FII LA FEL CA VIITORUL .Avem boala asta " sa il judecam inca pe Ceusescu , securitatea comunista , pe Iliescu , pe Basescu ,etc , etc " SI SA NU JUDECAM PREZENTUL ASA CUM ESTE EL , prezent care va pune " TEMELIA POLITICA A VIITORULUI PE INCA 4 ANI " Dar asa este la noi , " fara raspundere a prezentului " cu " critica trecutului " DA BINE LA " PRESA SI LA MEDIA " pentru acoperirea " ADEVARATELOR INFRACTIUNI ALE PREZENTULUI " PE CARE LE-AM TRAIT SI IN TRECUT LE TRAIM SI ACUM SI LEVOM TRAI SI IN VIITOR.
  • Radu Comsuta 26.05.2024 21:34
    Observ ce privire speriată are omul ăsta. Ceva din conștiința lui îi spune că n-a făcut bine ce a făcut și fapta lui se încadrează în registrul trădării. E privirea lui Iuda Iscarioteanul. Dar chiar și pentru Iuda a existat pocăință. Dacă răbda până la capăt oprobriul public și punea osul să îndrepte tot ce a greșit, mărturisind și spunând ADEVĂRUL. Ori părintele Arsenie Boca spunea clar, ”nu putem noi greși cât poate Dumnezeu ierta”, dar adaug eu...cu o singură condiție. Să existe pocăință adevărată, nu fățărnicie! Da, atunci este izbăvire.
  • vasile grozav 26.05.2024 22:10
    Despre genocidul din pandemie, nimic. Despre jaful Guvernului Orban și Citu, tăcere. Despre achizițiile făcute de Arafat, mutenie. Despre tradarea intereselor naționale și punerea tarii la dispoziția SUA, UE și Ucrainei praf și pulbere. Sigur e bine ca cei în cauza sunt cercetati. Dar judecătorilor și procurorilor de pe culoarele morții de ce nu li se aplica același tratament? Pâine și circ înainte de alegeri. Acesta este subiectul primelor pagini si emisiunilor TV. Animalele sunt in arena. Gladiatorii au intrat și ei. În circ nu mai găsești loc ca să arunci un ac. Asa ca spectacolul poate continua pana după septembrie. Nicușor și Clotilda, Fritz pot dormi linistiti. Culoarele lor sunt sigure și nu prezintă nici un risc. Fotoliile ii așteaptă pentru încă patru ani. Despre furtul de la trecutul alegeri, DNA-ul a rimit ordine sa uite. De, uitarea e omeasca și face bine progresismului neomarxist lgbtiqist.
  • INJECTIA FINALA 26.05.2024 23:16
    A scos țara la mezat
    SRI ul blestemat
    De atâta îmbuibare
    Masonii au nechezat

    Neamul piere, codrul piere
    Nu’i decât sânge și fiere
    Se zbuciumă Neagra Mare
  • INJECTIA FINALA 26.05.2024 23:31
    SRIul și Vlad Țepeș

    A scos țara la mezat
    SRI ul blestemat
    De atâta îmbuibare
    Masonii au nechezat

    Neamul piere, codrul piere
    Nu’i decât sânge și fiere
    Se zbuciumă Neagra Mare
    Liftele sosesc călare

    Unde ești Țepeșe Vodă
    Să'i arunci puțin în sobă
    Să le sfârâie grăsimea
    Dracii'adoră putreziciunea!
  • Rusi 27.05.2024 12:22
    Florian Coldea, Doru Trăilă și Dumitru Dumbravă trebuie condamnati pe viata.
  • Simplu-Mihai 27.05.2024 16:02
    Ca deobicei comentarii excelente,total de acord cu dv.
    Am însă temeri reale știind bine mizeria de sub preș.
    Securitatea NU A DISPĂRUT!! Și-a scimbat sigla,eșaloanele de ofițeri dar năravul de a aera totul sub control în beneficiu propriu ,NU AL ȚĂRII ȘI POPORULUI,care-i plătește ei asta nu s-a schimbat un milimetru.
    Să fim serioși oameni buni și să judecăm la rece,sub triada asta nenorocitâ de ticăloși se află un întreg eșafodaj că doar n-au fost ,,factotum" și-n filaj și-n ascultare și-n sala de judecata etc.Există o armată întreagă de delicvenți sub ei și nu cred că nu sunt și inteligenti printre ei care vor reface caracatița,sigur în timp, alți oameni alte metode!
    Și mai e un lucru în timp ce toată massmedia e călare pe ,,catârul strâmb", nu se discută aproape deloc la nivel național de excrocheria la nivel național a generalilor care se pare vor și ei puterea totală și dicrețională prevum și îngrăditea totală a drepturilor cetățenești,nu mai vorbim de posibilitatea restricționărilor de orice fel.
    da ESTE VORBA DE PROIECTUL AFLAT TEORETIC IN DEZBATERE PUBLICA ,dar ce să vezi juriștii care înca se mai zbat pentru acest popor sunt hăituiți ca maidanezii
  • Radesalu 29.05.2024 12:21
    Readuc aminte, în vremea "aceea", un falsificator de vinuri care, pe prostia și neștiința oamenilor în ale gusturilor, a făcut avere de peste 1 milion de lei comuniști (bani grei), a fost executat.
    De ce ? Pentru că în vremea "aceea" existau legi care se respectau, dar mai ales frica de jupân.
    Deasemenea în China, un astfel de act de trădare si folosire de informații clasificate, în scop de îmbogățire, se "premiază" cu medalia de plumb, scoasă din Kalașnikov, pe stadion, cu spectatori neplătitori, și telespectatori cu milioanele...
    Dar, de 34 de ani, nu mai sunt vremurile "acelea" și nici jupân, din păcate...
  1. Ședință CSAT la Cotroceni. ACTUALIZARE: România trimite rachete Patriot în Ucraina. Iohannis s-a retras oficial din cursa pentru șefia NATO

  2. Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

  3. Starea de Libertate: “Vreți RAZBOI? ÎL VEȚI AVEA CU NOI!” - Documentele de transmis urgent guvernanților pentru a-i împiedica să adopte un proiect de OUG care va arunca România într-un război devastator în care nu avem ce căuta - VIDEO

  4. Jandarmii LGBT au profanat o icoană a Mântuitorului la Cluj Napoca. AZNews: Abuz al Jandarmeriei la marșul homosexualilor: A amendat cu sume uriașe un grup de copii cu icoane, în timp ce parada agresivă LGBT a fost protejată!

  5. 22 iunie 1941, declanșarea Războiului Sfânt pentru Reîntregirea Țării. Ordinul Mareșalului Antonescu: Ostași, vă ordon: Treceți Prutul! Sdrobiți vrăjmașul din Răsărit și Miază-Noapte. Desrobiți din jugul roșu al bolșevismului pe frații noștri cotropiți!

  6. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

  7. Marian Ghițeanu: Trădătorii au băgat Țara în război!

  8. Occidentul ”a aruncat zarurile”. Ucraina are undă verde să atace oriunde pe teritoriul rusesc

  9. Se zgâlțâie Biserica Catolică: Papa Francisc îl cheamă la Judecată pe arhiepiscopul Viganò acuzându-l de Schismă

  10. După președintele Serbiei, Viktor Orban afirmă fără îndoială că Europa va fi în război: ”Noi nu vom participa. Nici cu bani, nici cu arme, nici cu militari”. Doar Donald Trump ”mai poate opri trenul”

Ultima oră

18:15

Sorin Gheorghe Suciu: Fasciști, național-socialiști, legionari... (pamflet?)...

17:32

Europa se confruntă cu o potențială catastrofă demografică – raport The Lancet

16:30

Vicepreședintele Walt Disney dezvăluie practicile discrimantorii ale companiei: În niciun caz nu vom angaja un bărbat alb - VIDEO

15:38

Vaccinul i-a făcut viața un chin! Povestea fotojurnalistului Craig Norkus, care a fost nevoit să vadă șapte medici pentru a primi un diagnostic

15:30

Vaccinurile anticovid afectează sistemul cognitiv - STUDIU

15:10

Sărbătorire extraordinară a Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava cu cinci ierarhi ai BOR, între care IPS Teodosie și IPS Calinic - VIDEO

14:22

Istoricul militar Richard Overy: De ce este prea târziu pentru a opri cel De-al Treilea Război Mondial

13:44

Marș pro-familie la Sofia. Peste 10.000 de bulgari au ieșit în oraș cu icoane, bannere și steaguri, ca reacție la parada homosexualilor

13:31

Luminița Arhire: COLIVĂ SRI CU FOIȚĂ DE AUR

12:56

Armata israeliană a legat un palestinian rănit de un blindat și l-a plimbat ca pe un trofeu - VIDEO

12:43

Ion Cristoiu: Afacerea Coldea: un nou episod din eternul război dintre SRI și SIE. Codruța Kovesi la Koln: întâmplare sau început de campanie electorală?

12:11

Comandor (r) Ștefan Popa: Sfânta Treime - fundamentul învățăturii credinței creștine ortodoxe

11:50

Păstorul cel Bun și Patriarhul care râvnește să ajungă Papă

03:00

Lunea Sfântului Duh: SFÂNTA TREIME

02:10

24 iunie: Ziua universală a Iei, cămașa tradițională românească, realizată după o idee binecuvântată de Părintele Justin Pârvu acum 11 ani. Un templu la purtător