

Hotărârea Curții de Apel Ploiești nu este definitiva în ce priveste anularea Hotărârii 32/2024 a CCR, dar în schimb dispozitia privind suspendarea efectelor acesteia este executorie.
Legea prevede că intr-o astfel de situație nici un efect al actului administrativ suspendat nu se mai poate produce pe viitor.
Hotararea 32/3024 a CCR are doua puncte în dispozitiv:
1. anularea procesului electoral si
2. organizarea unui nou proces electoral.
In ce priveste anularea alegerilor nu ai ce suspenda pentru ca efectele s-au produs si incheiar, dar in ce priveste reluarea in totalitate a procesului electoral da.
Astfel fiind in acest moment se va pune în discuție suspendarea organizării alegerilor actuale exact in stadiul în care sunt si se va invoca faptul ca BEC nu mai poate derula acte care țin de desfășurarea actualelor alegeri.
Ca sa fie totul frumos pana capat, nu s-a cerut și suspendarea efectelor legislatiei privind organizarea alegerilor, respectiv a Hotararilor de Guvern prin care s-au stabilit data alegerilor si calendarul activităților.
Termenul de recurs, care se judecă de ICCJ, este de 5 zile iar mai devreme dosarul nu poate ajunge la instanța care astfel, oricât ar vrea sa se grăbească, nu va putea judeca decât probabil în vreo săptămână, iar asta în regimul cel mai urgent.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Pare , mai degraba, un cameleon bine camuflat.
Hot CCR nr. 32/2024 are 3 puncte în dispoziții. Al 3-lea era menținerea neconstituțională a lui Ioh-anus în dispozitiv până la depunerea jurământului de către noul președinte ales, care iar nu mai poate fi suspendată din cauza demisiei.
Și dacă se suspendă actul de bază, Hot. CCR 32/2024, atunci normal este că se suspendă și acte care derivă sau sunt subsecvente acestei hotărâri.
Dar e mai greu cu logica la juriști, avocați, judecători. De aceea se spune în lumea lor: 2 juriști și 3 păreri!