Asociația pentru Monitori zarea Justiției aduce în discuție problemele sistemului judiciar, care dacă ar fi funcționat cu aceeași constanță nu ar fi fost nevoie de ani de zile pentru că Dragnea sau alții ca el, să fie judecat și condamnat.
Mai departe, AMJ constată că această ocazie s-a pierdut și „toată această perioadă a constituit o pepinieră pentru copiii și nepoții oligarhilor comuniști, astfel încât astăzi, oricare politician ați lua, veți găsiți ca izvorul funcției și măririi sale se află, într-un fel sau în altul, în regimul comunist”.
Astfel, site-ul de avocatură AMJ admite că „ar fi naiv cineva să creadă că situația actuală din România s-a născut în momentul în care PSD a câștigat alegerile din toamna 2016”, iar acest lucru se întâmplă pentru că sistemul judiciar a funcționat prost sau nu a funcționat deloc, acolo unde ar fi trebuit să curețe sistemul politic din România.
„Așa cum AMJ a arătat în mod constant, corupția politică a fost și este sub protecția sistemul juridic.
Începând cu nepedepsirea persoanelor vinovate de genocidurile din decembrie 1989 și iunie1990, continuând cu perpetuarea clasei politice comuniste și a intereselor acestora, perindate în mod constant la cârma țării, și apoi cu penetrarea serviciilor secrete în justiție și folosirea magistraților ca unelte ascultătoare în luptele dintre facțiunile mafiote.
Indiferent că vorbim de Direcția Națională Anticorupție, Parchetele, DIICOT, Instanțele judecătorești, Consiliul Superior al Magistraturii sau Inspecția Judiciară, sistemul judiciar a funcționat prost sau nu a funcționat deloc, acolo unde ar fi trebuit să curețe sistemul politic din România.
Dosarele Revoluției și Mineriadei dacă ar fi fost soluționate la timp ar fi dat ocazia unei curățirtiri a societății românești de pioni importanți ai comunismului roșu urmată de regenerare.
Din păcate, această ocazie s-a pierdut și toată această perioadă a constituit o pepinieră pentru copiii și nepoții oligarhilor comuniști, astfel încât astăzi, oricare politician ați lua, veți găsiți ca izvorul funcției și măririi sale se află, într-un fel sau în altul, în regimul comunist.
Dacă sistemul judiciar ar fi funcționat, nu ar fi fost nevoie de ani de zile pentru că Dragnea sau alții ca el, să fie judecat și condamnat dar, în primul rând, Dragnea nu ar fi ajuns Dragnea, baron de Teleorman și multimilionar, din inginer mecanic auto și fiu de milițian.
Așa cum arătăm în articole anterioare, nu este prima dată când legea (indiferent de formă sa) este folosită pentru sprijinirea și promovarea intereselor unui grup restrâns transpartinic.
Actualul Ministru al Justiției, Florin Iordache, nu este la prima funcție politică și nici la prima abatere. Anterior a fost în mod constant deputat în Parlamentul României, membru, și chiar, Președinte al Comisiei Juridice.
În acesta calitate, a promovat acte normative pentru protejarea sau favorizarea colegilor săi de partid, totul culminând cu Marțea neagră (I).
Parchetul sau DNA nu s-au sesizat niciodată cu privire la aceste fapte care pot fi încadrate la trafic de influență, abuz în serviciu și corupție.
Dacă Justiția funcționa, astăzi Florin Iordache nu ar mai fi Ministru de Justiție, pentru că nu ar mai fi fost în libertate.
Din păcate, sistemul judiciar este el însuși aservit acestor interese și oscilează în aplicarea legii în funcție de stăpânul pe care îl are la acel moment.
Pseudo-indignarea pe care o afișează la acest moment Curtea de Casație, Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul General și DNA, nu vă lăsați înșelați, nu este proprie acestor instituții. Ele nu au nici repere legale, nici morale. Au doar ordine pe care trebuie să le execute.
Dacă legea era aplicată la timp, Mona Pivniceru, judecător la Curtea de Casație, membru CSM și nu ar mai fi fost acum membru al Curții Constituționale după ce a fost surprinsă în mașina lui Adrian Năstase în timp ce acesta era judecat la instanță la care doamna Pivniceru era judecător.
Și acesta este doar un exemplu. Păstrarea unor astfel de personaje în sistemul judiciar, dublată de promovarea în funcții a magistraților cu puternice afinități față de serviciile secrete și de penetrarea sa de către angajați ai Ministerului de Interne, cu o slabă pregătire juridică și cultura ierarhiei, au dus la falimentarea sistemului judiciar.
Niciun moment nu s-a dorit condamnarea lui Dragnea, sau a lui Ponta, sau a lui Șova. S-a urmărit doar scoaterea lor din prim-planul politic, fără alte repercusiuni pentru faptele de corupție de care se fac vinovați. De aceea au și fost cercetați, ei și alții că ei, pentru mizilicuri, fiind trecute cu vederea marile fapte de corupție.
Cum au ajuns astfel de personaje, lipsite de orice pregătire și educație să aibă averi fabuloase? Acolo sunt adevăratele fapte de corupție, iar firele duc la întreaga rețea care a permis ca PSD să câștige ultimele alegeri.
Unde este Parchetul? Unde sunt organele de poliție? Niciun polițist și nici un Procuror, din Teleorman sau de oriunde nu s-a auto-sesizat cu privire la faptele penale de notorietate din fieful lui Dragnea.
Din contră, odată cu ascensiunea acestuia, oamenii din organizația Teleorman, poliție și asociații de vânători, au devenit judecători sau procurori la București.
Recent, AMJ a solicitat Parchetul General să se sesizeze cu privire la modul în care au fost săvârșite acte de corupție de către anumite instituții ale Statului. Răspunsul dat în doi peri de către Parchetul General a fost acela că nu există timp și disponibilitate la nivelul parchetelor pentru a se sesiza la fiecare infracțiune comisă în România!
A se citi că parchetele se auto-sesizează ori dau curs plângerilor doar atunci când acestea au o miză economică sau politică și există ordin, nu când legea a fost încălcată.
Pentru că legea a devenit un instrument în slujba unor interese particulare nu de acum, de la Guvernul Dragnea, ci de foarte mult timp, iar acolo unde legea nu servea interesele respective, ea era interpretată de către judecători sau magistrați într-un sens care să conducă la finalitatea dorită.
Respectăm pe toți cei care ies în stradă pentru apărarea valorilor și democrației, așa cum datorăm respect celor care au ieșit în stradă în decembrie ’89 sau iunie ’90.
Din păcate, indiferent care va fi rezultatul, problema va rămâne – corupția sistemică de la nivelul clasei politice și a Justiției. Și până ce aceasta din urmă nu va fi rezolvată, nici societatea românească nu se va însănătoși.
Răspunsul trebuie căutat în Constituția României din 1923, singura care din punct de vedere juridic poate să fie act fundamental al Statului de drept și care a fost uzurpat de regimul comunist, care nu a fost niciodată abrogata și care, prin efectul principiilor fundamentale de drept, se reinstituie de drept și produce efecte de la momentul la care nu mai există o piedică juridică, respectiv de la momentul la care regimul comunist a fost, cel puțin la nivel declarativ, răsturnat.
Însă în decembrie 1989, restaurarea situației legitime constituționale, reluarea continuității statutului de drept, distrus la 30 Dec 1947, a fost doar un deturnată.
Iată de ce ne aflăm aici acum. Nu pentru că Dragnea încearcă să își scape pielea, sau pentru că alte caricaturi politice precum Florin Iordache au ajuns în Parlament, forul cel mai înalt legislativ al României, ci pentru că după 1989 nu a existat o reinstaurare reală a Statului de drept și o reforma a sistemului judiciar, apărat înțesat de oameni care în numele "legii și Constitutiei” trimiteau la moarte sau muncă silnică pe cei care se opuneau regimului comunist și care în prezent se găsesc ei sau ucenicii lor în cele mai înalte funcții sau poziții în Justiție nelăsând sistemul judiciar să se regenereze în mod natural”, se arată în comunicatul Asociației pentru Monitorizarea Justiției.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Cred ca este prima data cand aud o prezentare onesta, inteligenta si clara a situatiei din Romania!
Mintea mea, de roman, satula de mistificari, manipulari si ceata densa, vine acasa, citind acest comunicat, si ia o gura de aer proaspat.
Dumnezeu sa va binecuvanteze AMJ!
As sublinia mai apasat ca fara "curatenie generala" pt '89 si '90...(nu stiu ce cuvant sa folosesc), celule bolnave (?), imbolnavite, s-au raspandit in TOATE formatiunile politice din/ sistem iar de cativa ani unele au contactat si virusi straini. Pt diferentiere, hotia si tradarea intereselor tarii si poporului sunt autohtone cu precadere, dupa mine; iar alinierea la diverse ideologii si reprezentarea intereselor altora decat pe ale romanilor sunt de imprumut, sa zic asa. Pe cei care isi injura tara la propriu si la figurat, mascat ori nu, de ex din pozitie de istoric, i-as lasa intr-o categorie separata pt ca aportul lor imi pare atat de toxic si pervers de subtil incat, zic eu ca ar merita o categorie aparte.
De cand au inceput protestele (ori corect ar fi sa calculez cu incendiul de la Bamboo?), ma tot uit si eu, in rastimp e drept, sa ma lamuresc, de preferat din partea unor specialisti din domeniul legii, ce implicatii au cele 2 acte, concret, dpdv juridic. Nu am reusit sa ma dumiresc. Vad in schimb multa zarva, minti infierbantate...daca omul ar avea niste butoane tip pornit-oprit ai zice ca cineva a apasat butonul pornit pt toata obida inghitita in timp. Si ce bine ii potriveala ca sub reflectoare, personajul principal e psd-ul! Partidul care poarta pacate grele si asociat in mentalul colectiv cu sistemul bolnav de azi.....Ori nu, pt ca in acelasi timp, rezultatul recentelor alegeri spune altceva.
Si ma intreb cum de oamenii nu au butonul pornit si pt cat de proasta e legea privind instrainarea pamantului, pt crimele asupra muntilor impaduriti, sa dau doar 2 exemple. Cum de maritul FB nu fctioneaza ca platforma de lansare a unor organizari spontane si pe astfel de teme?!
Observ ca sunt televiziuni la care se vorbeste de caderea guvernului. Nu am votat psd-ul. Dar daca o vad pe asta, nu stiu altii cum sunt, eu retraiesc inca o data "reteta Colectiv". Pt ca inca mai cred, stabilita ori nu de dinainte, le-o iesit de o reteta, iar victimile ramase in viata isi poarta suferinta "pe cont propriu" asa cum facem multi dintre noi, de parca am fi orfani. ...Ma intreb si ce pacate avem de traim asta de aproape 30 de ani: faptasii sa nu poata fi numiti iar victimile nu sunt vazute? Asa de aspra a fost istoria cu noi incat am internalizat la nivel de popor (ca o familie mai mare) dinamica asta paguboasa si nu mai ajungem la vindecare o data?! De unde atata ura de sine la romani?!...
Netul abunda de oameni care "stiu" care "se pricep", strada pare ca la fel, eu prefer sa ma prind mai greu dar bine. Daca cineva ma poate lamuri, cu luciditate si stiinta, nu ma supar, dimpotriva, multumesc anticipat!
PS Din '89 pana acum, pt fiecare roman in viata, avem un copil nenascut ucis. Pt a "vindeca" asta nu e nevoie sa iesim in strada, reactivi la ceva (eventual neclar), si nu pro-activi dar nestimulati de ...unu'-altu' ori gandirea celor din urma.