

Azi a început un nou an școlar și e un moment prielnic pentru un pic de reflecție despre viitorul acestui neam.
Zic asta deoarece cu prezentul ne-am lămurit: încă de-acum câțiva ani, domnul Patapievici ne-a spus că „suntem în cel mai bun moment istoric din ultimii 500 de ani”, aserțiune repetată de-atunci de tot felul de persoane, cu mai multă sau mai puțină influență. Și totuși, nu e chiar așa: românii din Basarabia, Bucovina de Nord, Herța, Maramureșul istoric sau Timoc nu fac așa de bine, ba chiar sunt în pericol de a dispărea. Definitiv.
Există vreo șansă ca aștia mici de intră în școli azi să empatizeze cu soarta neamului lor, „țintuit în piroane”?
Șanse există întotdeauna, dar mă tem că ele se micșorează din ce în ce mai mult. Una dintre condițiile de bază pentru ca două persoane să empatizeze este numele. Când eram mici și alegeam un sportiv sau o echipă favorită, una dintre condiții era și numele: cel care ne suna mai familiar, ne suna mai bine.
Ieri, pe băncile școlilor își toceau coatele Stan, Ion, Vasile, Rizea, Panait, Zamfir, Constantin, Marin, Ilie, Marcu, Toma, Procopie, Mihalache, Radu, Gheorghe, Mihai, Grigore, Alecu, Haralambie, Mina, Rada, Catalina, Doinița, Marioara sau Gherghina (nume ale unor eroi căzuți în războiul pentru independență și primul război mondial).
Azi, în locul lor stau: Patrik, Roberto, Ingrid, Brig(h)ita( nu știu exact cum au trecut-o în acte, Kevin( serios!), Rebec(c)a, Daiana, Dennis, Albert și Alberto, Mayra, Mathias, Andreas,Jacqueline, Maya, Junior, Erik, Noah, Nicolas, Sara, David, Nicole, Edward, Lucas sau Antonio.
Și astea sunt doar cele pe care le știu eu, iar pentru conformitate vă spun că-s nume de copii din provincie, chiar de la țară, nu ale protipendadei din Primăverii.
Dacă înainte se românizau nume străine, vezi transformarea lui Edward în Eduard, acum avem fenomenul invers. Românii se rușinează de Nicolae și Niculina și vor să fie Nicolas și Nicole.
Dar și mai rău, pentru că se poate și mai rău, este că unii dintre părinții care le pun astfel de nume copiilor lor, o fac pentru a-i integra în străinătate, țara în care locuiesc fiind doar un fel de haltă în care trebuie să stai obligat, până vine trenul care te duce la destinație.
Cum să fie vreo empatie între Kevin și Ionel? Între Cătălina și Rebecca? Sau între Gheorghe și Noah, când siteul protv-ist csid.ro le spune părinților că dacă le pun nume românești copiilor aceștia din urmă s-ar putea simți complexați? Totul la rubrica „family”, pentru că „familie” e prea retrograd.
Cum să rezoneze tinerii de mâine cu tinerii din închisorile comuniste, cu Ion și Gheorghe din poezia lui Radu Gyr? Cum, când n-au trecut nici 70-80 de ani, și vor citi versuri cu cuvinte pe care nu le înțeleg, de care nici n-au auzit? Să ne mai mirăm atunci că pe președintele tuturor românilor, simbol reprezentativ pentru această țară, îl cheamă Klaus?
Nu mai vorbesc de amărăciunea că nume frumoase, unele dintre ele chiar unice, precum Radu, Cătălin, Mugur, Doru sau Doina, vor dispărea probabil din circulație, sub privirile patrioților și ale oamenilor de bine, care 27 de ani au aplaudat „modernizarea” vieții românești și debarasarea de „cadavrele din debara”, între care și limba română.
De materia școlară nici nu mai pomenesc: statul totalitar a pus monopol pe gândire și urmărește să dezvolte „aptitudinile” elevului, nu caracterul acestuia.
Chiar și așa, ce nu-i posibil la oameni e cu putință la Dumnezeu. Nu avem de unde să știm, dar poate că mâine urmașii noștri îi vor pomeni pe sfinții mărturisitori Kevin și Patrick, apărători ai dreptei credințe și ai neamului românesc. Și noi românii, din Oltenia și Moldova, din Banat până la Mare, de la Nistru pân la Tisa și din Timoc pân în Insula Șerpilor, vom fi iarăși...una.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
-----------------------------------------------STOP VACCINARII CU FORTA!------------------------------------------------------------
Prin Legea Vaccinarii prin TERORISM de STAT copiii nostri sunt DIRECT EXPUSI RISCURILOR si REACTIILOR din Prospectul Vaccinurilor. Animalele Tortionare in frunte cu Bodog si Gridovel Dumitra - (sponsorizat ca speaker fee la Conferinta Nationala de Epidemiologie de catre firmele Merck (sic), Berlin Chemie, Pfizer, Server Pharma si Pharmaswiss) , nu au trecut NICI pana acum in PLV o lista cu reactii adverse si nici o referire la PROSPECT-unde sunt mentionate aceste reactii.
Nu exista nici un document care sa reglementeze raspunderea functionarilor din sistem in cazurile de reactii adverse! Ba mai mult , plini de CINISM CRIMINAL formuleaza LAPIDAR in dispret fata de cetatenii acestei tari ca:
"Comisiile de Vaccinare analizează și certifică cazurile de reacții adverse postvaccinale invalidante și le înaintează Ministerului Sănătății pentru dispunerea măsurilor compensatorii."
DECI NOI ITI MUTILAM CU FORTA COPILUL, IL PARALIZAM , IL BAGAM IN SCAUN CU ROTILE SAU IN SPITAL PENTRU TOATA VIATA APOI DISPUNEM "MASURI COMPENSATORII"
Exemplu- ROR:
După punerea pe piață a Priorix, în câteva ocazii, au fost raportate următoarele reacții adverse:
pete purpurii sau roșii-maronii sub piele sau sângerări apărute mai ușor decât normal cauzate
de scăderea numărului de trombocite
reacții alergice neașteptate
infecție sau inflamare a creierului, măduvei spinării și a nervilor periferici având ca rezultat
dificultate temporară la mers (instabilitate) și/sau pierderea temporară a controlului asupra
mișcărilor corpului, inflamarea unor nervi, incluzând posibile senzații de amorțirea
extremităților sau pierderea senzațiilor sau a mișcărilor normale (sindrom Guillain-Barre)
îngustarea sau blocajului unor vase de sânge
eritem polimorf (simptomele sunt: pete roșii, asemănătoare erupției din rujeolă, care apar pe
membre și uneori pe față și pe restul corpului, însoțite de mâncărimi frecvente,)
simptome asemănătoare rujeolei și oreionului (inclusiv umflare dureroasă, trecătoare a
testiculelor și ganglioni umflați la nivelul gâtului)
http://www.anm.ro/_/_PRO/pro_4820_20.07.12.pdf
Nu cred că românii l-au ales pe Iohannis președinte pentru că le-a plăcut mai mult prenumele Klaus decât prenumele Victor, dar e amuzant că-i reproșați președintelui până și prenumele pe care i l-au ales părinții săi.
În mai multe țări din nordul Europei, cel mai popular nume în rândul noilor-născuți era, în septembrie 2016, cel al profetului islamului, într-una dintre multele sale variante: Mahomed, Mohammed, Mahmoud . . .
.
În Anglia și Țara Galilor, potrivit celor mai recente statistici, numele de Mohammed este mult mai răspândit decât Oliver, Jack și Harry. O ascensiune mai mult decât rapidă: e destul să ne gândim că în urmă cu zece ani nu se afla nici măcar printre primele 10.
În Belgia este aceeași poveste. La Bruxelles, Mohammed l-a întrecut pe Francois și în primele șapte nume, șase sunt islamice: în afară de Muhammad se mai află Rayan, Ayoub, Mehdi, Amine și Hamza.
O situație similară în Țările de Jos, unde deja din 2009, Mohamed este cel mai popular nume.
La Oslo, capitala Norvegiei, numele Mohammed deține supremația absolută.
( http://www.romania-actualitati.ro/mohammed_cel_mai_raspandit_nume_de_copil_in_europa-93663 )
originalul in engleza: http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/19462