

Proiectul „România Educată”, despre care ActiveNews a scris ieri, prezintă și un profil al copilului, după ce termină cei șase ani de educație timpurie, conform planului prezentat în document.
Iată despre ce este vorba:
„Maria are 6 ani, este absolventă de educație timpurie. Ea este caracterizată printr-o capacitate de auto-reglare astfel încât să ajungă singură la o stare naturală de bine (echilibru cognitiv – socioemoțional).
Este un copil creativ, fericit și cu un sentiment de siguranță fizică și emoțională, are noțiuni de bază despre sănătatea corpului și înțelege diferențele de gen. Simultan, Maria are deprinderi elementare de viață, în raport cu tot ceea ce este în jur (igienă, comunicare, socializare). Mai mult, Maria își cunoaște rădăcinile, comunitatea și înțelege modul în care acestea relaționează între ele.
De asemenea, Maria are următoarele abilități și competențe:
•să se joace cu copiii, să se împrietenească cu alți copii, să dezvolte relații funcționale cu aceștia, dar și cu adulții cu care inter-acționează (părinți, profesori etc.);
•să mănânce și să se îmbrace singură, să își aranjeze lucrurile și să facă ordine în camera ei;
•să înțeleagă natura și mediul înconjurător;
•să facă adunări și scăderi simple;
•să folosească cuvinte de bază în limba engleză sau într-o altă limbă de circulație internațională și să vorbească corect limba română;
•să urmeze exemplul adulților din viața ei;
•să aleagă între diverse opțiuni/variante de învățare, joacă, interacțiune și să se adapteze la cerințele societății, să folosească tehnologia;
•să fie un partener de discuție, alături de părinți și grădiniță, în chestiunile care o privesc;
•să înțeleagă ce îndatoriri are în familie și la grădiniță;
•să fie tolerantă, să îi pese de colegii ei, de animale și de natură;
•să înțeleagă într-o mare măsură valoarea banilor;
•să facă diferența între adevăr și falsitate, între realitate și fantasme”
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
1984 e tot mai aproape de noi!
Aș adăuga "să se roage ca să-i vină părinții din Spania" (ca sa aibă ce să urmeze
•să urmeze exemplul adulților din viața ei;
altfel e o maimuxă care imită diverse)
•să înțeleagă ce îndatoriri are în familie și la grădiniță; - păi nici clasa politică nu înțelege ce îndatoriri are
•să fie tolerantă, să îi pese de colegii ei, de animale și de natură; - redundant
•să înțeleagă într-o mare măsură valoarea banilor; - în veci n-o să fie; copiii șmanglesc bani și chestii - pentru că sunt sfinți și pot face asta;
•să facă diferența între adevăr și falsitate, între realitate și fantasme - ambiguu,
Exista si la bisericile ortodoxe activitati de catehizare ,special pentru copii ,e bine sa-i duceti ,deoarece li se spun lucruri de folos.De obicei ce invata de mici ,nu uita sau uita foarte greu...
A doua masura este ca parintii sa se ingrijeasca de formarea unei biblioteci a casei ,bine alcatuita ,din toate domeniile si de toate nivelurile de dificultate ,inclusiv pentru copii.Nu e un lucru usor selectarea acestor carti ,trebuie sa te ocupi serios ,altfel aduni maculatura.
Cartile de interes practic ,arta culinara ,bricolaj ,medicina naturista agricultura ,mestesuguri ,etc,se vor dovedi chiar mai utile decat cele de stiinte ,desi acestea din urma sunt ridicate pe un piedestal mai inalt.
Avand in vedere supraaglomerarea elevilor ,cu intentia fatisa de a-i reeduca ateist ,trebuie ca parintii sa continue sa invete cu ei ,la fel de serios ,pentru a le putea condensa in mod pedagogic materia.
Pe de alta parte trebuie abordata pedagogia pozitiva ,pentru a-i castiga pe copii ,deoarece oricum li se inoculeaza idei gresite despre ideea de familie ,care in cazul in care parintii sunt aspri ,pot prinde...
Si nu in ultimul rand trebuie rugaciune catre Dumnezeu ,pentru stoparea ticalosiilor de pe Pamant.
Apoi trebuie luata legatura cu profesorii si insistat sa fie buni pedagogi ,altfel copiii nu trebuie inscrisi in clasele lor.Aici trebuie sa intervina si un preot ,iar daca profesorul refuza discutia amicala cu acesta ,trebuie evitat.
Copii nu trebuie certati pentru notele mici ,este cea mai mare greseala ,pur si simplu trebuiesc intrebati ce nu au inteles ,parintii trebuie sa stie cum sa le explice ,iar apoi sa iasa toti la sport ,fara nici un stres.
Doua trei ore de invatat eficace dupa o ora buna de sport ,chiar plimbare in aer liber ,fac mai mult ca o zi de toceala naucitoare.
Toate bune!
Doamne ajuta!