

„Opriți bullying-ul sau desființați recreațiile”, este îndemnul ONG-urilor care susțin că în cele 10 minute de pauză unul din patru elevi este hărțuit sau amenințat. Agresorii sunt, la rândul lor, minori care așa au fost crescuți de părinți, explică psihologii.
La nivel european, România se situează pe locul 3 în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
Conform Ministerului Educației Naționale (MEN) în anul școlar 2014-2015 au fost înregistrate 18.783 de cazuri de violență la nivel național. „Acesta este motivul pentru care Organizația Salvați Copiii România lansează campania Opriți bullying-ul sau desființați recreațiile!, pentru a preveni un fenomen de amploare, pe care instituțiile de învățământ nu îl identifică, nu îl gestionează, în condițiile în care statistica spune că doar 38% dintre școli beneficiază de consilier școlar, preponderent în mediul urban”, transmit oficialii ONG-ului.
În semestrul I al anului școlar 2016-2017, au avut loc un număr de 7.690 de cazuri de violență în școli. Cele mai multe cazuri au fost identificate în Brașov (782), Timiș (596), Bihor (575), Iași (561) și Neamț (472). „Cifrele oficiale sunt departe de o reprezentare corectă a unei realități școlare în care zi de zi, toți actorii implicați – elevi, cadre didactice, părinți, vorbesc cu îngrijorare de un nivel în creștere al violenței între copii. În oglindă, România avea, la finalul anului școlar 2016-2017, un număr de 2.209 de consilieri școlari (dintre care 211 în București), pentru cele 6.221 de unități de învățământ, dintre care 792 de grădinițe și 5429 de unități de învățământ preuniversitar. Organizația Salvați Copiii trage, astfel, un semnal de alarmă și solicită autorităților decidente luarea unor măsuri urgente, care să redea elevilor recreația, fără să le fie teamă că vor fi agresați și umiliți”, mai spun cei de la Salvați Copiii.
Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a evidențiat consecințele negative ale bullying-ului asupra tuturor copiilor, victime sau agresori: „Hărțuirea, umilirea repetată și intenționată sunt fenomene care își pun amprenta asupra sănătății emoționale și sociale a tuturor copiilor, victime sau agresori. Pe termen lung, acești copii vor dezvolta mecanisme de inadecvare socială, fie că vorbim despre comportamente de abuz și putere, în cazul agresorului, fie despre un comportament de izolare socială, în cazul copilului-victimă. Mai mult, nici copiii care sunt martori nu au parte de un mediu școlar sănătos, ei simțindu-se fie complici, fie intimidați și amenințați de comportamentele de bullying ale colegilor lor. Acești copii vor înțelege că relațiile interumane se construiesc pe o ierarhie a puterii în care abuzul este apanajul celui puternic”.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
https://www.youtube.com/watch?v=Z_g61gulKi4
La minutul 12:17 comentatorul explică lupta, aparent intensă și chiar brutală dintre puii de viezure, ca un proces de cunoaștere între ei și ca o pregătire, în mediul comfortabil și sigur al bârlogului lor, pentru viața care îi va aștepta în lumea reală. Același lucru este valabil și pentru puii altor animale.
Tot așa, la puii de om, bullying este un comportament ce a existat întotdeauna și care FACE PARTE DIN ȘCOALA VIEȚII.
Oricât de omogen ar fi un grup de elevi, va exista mereu un motiv să singularizezi câțiva, de obicei pentru ASPECTUL LOR FIZIC. Ei vor fi hărțuiți cel mai adesea pentru că sunt prea grași or prea slabi, pentru că poartă ochelari, o freză mai ciudată sau haine care nu sunt 'cool'...
In provincia canadiană Ontario a fost introdusă o lege (Bill 13/2012) cu scopul de a preveni bullying în școli. Deși sună frumos, legea ignoră complet motivele de mai sus. În schimb, ea s-a concentrat obsesiv asupra orientării sexuale și a promovat conceptele sexuale de identitate de gen. A urmat o îndoctrinare intensă în clasă prin intermediul cărților, afișelor și filmelor aprobate de Ministerul Educației, a campaniilor de sensibilizare, a prezentărilor externe cu invitați LGBT și a lecțiilor care urmăreau normalizarea căsătoriei homosexuale și a stilului de viață homosexual.
Un jurnalist de la revista Toronto Sun, Christina Blizzard, spunea că Bill 13 "este mai degrabă o declarație politică despre drepturile homosexualilor decât o legislație".
https://www.campaignlifecoalition.com/anti-bullying-bill-13
Campania anti-bullying a fost calul troian prin care cluburile gay (așa-numitele gay-straight alliances) au pătruns în școlile canadiene.