Educația sexuală: Rămâne cum ne-am înțeles, adică NU!

De PRO VITA București  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Vă era dor să auziți din nou despre „educația sexuală”?

Marți s-a consumat un alt episod din lupta surdă și epuizantă dusă pro și contra „educației sexuale” în școlile publice românești. După mai bine de 2 ani, una din cele mai contestate legi din ultimii 30 de ani a fost, finalmente, adoptată de Parlament după o reexaminare și o contestare la Curtea Constituțională.

Forma ei finală, deși nu ideală, permite părintelui să păstreze controlul asupra participării copiilor săi la orele sau programele care conțin educație moral-valorică, așa cum este educația pentru sănătate, cerută de noua lege.

Vă invităm să citiți pe larg în continuare despre această izbândă:

Cel mai recent episod al serialului de proastă calitate „Vrem educație sexuală în școli” s-a încheiat marți, prin re-adoptarea de Parlament a unei legi din 2020, aprig contestată de președintele Iohannis și de ONG-urile Soros, autoare ale scenariului pentru serialul sus-numit.

Legea modifică un alt act normativ, este vorba despre foarte importanta lege-cadru a drepturilor copilului. Printre alte aspecte, înlocuiește „educația sexuală” prin „educație pentru sănătate”, stabilește clasa a VIII-a ca fiind prima la care se fac asemenea programe și, mai ales, dă dreptul părintelui de a opta pentru prezența elevului la aceste cursuri.

Textul legii prevede „derularea sistematică în unitățile școlare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.”

Astfel, au fost schimbate prevederi adoptate în 2019 la inițiativa USR+ONG-uri, care prevedeau expres ore de „educație sexuală” fără o limită de vârstă și nu dădeau părintelui dreptul de opțiune.

Dacă aveți copii de școală și vă mirați auzind că în școlile românești ar fi trebuit să se facă, recent, educație sexuală, vă putem lămuri de ce nu s-a făcut: în haosul adus de pandemie, de închiderea școlilor și de restul măsurilor catastrofale luate sub dictatul „specialiștilor epidemiologi”, cadrul necesar aplicării legii USR din 2019 nu a putut fi creat.

Poate vi se pare că nici această formă, adoptată marți 21 iunie și trimisă la promulgare, nu este ideală. Aveți dreptate! Ideal ar fi fost să nu existe deloc asemenea ore. Opinia noastră rămâne aceeași: în ce privește educația cu privire la viața intimă și de familie, trebuie evitată interferența școlii publice și în general a sistemului educațional emanat de un stat captiv intereselor unor entități supranaționale precum Organizația Mondială a Sănătății, principalul promotor la nivel internațional al „educației sexuale”. Educația sexuală nu se poate face decât după „standardele recomandate” de OMS, despre care am vorbit de atâtea ori și a căror compoziție pestilențială nu are sens să o re-analizăm.

Și noi ne-am fi dorit, așadar, eliminarea cu totul a pragarafului care a fost modificat. Însă, în condițiile presiunilor extraordinare care se fac dinspre Uniunea Europeană și agențiile ONU – deși, rețineți, prima nu are nicio competență în materie de educație națională, iar celelalte nu pot emite decât simple recomandări și nu acte cu caracter obligatoriu – pentru introducerea educației sexuale în forma sa radicală și obligatorie, suntem conștienți că mai mult n-am fi putut obține.

Dintre toate aspectele aduse de noua lege, cel mai important rămâne posibilitatea de opțiune a părintelui, fiind respectată astfel autoritatea parentală. Educația cu privire la sexualitate implică întotdeauna educație moral-valorică și, ca atare, ultimul cuvânt îl are (trebuie să îl aibă!) părintele. Noi vă îndemnăm să uzați de acest drept! Desigur, o decizie trebuie luată după consultarea programei, pe care acum nu o cunoaștem dar… nu are rost să ne facem iluzii cu privire la conținutul ei.

Părinții să respingă cu fermitate incursiunile ideologice ale stângii activist-radicale în programa școlară, să fie vigilenți și precauți în privința curriculumului, să-și retragă sau să nu-și înscrie copilul (de) la aceste ore când ele se vor ține, să protesteze uzând de drepturile pe care legea le conferă și să se organizeze în asociații de părinți.

Este de asemenea important că denumirea „educație sexuală” este înlocuită prin „educație pentru sănătate”. În rigidul mediu al aplicării normelor legale, cuvintele contează foarte mult. Uneori și o virgulă poate schimba înțelesul unui paragaraf de lege!

Subliniem că legea a fost contestată în toate chipurile posibile, fiind trimisă la Curtea Constituțională, dar ȘI la re-examinare de președintele Iohannis.

Dl. Iohannis are, în demersul său radical pro-ideologie sexuală, aliați „selecți”: toată pleiada de organizații pro-avort, pro-homosexualitate și anticlericale din România, împreună cu „experți internaționali” de la ONU și Parlamentul European. Este foarte rar ca președintele să uzeze de ambele sale pârghii constituționale, sesizarea Curții Constituționale și cererea de re-examinare, pentru a influența un parcurs legislativ. Textul sesizării d-sale către Curtea Constituțională conține o retorică anti-părinți de o virulență șocantă și care cu siguranță a emanat de la consilierii veniți din zona „societății civile”.

Comportamentul incalificabil al lui Iohannis, care se poziționează ca un adversar al familiei, ne face să salutăm incapacitatea administrației sale de a concretiza programul „România educată” – rămas, la 7 ani de la lansare, doar o formă fără fond. Mai bine lipsă!

Reamintim că noi împreună cu colegii din societatea civilă pro-familie suntem implicați de mai bine de 17 ani în opoziția la introducerea acestei otrăvi ideologice numite „educație sexuală” în școlile românești. Ați citit bine – prima tentativă de a avea un program de educație sexuală a avut loc în anul 2004.

Cei care sunt amatori de limbaj de lemn și de navigare prin menadrele circuitelor legislative pot găsi detalii despre lege aici.

Iar cei care doresc să cunoscă o parte din aportul nostru în această luptă aridă și obositoare să intre aici.

PS: Nu îi uitați nici pe cei din poza DIGI, când va veni vremea să mergem iar la urne.

Ca de obicei, stăm de veghe și ne implicăm!

Cu prietenie,

Echipa PRO VITA București

PPS: Ne mutăm de pe FaceBook. Vă invităm în noua noastră „casă” de pe Telegram: t.me/pro_vita. Vă așteptăm - nu pierdeți legătura cu noi!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

ROMÂNIA - MORȚI SUBITE CARE PUTEAU SĂ NU EXISTE:

VACCINAREA - SINUCIDERE? Articol pe ActiveNews. VIDEO:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
 • Oracle 24.06.2022 01:01
  Asa ceva nu trebuie sa existe in scoala , "educatia pentru sanatate" nu reprezinta nimic mai mult decat o poarta prin care acest curent woke sa patrunda in educatia copiilor. Problema o sa fie daca or sa se puna medii ( de 10 bineinteles pentru a fi momiti ). Ca fapt divers pe disney+ la care cred ca au acces multi copii vor sa bage desene si serii cu teme lgbtqfothsk+.
 • crazy bobz 24.06.2022 03:25
  Iohannis,e cel ce a vindut copii?
  Intreb, poate sint fraier, sau satanistii si prostii alogeni , votati de prostii din ROMANIA, mai au dubii..., vezi jigodia din timisoara, jigodiile din bucuresti...
 • Mihai Cantuniari 24.06.2022 08:06
  Oricum ai lua-o, ramane o rusine pentru scoala romaneasca si o sfidare nerusinata contra rolului parintilor in educatia copiilor LOR, nu ai Statului. Este o rusine, o cedare lasa, o lipsa de reactie puternica din partea lumii romanesti. Iar asa-zisele presiuni extraordinare nu sunt decat resemnarea lasa in fata Raului. Nu o sa inteleg niciodata ce inseamna presiuni extraordinare, nu ne ameninta nimeni nici cu moartea, nici cu castrarea, nici cu jupuirea de vii. Inseamna doar ca acei care ar fi trebuit sa apere din rasputeri ethosul romanesc si bunul-simt national au abdicat de la rolul lor, din aceeasi lasitate si slabiciune condamnabile. Romanului ii lipseste ceva esential in alcatuirea lui istorica, si anume capacitatea de a se INDIGNA pana la incandescenta si de a curma hotarat raul care il asediaza, inainte de la Rasarit, acum de la Apus.
 • Elina 24.06.2022 09:59
  Sa isi tina respiratia pana imi dau eu acordul!
  Nu ca ar putea fi influentat copilul, vorbim de ani de zile despre asta, stie de ce sa se fereasca.
  Doar ca nu vreau sa fie la numaratoare.
 • Christinne Radu 24.06.2022 11:52
  https://www.foxnews.com/us/california-hospital-puberty-blockers-sex-hormones-children-age-3-fully-reversible
 • Radu Comsuta 24.06.2022 16:56
  Părintele Arsenie Boca a profețit aceste lucruri când a spus așa cum a reieșit din mărturia unora (pentru cine e dispus să crradă) : "Veți vedea și veți înțelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la servici, în magazine, în instituțile statului, în conducerea statului și mai ales în politică! (nota bene).... Doar cei care își vor păstra credința adevărată vor fi salvați și mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei". Dacă nu sunt drepturile diavolului asupra copilului (și asupra tuturor libertinilor open minds) spurcăciunea în cauză, apoi nu știu sămai existe altceva de o așa gravitate. Aici e vorba de o cruciadă a copiilor asupra forțelor malefice care vor să-i corupă, să le deformeze prin vicii sufletul curat de copil. E lupta lor și cununile de biruință pentru cei ce vor birui vor fi foarte mari. Da, lupta lor și a părinților lor. Asta nu înseamnă că restul vom sta impasibili cu mâinile în sâni după mentalitatea pernicioasă românească, "dar de ce să mă bag, e treaba mea? ". Sunt copii noștri și viitorul acestei țări, totuși binecuvântate de Dumnezeu.
 • Rusi 24.06.2022 17:23
  Cei de la USR si ONG-uri trebuie sa initieze o lege pentru educatia sexuala a cimpanzeilor de la gradinile zoologice.
 • adyyon 24.06.2022 18:21
  Slavă Lui Dumnezeu pentru această minune dumnezeiască, căci doar intervenția Lui a făcut ca, în ciuda tuturor trădătorilor/vînduților, țara asta încă să își păstreze normalitatea. De 33 de ani tot primim șocuri peste șocuri și încă mai sîntem o țară. Dacă nici asta nu este minune dumnezeiască, zău că nu știu care mai este. Bineînțeles că are El uneltele Lui, căci sîntem un tot unitar. O țară, nu?!?
 • Catalin Prodan 24.06.2022 22:44
  nu știu cine ar _preda_ mizerya aceea de educație (homo)sexuală; probabil tot careva pe la București și ceva municipiu tulburat.
  Problema e că cei 10% din copiii care vor participa vor infecta și pe ăilalți, se transmit (molipsesc) ușor diverse între copii.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

16:21

Kompromat ca la manual: Statuia lui Zelenski se prăbușește cu un zgomot infernal de Fiare Vechi

15:50

Icoana Maicii Domnului de la Ghighiu - minune cu fiica bolnăvioară a Arhidiaconului Mihail Bucă. Analizele de sânge ale micuței Irene Ecaterina s-au îmbunătățit rapid

14:45

David Popovici a obosit brusc de tot - nu va mai participa la nici un eveniment public. Sinistrul Sportului Eduard Novak nu a scăpat ocazia să se lipească propagandistic de tânărul campion

13:50

UCIS „SIGUR ȘI EFICIENT” DE ASTRAZENECA. Ancheta Medicinei Legale s-a finalizat, după un an: Rockerul Zion de 48 de ani a murit din cauza unui „traumatism cerebral catastrofal” generat de injecția cu serul experimental de la Oxford, lăudat la Trinitas TV

12:30

VACCINAREA - SINUCIDERE? Un cititor îi răspunde Oliviei Steer: Îndemnarea la vaccinare se regăsește în Codul Penal din 2009 la Art 191 - Determinarea sau înlesnirea sinuciderii. VIDEO: Tribunal din Franța: Moartea prin vaccinarea Covid este sinucidere!

11:25

Prof. Dr. Vasile Astărăstoae: Bioetica într-o societate orfană de Dumnezeu (III)

10:30

Înotătorul, vaccinul și cîmpenii. Olivia Steer: Am un lapsus

09:00

MARI ROMÂNI. 19 august: Nașterea marelui compozitor George Enescu

00:30

19 august: Sfântul Mucenic Andrei Stratilat, cel ce și-a convertit armata la creștinism și apoi a primit decapitarea. Sfinții Mucenici Timotei, Agapie și Tecla; Sf. Cuvios Teofan cel nou

23:16

Morți subite la copii și în Noua Zeelandă. O fetiță de 12 ani a decedat după ce a colapsat în timp ce alerga într-un parc din Auckland

22:02

Dan Diaconu - Telegram: Medic chirurg pediatru din Grecia care a operat de apendicită un copil vaccinat: Am găsit țesuturile copilului într-o stare asemănătoare jeleului. Așa ceva vedem uneori doar la bolnavii de cancer

20:43

Platforma Chimcomplex Borzești își întrerupe temporar activitatea din cauza prețului energiei electrice și gazelor naturale. ANUNȚ

19:30

Dovezile ASCUNSE: Vaccinurile ARN-mesager provoacă masiv AVORTURI și MALFORMAȚII

18:20

Rafila ne informează: Mai distrugem 8.000.000 de doze de „vaccinuri”. „Sunt costuri de sute de milioane de euro”. CINE LE PLĂTEȘTE ȘI CINE PLĂTEȘTE?

17:45

Un român a descoperit ce înseamnă cu adevărat OMS