Educația sexuală: Rămâne cum ne-am înțeles, adică NU!

De PRO VITA București  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vă era dor să auziți din nou despre „educația sexuală”?

Marți s-a consumat un alt episod din lupta surdă și epuizantă dusă pro și contra „educației sexuale” în școlile publice românești. După mai bine de 2 ani, una din cele mai contestate legi din ultimii 30 de ani a fost, finalmente, adoptată de Parlament după o reexaminare și o contestare la Curtea Constituțională.

Forma ei finală, deși nu ideală, permite părintelui să păstreze controlul asupra participării copiilor săi la orele sau programele care conțin educație moral-valorică, așa cum este educația pentru sănătate, cerută de noua lege.

Vă invităm să citiți pe larg în continuare despre această izbândă:

Cel mai recent episod al serialului de proastă calitate „Vrem educație sexuală în școli” s-a încheiat marți, prin re-adoptarea de Parlament a unei legi din 2020, aprig contestată de președintele Iohannis și de ONG-urile Soros, autoare ale scenariului pentru serialul sus-numit.

Legea modifică un alt act normativ, este vorba despre foarte importanta lege-cadru a drepturilor copilului. Printre alte aspecte, înlocuiește „educația sexuală” prin „educație pentru sănătate”, stabilește clasa a VIII-a ca fiind prima la care se fac asemenea programe și, mai ales, dă dreptul părintelui de a opta pentru prezența elevului la aceste cursuri.

Textul legii prevede „derularea sistematică în unitățile școlare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.”

Astfel, au fost schimbate prevederi adoptate în 2019 la inițiativa USR+ONG-uri, care prevedeau expres ore de „educație sexuală” fără o limită de vârstă și nu dădeau părintelui dreptul de opțiune.

Dacă aveți copii de școală și vă mirați auzind că în școlile românești ar fi trebuit să se facă, recent, educație sexuală, vă putem lămuri de ce nu s-a făcut: în haosul adus de pandemie, de închiderea școlilor și de restul măsurilor catastrofale luate sub dictatul „specialiștilor epidemiologi”, cadrul necesar aplicării legii USR din 2019 nu a putut fi creat.

Poate vi se pare că nici această formă, adoptată marți 21 iunie și trimisă la promulgare, nu este ideală. Aveți dreptate! Ideal ar fi fost să nu existe deloc asemenea ore. Opinia noastră rămâne aceeași: în ce privește educația cu privire la viața intimă și de familie, trebuie evitată interferența școlii publice și în general a sistemului educațional emanat de un stat captiv intereselor unor entități supranaționale precum Organizația Mondială a Sănătății, principalul promotor la nivel internațional al „educației sexuale”. Educația sexuală nu se poate face decât după „standardele recomandate” de OMS, despre care am vorbit de atâtea ori și a căror compoziție pestilențială nu are sens să o re-analizăm.

Și noi ne-am fi dorit, așadar, eliminarea cu totul a pragarafului care a fost modificat. Însă, în condițiile presiunilor extraordinare care se fac dinspre Uniunea Europeană și agențiile ONU – deși, rețineți, prima nu are nicio competență în materie de educație națională, iar celelalte nu pot emite decât simple recomandări și nu acte cu caracter obligatoriu – pentru introducerea educației sexuale în forma sa radicală și obligatorie, suntem conștienți că mai mult n-am fi putut obține.

Dintre toate aspectele aduse de noua lege, cel mai important rămâne posibilitatea de opțiune a părintelui, fiind respectată astfel autoritatea parentală. Educația cu privire la sexualitate implică întotdeauna educație moral-valorică și, ca atare, ultimul cuvânt îl are (trebuie să îl aibă!) părintele. Noi vă îndemnăm să uzați de acest drept! Desigur, o decizie trebuie luată după consultarea programei, pe care acum nu o cunoaștem dar… nu are rost să ne facem iluzii cu privire la conținutul ei.

Părinții să respingă cu fermitate incursiunile ideologice ale stângii activist-radicale în programa școlară, să fie vigilenți și precauți în privința curriculumului, să-și retragă sau să nu-și înscrie copilul (de) la aceste ore când ele se vor ține, să protesteze uzând de drepturile pe care legea le conferă și să se organizeze în asociații de părinți.

Este de asemenea important că denumirea „educație sexuală” este înlocuită prin „educație pentru sănătate”. În rigidul mediu al aplicării normelor legale, cuvintele contează foarte mult. Uneori și o virgulă poate schimba înțelesul unui paragaraf de lege!

Subliniem că legea a fost contestată în toate chipurile posibile, fiind trimisă la Curtea Constituțională, dar ȘI la re-examinare de președintele Iohannis.

Dl. Iohannis are, în demersul său radical pro-ideologie sexuală, aliați „selecți”: toată pleiada de organizații pro-avort, pro-homosexualitate și anticlericale din România, împreună cu „experți internaționali” de la ONU și Parlamentul European. Este foarte rar ca președintele să uzeze de ambele sale pârghii constituționale, sesizarea Curții Constituționale și cererea de re-examinare, pentru a influența un parcurs legislativ. Textul sesizării d-sale către Curtea Constituțională conține o retorică anti-părinți de o virulență șocantă și care cu siguranță a emanat de la consilierii veniți din zona „societății civile”.

Comportamentul incalificabil al lui Iohannis, care se poziționează ca un adversar al familiei, ne face să salutăm incapacitatea administrației sale de a concretiza programul „România educată” – rămas, la 7 ani de la lansare, doar o formă fără fond. Mai bine lipsă!

Reamintim că noi împreună cu colegii din societatea civilă pro-familie suntem implicați de mai bine de 17 ani în opoziția la introducerea acestei otrăvi ideologice numite „educație sexuală” în școlile românești. Ați citit bine – prima tentativă de a avea un program de educație sexuală a avut loc în anul 2004.

Cei care sunt amatori de limbaj de lemn și de navigare prin menadrele circuitelor legislative pot găsi detalii despre lege aici.

Iar cei care doresc să cunoscă o parte din aportul nostru în această luptă aridă și obositoare să intre aici.

PS: Nu îi uitați nici pe cei din poza DIGI, când va veni vremea să mergem iar la urne.

Ca de obicei, stăm de veghe și ne implicăm!

Cu prietenie,

Echipa PRO VITA București

PPS: Ne mutăm de pe FaceBook. Vă invităm în noua noastră „casă” de pe Telegram: t.me/pro_vita. Vă așteptăm - nu pierdeți legătura cu noi!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • Oracle 24.06.2022 01:01
    Asa ceva nu trebuie sa existe in scoala , "educatia pentru sanatate" nu reprezinta nimic mai mult decat o poarta prin care acest curent woke sa patrunda in educatia copiilor. Problema o sa fie daca or sa se puna medii ( de 10 bineinteles pentru a fi momiti ). Ca fapt divers pe disney+ la care cred ca au acces multi copii vor sa bage desene si serii cu teme lgbtqfothsk+.
  • crazy bobz 24.06.2022 03:25
    Iohannis,e cel ce a vindut copii?
    Intreb, poate sint fraier, sau satanistii si prostii alogeni , votati de prostii din ROMANIA, mai au dubii..., vezi jigodia din timisoara, jigodiile din bucuresti...
  • Mihai Cantuniari 24.06.2022 08:06
    Oricum ai lua-o, ramane o rusine pentru scoala romaneasca si o sfidare nerusinata contra rolului parintilor in educatia copiilor LOR, nu ai Statului. Este o rusine, o cedare lasa, o lipsa de reactie puternica din partea lumii romanesti. Iar asa-zisele presiuni extraordinare nu sunt decat resemnarea lasa in fata Raului. Nu o sa inteleg niciodata ce inseamna presiuni extraordinare, nu ne ameninta nimeni nici cu moartea, nici cu castrarea, nici cu jupuirea de vii. Inseamna doar ca acei care ar fi trebuit sa apere din rasputeri ethosul romanesc si bunul-simt national au abdicat de la rolul lor, din aceeasi lasitate si slabiciune condamnabile. Romanului ii lipseste ceva esential in alcatuirea lui istorica, si anume capacitatea de a se INDIGNA pana la incandescenta si de a curma hotarat raul care il asediaza, inainte de la Rasarit, acum de la Apus.
  • Elina 24.06.2022 09:59
    Sa isi tina respiratia pana imi dau eu acordul!
    Nu ca ar putea fi influentat copilul, vorbim de ani de zile despre asta, stie de ce sa se fereasca.
    Doar ca nu vreau sa fie la numaratoare.
  • Radu Comsuta 24.06.2022 16:56
    Părintele Arsenie Boca a profețit aceste lucruri când a spus așa cum a reieșit din mărturia unora (pentru cine e dispus să crradă) : "Veți vedea și veți înțelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la servici, în magazine, în instituțile statului, în conducerea statului și mai ales în politică! (nota bene).... Doar cei care își vor păstra credința adevărată vor fi salvați și mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei". Dacă nu sunt drepturile diavolului asupra copilului (și asupra tuturor libertinilor open minds) spurcăciunea în cauză, apoi nu știu sămai existe altceva de o așa gravitate. Aici e vorba de o cruciadă a copiilor asupra forțelor malefice care vor să-i corupă, să le deformeze prin vicii sufletul curat de copil. E lupta lor și cununile de biruință pentru cei ce vor birui vor fi foarte mari. Da, lupta lor și a părinților lor. Asta nu înseamnă că restul vom sta impasibili cu mâinile în sâni după mentalitatea pernicioasă românească, "dar de ce să mă bag, e treaba mea? ". Sunt copii noștri și viitorul acestei țări, totuși binecuvântate de Dumnezeu.
  • Rusi 24.06.2022 17:23
    Cei de la USR si ONG-uri trebuie sa initieze o lege pentru educatia sexuala a cimpanzeilor de la gradinile zoologice.
  • adyyon 24.06.2022 18:21
    Slavă Lui Dumnezeu pentru această minune dumnezeiască, căci doar intervenția Lui a făcut ca, în ciuda tuturor trădătorilor/vînduților, țara asta încă să își păstreze normalitatea. De 33 de ani tot primim șocuri peste șocuri și încă mai sîntem o țară. Dacă nici asta nu este minune dumnezeiască, zău că nu știu care mai este. Bineînțeles că are El uneltele Lui, căci sîntem un tot unitar. O țară, nu?!?
  • __ 24.06.2022 22:44
    nu știu cine ar _preda_ mizerya aceea de educație (homo)sexuală; probabil tot careva pe la București și ceva municipiu tulburat.
    Problema e că cei 10% din copiii care vor participa vor infecta și pe ăilalți, se transmit (molipsesc) ușor diverse între copii.
Ultima oră

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova

11:05

Xi Jinping îi înfige un cuțit în spate lui Putin. 4.000 de drone și sisteme antiaeriene chinezești vor ajunge în dotarea Ucrainei

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire