Educația sexuală: Rămâne cum ne-am înțeles, adică NU!

De PRO VITA București  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vă era dor să auziți din nou despre „educația sexuală”?

Marți s-a consumat un alt episod din lupta surdă și epuizantă dusă pro și contra „educației sexuale” în școlile publice românești. După mai bine de 2 ani, una din cele mai contestate legi din ultimii 30 de ani a fost, finalmente, adoptată de Parlament după o reexaminare și o contestare la Curtea Constituțională.

Forma ei finală, deși nu ideală, permite părintelui să păstreze controlul asupra participării copiilor săi la orele sau programele care conțin educație moral-valorică, așa cum este educația pentru sănătate, cerută de noua lege.

Vă invităm să citiți pe larg în continuare despre această izbândă:

Cel mai recent episod al serialului de proastă calitate „Vrem educație sexuală în școli” s-a încheiat marți, prin re-adoptarea de Parlament a unei legi din 2020, aprig contestată de președintele Iohannis și de ONG-urile Soros, autoare ale scenariului pentru serialul sus-numit.

Legea modifică un alt act normativ, este vorba despre foarte importanta lege-cadru a drepturilor copilului. Printre alte aspecte, înlocuiește „educația sexuală” prin „educație pentru sănătate”, stabilește clasa a VIII-a ca fiind prima la care se fac asemenea programe și, mai ales, dă dreptul părintelui de a opta pentru prezența elevului la aceste cursuri.

Textul legii prevede „derularea sistematică în unitățile școlare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.”

Astfel, au fost schimbate prevederi adoptate în 2019 la inițiativa USR+ONG-uri, care prevedeau expres ore de „educație sexuală” fără o limită de vârstă și nu dădeau părintelui dreptul de opțiune.

Dacă aveți copii de școală și vă mirați auzind că în școlile românești ar fi trebuit să se facă, recent, educație sexuală, vă putem lămuri de ce nu s-a făcut: în haosul adus de pandemie, de închiderea școlilor și de restul măsurilor catastrofale luate sub dictatul „specialiștilor epidemiologi”, cadrul necesar aplicării legii USR din 2019 nu a putut fi creat.

Poate vi se pare că nici această formă, adoptată marți 21 iunie și trimisă la promulgare, nu este ideală. Aveți dreptate! Ideal ar fi fost să nu existe deloc asemenea ore. Opinia noastră rămâne aceeași: în ce privește educația cu privire la viața intimă și de familie, trebuie evitată interferența școlii publice și în general a sistemului educațional emanat de un stat captiv intereselor unor entități supranaționale precum Organizația Mondială a Sănătății, principalul promotor la nivel internațional al „educației sexuale”. Educația sexuală nu se poate face decât după „standardele recomandate” de OMS, despre care am vorbit de atâtea ori și a căror compoziție pestilențială nu are sens să o re-analizăm.

Și noi ne-am fi dorit, așadar, eliminarea cu totul a pragarafului care a fost modificat. Însă, în condițiile presiunilor extraordinare care se fac dinspre Uniunea Europeană și agențiile ONU – deși, rețineți, prima nu are nicio competență în materie de educație națională, iar celelalte nu pot emite decât simple recomandări și nu acte cu caracter obligatoriu – pentru introducerea educației sexuale în forma sa radicală și obligatorie, suntem conștienți că mai mult n-am fi putut obține.

Dintre toate aspectele aduse de noua lege, cel mai important rămâne posibilitatea de opțiune a părintelui, fiind respectată astfel autoritatea parentală. Educația cu privire la sexualitate implică întotdeauna educație moral-valorică și, ca atare, ultimul cuvânt îl are (trebuie să îl aibă!) părintele. Noi vă îndemnăm să uzați de acest drept! Desigur, o decizie trebuie luată după consultarea programei, pe care acum nu o cunoaștem dar… nu are rost să ne facem iluzii cu privire la conținutul ei.

Părinții să respingă cu fermitate incursiunile ideologice ale stângii activist-radicale în programa școlară, să fie vigilenți și precauți în privința curriculumului, să-și retragă sau să nu-și înscrie copilul (de) la aceste ore când ele se vor ține, să protesteze uzând de drepturile pe care legea le conferă și să se organizeze în asociații de părinți.

Este de asemenea important că denumirea „educație sexuală” este înlocuită prin „educație pentru sănătate”. În rigidul mediu al aplicării normelor legale, cuvintele contează foarte mult. Uneori și o virgulă poate schimba înțelesul unui paragaraf de lege!

Subliniem că legea a fost contestată în toate chipurile posibile, fiind trimisă la Curtea Constituțională, dar ȘI la re-examinare de președintele Iohannis.

Dl. Iohannis are, în demersul său radical pro-ideologie sexuală, aliați „selecți”: toată pleiada de organizații pro-avort, pro-homosexualitate și anticlericale din România, împreună cu „experți internaționali” de la ONU și Parlamentul European. Este foarte rar ca președintele să uzeze de ambele sale pârghii constituționale, sesizarea Curții Constituționale și cererea de re-examinare, pentru a influența un parcurs legislativ. Textul sesizării d-sale către Curtea Constituțională conține o retorică anti-părinți de o virulență șocantă și care cu siguranță a emanat de la consilierii veniți din zona „societății civile”.

Comportamentul incalificabil al lui Iohannis, care se poziționează ca un adversar al familiei, ne face să salutăm incapacitatea administrației sale de a concretiza programul „România educată” – rămas, la 7 ani de la lansare, doar o formă fără fond. Mai bine lipsă!

Reamintim că noi împreună cu colegii din societatea civilă pro-familie suntem implicați de mai bine de 17 ani în opoziția la introducerea acestei otrăvi ideologice numite „educație sexuală” în școlile românești. Ați citit bine – prima tentativă de a avea un program de educație sexuală a avut loc în anul 2004.

Cei care sunt amatori de limbaj de lemn și de navigare prin menadrele circuitelor legislative pot găsi detalii despre lege aici.

Iar cei care doresc să cunoscă o parte din aportul nostru în această luptă aridă și obositoare să intre aici.

PS: Nu îi uitați nici pe cei din poza DIGI, când va veni vremea să mergem iar la urne.

Ca de obicei, stăm de veghe și ne implicăm!

Cu prietenie,

Echipa PRO VITA București

PPS: Ne mutăm de pe FaceBook. Vă invităm în noua noastră „casă” de pe Telegram: t.me/pro_vita. Vă așteptăm - nu pierdeți legătura cu noi!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • Oracle 24.06.2022 01:01
  Asa ceva nu trebuie sa existe in scoala , "educatia pentru sanatate" nu reprezinta nimic mai mult decat o poarta prin care acest curent woke sa patrunda in educatia copiilor. Problema o sa fie daca or sa se puna medii ( de 10 bineinteles pentru a fi momiti ). Ca fapt divers pe disney+ la care cred ca au acces multi copii vor sa bage desene si serii cu teme lgbtqfothsk+.
 • crazy bobz 24.06.2022 03:25
  Iohannis,e cel ce a vindut copii?
  Intreb, poate sint fraier, sau satanistii si prostii alogeni , votati de prostii din ROMANIA, mai au dubii..., vezi jigodia din timisoara, jigodiile din bucuresti...
 • Mihai Cantuniari 24.06.2022 08:06
  Oricum ai lua-o, ramane o rusine pentru scoala romaneasca si o sfidare nerusinata contra rolului parintilor in educatia copiilor LOR, nu ai Statului. Este o rusine, o cedare lasa, o lipsa de reactie puternica din partea lumii romanesti. Iar asa-zisele presiuni extraordinare nu sunt decat resemnarea lasa in fata Raului. Nu o sa inteleg niciodata ce inseamna presiuni extraordinare, nu ne ameninta nimeni nici cu moartea, nici cu castrarea, nici cu jupuirea de vii. Inseamna doar ca acei care ar fi trebuit sa apere din rasputeri ethosul romanesc si bunul-simt national au abdicat de la rolul lor, din aceeasi lasitate si slabiciune condamnabile. Romanului ii lipseste ceva esential in alcatuirea lui istorica, si anume capacitatea de a se INDIGNA pana la incandescenta si de a curma hotarat raul care il asediaza, inainte de la Rasarit, acum de la Apus.
 • Elina 24.06.2022 09:59
  Sa isi tina respiratia pana imi dau eu acordul!
  Nu ca ar putea fi influentat copilul, vorbim de ani de zile despre asta, stie de ce sa se fereasca.
  Doar ca nu vreau sa fie la numaratoare.
 • Radu Comsuta 24.06.2022 16:56
  Părintele Arsenie Boca a profețit aceste lucruri când a spus așa cum a reieșit din mărturia unora (pentru cine e dispus să crradă) : "Veți vedea și veți înțelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la servici, în magazine, în instituțile statului, în conducerea statului și mai ales în politică! (nota bene).... Doar cei care își vor păstra credința adevărată vor fi salvați și mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei". Dacă nu sunt drepturile diavolului asupra copilului (și asupra tuturor libertinilor open minds) spurcăciunea în cauză, apoi nu știu sămai existe altceva de o așa gravitate. Aici e vorba de o cruciadă a copiilor asupra forțelor malefice care vor să-i corupă, să le deformeze prin vicii sufletul curat de copil. E lupta lor și cununile de biruință pentru cei ce vor birui vor fi foarte mari. Da, lupta lor și a părinților lor. Asta nu înseamnă că restul vom sta impasibili cu mâinile în sâni după mentalitatea pernicioasă românească, "dar de ce să mă bag, e treaba mea? ". Sunt copii noștri și viitorul acestei țări, totuși binecuvântate de Dumnezeu.
 • Rusi 24.06.2022 17:23
  Cei de la USR si ONG-uri trebuie sa initieze o lege pentru educatia sexuala a cimpanzeilor de la gradinile zoologice.
 • adyyon 24.06.2022 18:21
  Slavă Lui Dumnezeu pentru această minune dumnezeiască, căci doar intervenția Lui a făcut ca, în ciuda tuturor trădătorilor/vînduților, țara asta încă să își păstreze normalitatea. De 33 de ani tot primim șocuri peste șocuri și încă mai sîntem o țară. Dacă nici asta nu este minune dumnezeiască, zău că nu știu care mai este. Bineînțeles că are El uneltele Lui, căci sîntem un tot unitar. O țară, nu?!?
 • __ 24.06.2022 22:44
  nu știu cine ar _preda_ mizerya aceea de educație (homo)sexuală; probabil tot careva pe la București și ceva municipiu tulburat.
  Problema e că cei 10% din copiii care vor participa vor infecta și pe ăilalți, se transmit (molipsesc) ușor diverse între copii.
Ultima oră

21:03

Planurile lui Soros în 2023: Cum este răspândită agenda radicală a „societății deschise” pe întreg globul. Pași rapizi spre o NOUĂ ORDINE MONDIALĂ

20:30

Legiunea asta care nu vrea să moară - Poetul mărturisitor și psaltul Ilie Tudor, tatăl rapsodului Tudor Gheorghe. 100 de ani de la naștere, 8 ani de la adormirea întru Domnul (3 Martie 1923 - 22 Martie 2015)

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației