
FOTO: zf.ro

Companiile se plâng că nu găsesc suficient de multă forță de muncă disponibilă în piață, dar triază inclusiv studenții care vin la practică.
Deși găsesc cu greu candidați potriviți pentru pozițiile deschise, multinaționalele nu colaborează cu instituțiile de învățământ superior pentru actualizarea programei de studiu, însă au de la studenți exigențe ridicate, chiar dacă aceștia nu au experiență, spune Răzvan-Mihail Papuc, decanul Facultății de Administrație și Afaceri din cadrul Universității din București.
„Avem multe parteneriate cu companiile pentru a le oferi studenților locuri de practică, internshipuri, deoarece nu vrem să îi lăsăm să își caute singuri, având în vedere că de multe ori aleg calea cea mai ușoară, apelând la cunoștințe sau rude.
Cu multinaționalele este foarte greu de lucrat, ei au o procedură destul de strictă când îi selectează. Ei spun să îi aducem pe toți, dar, pe de altă parte, când se pune problema să între în ograda lor încep să îi condiționeze, ar trebui să se gândească că sunt încă studenți (și încă mai trebuie să învețe – n.red.), nu angajați", a spus Răzvan-Mihail Papuc, decanul Facultății de Administrație și Afaceri (FAA), potrivit zf.ro.
Instituția școlarizează aproximativ 2.000 de studenți la programele de licență și de masterat.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.