

Președintele Platformei Împreună, Mihai Gheorghiu, spune că statul român acționează împotriva Cameliei Smicală și a copiilor săi, deși aceștia sunt cetățeni români.
Acest comentariu vine după ce Camelia Smicală a acuzat statul român că refuză să-i repatrieze copiii, iar Ministerul de Externe a justificat acestă decizie printr-un comunicat contestat de juriști.
„Statul român împotriva familiei Smicală Jalaskoski
În cazul familiei Camelia Smicală Jalaskoski, statul român acționează în sprijinul statului finlandez și împotriva cetățenilor români care au făcut numeroase demersuri pentru a fi sprijiniți.
Statul român a tolerat și deci sprijinit abuzurile și ilegalitățile împotriva minorilor Mihai și Maria Smicală Jalaskoski, conducând astfel la situația de astăzi, când familia este amenințată și terorizată de autoritățile finlandeze.
Președintele României a permis și coordonat această atitudine a statului român, ca de altfel și prim-ministrul României, oricare a fost acela. Miniștrii succesivi ai afacerilor externe au urmat aceste linii directoare.
Comunicatul de presa al MAE este ridicol și mincinos prin omisiunile flagrante pe care le conține. El constituie, de altfel, dovada peremptorie a abuzului în serviciu împotriva intereselor private ale unor persoane, cetățeni români, ale căror drepturi fundamentale au fost încălcate de către un stat terț, interese și drepturi fundamentale pe care statul român nu le apară prin reprezentanții săi, încălcând astfel Constituția României și legile statului român.
Pentru aceste grave încălcări ale legislației în vigoare nu există doar sancțiunea morală a votului, ci și rigorile codului penal”, a spus Mihai Gheorghiu.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Prea multa politica și circ dar și mai multa aplecare pentru infantilism și copilării absurde pe plan de descoperiri bugetare.
Vreau sa fiu elegant, pentru ca știu ca se poate mai mult și mai bine, de aceea nu folosesc cuvântul "prostie".
Revin cu apelul ca toți cei care au puterea sa își revină din circ și sa păstreze deficitul sub 3% și sa nu afecteze piața financiara printr-un necesar de finanțare sporit al statului.
Banii trebuie sa rămână în economie și sa fie stimulați sa ajungă în economie.
Cine își permite sa facă altfel subminează efectiv economia.
Iar bugetul pe anul viitor trebuie sa conțină de doua ori mai mulți stimuli economici decât în prezent.
Altfel va fi greu de tot sa ținem România pe linia de plutire.
Aveți grija la dobânzi, nu produceți costuri inutile pentru stat care se plătesc cu banii economiei private.
Aveți grija la curs, nu provocați deprecierea artificiala a monedei naționale.
Aveți grija la lanțurile de producție, pentru ca dacă veți reduce stimulii economici, veți adânci deficitul comercial iar deficitul de cont curent va sari în aer. Pe fondul reducerii fluxurilor de capital se poate crea o situație dezastruoasa în contextul viitor.
Dacă nu știți cum sa faceți, cereți ajutorul și vi se va da sub condiția sa recunoașteți ca nu știti.
Dar nu va bateți joc de economia României și de cetățenii ei.
A, da, și puneți mana și faceti ceva, ca pana acuma ați făcut doar declarații și circ.
Voi mai continua cu astfel de apeluri.
Enjoy!
https://www.facebook.com/adrian.caciu/posts/2501588109928390
Pe unde-i vezi se plâng de greaua moștenire. Plăvanul iese cu fața aia de cal imbecil și clamează dezastrul. Orban, ca un lătrău bețiv, își imită șăful. Iar apoi, în concertul absurd, apare și Cîțu, omul responsabil cu latura științifică a sevrajului. E un ciudat cor de distonanțe: unu-i prost de-a dreptul, unu-i beat chiar și când e treaz, iar celălalt e ridicat de droage în alte sfere ilogice și inconștiente.
Că oamenii nu-s pe treaba lor o poți vedea cu ochiul liber. N-ai nevoie de psihiatri pentru asta; ăia i-ar băga rapid în cămăși cu mâneci lungi. Trebuie doar să-i asculți preț de două-trei fraze, iar caracterizarea vine de la sine. Pentru a nu fi însă acuzat că am căzut în capcana primelor impresii, o să vă propun analizarea ideilor puține și aberante ale acestor devianți care-au ajuns la butoanele națiunii noastre.
Peste tot pe unde apucă, nulitățile noastre se plâng de dezastrul din Buget. Numai găuri neacoperite, haos și lipsă de profesionalism. Cică sunt probleme cu încasările bugetare și din cauza asta n-ar mai fi bani pentru mai nimic. De asemenea, aceiași indivizi se plâng de inhițiativele legislative ale pesediștilor. În principal e atacat TVA-split-ul și celebra OUG 114. Să le luăm pe rând.
1. Plata defalcată a TVA-ului e un mecanism prin intermediul căruia taxa pe valoare adăugată circulă numai prin conturi speciale deschise pe client, dar la care clientul nu are acces decât în anumite condiții. Astfel, dacă ai de plătit o factură unei firme, factura o plătești în contul firmei, iar TVA-ul din contul tău specific în contul de TVA al furnizorului tău. Mecanismul era într-adevăr destul de rigid, dar aducea la pachet rezolvarea problemelor legate de fraudarea TVA, în condițiile în care, de-acolo puteai ori să plătești TVA-ul către altul, ori TVA-ul la stat.
În continuare colectarea TVA-ului e o problemă majoră în economia românească, iar prin fraudarea acestei taxe se îmbogățesc nejustificat de mulți „băeți veseli”. Așadar, prin plata defalcată s-ar fi rezolvat problema colectării, iar mecanismele de fraudare ar fi fost demontate din start.
2. OUG 114 instituie suprataxe și impozitări suplimentare pentru anumite sectoare de activitate care, în esență, sunt monopoluri private. Spre exemplu, se cer ceva mai mulți bani pentru exploatările offshore(care altfel vor rămâne aproape netaxate!), de la operatorii din energie sau de la cei din telecomunicații(la un moment dat erau și băncile pe listă, dar acolo mafia e atât de puternică încât au fost scoase!). Toate aceste domenii sunt oligopoluri scăpate de sub orice control și care scot enorm de mulți bani din economie. În general, OUG 114, obligă aceste entități să plătească mai mulți bani și, în același timp, le limitează capacitatea de a-și jefui clienții.
Și-acum, cu aceste informații să punem totul cap la cap. Așadar, peneliștii, în frunte cu retardatul suprem, se plâng de lipsa veniturilor bugetare, iar ca soluție găsesc eliminarea unor inițiative menite a aduce bani la Buget. Plăvane, e ca și cum te-ai plânge că nu mai ai fân de mâncare și ai găsi ca soluție incendierea fânăriei. Orbane, e ca și cum te-ai plânge că rămâi fără băutură și pentru asta ai sparge sticla în care mai ai juma' de litru de vodcă! Cîțule, e ca și cum ai fi disperat că râmâi fără iarbă și ți-ai denunța la poliție dealerul.
Bă, voi sunteți proști cu totul? Răspunsul cred că e logic pentru oricine!
https://www.facebook.com/TrenduriEconomice/posts/991517281200236