Dezvăluire explozivă: între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a „cumpăra” Uniunea Europeană. Șeful PFIZER, Albert Bourla, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în prim-planul unui Raport zguduitor

De Irina Bazon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit ONG-ului francez Global Health Advocate, în perioada 2020-2021, cele mai mari companii farmaceutice din lume (Pfizer, Sanofi, AstraZeneca) au cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a prelua controlul deplin asupra Uniunii Europene.

Într-un raport exploziv făcut public pe 18 ianuarie și consultat de Lecourrier-du-soir.com, ONG-ul francez Global Health Advocate dezvăluie că doar în perioada 2020-2021, cele mai mari companii farmaceutice din lume (Pfizer, Sanofi, AstraZeneca...) au cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a prelua controlul deplin asupra Uniunii Europene, impunându-și deciziile în contractele de cumpărare a vaccinurilor și cenzurând toate informațiile (referitoare la aceste contracte de cumpărare) defavorabile acestor companii. Practic, Big Pharma „a cumpărat” Uniunea Europeană, scrie Lecourrier-du-soir.com.

O dezvăluire deranjantă pentru Uniunea Europeană, organizație foarte slăbită în urma recentului scandal QatarGate, care a costat-o propriul post pe Eva Kaili, fostul președinte al Parlamentului European. La mai puțin de o lună de la această afacere, raportul ONG-ului francez Global Health Advocate, făcut public pe 18 ianuarie 2023, dezvăluie dedesubturile negocierilor, în 2020, dintre UE și lobby-urile farmaceutice pentru achiziția dozelor de vaccinuri. O operațiune care a avut loc în condiții extrem de opace.

În raportul Global Health Advocate, ONG-ul face dezvăluiri majore. Astfel, la pagina 6 aflăm că, în perioada ianuarie 2020 – septembrie 2022, au avut loc în jur de 100 de întâlniri între personalități de rang înalt din UE și reprezentanți ai Big Pharma. De asemenea, între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru activitățile sale de lobby în cadrul UE. La pagina 8 se descrie pe larg situația aflată pe muchie de corupție dintre șeful PFIZER, Albert Bourla, și șefa Comisie Europene, Ursula von der Leyen, aflată în prezent sub ancheta Parlamentului European și a Oficiului Ombudman-ului European.

Dar, dincolo de influența laboratoarelor asupra deciziilor luate de autoritățile europene, mai există un detaliu care nu a scăpat investigatorilor, și anume conflictele de interese. Prezentând dovezi, raportul dezvăluie că Richard Bergstrôm, numit de guvernul suedez să negocieze cu Big Pharma, a fost, până în 2016, director al EFPIA (Federația Europeană a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice), o organizație foarte apropiată de Pfizer, Sanofi și Johnson and Johnson.

În raportul său, Global Health Advocate deplânge atitudinea Comisiei Europene, condusă de Von Der Leyen, care a semnat un contract în valoare de câteva miliarde de euro cu Pfizer. Ceea ce a stârnit indignarea ONG-ului este că laboratorul american a fost cel care a impus regulile jocului, dând directive Comisiei Europene cu privire la ceea ce trebuie sau nu dezvăluit publicului. Raportul arată că laboratoarele au avut ultimul cuvânt cu privire la ceea ce trebuie dezvăluit publicului.

De asemenea, raportul evidențiază presiunea puternică pe care Big Pharma a exercitat-o asupra statelor membre ale Uniunii Europene, amenințăndu-le că vor întrerupe investițiile în UE dacă Bruxelles-ul va accepta vreodată cererea formulată de India și Africa de Sud de a ridica brevetele.

În ultimele luni, nepublicarea contractelor semnate între Big Pharma și Comisia Europeană a continuat să provoace tensiuni în UE, multe țări solicitând ca aceste contracte să fie făcute publice în numele transparenței. Însă, în ciuda numeroaselor solicitări, Comisia Europeană, condusă de Von Der Leyen, refuză categoric să facă ceva în acest sens. Mai mult decât atât, CEO-ul Pfizer (laboratorul care a beneficiat cel mai mult de pe urma acestor contracte de cumpărare) refuză în mod categoric să depună mărturie în fața Parlamentului European.
 
Citiți și Vacciniștii Streinu-Cercel și Alexandru Rafila sunt plătiți de ani de zile de compania PFIZER prin sponsorizări grase de sute de mii de lei alături de alți peste 5000 de medici din România. Cazul e de domeniul ANI și DNA. DOVEZILE ACTIVENEWS

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Marius Pieleanu: „Dacă mor 10.000 de oameni dintr-un milion de la vaccin e un vaccin valid”. La 20.000.000 - populația României, dacă mor 200.000 e de bine. Știința... idioțeniei criminale:

Trump vorbește. Valabil și la noi

Ion Cristoiu ne sare în ajutor: „Excelentul site ActiveNews are nevoie de sprijin financiar”. MULȚUMIM!

PUTEȚI SĂ DONAȚI CU PAYPAL, CARD SAU DIRECT ÎN CONTUL NOSTRU, AICI

 

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Dorel Timpa 29.01.2023 21:11
  Bursula + burla = $$love$$
 • Mircea Dragan 29.01.2023 21:54
  30 de milioane de euro ??? Foarte ieftini fraierii europeni. Cumparatorii au muls zeci de miliarde de la UE!
 • All4114all 30.01.2023 16:48
  Ei și-au luat 30 de milioane în timp ce ăia au muls miliarde de la noi cetățenii UE.
 • d.juan 30.01.2023 08:56
  Mi-e teama ca ne imbatam cu apa rece. Daca cititi introducerea, acest ONG afirma ca, daca negocierile UE-producatori de vax ar fi fost mai transparente, s-ar fi putut "creste accesul global" la vax in restul lumii. "Secretul a subminat politica de sanatate publica." Ete, na!
  In loc sa ceara OPRIREA vaccinarii, acest ONG spune baliverne.
 • All4114all 30.01.2023 16:51
  Apa de ploaie.
Ultima oră

19:30

Pronunțarea deciziei în cazul lui Donald Trump, amânată din nou după un raport bombă potrivit căruia procurorul Alvin Bragg, susținut de George Soros, ar fi ascuns probe esențiale

19:05

Marinela Chelaru a ajuns de urgență la spital. Actrița în vârstă de 63 de ani are probleme de sănătate grave

18:40

Luminița Arhire: DEȘTEPTAREA PRESUPUSELOR OI ȘI RENEGAREA SPIRITULUI GREGAR

18:25

Austria va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele vaccinurilor și ale măsurilor draconice din timpul plandemiei COVID. Bucureștiul mut și surd: RAFILA TOT STUDIAZĂ PROBLEMA DE 8 (OPT) LUNI

17:55

Novak Djokovici, reacție virală după ce a ratat turneele din SUA pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19: Demnitatea și integritatea mea sunt mai presus de orice!

17:40

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean despre Scandalul Bîstroe: Ucrainenii NU au dat acordul ROMÂNILOR să măsoare, NU au dat acordul VASELOR ROMÂNEȘTI CU APARATURA ROMÂNEASCĂ!

17:15

Sorin Grindeanu acuză Ucraina că trage de timp în Scandalul Bîstroe. Ziarista Velentina Șerbănescu: MAE de la București a devenit o anexă a Kievului

16:40

Lumea sportului, din nou în doliu: Un celebru boxer a decedat subit în timpul antrenamentelor. Acesta avea doar 19 ani

16:25

Acord istoric între Vladimir Putin și Xi Jinping: Este amenințat dolarul american

16:05

Comemorarea martirilor români/aromâni din Balcani și a părintelui Haralambie Balamace, cel care s-a jertfit pentru credința ortodoxă, pentru limba română și pentru românism, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța

16:00

Youtube a cenzurat discursul unui parlamentar britanic despre efectele adverse ale vaccinurilor COVID

15:15

Greta Thunberg, Doctor Honoris Causa în Teologie și Mircea Cărtărescu, Doctor Honoris Causa în Medicină. IMAGINILE ZILEI

14:55

Platforma civică Liga pentru Deșteptarea României își exprimă sprijinul pentru inițiativa Patriarhiei României, de a solicita Ministerului Educației implicarea cultelor religioase în acțiuni de consultare în contextul Legilor Educației

13:50

Republica Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom

13:14

BRICS: TABĂRA DE OPOZIȚIE A VESTULUI