Cumnatul Clotildei Armand apare ca informator al Securității în Documentul despre Nicușor Dan publicat de Realitatea PLUS. Andrei Moroianu și-a turnat în mod fals doi colegi de liceu, ca să se răzbune pe ei. Un alt matematician celebru prezent în Raport

De Andrei Nicolae  /  

Sergiu Moroianu, soțul Clotildei Armand (st), fratele lui Andrei Moroianu (dr), care apare ca informator al Securității alături de Nicușor Dan (jos), într-un Raport din 1988 publicat de Realitatea Plus

Sergiu Moroianu, soțul Clotildei Armand (st), fratele lui Andrei Moroianu (dr), care apare ca informator al Securității alături de Nicușor Dan (jos), într-un Raport din 1988 publicat de Realitatea Plus

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andrei Moroianu, cumnatul și susținătorul Clotildei Armand, apare de asemenea ca informator în Nota Securității despre Nicușor Dan, publicată azi de Realitatea Plus (DOCUMENTUL AICI). Nicușor Dan a replicat azi că nu a avut nici un Angajament semnat cu Securitatea. El are deja două Adeverințe curate de la CNSAS. Conform postului citat Colegiul CNSAS va discuta cazul în ședința de mâine. ActiveNews a mai descoperit și alte nume interesante și importante în Raportul Securității și vă prezentăm cazurile lor mai jos.

Raportul este întocmit în 1988, înainte de o deplasare la Olimpiada internațională din Canberra, Australia, care se desfășura între 9 și 21 iulie. Planurile Securității „Alfa” și „Atlas” extinse în 1987 prin intermediul unor „Norme privind competențele, atribuțiile și sistemul de lucru referitoare la avizarea persoanelor care se deplasează în străinătate, în interes de serviciu sau personal", prevedeau că nimeni nu putea să mai iasă din țară fără acordul Securității, după cum se scrie într-o analiză a Cazului Lucian Boia, în România Liberă.

„În relația cu autoritățile statului de atunci am avut doar acele interacțiuni obligatorii conform legislației din acei ani pentru toți românii care călătoreau în străinătate”, a spus azi primarul Capitalei, fără să nege că a dat informațiile în cauză.

Raportul Securității precizează despre Nicușor Dan „că au început demersurile de recrutare înainte de deplasarea în Rep. Cuba”, iar „în procesul de cunoaștere personală a persoanei vizate s-a constatat că acesta manifestă dorință de colaborare și aptitudini în acest sens”. 

După participarea la Olimpiada internațională din Havana, Cuba, din 1987, Nicușor Dan „a mai furnizat o notă informativă cu valoare operativă pe linie de securitate”, în baza căreia, se scrie, Securitate a decis să-i retragă avizul de deplasare lui Barcau Mugurel Alexandru, din Craiova, se afirmă în Raport.

Raportul mai precizează că elevul Nicușor Dan „a oferit note de interes în ceea ce îl privește pe Cocorada Sorin, profesor la lic. Industrial Radu Negru din Făgăraș”.

Cei doi, Nicușor Dan și Andrei Moroianu, ar fi fost racolați înaintea Olimpiadei din Cuba, din 1987, urmate de o a doua, în Australia, în 1988.

Andrei Moroianu, fratele lui Sergiu Moroianu, soțul Clotildei Armand, și-ar fi turnat cu informații false un coleg, pe Beli Nicolae Constantin, din răzbunare, „cu scopul de a-i face rău acestuia”, conform Notei Departamentului Securității Statului (DSS).

Andrei Moroianu ar fi făcut același lucru și în cazul unui al doilea coleg, Andrei Bogdan, despre care a spus că „citea cărți de propagandă imperialistă, informații care nu se verifică”, scrie ofițerul de Securitate responsabil în Raportul Securității Municipiului Bucuresti (SMB) - Direcția I.

Nicușor Dan ar fi procedat în mod similar, „cu ură”, turnând un alt coleg, Vasiu Adrian (FOTO mai jos), potrivit Raportului SMB. Conform documentului, elevul Nicușor Dan, de 17 ani, „a manifestat o ură față de Vasiu Adrian cu care se afla în concurență la concursurile de matematică”. Nicușor Dan a furnizat două note informative despre acesta, dar „fără o valoare informativă deosebită”. FOTO actuală cu cel care ar fi fost turnat de Nicușor Dan, profesorul Adrian Vasiu:

Omul turnat de Nicușor Dan: „E primar general? Bravo lui, bravo lui! Cred că merita asta!” 

Adrian Vasiu din Cluj a fost și el unul dintre câștigătorii Olimpiadei de la Canberra, alături de Nicușor Dan, cu „scorul perfect”. Ulterior, Vasiu și-a luat doctoratul la Universitatea Princeton și a predat la alte prestigioase universități din Europa și Statele Unite ale Americii, potrivit unui interviu realizat de Media9 în care apar și ceilalți participanți la Olimpiadele în cauză

Clujeanul, care acum este cercetător în algebră – matematică la Universitatea Binghampton din SUA, a luat punctajul maxim împreună cu Nicușor Dan, un chinez, un vietnamez și un rus. El a fost și la Havana, în Cuba, cu Nicușor Dan și Andrei Moroianu, între alții.

„Cum a fost relația cu Nicușor Dan în acea perioadă?”, l-a întrebat Media9 pe matematicianul clujean. „Pe Nicușor Dan l-am cunoscut încă din clasa a IX-a, că mergeam în tabere de pregătire pentru olimpiade. Ne selectau din primii zece din țară. Am fost coleg de cameră și am petrecut multe nopți împreună.”

El a mai spus că n-a mai ținut legătura cu Nicușor Dan, mai ales că în ultimii 15 ani a stat, în total, în România, 15-20 de zile și a aflat de la la reporterul site-ului Media9 că fostul său coleg de cameră conduce Capitala. „E primar general? Bravo lui, bravo lui! Cred că merita asta!”.

Un alt participant la Olimpiadă, pomenit în Nota Securității, Andrei Rădulescu Banu, după terminarea studiilor în România, a emigrat, la rândul său, în Statele Unite ale Americii, unde a obținut un doctorat tot la celebra universitate Massachusetts Institute of Technology (MIT), iar în prezent este inginer în robotică.

Moroienii, USR-iști din tată în fii

Sergiu Moroianu, soțul Clotildei Armand, controversata primăriță a Sectorului 1 al Capitalei, și Nicușor Dan, Primarul Capitalei, se numără printre fondatorii USR. Chiar dacă ulterior cei doi prieteni matematicieni s-au retras din construcția politică progresistă, la actualele alegeri locale, USR și alianța sa îl susțin pe Nicușor Dan pentru reocuparea poziției de Primar General.

Sergiu Mororianu este absolvent și doctor în matematică, la celebra universitate americanp ”Massachusetts Institute of Technology” (MIT), în prezent cercetător în cadrul IMAR, Institutul de Matematică din cadrul Academiei Române.

Fratele său, Andrei Moroianu, care apare ca informator în Raportul Securității, este prezentat ca profesor la École Polytechnique și director de cercetare la Centre National de la Recherche Scientifique din Paris într-un interviu HotNews și se pare că a devenit și el, la rândul lui, cercetător la IMAR.

La Olimpiada din Cuba din 1987 a obținut medalie de aur și la cea din Australia din 1988, de argint.

Împreună cu soția sa au susținut-o politic pe cumnățica Clotilda Armand, potrivit unei filmări publicate de aceasta. Tatăl celor doi frați Moroianu, matematicianul Mihnea Moroianu a candidat și el pe listele Uniunii Salvați România din Călărași, pentru Senat, în 2016.

"Bună ziua! Sunt Andrei Moroianu, eu îl cunosc pe Nicușor de 30 de ani. De altfel, am plecat cu el la Paris acum aproape 25 de ani. Am avut o bursă amândoi. Eu am întâlnit-o pe Anne după un an și deși voiam să mă întorc în România am rămas acolo. (…) Nicușor este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei.”, spune Andrei Moroianu în filmarea din 2016. VIDEO mai jos, după care veți descoperi o altă surpriză din Raportul Securității.

O fotografie cât 1000 de cuvinte

Octavian Petre Fărcășanu, un alt matematician prezent în Nota Securității, a emigrat în Statele Unite ale Americii. A studiat la Universitatea Texas din Dallas, a fost Open-End Product Manager la Morningstar Inc. din Chicago, Illinois, iar acum lucrează în tehnologie, fiind Director of Site Reliability Engineering at Relativity, potrivit Media9, care a intrat în legătură cu el.

Ce se știe mai puțin este faptul că Octav Fărcășanu, care a activat și în Liga Studenților, este cel prezent în fotografia emblematică din 1989 - COPIII NOȘTRI VOR FI LIBERI!

Cei doi prieteni care apar în fotografie, Octavian Fărcășanu, aflat acum în SUA, și Bogdan Chiru, în Canada, au refăcut celebra imagine Agerpres la 30 de ani de la revoluție. FOTO:


Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
  • Radu Comsuta 03.06.2024 23:49
    Și ca telenovela să fie întreagă, răsturnarea de situație ar fi dacă între acest duet s-ar descoperi pe undeva și biografia lui Bănescu. Cine era, de unde vine, cine-i tăticul lui, ce hram poartă....LOL.
    Oricum aștept cu mare înfrigurare să aflu cine-i acest individ misterios care-l joacă pe degete și pa marele...patriarh. Am vrut să zic alb, dar nu-i frumos. Păi nah, asta-i partea mai serioasă. Cu biografia misterioasă, nu cu marele alb care-i de fapt o glumă mai de familie.
  • Mars.60 Stefan 04.06.2024 11:42
    Am gasit aici un material oarecum consistent, legat de biografia, crezul si statutul personajului Vasile Banescu.
    Sper sa aveti rabdarea necesara sa ascultati cu atentie pana la capat raspunsurile acestui personaj destul de ermetic la intrebari esentiale adresate de doamna avocat Mihaela Olaru.

    Un intelectual creștin autentic, Vasile Bănescu | "Povești de viață" cu Mihaela Olaru
    https://www.youtube.com/watch?v=h2dRACVFXlU
  • Radu Comsuta ► Mars.60 Stefan 04.06.2024 22:44
    Mulțumesc. Tot este ceva. Informații generale.
    Urmărind interviul, mi-a atras atenția o afirmație scăpată în mod involuntar, după care venerabilul Vasile Bănescu se corectează imediat: la minutul 24.04 spune că la tragicul eveniment de la Colectiv s-au ”aniversat”, iar apoi se corectează imediat și spune că s-au ”comemorat”. Și totuși, dacă unii au aniversat astfel de momente nefaste? Masonii aniversează cele mai fatidice momente din istoria oamenilor, de parcă s-ar bucura de orice lovitura dată omenirii că planul lor malefic se împlinește. De ex. Klauss Scwabb pare că aniversează anul plandemiei ca pe o ”fereastră unică și foarte scurtă” pentru iplementarea agendei globaliste cu marea resetare. Pe care sigur vrea să o repete. O și spune pe șleau.
  • Mars.60 Stefan ► Radu Comsuta 05.06.2024 12:06
    Entitatile demonice care conduc treburile murdare din umbra sunt inchinatori ai lui moloch. Ca sa le reuseasca planurile, acestia aduc jertfe umane ritualice lui moloch (alt nume al lui satan), de obicei prin crematie/ardere de tot sau alte crime abominabile, de ex. dau foc padurilor sacrificand astfel animale in masa. Nu sunt intamplatoare incendiile de padure sau de cluburi, mall-uri, spitale si alte cladiri dens populate care au ars in anii trecuti. Evenimentul de la "Colectiv" a fost un exemplu clar de crima ritualica satanica, pregatita cu un an inainte cand in acea cladire a "cantat" trupa suedeza Watain. Formația s-a urcat pe o scenă înconjurată de flăcări.

    https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/video-concerte-cu-flacari-in-clubul-colectiv-erau-1663132.html#goog_rewarded

    Aceasta crima ritualica de la "Colectiv" a fost exprimata clar prin discursul acestei marionete a lor, Klaus Johannis. "A fost nevoie sa moara oameni pentru ca..." sa vina ei la putere si agenda lor demonica sa mearga inainte.

    https://www.facebook.com/klausiohannis/videos/a-fost-nevoie-să-moară-oameni-pentru-ca-guvernul-să-demisioneze-românii-inițial-/916739028413349/?locale=ro_RO

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Incendiul_din_clubul_Colectiv
  • RomeoB 04.06.2024 07:29
    https://www.activenews.ro/stiri/Realitatea-PLUS-arunca-bomba-Nicusor-Dan-colaborator-al-Securitatii-189759
    Din documentul Realitatea plus, rezulta clar ca declaratii lui Nicisor Dan au facut rau mare unor colegi; intra in caregoria politie politica. Terebuie si declaratiile lui Nicusor Dan.
  • RomeoB 04.06.2024 08:52
    De ce i-a dat pe mana securitatii pe cei doi colegi de lot olimpic ? Si pe profesor evident. Ca sa-si faca loc in lotul olimpic ei fiind mai bine pregatiti, cu note mai mari ? Si-a eliminat concurenta ? Cei doi colegi si profesorul ar trebui cautati daca mai stau prin Romania si sa dea interviuri, prin care sa ne explice situatia din lotul olimpic.
  • Rusi 05.06.2024 12:04
    Ce colcaiala de patrupezi infractori!
  • Vlad.Tepes 06.06.2024 13:04
    Se va vedea ca documentul este cit se poate de real .
    CIT SE POATE DE REAL !
    Argumente exista cu duiumul dar nu ma obosesc sa le enunt. O va face madam Nagat de la CNSAS, ca tot e ea fiica de colonel de Securitate , care a lucrat, daca nu ma insel, La directia I-a a DSS, adica pe linia de munca din care facea parte ofiterul si ''problema'' din document.
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

08:00

27 iulie: Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ocrotitorul medicilor cinstiți și fără de arginți

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"