Cum rămâne cu ziariștii de pe canapeaua lui Coldea? ”Dan Tapalagă, Dan Turturică și Sorina Matei îi toceau lui Florian Coldea preșul de la ușă”

De Andrei Nicolae  /  

Foto: SRI și internet. Colaj: ActiveNews

Foto: SRI și internet. Colaj: ActiveNews

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul colonel SRI cu atribuții speciale Daniel Dragomir, însărcinat și cu o operațiune extraordinară de monitorizare a procurorului Laura Codruța Kovesi, a declarat, într-o emisiune televizată din 2017, că nu va face publice numele acoperiților din presă, însă i-a nominalizat pe jurnaliștii Dan Tapalagă, Dan Turturică și Sorina Matei ca fiind printre cei pe care i-a văzut la biroul lui Florian Coldea. Alături de aceștia a adăugat-o și pe Anca Grădinaru de la Europa FM, specializată pe imaginea Laurei Codruța Kovesi.

Daniel Dragomir a fost și adjunct al prim-adjunctului SRI Florian Coldea, acuzat și cercetat de DNA pentru corupție la cel mai înalt nivel și documentat chiar de foștii săi subalterni din SRI. Dragomir mai afirma de altfel că Coldea a vrut să schimbe denumirea SRI în aceea de SRL, al lui, personal. Situația SRI este și azi într-o negură având în vedere că de aproape un an este fără conducere civilă în contextul în care această cerință ținea de așa-zisa reformă a structurilor de securitate ex-comuniste. Speculațiile pe piața de informații cu privire la Operațiunea Anti-Coldea (OAC), în contextul în care afacerile murdare ale securistului repetent erau arhi-cunoscute de toate structurile specializate ale României, aliaților NATO și nu numai, sunt că americanii doresc să îndepărteze de la prezidențiale posibila candidatura a basketbalistei cu breton și frunte a la Monica Macovei. Pentru a pune pe cine?, urmează să vedem în continuare, după alegerile locale...

Gazeta de Cluj a reprodus în 2017 declarațiile ofițerului special Daniel Dragomir făcute la Antena 3 sub titlul „Ziariștii Tapalagă, Turturică și Matei îi toceau lui Coldea preșul de la ușă”:

„Persoanele din media erau uneltele lui Coldea. Perioada 2012 a fost un an de fierbere. Atunci eu am văzut personal intrând sau ieșind mai mulți oameni din media (n.r.: în biroul lui Florian Coldea, prim-adjunct SRI), despre natura discuțiilor purtate nu știu, dar i-am văzut. A fost o perioadă agitată. Încep prin a vă spune trei nume. Unul este Dan Turturică, știu și filiera pe care a ajuns la Coldea. Apoi Dan Tapalagă și Sorina Matei. La ea aș face o mențiune. S-a discutat despre ea în cercurile restrânse, dădea dovadă de independență și nesupunere față de multe din comandamentele pe care le avea, poate de aceea spune azi anumite chestiuni în anumite domenii.”, afirma Dragomir.

„Eu nu spun că sunt ofițeri acoperiți, dar i-am văzut intrând sau ieșind de la generalul Coldea. Ei mergeau la Coldea pentru ce? Pentru a discuta chestiuni de siguranță națională? Pentru a sprijini siguranța cetățeanului? Nu cred! Acești oameni primeau rechizitorii., a mai declarat colonelul Daniel Dragomir, la Antena 3, potrivit Flux24.

Operativul a folosit termenul de „culoar media” pentru a explica sistemul. La Mineriada din iunie 1990, studenții arestați erau trecuți printr-un culoar de soldați și mineri care îi loveau cu orice și oriunde de la un capăt la altul.

„Culoar media este modalitatea în care se acționa. Se acționa concomitent, punerea unei persoane pe culoarul Justiției era aceeași cu punerea pe culoarul media. Unii inculpați audiați, pe surse media începea să se spună despre ei că sunt ”dușmanul poporului”. Cei care trec prin culoar și sunt loviti prin toate părțile, așa se întâmpla în culoarul media. Și în momentul în care intri pe acest canal începi să fii lovit, aceste culoare media aduc distrugerea destinului unui om, viața, prietenii, familia”, a mai spus Dragomir.

Fostul șef din SRI spune că rolul jurnaliștilor apropiați de sistem era de a influența opinia publică.

„Hotnews, România Libera, Digi 24, aceste instituții media aș propune să treacă pe siglă o chestiune: Obiectiv protejat de SRL Coldea. Aceste instituții nu numai că au fost utilizate în scopul uneltirii, ci și protejate în timp. Aceste culoare media trebuie să se închidă pentru că put a mizeria acestor ani. E plin pământul de mizerie și de abuz”, a mai declarat Dragomir, la Antena 3.

Dragomir a mai nominalizat-o și pe jurnalista Anca Grădinaru de la Europa FM, specializată în crearea unei imagini bune Laurei Codrța Kovesi, despre care a afirmat că i-a fost prezentată de Florian Coldea, în urmă cu mai mulți ani, în momentul realizării unui interviu, ca fiind „o persoană care sprijină Serviciul”.

Jurnalista Anca Grădinaru, actualmente la Radio Europa FM, și care în 2009 a realizat un reportaj laudativ despre SRI la Antena 3, a fost unul din jurnaliștii apropiați de fostul prim adjunct al SRI, generalul Florian Coldea, a mai  spus fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, care a fost adjunctul lui Coldea.

„Generalul Coldea mi-a transmis că Anca Grădinaru, care a lucrat la Antena, este una dintre persoanele care sprijină serviciul. Când mă refer la perioada de final a generalului Coldea fac o distincție față de ceea există azi, acum se aplică lucruri de sanare și curățare, care mă bucură. V-aș propune să folosim următoarea sintagmă să folosim SRL Coldea în loc de SRI Coldea, a transformat serviciul într-un SRL, l-a folosit în beneficiu personal”, a mai susținut ofițerul SRI în retragere.

Răspunsul SRI: „Utilizăm surse secrete umane, inclusiv acoperite, în toate domeniile de interes pentru siguranța națională”

Drept replică, Serviciul Român de Informații a răspuns atunci acuzațiilor publice ale colonelului Dragomir fără a infirma că are acoperiți în presă.

„SRI a afirmat public în repetate rânduri că serviciul de informații se comportă după aceleași norme ale muncii de informații ca toate serviciile partenere, utilizând surse secrete umane, inclusiv acoperite, în toate domeniile de interes pentru siguranța națională, cu stricta respectare a legii”, se arăta în răspunsul SRI.

„Cum era pe canapeaua lui Coldea?” 

După un atac la beregată al lui Tapalagă, fostul adjunct al lui Coldea i-a răspuns relaxat:

„Domnul Tapalaga pare a fi foarte nervos. Eu nu l-am facut securist. Am explicat si voi detalia cum a fost unealta SRL – Coldea. De ce este nervos? Din motive de SIPA, din motive de ANAF? Nici nu mai suntem in anul 2016 cand primul ministru chema la o „informala” un numar de firme si le cerea sa „ajute” Hotnews.Ca si in cazul PFA – Kovesi domnul Tapalaga nu raspunde la o intrebare simpla. A fost sau nu la Coldea? Nu e nicio rusine domnule Tapalaga, ma puteti face in toate felurile, dar iesiti in fata ca un barbat si spuneti: Cum era pe canapeaua lui Coldea?”, a scris pe Facebook Daniel Dragomir.

Ei, deci cum rămâne cu „deontologii” de servicii, adânc aplecați pentru a scobi corupția în găurile ei cele mai adânci, la capătul cărora se află chiar serviciul privat Coldea SRL?

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Eminescu decriptat de un general din serviciile secrete - criptologul Ilie Torsan

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Patriot Roman 27.05.2024 14:23
    Cum ramine?? Sa ne raspunda la întrebare dnu.ziarist Nicolae A. Eu zic ca ramine ca și pina acum,ei lucreaza in continuare pt.sri cum au facut-o și pina acum. Ce-i poate oprii???conștiința? rușinea? Așa cv nu exista la ei.
  • Rusi 29.05.2024 11:10
    Toti colaboratorii lui Coldea trebuie anchetati si aranjati bine.
  • Radesalu 29.05.2024 13:28
    Lăsați-le draqu" de comentarii, care mai de care mai virulente, tot răscolitu' ăsta de rahat puturos, cu iz de servicii și justiție, se face perfect mulat pe campania electorală a celor legați ombilical de puterea emanată din cele două, ca anestezic al simțurilor umane românești, înainte de circul alegerilor, ca să nu mai știe omul pe cine să pună ștampila.
    După ? Dacă le ies jocurile, vor avea nevoie de aceleași lighioane cu epoleți, cu răcnete care sperie și dau fiori celor care ar fi dorit (și au votat) altceva decât gunoaiele care azi umplu listele băgate sub nasul cetățenilor români cu drept de vot.
    Un bob zăbavă până se "numără" digital, cu concursul binevoitor al sts-ului, maculatura din urne. Atunci abia se va vedea ce soartă vor avea "eroii" cu epoleți, care sunt azi în rolul de actori in piesa "Hai să vedem care are ouăle mai tari".
    Citiți poezia PARASTAS, scrisă de Adrian Păunescu, asta așa, ca să vedeți de când se clocește trădarea și vânzarea acestei umilite țări.
Ultima oră

20:29

Luminița Arhire: ”ACTORUL A IEȘIT ÎN STRADĂ/ SĂ-ȘI CUMPERE CEVA SALAM...”

19:48

George Simion, dacă ajunge președinte: “Nu voi sta în genunchi în fața nimănui, decât în fața lui Dumnezeu. Vreau ca fiecare român să fie proprietar în țara lui. Nu vom intra în războaiele altora”

19:13

Un nou caz Bodnariu în Suedia: Două fete, de 10 și 11 ani, luate abuziv de asistența socială dintr-o familie de români și reținute în mod ilegal, fără probe. Fetele sunt separate, iar părinților le este interzisă revederea cu ele

17:03

România-Ucraina la EURO 2024: 3-0 pentru România – victorie istorică. În tribune se află și George Simion, liderul AUR, împreună cu soția sa

15:28

Adrian Onciu: Summitul de pace din Elveția, un eșec de zile mari

14:40

AZNews: Coincidență? Acum două zile autoritățile amendau icoanele la Pride Cluj, azi explodează un scandal imens de corupție în poliția județeană

14:02

Biden a înghețat din nou. Obama a sărit în ajutorul lui - FILMAREA ZILEI

13:16

BREAKING: Netanyahu a dizolvat cabinetul de război

13:03

Panică la Tirana după dezvăluirile din România: premierul angajează un gigant american al consultației

11:33

Doliu la ISU Sălaj. Colonelul Florin Pop, comandantul românilor în misiunea împotriva incendiilor din Grecia, a murit la doar 48 de ani

11:13

The Guardian: Netanyahu duce un război pe două fronturi și nu se întrevede sfârșitul niciunuia dintre ele

10:11

Nou tun în rețeaua Coldea-Dumbravă. Generalii au luat 200.000 de euro mită de la un primar pentru a-l scăpa de ancheta parchetului European

09:55

Omul de afaceri Dorin Cocoș rupe tăcerea despre Florian Coldea - VIDEO

09:35

Col. (rez.) Florin Șinca: HOȚIA LA VOT

08:49

Bombă InPolitics: Florian Coldea, consilierul premierului Albaniei, Edi Rama, implicat într-o rețea de droguri și trafic de persoane. Legăturile fostului șef SRI cu Monica Macovei și George Soros