Iisus nu a vaccinat pe nimeni

De Cornelius Florin Stoica  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unii mai dornici de afirmare, de ieșire din comun sau de popularitate, fac tot felul de afirmații care te lasă trăznit. Cineva ne zice așa... cu ghilimele că ce..."oare Iisus nu a vaccinat oameni?" și aduce ca un argument vindecarea orbului din naștere când Iisus a luat țărână și a pus pe chipul orbului. Pai nici cu ghilimele și nici fără ghilimele Iisus nu a "vaccinat" pe nimeni. În acel pasaj din Sfânta Scriptură, Iisus a luat pământ și a pus orbului pe pleoape, umplând cu pământ orbita (cavitatea craniană care adăpostește ochiul), arătând astfel Cine este creatorul pământului, lumii, omului și tot ceea ce ne înconjoară. Practic Fiul lui Dumnezeu i-a făcut ochii orbului din naștere, i-a creat atunci pe loc. Pe de altă parte, prin acest pasaj a arătat din ce este făcut omul, așa cum se zice în Sfânta Scriptură: "Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie." Facerea 2, 7. Astfel Mântuitorul a întărit acest aspect în fața oamenilor prezenți la această minune. A arătat că El este Creatorul și că omul este făcut din pământ. Nu spun eu acestea pentru că nu eu sunt acela atât de învățat sau trăitor încât tâlcuiesc Sfintele Evanghelii, ci acestea le-au spus Sfinții Părinți. Vă las mai jos câteva cuvinte patristice:
 
"(Ioan 9, 6) Acestea zicând, a scuipat jos și a făcut tină din scuipat, și a uns cu tină ochii orbului.
El a vindecat pe alții doar cu cuvântul… Dar Domnul a dăruit vederea celui care era orb din naștere, nu prin cuvânt, ci printr-o acțiune exterioară.
 
El a făcut aceasta nu din întâmplare, nici pentru că așa s-a nimerit.  A făcut în acest fel pentru a arăta că este aceeași mână a lui Dumnezeu aici ca și cea care a creat pe om la început. Și deci, când ucenicii L-au întrebat de ce s-a născut orb, dacă din vina lui sau a părinților lui, Iisus a spus Nici acest om, nici părinții lui nu au păcătuit, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu. Lucrarea lui Dumnezeu este, în cele din urmă, crearea omului. El a făcut aceasta printr-o acțiune exterioară, așa cum spune Scriptura: Și Domnul a luat țărână din pământ și a făcut pe om (Facere 2, 7).
 
Observați aici cum Domnul a scuipat pe pământ și a făcut lut și a uns cu tină ochii lui, arătând cum a fost făcută întreaga creație. El a făcut clară aceasta celor care pot înțelege, căci aceasta era aceeași mână a lui Dumnezeu prin care omul a fost făcut din țărână. Căci ceea ce Cuvântul creator nu a făcut în pântece,  a făcut deschis aici. El a făcut aceasta pentru ca lucrările lui Dumnezeu să fie evidente în Sine și pentru ca noi să nu căutăm acum vreo altă mână prin care umanitatea a fost creat.
 
Nu trebuie să căutăm nici un alt Tată, știind că mâna lui Dumnezeu care ne-a creat în început și ne formează în pântece, în vremurile de pe urmă ne-a căutat pe noi, cei pierduți. El și-a recăpătat oaia cea pierdută și a pus-o pe umerii Săi și a adus-o cu bucurie în pășunea vieții. - Sfântul Irineu de Lugdunum, Contra ereziilor, 5.15.2, traducere pentru Doxologia.ro de Iosif Agaton"
"(Ioan 9, 6) Acestea zicând, a scuipat jos și a făcut tină din scuipat, și a uns cu tină ochii orbului.
 
Și de ce n-a folosit apă în locul salivei pentru tină? El voia să-l trimită pe om la Siloam. Dar pentru ca să nu fie atribuită vreo putere fântânii, ci ca tu să înțelegi că puterea vine din gura Lui, aceeași care a format și a deschis ochii omului, El a scuipat pe pământ. Și apoi, pentru ca tu să nu gândești că a fost pământul cel care l-a vindecat,  i-a poruncit să se spele. Sfântul Ioan Hrisostom, Omilii la Evanghelia după Ioan, 57.1., traducere pentru Doxologia.ro de Iosif Agaton"
"(Ioan 9, 6) Acestea zicând, a scuipat jos și a făcut tină din scuipat, și a uns cu tină ochii orbului.
 
 Din nou te întreb: Ce încearcă să ne spună  scuipând pe pământ, amestecând saliva Lui cu pământul și punându-l pe ochii orbului, spunând: Mergi și te spală la scăldătoarea Siloamului (care se tâlcuiește trimis). Care este înțelesul acțiunii Domnului în aceasta? Desigur, una de mare însemnătate, pentru că persoana atinsă se Iisus primește mai mult decât vederea .Într-o clipă,  vedem deopotrivă puterea dumnezeirii Lui și forța sfințeniei Lui. În calitate de lumină dumnezeiască, El l-a atins pe acest om și l-a luminat. Ca Preot, printr-o lucrare care simbolizează Botezul,  a sădit în el lucrarea Lui de mântuire. Singura rațiune pentru amestecarea pământului cu saliva și ungerea cu ea a ochilor este aceea că El a creat pe primul om din pământ și că acest pământ, care este carnea noastră, poate primi lumina vieții veșnice prin Taina Botezului.Și tu trebuie să mergi la Siloam, adică, la Cel care a fost trimis de Tatăl, așa cum spune în Evanghelie: Învățătura Mea nu este a Mea, ea vine de la Cel care M-a trimis pe Mine. Lasă-L pe Hristos să te spele, și atunci vei vedea. Vino și te botează, este vremea. Vino repede și  vei putea să spui: Am mers și m-am spălat. Și tu vei putea spune: Am fost orb și acum văd. Și cum a spus omul cel orb când ochii lui au început să primească lumina, și tu poți să spui: Noaptea este pe sfârșite, ziua este aproape. Sfântul Ambrozie de Mediolanum, Scrisori, 67.4-6, traducere pentru Doxologia.ro de Iosif Agaton"
Așadar, nu trebuie să facem din Iisus Hristos un Dumnezeu neputincios cum că a luat materie ca să vindece sau mai degrabă să dea nevăzătorului ceea ce nu avea, adică ochi. Hai să nu încercăm să fim noi aceia mai presus de marii Sfinți Părinți și Sfinți cu adevărat teologi.
 
Dacă vrem să fim mai presus de aceștia cădem în alte ispite și mai ducem și pe alții în eroare. Iisus nu a "vaccinat" pe nimeni pentru că El este Izvorul sănătății, Lumina care alungă întunericul, Doctorul sufletelor și trupurilor noastre. El nu are nevoie de nici o materie ca să vindece, El fiind Doctorul desăvârșit.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

02:00

Ultimă Oră: Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL), noii candidați la Primăria Capitalei! Alegerile de la București se încing

01:30

23 aprilie: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință. Ștefan cel Mare și Sfânt l-a avut pe steagul său de luptă în toate bătăliile. LA MULȚI ANI!

01:10

”Aveam 30 ani când viața s-a oprit. Când s-a lăsat cortina și ziduri au început să fie înălțate” - Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, martir anticomunist și mărturisitor ortodox al secolulul XX

00:30

ÎNDRĂZNEȘTE, VITEAZULE GHEORGHE! Cele 13 pătimiri ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe în iconografie

23:30

O profesoară îl apără din Olanda pe Vlad Țăranu, ”un stindard al iubirii de țară”: Scrisoare Deschisă către Ministerul Educației din România, direcția Colegiului Național "George Barițiu" Baia Mare și Inspectoratul Școlar Maramureș

23:10

Părintele Pimen Vlad din Muntele Athos a susținut conferința ”Povestiri din Sfântul Munte”, organizată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților - VIDEO

22:29

Subiți împreună! Un medic de pe Ambulanță din Italia a murit subit de infarct în timp ce resuscita un pacient care suferise un stop cardiac pe stradă

21:56

Primul pas spre eutansie legală în România? O lege ciudată a trecut de Senat: ”Terapia Durerii”!

21:32

Operațiune-fulger a Rusiei: Peste 20.000 de parașutiști iau cu asalt orașul ucrainean Ceasov Iar

19:59

Părintele Nicolae Tănase, replică incomodă la scandalul declanșat de progresiști

18:21

Fenomenul care ia amploare: Cazurile de cancer diagnosticate la persoane sub 50 de ani au crescut, la nivel global, cu 79%

17:30

Dan Puric conferențiază de Sfântul Gheorghe la Librăria Sophia. Marți, 23 aprilie 2024, orele 18.00, o nouă lansare în cadrul CONFERINȚELOR FAMILIA ORTODOXĂ

17:03

SUA, raport șocant: Planned Parenthood a încasat venituri de 2,9 miliarde de dolari anul trecut și a ucis în fiecare zi 1.075 de bebeluși în avorturi

16:20

Tragedie în lumea fotbalului! Milionarul Liviu Gălan, fostul finanțator al echipei FC Național, a murit la 68 de ani

15:59

Senatorul Claudiu Târziu, despre ”Codul de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, adoptat de Ministerul Educației: ”Nebunie în stare pură! Devii fascist, legionar, rasist și xenofob”