

Fostul arbitru internațional, Alexandru Tudor, a afirmat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că fotbalul l-a ajutat să-l găsească pe Dumnezeu.
Alexandru Tudor, 47 de ani este arbitrul român cu cele mai multe meciuri în Liga 1, 382. Acesta a debutat în Divizia A pe 15 mai 1999, în partida dintre Universitatea Craiova și Universitatea Cluj.
„La fotbal am descoperit credința. Cariera mea a fost ca o scară, dificultatea și presiunea din arbitraj m-au împins să caut ajutor. [...] Pentru mine, arbitrajul e viață, e calea către Dumnezeu, m-a forțat prin încercări diverse, trepte de urcare spre Dumnezeu, pe care trebuie să le urc chiar și atunci când nu-mi place”, a spus bucureșteanul.
Alexandru Tudor a mai spus că sportivii care folosesc învățăturile Bisericii au câștig de cauză: „Intrau în învățăturile Bisericii, ale ortodoxiei: jertfă, mobilizare, voință. Aici se face diferența și la meserie, și la viață! Contează atitudinea cu care intri!”.
Fostul arbitru a precizat că își ducea deseori colegii să se cazeze la mănăstirile din jurul orașelor unde arbitra, aceștia simțindu-se de fiecare dată excelent: „Ce poate să te ajute mai mult decât un lucru bun, curat cum e ortodoxia? Cum e Dumnezeu, de fapt!”.
Alexandru Tudor a mai afirmat că atât el cât și familia sa nu se uită la televizor, considerând că mass-media are o influență nocivă.
Unul dintre editorialiștii Gazetei, Cristian Geambașu, l-a jignit pe fostul mare arbitru în urma celor afirmate în interviu.
Acesta a scris despre Tudor că este „de Ev Mediu” și „bigot”:
„Ce este Alexandru Tudor? Cine este? Un om care a decis să trăiască în bula lui de credință. Sau ceea ce își închipuie el că ar fi credință. Este o problemă de opțiune personală, deci nu avem a comenta. Problema apare în momentul în care afli că îi ține captivi sau îi atrage și pe alții în călătoria asta fără curbe, fără ocolișuri, fără îndoieli și fără întrebări. Că Tudor este un ignorant absolut și declarat, adică nu citește și nu se uită la televizor, refuză să fie un om informat, considerând că smartphone-ul, tableta, laptop-ul și televizorul, dar mai ales cookies-urile!!, sunt unelte diavolești, toate pot fi scandaloase pentru noi, cei din exterior. Sau motiv de amuzament. Sau un avertisment despre forța perversă a bigotismului.
Trist este că Tudor își obligă și familia la ignoranță. La obscurantism de Ev Mediu Timpuriu. Să le ascunzi copiilor televizorul în portbagajul mașinii de 1500 de euro (alt fariseism ieftin ca mașina însăși!), să îți determini nevasta să se uite pe furiș la computer, să îți cazezi asistenții la mănăstire înainte de meciurile pe care le arbitrezi este dovadă de orice altceva, dar nu de credință. În nici un caz de toleranță creștină”.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Ignoranta inseamna sa nu stii ca la ora actuala insusi Organizatia Mondiala a Sanatatii si Asociatia Americana de Pediatrie spun ca un copil pana la 3 ani n-are voie sa vada nici un fel de monitor, iar intre 3-14 ani, max. 15 minute pe zi si ca 98% din locuitorii Silicon Valey cu copii pana in 14 ani stipuleaza in contractele cu firmele de baby sitter ca acestea sa nu detina telefoane si alte monitoare la munca, in casa acestora neexistand nici un fel de monitor saun cele existente fiind tinute sub cheie (Vezi investigatie New York Times - A Dark Consensus About Screens and Kids Begins to Emerge in Silicon Valley) si tu sa spui ca e dovada de obscurantism tip ev mediu "să le ascunzi copiilor televizorul". Ca tu sa nu stii ca toate studiile recente arata o corelatii imensa intre declinul activitatii scolare a copiilor direct proportional cu timpul petrecut pe mijloace smart (vezi studiile Standford, University of Boston, si Harvard, printe multe altele), dar si cu explozia contemporana a autismului. Asta e ignoranta.
Ignoranta este ca in sec XXI tu sa nu stii ce sunt "cookiurile" si ca sunt daca nu malefice, cel putin constroversate si invazive (majoritatea acceseaza toate informatiile pe care le detii in pc, inclusiv fotografiile si alte lucruri personale).
Ignorant e sa spui ca daca nu folosesti laptopul, smart-phoneul, tableta, tv-ul esti neinformat si - fiti atenti - nebun. Cati oameni cunoasteti care si-au format cultura la televizor? De ce in cele mai elitiste institutii de invatamant ale lumii aceste tehnologii sunt interzise pana la varsta majoratului?
Ignoranta e sa spui ca acest om obliga pe cineva la ceva. Sau ca sotia sa e captiva. El nu obliga pe nimeni la nimic, el si-a povestit viziunea. pe care cei doi se pare ca o impartasesc. Cu care tu nu esti de acord, motiv pentru care il faci pe acest om bigot, intolerant, ignorant absolut, neinformat etc. Ca nu e ca tine. Cand de fapt descrierea pe care i-o faci lui este ceea ce tu demonstrezi ca esti. Tolerant nu esti, ca l-ai facut in tot felul. Cat despre ignorant-neinformat, omul e mai informat ca tine, asta e clar! - cel putin in legatura cu pericolele (oficial declarate) despre nocivitatea monitoarelor asupra creierui uman, in special in cazul copiilor.
Intrebari: Ca spune Tudor ca nu se uita la televizor am inteles, dar unde spune ca nu citeste, asa cum a afirmat tolerantul, modernul si echilibratul (gen anti-bigotul)?
Sper ca toata lumea va invata de aici la ce te poti astepta daca intri in contact cu mahalaua.