New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

De Ștefan Constantinescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Planul de atac al Hamas din 7 octombrie era cunoscut de autoritățile israeliene cu mai bine de un an înainte, însă acestea nu au crezut că va avea loc, dezvăluie New York Times.

Faptul că probabil cel mai bine informat serviciu secret din lume – Mossad – nu a avut habar de faptul că organizația Hamas pregătea chiar sub nasul său un uriaș atac terorist este cel mai mare mister al evenimentelor sângeroase din urmă cu două luni.

Presa – în special cea alternativă – a publicat numeroase informații, dovezi și declarații că era practic IMPOSIBIL ca autoritățile israeliene să nu afle nimic.

Însă toate acestea au fost respinse ca eternul clișeu: „teorii ale conspirației”.

Iată însă că joi New York Times a aruncat bomba: Israelul a știut cu mai bine de un an înainte!

Ziariștii Ronen Bergman și Adam Goldman scriu:

„Oficialii israelieni au obținut planul de operațiuni al Hamas pentru atacul din 7 octombrie cu peste un an înainte ca acesta să se producă, potrivit unor documente, mesaje și discuții.

„Însă responsabilii din armata și din serviciile de informații israeliene au respins posibilitatea ca acest plan să devină realitate declarându-l prea ambițios.”

Planul Hamas, botezat de autoritățile israeliene „Zidul Ierihonului”, avea 40 de pagini și „descria punct cu punct” atacul care urma să aibă loc.

Documentul, la care ziariștii New York Times au avut acces, nu stabilea o dată exactă pentru momentul operațiunii, însă „prezenta un atac metodic menit să copleșească fortificațiile din jurul Fâșiei Gaza și să ia cu asalt bazele militare cheie, inclusiv cartierul general al unei divizii”.

Și ziarul american adaugă:

„Hamas a urmat planul cu o precizie șocantă. Documentul vorbea despre un baraj cu rachete la începutul atacului, de drone pentru neutralizarea camerelor video de securitate, de mitraliere amplasate de-a lungul frontierei și de bărbați înarmați desantând masiv în Israel cu parapante, cu motociclete și pedestru – tot ce s-a petrecut pe 7 octombrie.”

Articolul din NYT adaugă că planul Hamas intrat în posesia autorităților de la Tel Aviv prezenta în detaliu amplasamentul și forța trupelor israeliene, centrele de comunicație și alte informații sensibile.

Ceea ce ridică numeroase semne de întrebare CUM a obținut Hamas toate aceste informații.

Deși „Zidul Ierihonului” a circulat printre conducătorii armatei și ai serviciilor de informații, aceștia au considerat că un atac de asemenea amploare depășește capacitățile reale ale Hamas.

Nu este clar, adaugă New York Times, dacă premierul Netanyahu și alți lideri politici au avut cunoștință despre acest plan.

Marea Întrebare rămâne în picioare: a permis regimul Netanyahu ca atacul Hamas să aibă loc, oferindu-i astfel pretextul pentru o acțiune fără precedent de Epurare Etnică în Gaza?

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Mihai Cantuniari 02.12.2023 08:31
    Ce ma supara cel mai tare e ca ne considera chiar atat de tampiti incat sa credem asemenea baliverne. Acum vreo doi ani, o ruda a mea care a vizitat Israelul s-a deplasat cu masina, cu o prietena evreica, spre granita iordaniana. Desi nu era nici o alarma, nici o situatie incordata, de-a lungul intregului drum au trecut printre siruri de tancuri pe ambele laturi, toate cu motoarele duduind, gata permanent de orice actiune. Asta e adevarata pregatire militara a Israelului, nu gogosile cu care ne indoapa. Iar cand ii vezi pe baietandrii entuziasti din poza de mai sus, iti dai seama ca nu se pot nicicum compara sau infrunta cu soldatii caliti ai Tsahal.
  • Tic 02.12.2023 22:00
    Mai stim si 11 septembrie ,tot asa CIA,FBI,Pentagon,etc nu au mirosit nimic pt ca era opera lor.
  • INJECTIA FINALA 02.12.2023 20:10
    In video de mai jos, Dr Vernon Coleman explica motivul real al macelului barbar din Gaza : palestinienii au descoperit zacaminte uriase de petrol si gaze in apele lor teritoriale si in Cisiordania.
    Valoarea acestora se ridica la sute de miliarde de dolari.

    https://www.bitchute.com/video/OHjhMVfq9fDu/

    Uluitor !
  • Tic 02.12.2023 21:58
    Avioane britanice de la baza din Cipru au executat zboruri catre Gaza in sprijinul israelienilor ,iar British Petroleum isi freaca mâinile de acum 10 ani in urma la gândul exploatării acestor zacaminte.Iar Egiptului i-a fost de asemenea avansată oferta de a participa la festin,de acolo si atitudinea rezervată a acestuia față de Gaza si palestinieni.
  • Rusi 04.12.2023 18:02
    11 septembrie, 7 octombrie, cand va fi urmatoarea??
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO