New York Times: Cică Israelul a știut dar n-a crezut!

De Ștefan Constantinescu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Planul de atac al Hamas din 7 octombrie era cunoscut de autoritățile israeliene cu mai bine de un an înainte, însă acestea nu au crezut că va avea loc, dezvăluie New York Times.

Faptul că probabil cel mai bine informat serviciu secret din lume – Mossad – nu a avut habar de faptul că organizația Hamas pregătea chiar sub nasul său un uriaș atac terorist este cel mai mare mister al evenimentelor sângeroase din urmă cu două luni.

Presa – în special cea alternativă – a publicat numeroase informații, dovezi și declarații că era practic IMPOSIBIL ca autoritățile israeliene să nu afle nimic.

Însă toate acestea au fost respinse ca eternul clișeu: „teorii ale conspirației”.

Iată însă că joi New York Times a aruncat bomba: Israelul a știut cu mai bine de un an înainte!

Ziariștii Ronen Bergman și Adam Goldman scriu:

„Oficialii israelieni au obținut planul de operațiuni al Hamas pentru atacul din 7 octombrie cu peste un an înainte ca acesta să se producă, potrivit unor documente, mesaje și discuții.

„Însă responsabilii din armata și din serviciile de informații israeliene au respins posibilitatea ca acest plan să devină realitate declarându-l prea ambițios.”

Planul Hamas, botezat de autoritățile israeliene „Zidul Ierihonului”, avea 40 de pagini și „descria punct cu punct” atacul care urma să aibă loc.

Documentul, la care ziariștii New York Times au avut acces, nu stabilea o dată exactă pentru momentul operațiunii, însă „prezenta un atac metodic menit să copleșească fortificațiile din jurul Fâșiei Gaza și să ia cu asalt bazele militare cheie, inclusiv cartierul general al unei divizii”.

Și ziarul american adaugă:

„Hamas a urmat planul cu o precizie șocantă. Documentul vorbea despre un baraj cu rachete la începutul atacului, de drone pentru neutralizarea camerelor video de securitate, de mitraliere amplasate de-a lungul frontierei și de bărbați înarmați desantând masiv în Israel cu parapante, cu motociclete și pedestru – tot ce s-a petrecut pe 7 octombrie.”

Articolul din NYT adaugă că planul Hamas intrat în posesia autorităților de la Tel Aviv prezenta în detaliu amplasamentul și forța trupelor israeliene, centrele de comunicație și alte informații sensibile.

Ceea ce ridică numeroase semne de întrebare CUM a obținut Hamas toate aceste informații.

Deși „Zidul Ierihonului” a circulat printre conducătorii armatei și ai serviciilor de informații, aceștia au considerat că un atac de asemenea amploare depășește capacitățile reale ale Hamas.

Nu este clar, adaugă New York Times, dacă premierul Netanyahu și alți lideri politici au avut cunoștință despre acest plan.

Marea Întrebare rămâne în picioare: a permis regimul Netanyahu ca atacul Hamas să aibă loc, oferindu-i astfel pretextul pentru o acțiune fără precedent de Epurare Etnică în Gaza?

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • Mihai Cantuniari 02.12.2023 08:31
  Ce ma supara cel mai tare e ca ne considera chiar atat de tampiti incat sa credem asemenea baliverne. Acum vreo doi ani, o ruda a mea care a vizitat Israelul s-a deplasat cu masina, cu o prietena evreica, spre granita iordaniana. Desi nu era nici o alarma, nici o situatie incordata, de-a lungul intregului drum au trecut printre siruri de tancuri pe ambele laturi, toate cu motoarele duduind, gata permanent de orice actiune. Asta e adevarata pregatire militara a Israelului, nu gogosile cu care ne indoapa. Iar cand ii vezi pe baietandrii entuziasti din poza de mai sus, iti dai seama ca nu se pot nicicum compara sau infrunta cu soldatii caliti ai Tsahal.
 • Tic 02.12.2023 22:00
  Mai stim si 11 septembrie ,tot asa CIA,FBI,Pentagon,etc nu au mirosit nimic pt ca era opera lor.
 • INJECTIA FINALA 02.12.2023 20:10
  In video de mai jos, Dr Vernon Coleman explica motivul real al macelului barbar din Gaza : palestinienii au descoperit zacaminte uriase de petrol si gaze in apele lor teritoriale si in Cisiordania.
  Valoarea acestora se ridica la sute de miliarde de dolari.

  https://www.bitchute.com/video/OHjhMVfq9fDu/

  Uluitor !
 • Tic 02.12.2023 21:58
  Avioane britanice de la baza din Cipru au executat zboruri catre Gaza in sprijinul israelienilor ,iar British Petroleum isi freaca mâinile de acum 10 ani in urma la gândul exploatării acestor zacaminte.Iar Egiptului i-a fost de asemenea avansată oferta de a participa la festin,de acolo si atitudinea rezervată a acestuia față de Gaza si palestinieni.
 • Rusi 04.12.2023 18:02
  11 septembrie, 7 octombrie, cand va fi urmatoarea??
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 3. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 4. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 5. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 6. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 7. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 8. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 9. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit la doar 46 de ani. "Vaccinarea reprezintă încă un pas spre revenirea la normalitate"

 10. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

Ultima oră

11:35

Pauză de șase săptămâni în războiul din Gaza. Biden a făcut anunțul

11:17

Ion Cristoiu: Piedone - otrava lui Marcel Ciolacu pentru Gabriela Firea

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO

20:30

26 februarie 1950: Prima victimă a Experimentului Pitești. In Memoriam Academician Radu Ciuceanu: Cum a fost asasinat bestial studentul ”cu față de copil”, Corneliu Niță

20:00

ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN