Ziua Mondială a ALIMENTAȚIEI, 2014: „Hrănind lumea, având GRIJĂ de Pământ”. Ce sunt fermele DE FAMILIE

De Andreea Ilie  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua Mondiala a Alimentatiei este sărbătorită, anual în data de 16 octombrie, zi în care în anul 1945 a fost fondată Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Motto-ul Zilei Mondiale a Alimentației 2014, „Hrănind lumea, având grijă de Pământ”, atrage atenţia asupra importanţei fermelor de familie şi a micilor fermieri, foarte importante pentr securitatea alimentară şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai.

Fermele de familie reprezintă o soluţie pentru buna gestionare a resurselor naturale, protecţia mediului şi, totodată pentru dezvoltare durabilă, în special în zonele rurale.
Scopul acestei celebrări este încurajarea persoanelor, la nivel global, să se implice în acţiuni de solutionare şi combatere a foametei şi malnutriţiei.

Anul 2014 a fost declarat de Adunarea Generală ONU drept Anul Internaţional al Fermelor de Familie, datorită recunoaşterii importanţei contribuţiei fermelor de familie la securitatea alimentară mondială, având în vedere că 65% din populaţia lumii lucrează în cadrul acestor exploataţii.

Scopul de importanță majoră al evenimentului „Anul Internaţional al Fermelor de Familie” este de a pune acest tip de exploataţie pe agenda politicilor naţionale agricole, de mediu sau sociale şi de a identifica necesităţile şi căile de a sprijini fermele de familie şi micii fermieri pentru o dezvoltare echilibrată şi echitabilă a zonelor rurale.

Ce sunt fermele de familie

Conform stiri.tvr.ro, fermele de familie sunt acele exploataţii agricole, forestiere, în domeniul pescuitului, oieritului sau acvaculturii care sunt conduse şi se bazează în principal pe munca membrilor familei. Atât în tările dezvoltate, cât şi în cele emergente, fermele de familie sunt principalele tipuri de exploataţii agricole şi din sectorul producţiei de alimente, având, la nivel local, un important rol socio-economic, ecologic şi cultural.

Pentru o dezvltare de success a fermelor de familie, la nivel naţional, există o serie de factori necesari: condiţiile agro-ecologice şi caracteristicile teritoriale, politica de mediu, accesul pe piaţă, accesul la pământ şi la resursele naturale, accesul la tehnologii şi servicii, la finanare, cât şi condiţiile demografice sau educaţia de specialitate.

La momentul actual, în lume, există, conform statisticilor FAO, mai mult de 570 de milioane de ferme, din care peste 500 de mii sunt ferme de familie care produc cel puţin 56 % din producţia agricolă a lumii.

În Asia sau SUA, familiile de fermieri lucrează circa 85 % din suprafaţa agricolă, iar în Europa şi Africa circa două treimi din suprafaţa agricolă aparţine fermelor de familie. În România, aproape un milion de agricultori lucrează în ferme mici.

large-fao-infographic-iyff14-en-jpeg_76101100
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate

07:00

Mefistonescu