ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!
Aproape toate vinurile sub 15 lei sticla de 750 ml sunt periculoase pentru sănătate, a reieşit în urma unui control realizat de UE. Peste 30 de sortimente de vin au fost descoperite ca având cantități de alcool, zahăr, conservanți și arome mult peste limita admisă. De fapt, vinurile ieftine românești sunt realizate din apă exogenă și alcool din trestie de zahăr sau porumb și zahăr, scrie obiectiv.info
Pentru că unele sortimente sunt deosebit de periculoase pentru sănătatea populației, au fost date publicității și numele companiilor și produsele acestora care trebuiesc evitate.
Lista cu vinuri periculoase:
Babanu – produs de Murfatlar, cel mai vândut produs dintre cele periculoase. Este realizat dintr-un amestec de coloranți, apă (60 la sută) și zahăr (40 la sută).
Buchet – produs Casa de Vinuri Zorești Buzău este un așa-zis vin de masă demisec alb sau roșu, ce conține proporții de peste 30 la sută zahăr, restul apă și alte arome.
Strămoșesc și 9 poloboace – vinuri ieftine produse de Vinexport Focșani conțin zahăr în proporție de peste 30 la sută, plus apă și alte arome.
Perla Dunării – produs de Vitcom Galați este periculos tot din cauza amestecului zahăr-apă.
Alb Nobil – produs de Rom Cas Dâmbovița are o concentrație de peste 30 la sută zahăr, iar restul apă.
Crăița Transilvaniei – produs de Jidvei.
Muscatel – vin de masă demidulce, produs de Vincon Vrancea
Tămâioasă Românescă – Proles Pontica, vin alb dulce produs de Vincon Vrancea
Pinot Noir – Proles Pontica, vin roșu demidulce produs de Vincon Vrancea
Busuioc de Pietroasa și Tămâios de Pietroasa, vinuri contrafăcute de Bachus Buzău.
Ovidiu Gheorghe, șeful Patronatului Național al Vinului, susține că în această perioadă a crescut invazia vinurilor ieftine și periculoase pe piața românească. Așa-zisul vin care costă în vrac sub șase lei pe litru conține chimicale care dăunează grav sănătății. Asistăm la o adevărată invazie de asemenea produse, care nu toate sunt produse în România. Există pe piață și vinuri din Spania sau Italia care au un preț mic și o calitate îndoielnică.
Donează pentru ActiveNews!
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Eu nu inteleg de ce nu se scot din productie si comercializare??
Dacian02.02.2015 22:00
Ca sa ne omoare pe noi!
Nicu02.02.2015 14:58
Salut!
Din punctul meu de vedere acesta este un articol incomplet!
Care este compozitia acestor vinuri si care sunt normele acceptate de UE? Se incadreaza aceste vinuri in normele UE? Sunt periculoase vinurile sub 6 lei sau sub 15lei? Majoritatea producatorilor au vinuri sub 15lei, toti vor sa ne otraveasca?
daca afirmatiile din articol sunt adevarate sunt curios cum s-au acordat autorizatiile pentru producerea si comercializarea acestor produse.
Ioan Danila20.05.2018 19:54
Când ne vom debarasa de ..... UE. UE a spus, UE ne dă indicații încotro să mergem, UE ne spune cum să ne f....tem nevestele, cum să ne creștem copiii, etc. etc. Oare creerul românesc când-va căutat de UE și toate țările capitaliste nu mai poate judeca pentru propriile interese. Se descoperă fapte antisociale și găinării ale comercianților de tot felul pe care noi le putem rezolva fără goarna UE spălându-ne rufele în familie fără a pune în funcțiune arma discreditării țării noastre. Ne tot scremem să facem legi viabile intereselor noastrși nu UE însă politicienii noștri până nu preiau comenzi din UE nu pot emite idei românești legislative bârfindu-ne chiar anumiți politicieni cu simț patriotic. De ce?
Lup Alb02.02.2015 16:12
si putem confirma aceasta informatie UNDE? un control facut de UE, ale carui rezultate au fost facute publice UNDE?
E sigur ca sunt mai periculoase? Ma gandesc can vinurile ieftine ar trebui sa contina multa apa plata, asa ca ar trebui sa fie mai sanatoase, daca apa folosita ar fi potabila! Am indoieli asupra afirmatiilor din postare (e mult spus "articol") pentru ca aceste "vinuri" nu sunt aruncate pe piata de Sfantul Sisoe ci trec de niste aprobari si controale. O varianta ar fi ca articolul e platit de cei care vor sa vanda vinuri cu 30 RON sau mai mult, sticla de trei sferturi. Vinuri produse prin exact aceleasi methode, of course...
Oferim o solutie revolutionara la lipsa de bani!
Cautam operatori online extrem de seriosi, ambitiosi, cu multa rabdare.
Ai un loc de munca sau esti student, pensionar, somer, liber profesionist ? Aplica acum pentru acest proiect 100% serios si apuca-te de treaba. Nu necesita experienta.
Cerinte : cunostinte minime PC, conexiune la internet; ambitie; rabdare; perseverenta; seriozitate.
Castiguri progresive in functie de realizari.Se ofera contract !!!!
Curs gratuit de afaceri interactive. Training privat prin email!
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Oferim si solicitam seriozitate!
Pentru detalii la adresa de email: elena.chiper21@gmail.com
testtheme00B03.02.2015 21:53
Cola are concentratia de zahar de peste 30%. Nu mai beti vin, mancati un catel de usturoi dimineata, nu mai mancati nimic din cauza ca mancarea e infestata cu cancer, apa potabila e plina de uraniu, s.a. Sunt sigur ca Tudor Mateu (autorul articolului) este o persoana trecuta prin multe scoli si capabila sa dea astfel de sfaturi. Natie de oi cretine...
Veritas03.02.2015 23:57
Eiii, nu fiti asa de rau! In turma natiei noastre - natie care ne include si pe noi doi - sunt destule oi care nu beau Coca-Cola s.a., ci beau, unii apa plata, altii apa minerala (care apa, consumata in exces, nu prea face bine pe unele conducte), multa lume prefera ceaiurile de diferite tipuri, cafelele, laptele de vaca direct de la vacuta, vinul facut cu tehnologia degustatorului nu conform normelor...Usturoiul are efect antibiotic, nu trateaza cancerul, cancerul nu e provocat de vreun microb sau virus, ca sa poata infesta ceva, Uraniul e prezent mai curand in materialele din care ne construim casele decat in apa pe care o bem s.a.m.d. Ar trebui sa va puneti un pic la punct inainte de a posta opinii categorice! In caz contrar riscati sa fiti inclus, de catre cei care va citesc, in categoria pomenita cu subtilitate in finalul comentariului Dumneavoastra...
Veritas ► Veritas09.02.2015 23:35
De ce? Daca ai argumente sunt gata sa recunosc ca sunt ceea ce spui. Pana atunci, ce-ai zice daca iti spun ca ne otravim in primul rand respirand? Ceea ce ti-am spus si te-a deranjat nu reprezinta o gaselnita personala ci se bazeaza pe lucruri cunoscute de catre multa lume care-si castiga banii in domeniile respective
unu05.02.2015 19:57
care sunt cele 30 de sortimente?
clubemotion08.02.2015 22:39
Crăița Transilvaniei – produs de Jidvei.
Muscatel – vin de masă demidulce, produs de Vincon Vrancea
Tămâioasă Românescă – Proles Pontica, vin alb dulce produs de Vincon Vrancea
Pinot Noir – Proles Pontica, vin roșu demidulce produs de Vincon Vrancea
Astea ce au ? Nu sunt produse de cine trebuie ? O sursa, ceva ?
dodo09.02.2015 21:30
Mai oameni buni,articolul e foarte bun si adevarat.Autorul nu a scris in mod explicit,si de aici vin nedumeririle,ca aceste vinuri nu sunt din struguri!De fapt a scris ,dar cei care comenteaza nu vad:apa+zahar,dupa fermentare,egal vin din chimicale(acestea insemnand:drojdie de vin,acceleratori,stabilizatori,decantatori,coloranti,indulcitori si arome dupa "soi"),fara struguri.
Dar,beti,beti fara grija,de ce va deranjeaza unul care nu va opreste,ci doar va spune ca nu e bine!
Din articol reiese foarte clar dar tot indirect ca ,un vin din struguri trebuie sa coste imbuteliat la 750 gr. peste 3 euro,ca in toata lumea.
Veritas09.02.2015 23:29
Nu are absolut nici o importanta cat costa un vin, important este sa fie facut din struguri si sa contina cat mai putine chimicale adaugate in tehnologia de producere. Pretul cu care comerciantii incearca sa vanda orice nu are legatura (aritmetica) cu costul real! Pretul e pus dupa principiul "pretul bun e cel pe care un fraier il plateste". Sau, daca cineva plateste cat vreau eu, inseamna ca pretul este corect. Daca lucrurile ar sta altfel atunci, dupa parerea mea, un litru de lapte de vaca/capra/oaie/bivolita ar trebui sa fie mai scump decat orice litru de vin, sorry...
dodo11.02.2015 09:10
Desigur,cel mai bun vin este cel din struguri,gratis si mult.Din pacate nu veti gasi asa ceva si va trebui sa il faceti singur sau sa il cumparati.Si pretul este un indiciu in comert,totusi trebuie sa te pricepi putin,altfel intr-adevar poti da banii aiurea la excroci.La magazinele mari si la cele specializate insa,te poti orienta dupa pret fara probleme.
Vivian11.02.2015 19:01
Cand am citit ultima data articolul acesta, acum vreo 6 luni, plafonul de pret pentru vinurile false era 7 lei, vad ca intre timp a crescut si el. Nu am prea inteles ce treaba are UE sa ne verifice vinul, de acord ca sunt multe facaturi pe piata dar nu cred ca pretul poate fi un etalon. Pentru orice bautor de vin, gustul spune tot. Doar bautorii de alcool nu isi dau seama.
dodo11.02.2015 20:03
Vinurile din struguri se vand cu mai mult de 6 lei litrul vrac.Nu e nimeni dispus sa vanda un vin adevarat cu3, 4 lei si nici cu 5 lei,asta e piata acum,vinurile sunt cautate si de cei cu bani si de cei fara bani.Pretul este un indiciu,daca te si pricepi putin.Vad ca nu aveti probleme cu vinul din chimicale sau din surcele,aveti probleme cu UE,care a facut niste statistici.Inca o data,bea domnule de care vrei ca avem de toate felurile pe piata ,asa cum se spune si in articol.Pe de alta parte,sa nu aveti impresia ca cei ce beau vin fals de 4 lei litrul nu stiu ca nu e bun;ba ei stiu cel mai bine,dar nu isi permit ceva mai bun,din cauza pretului.Acestora se si adreseaza aceasta marfa,altfel nu ar cumpara-o decat foarte putini, iar si aceia din nepricepere.Articolul vizeaza pe cei ce nu se pricep si care se pot amagi cu pretul cel mic.Producerea acestor vinuri nu poate fi oprita decat prin lipsa cererii pe piata,ceea ce nu e cazul in aceste vremuri grele cand bani nu sunt dar orice om vrea sa bea un pahar de vin.Asa e decand lumea,vinul bun il bea lumea buna, iar pe cel prost,saracimea!
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Din punctul meu de vedere acesta este un articol incomplet!
Care este compozitia acestor vinuri si care sunt normele acceptate de UE? Se incadreaza aceste vinuri in normele UE? Sunt periculoase vinurile sub 6 lei sau sub 15lei? Majoritatea producatorilor au vinuri sub 15lei, toti vor sa ne otraveasca?
daca afirmatiile din articol sunt adevarate sunt curios cum s-au acordat autorizatiile pentru producerea si comercializarea acestor produse.
http://www.recolta.eu/actualitate/madr-nu-a-existat-nici-un-control-al-ce-care-sa-fi-concluzionat-ca-30-de-sortimente-de-vinuri-au-fost-depistate-cu-adaosuri-de-zahar-24494.html
Cautam operatori online extrem de seriosi, ambitiosi, cu multa rabdare.
Ai un loc de munca sau esti student, pensionar, somer, liber profesionist ? Aplica acum pentru acest proiect 100% serios si apuca-te de treaba. Nu necesita experienta.
Cerinte : cunostinte minime PC, conexiune la internet; ambitie; rabdare; perseverenta; seriozitate.
Castiguri progresive in functie de realizari.Se ofera contract !!!!
Curs gratuit de afaceri interactive. Training privat prin email!
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Oferim si solicitam seriozitate!
Pentru detalii la adresa de email: elena.chiper21@gmail.com
Muscatel – vin de masă demidulce, produs de Vincon Vrancea
Tămâioasă Românescă – Proles Pontica, vin alb dulce produs de Vincon Vrancea
Pinot Noir – Proles Pontica, vin roșu demidulce produs de Vincon Vrancea
Astea ce au ? Nu sunt produse de cine trebuie ? O sursa, ceva ?
Dar,beti,beti fara grija,de ce va deranjeaza unul care nu va opreste,ci doar va spune ca nu e bine!
Din articol reiese foarte clar dar tot indirect ca ,un vin din struguri trebuie sa coste imbuteliat la 750 gr. peste 3 euro,ca in toata lumea.