VIDEO. Festivalul „Tarafuri și Fanfare” se întoarce la București

De Andreea Ilie  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, organizează sâmbătă, 11 octombrie şi duminică, 12 octombrie 2014, de la orele 13:00, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Tarafuri şi Fanfare.

Mizerabilii I+II+III - Victor Hugo

Muzicanţi bătrâni vor povesti despre oamenii satelor lor, vor fredona cântece bătrâneşti, doar de ei ştiute, aducând în lumina prezentului melosul tinereţii lor, dar şi eroi fără seamăn ai baladelor pe care ei le rostesc cu patos, după cum îi îndeamnă inima. Se va cânta după cum vor rândui strunele, de bucurie ori de supărare, de joc, de dragoste, de jale, hore, sârbe, doine şi balade, cântece lirice, de lume.

Taraful Gorjului, Comunitatea din Vinerea (Alba), Fanfara din Forăşti (Suceava) şi Taraful vlăscean al haiducilor din Clejani (Giurgiu) vor demonstra sâmbătă, 11 octombrie, că folclorul din vetrele satelor româneşti nu a murit și, mai mult, n-are pereche-n lume.
Totodată, duminică, 12 octombrie, vor încânta spectatorii Fanfara din Saelele (Teleorman), Taraful din Băbiciu (Olt), Taraful lui Vasile Firuţă din Islaz (Teleorman), Dănţăuşii şi fluieraşul din Idicelul de Pădure (Mureş) şi Fanfara bucovineană din Forăşti.

În dialog cu muzicianul Grigore Leşe, care ştie să descoasă ţăranul român, provocându-l să-i mărturisească frământările şi bucuriile sufleteşti, vor fi spuse istorisiri din sipetul omului de la sat, simplu, versificator anonim, cântate ori şoptite, ce impresionează întotdeauna auditoriul, până la lacrimi.

Festivalul Tarafuri şi Fanfare a fost inițiat în anul 2007, în spiritul Recursului la România, eveniment cultural care s-a transformat într-o veritabilă Mişcare de Rezistenţă. A debutat în marele sat din inima Bucureştilor, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, a poposit pe uliţele Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, s-a oprit, câteva ediţii, la Suceava, pentru a reveni, anul trecut, pe uliţele Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”.

[video ]https://www.youtube.com/watch?v=gialaq25BsU[/video]
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

20:57

Un tânăr de doar 26 de ani a murit subit la 13 zile după primirea vaccinului Covid AstraZeneca – Clinica unde s-a vaccinat a recunoscut că nu l-a informat corect cu privire la gravitatea riscului prezentat de “vaccin”

19:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89

12:10

16 iulie: Ziua Marii Schisme. Biserica de la Roma se rupe de Biserica de la Constantinopol

12:00

16 iulie: Sfânta Muceniță Iulia. La Mulți Ani!