VIDEO. Acțiune REUȘITĂ: Românii, mai solidari ca niciodată. Suceava a dansat pentru REBECA

De Andreea Ilie  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acțiunea de salvare a unei fetițe de 2 ani, din localitatea Șerbăuți, a județului Suceava fost încununată cu succes. Circa 500 de persoane, dansatori şi public, şi-au demonstrate active susţinerea pentru Rebeca şi astfel s-au adunat ultimii bani de care are nevoie familia Rebecăi pentru cheltuielile asociate intervenţiei chirurgicale (transport, cazare, haine pentru copil, costuri post-operatorii).

safe_image

În urmă cu 2 săptămâni, dr. Florin Haidamac a demarat această acțiune de salvare a Rebecăi, cu ajutorul instructorului de dans Zumba, Florin Neciu. Astfel, școlile de Zumba din Iaşi, Vaslui şi Ploieşti au răspuns la apelul colegului lor de la Suceava şi au venit aici pentru a dansa, mai bine de o oră, pentru sucevenii care au venit în număr mare şi au donat bani - fie direct, fie prin achiziţionarea cărţilor scrise de doctorul Florin Haidamac. Cei care au fost ieri la Zumba au donat pentru Rebeca 3.175 de lei şi 150 de euro. La această sumă se adaugă 260 de lei, din vânzarea tuturor cărţilor pe care doctorul Haidamac le-a avut la stand. Foarte mulţi copii au venit împreună cu părinţii lor şi au pus bani în urnă pentru salvarea Rebecăi şi la fel de mulţi au fost şi cei care au dansat alături de Florin Neciu şi colegii săi, a scris, luni, Monitorul de Suceava.

„Este impresionant să văd cum bucovinenii se strâng întotdeauna când trebuie să ajute pe cineva”, a declarat directorul clinicii bucureștene unde va avea loc operația la inimă a Rebecăi. „Pentru mine este impresionant să văd cum bucovinenii se strâng întotdeauna când trebuie să ajute pe cineva. De la început am avut intenţia să reducem costurile pentru a o trata pe Rebeca, iar doctorul Haidamac ne-a surprins cum a reuşit într-un timp atât de scurt să strângă banii pentru operaţie”, a declarat Iulian Pleşcan, pentru aceeași publicație.

[highlight]Românii, mai solidari ca niciodată[/highlight]

Ca niciodată, românii au fost extrem de solidari. Astfel, în contul deschis pentru Rebeca, în doar două săptămâni, români din ţară şi străinătate au donat banii de care este nevoie pentru intervenţia chirurgicală, respectiv 9.500 de euro. Potrivit directorului Pleşcan, cea mai mare parte din această sumă, peste 7.000 de euro este destinată achiziţionării unui dispozitiv special, o „umbreluţă” de care este nevoie pentru repararea inimioarei Rebecăi.

„Eforturile presei şi ale mele ar fi fost în zadar dacă nu aţi fi existat voi. Mi-aţi demonstrat că societatea asta, aşa cum este ea, mai are o şansă. Aţi demonstrat ce înseamnă solidaritatea umană. Aţi demonstrat că suntem în stare să avem grijă de copiii noştri. Aţi demonstrat că vă pasă. (…) Să vă dau un exemplu. Unul din multe. M-au contactat pensionari. Ştiţi foarte bine cum trăiesc aceştia din pensiile mici cu care îi <răsplăteşte>statul după o viaţă de muncă. Aceşti oameni, din puţinul lor, au ajutat-o pe Rebeca. Comunitatea de români de peste hotare a fost deosebit de receptivă. La fel, cei din ţară. Sunt copleşit. (…) Ce cuvinte poţi spune unor oameni care au ales Viaţa în locul nepăsării şi indiferenţei? Sunt momente când scriitorul, medicul, omul trebuie să tacă. Aşa fac eu acum. Tac şi mă înclin în faţa voastră”. A declarat dr. Haidamac. Doctorul a mai menţionat faptul că „această fetiţă, Rebeca, a devenit un simbol pentru mine. Şi pentru voi. Un simbol al solidarităţii. Un simbol al luptei împotriva nepăsării”.

VEZI VIDEO AICI
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

20:00

Măcelul continuă: Statele Unite reiau livrarea de bombe către Israel

19:43

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXV): Pățania unchiului Gheorghe și a tușei Zica cu patul conjungal în noaptea nunții

19:38

Iulian Capsali: GLOBALISMUL ESTE MOARTE

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump