Un ONG românesc a lansat CAMPANIA de BOICOT al producătorilor STRĂINI de piaţa lactatelor. Ţinte: Danone şi Napolact

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mutarea celor de la Friesland Campina, care au hotărât să importe lapte din străinătate, urmând să renunţe la colaborarea cu cei 50 de mici producători locali, a revoltat mulţi români.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Organizaţia non-guvernamentală NeamUnit a anunţat că demarează o campanie de boicot a produselor celor de la Friesland Campina, firma care deţine marca "Napolact".

"Asociaţia Neamunit se alătura grupului de boicot al produselor " Napolact". Vă invităm să nu mai cumparaţi nimic din gama lor de produse, altfel vă faceți şi Dvs părtași la asasinarea a cea mai rămas din micii producători locali! Cumpărați produse românești, cumparati de la ţărani din piețe sau direct din sate, la marginea drumului. Ajutaţi-vă ceea ce a însemnat mereu baza piramidei acestei ţări. Dacă ea va dispărea...inutil a mai discuta", afirmă asociaţia NeamUnit.

Asociaţia declară că boicotul este valabil în cazul tuturor companiilor de lactate, străine, de pe piaţa din România.

"Boicotul se referă la toate companiile , cu Danone în frunte şi orice " Nestle" ! Este timpul să gândim pentru România, noi, pentru că politica o face la nivel personal. Acești oameni de " bussines" trebuiesc forţaţi de opinia publică, de societatea civilă pentru a nu lua decizii în defavoarea cetățenilor ţării noastre, România", au scris cei de la NeamUnit pe pagina lor de facebook.

ATAC asupra agriculturii româneşti: după Napolact şi grecii de la Olympus IMPORTĂ lapte din Ungaria!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Top 5 autori
VideoNews

Călin Georgescu la vot cu George Simion:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (85)
  • anonim 05.08.2014 18:08
    De Albalact nu vorbeste nimeni?! Sunt ani buni de zile de cand firma respectiva isi aduce laptele din Ungaria, dat fiind faptul ca e mai ieftin. Ceea ce Napolact face acum, altii fac de cand e lumea :)
    Nu fiti naivi si cascati ochii.
  • sorin 06.08.2014 20:18
    Ai dreptate. Cei de la Albalact nici nu folosesc lapte din Romania. Ong-ul asta, de ce nu face un boicot si pentru ei???
  • tudor ► sorin 18.01.2015 16:29
    Boicotul nu il face un ONG ci noi cumparatorii atunci cand alegem doar produsele romanesti. Un ONG doar supune atentiei publice un fapt despre care nu se stia. Eu nu stiam de acest aspect si desi lucrez la oras am ales sa ma mut la sat ca vecinul sa nu-mi mai bata cu temei sau fara in teava, sa pot manca legume din gradina mea, sa vad ce mananca vaca vecinului care imi vinde laptele. Acum ca stiu ma voi gandi de doua ori ce tip de unt voi cumpara.
    Daca tu sau oricine stie cu certitudine despre alte cazuri in care s-au preferat produse straine in defavoarea celor romanesti trebuie sa iasa in fata si sa faca cunoscuta acea stare de fapt pentru ca opinia publica sa ia atitudine printr-un boicot.
  • Lucian 16.01.2015 13:47
    Ok, firmele astea importa lapte pentru ca e mai ieftin. Am inteles. O modalitate de a rezolva problema este sa micsoram cererea de lapte strain, si sa crestem cererea de lapte local, chit ca este impotriva interesului personal. Bun. Aplaud initiativa dar nu cred ca se pot influenta suficienti oameni ca sa aiba un efect.

    Prefer sa ma uit altfel la problema. De ce naiba e laptele nostru mai scump?? Sunt taxele mai mari? (TVA-ul in Ungaria e 27%, nu cunosc ce alte taxe mai sunt) Sunt mijloacele de productie mai scumpe la noi? Poate este laptele din Ungaria subventionat de stat sau beneficiaza de reduceri importante de taxe.

    Indifierent care e motivul, principalul mod de a imbunatati situatia este prin legislatie. Daca laptele nostru era mai ieftin, am fi exportat noi. Pentru a-l face mai ieftin, trebuie legislatie care sa scada taxele, sa simplifice pentru producatori procesul, sa inlesneasca intrarea pe piata a unor noi jucatori sau chiar sa subventioneze productia de lapte.

    Este o problema economica, nu sociala. Firmelor nu le pasa de unde isi iau produsele, atata timp cat e mai bine din punct de vedere financiar. Va garantez ca ar cumpara lapte din Romania daca ar fi mai ieftin.

    Domnilor si doamnelor din NeamUnit, va doresc din tot sufletul sa reusiti cu campania asta, dar sincer cred ca o schimbare legislativa ar avea un efect mult mai puternic.


    Numai bine,
    Lucian
  • Tudor ► Lucian 17.01.2015 11:27
    Ok, sunt de acord ca trebuie schimbat ceva si la nivel legislativ...in special faa cu subventiile...dar daca e sa vorbim de ieftin, tare as vrea sa inteleg de ce eu primesc 60-70 de bani pe litru de lapte, iar in magazin vand ce mai ramane din lapte (ca nici nu se poate numi la lapte) la un pret de 4-6 lei litrul...eu sunt de la tara :)
  • Lucian ► Tudor 17.01.2015 19:50
    Stai ca nu am inteles. Cine cumpara de la cine lapte cu 60-70 de bani? Si cine de la cine cu 4-6 lei?
  • Alin ► Lucian 18.01.2015 03:26
    Domnul Tudor Buzle vinde cu 60-70 de bani, iar producatorul vinde catre client, in magazine cu 4-6 lei.
  • Octav ► Lucian 20.01.2015 14:07
    Procesatorii (cei care prelucreaza si ambaleaza laptele si produsele obtinute din el) cumpara laptele de la producator (ferma sau crescator individual) la 70 de bani pe litru. Produsul finit e vandut in magazine la un pret de 4-6 lei pe litru. Din ce stiu, laptele (ca mai toate produsele agricole) din vestul UE e mai ieftin fiindca acolo producatorii sunt subventionati de UE cu o suma mai mare decat in Romania (mostenire a proastei negocieri preaderare), dar si datorita faptului ca fermierii mai primesc inca o subventie, de la statul respectiv.
  • helga ► Lucian 28.01.2015 21:43
    In satul nostru, de lânga Cluj, acum 12 ani, mergea dimineata cireada la câmp cu 150 de vaci. Anul acesta, in primavara vor fi 30 de vaci pe câmp. Stiti de ce? Pentru cá ati vrut Uniune Europeana, ca sa vina strainii sa-si aduca mizeriile de produse. Au introdus cota de lapte, ne platesc litrul cu 70 bani si taranii nu mai tini vaci. Unde ati fost in ultimii 15 ani, când s-a vândut tara de sub noi!?!!?!?!?!?!?! Acum sa beti si sa mâncati mizeriile lor ca aia meritati!
  • Lucian ► Lucian 29.01.2015 15:58
    Helga, de anul asta se elimina cota. http://ziarulceahlaul.ro/de-anul-viitor-adio-cota-de-lapte/
    Consideri asta un lucru bun?
  • Cosmin ► Lucian 29.01.2015 19:18
    Intradevar Lucian, de anul acesta se elimina cota, dar Helga are mare dreptate.

    In acest sens Germania a finantat puternic fermierii. In ultimii 2 ani, s-au infiintat ferme noi de mari capacitati. Statul elevetian da credite fara dobanda fermierilor pe cate 20 de ani. Franta, Anglia, Scotia, Ungaria, Polonia, Cehia, Olanda, Belgia, au finantat fermierii avantajos, pregatindu-se pt ridicarea cotei.

    Problema e ca noi suntem sabotati intentionat. Finantarile se dau foarte greu, iar criteriile de finantare sunt foarte greu de indeplinit.

    Rezultatul: Muntii de cascaval DELACO si nu numai, din hipermarketuri.

    ONG-urile care indeamna la boicot nu fac altceva decat o frectie la un picior de lemn. Pe piata Romaneasca este cerere de lapte, motiv pentru care diferenta dintre ceea ce ofera producatorii romani se i-a din Ungaria. ONG-urile se afla intr-o grava eroare si ele trebuie sa loveasca in guvernarile tradatoare si nu in procesatori.

    Un alt sabotaj vine din partea hipermarketurilor, iar acesta e un sabotaj greu de suportat.

    Nu boicotul e solutia ci un guvern de patrioti care sa tina cu poporul nu cu strainii care-i spaguiesc.

    Problema ca Romania are in fruntea tarii toate natiile, dar mai putini romani si aia de neam prost. Atata timp cat n-om avea in fruntea tarii romani patrioti si cu credinta -n Hristos, prafu se va alege de noi si de tara asta. Am zis.
  • Lucian ► Lucian 29.01.2015 19:31
    Cosmin. De acord cu majoritatea lucrurilor pe care le-ai spus. In alte tari producatorii sunt sustinuti pe cand la noi NU. Sigur, problema e la guvern. Si poate la parlament (nu stiu exact daca asta e o decizie care se poate lua executiv sau legislativ).

    Un lucru pe care nu l-am inteles e ce saboteaza hipermarketurile?

    Bun. Problema e la conducere. Si ce? Nimeni nu face nimic. Toata lumea se plange si nu face nimic. Si voteaza alti hoti la conducere si iar se plang. Si tot nu se intampla nimic.
  • Sorin Manea ► Lucian 17.01.2015 11:40
    Felicitări Lucian ! Corect raționamentul tău.
  • catalin mirea 18.01.2015 15:48
    Prieteni buni, albalact nu cumpara lapte decat dupa teritoriul romaniei !! Asa ca ...sa va abtineti cu aceste commenturi aiurea
  • Lucian ► catalin mirea 18.01.2015 15:52
    Dovedeste.
  • Cetatean ► catalin mirea 18.01.2015 16:38
    "decat dupa teritoriul romaninei" ?!
  • Alex ► Cetatean 20.01.2015 11:30
    Are dreptate omu': dupa teritoriul Romaniei, nu de pe teritoriul Romaniei ;)
  • Lumi ► Alex 20.01.2015 21:06
    bine punctat, Alex.
  • Omul care stie 24.01.2015 17:24
    OFFF!!!!!!
    Articol slab documentat, panici, hipstereala si in general necunostinta de cauza!

    Totul se reduce la eficienta vs profitabilitate - asta este economia de piata! Gata! restul sunt prostiil!

    Ref la industria lactatelor - NOI NU AVEM PRODUCATORI!!!! - "Laptele nostru" - produs de "tarani si mici fermier" de obiciei este slab calitativ(a se citi variabil) si mai scump - pentru ca "ai nostrii" o produc slab technologizat si ineficient (a se citi lipsa controlului proceselor) ad hoc! fara certificari etc. etc. etc.

    Cine cumpara orice de pe DN este sinucigas(boli) si naiv(se cumpara multe din ango-ruri)!!!!

    Practic toata agricultura(leguma, lapte orice) romaneasca este inexistenta - in ultimii 20 de ani sa investit prea putin in technologie(eficenta) - producem tot, scump si prost (va cam suna cunoscut). La care se suprapun politici legislative dezastruoase - si gata scenariul pentru lipsa totala de performanta!

    Va aduc aminte ca noi dupa revolutie am distrus colectivele si am furat tevile de irigatie de pe camp si am pus dalele de beton de la canale de irigare in curti - Polonezii si Ungurii sau pastrat colectivelel si le-au modernizat! De asta pot produce industrial(ieftin) si la standarde.

    Nu ne a luat nimeni nimic - in orice domeniu industrial ne-am furat singur caciula! Altii au venit doar si au gasit camera libera si doar sau instalat! Restul este can can! - ca doar asta ne place!

    si apropo pt curiosi din pretul laptelui(cutie) de la raft se duce astfel! cam asa(aproximativ ca este variabil si sezoinier) 30%-40% hyermarket, 20%-25 producatorul de materie prima, ambalatorului ia restul dar are costuri de transport, stocare, distribuitori, ambalare (ambalajele pretentioase pot sa ajunga si la 10% din pretul de la raft)si in general profitabilitatea este de 2-3%.
  • blogandau 05.08.2014 23:02
    dati exemple de firme 100% romanesti!!!
  • Laurentiu 18.01.2015 17:44
    Raraul
  • cristi ► Laurentiu 19.01.2015 14:31
    Raraul = Albalact...citeste pe ambalaj inainte de a arunca cu niste inforamtii publice
  • Oana ► cristi 20.01.2015 12:41
    Cristi, cei de la Raraul cumpara lapte doar de la micii producatori locali din zona Campulungului Moldovenesc si a satelor din apropiere. Pretul este de 1leu / l
  • ANISOARA 19.01.2015 18:51
    Exemplu de firma 100% romaneasca: 'BORSEC"!
  • Elod 19.01.2015 19:46
    Covalact? Nu știu cât lapte distribuie dar iaurturi și brânzeturi se găsesc peste tot.
  • Elod ► Elod 19.01.2015 19:51
    Mă rog, o scurtă căutare după "covalact import lapte" returnează niște ciudățenii :). Cred că trebuie să ne orientăm spre laptele de capră.
  • Tommy 19.01.2015 21:12
    Artesana, si pe deasupra mai si produc 100% natural. Din pacate nu sunt foarte extinsi. http://artesana.ro/
  • luxdesign28 06.08.2014 07:47
    Urat din partea lor. Ar trebui sa le fie rusine.. Din pacate nu cunosc acest sentiment. Vin sa vanda produse in Romania. Asta e felul lor de a ne multumi ?
  • Lucian 17.01.2015 19:52
    Nu poate fi vorba de "multumire" pentru ca nimeni nu face nimic degeaba. Ei vand ca vor sa faca profit. Oamenii cumpara pentru ca vor laptele lor. Oamenii nu cumpara din marinimie, ci pentru ca vor laptele.

    De ce ar multumi?
  • luxdesign28 06.08.2014 07:49
    vanda*
  • Vera 06.08.2014 09:31
    Poate cineva ar trebui sa-i informeze cineva de cat de romanesti sunt companiile din lactate (vezi Albalact, Olympus).
  • Vera 06.08.2014 11:17
    Nu pot insa sa fiu de acord cu boicotul. Daca s-ar inchide marile companii care vand lactate, cred ca ar fi un dezastru. Discutam de atatia oameni care ar ramane fara joburi din fabrici si s-ar mari numarul somerilor. Si asa nu sunt putini :((. Dezastru ar fi si pentru fermieri, cati oameni credeti ca ar cumpara angro, asa cum fac companiile? (vezi stire napolact, care au renuntat la 50 de producatori mici si a iesit ce-a iesit..). Probabil s-ar inchide si fermele mari. Adio taxe la stat, adica la bugetul tarii. Credeti ca stabilitatea economica ar rezulta din faptul ca vom cumpara de la tanti Florica, care are o vacuta, cate un litru de lapte?
  • Cosmin 08.08.2014 09:14
    Vera, zici de impozite si taxe la stat? Ce parere ai de faptul ca Zuzu opereaza prin offshore, tocmai ca sa nu plateasca impozite statului roman. Stii si care-i paradoxul? Ca actionarii sunt romani… Btw si ei tot din mama Ungarie aduc laptele. Deci nu-ti mai face tu probleme de economia tarii…
  • Vera ► Cosmin 08.08.2014 16:19
    Stiam de Zuzu ca sunt in Cipru. Aia e :((
  • anonim ► Cosmin 12.08.2014 22:14
    Unul din actionari e chiar senator sau deputat PSD...
  • Lucian 17.01.2015 19:55
    Ce producatori avem noi mari de lapte? Poate ca gresesc, dar stiam ca noi avem doar mici si poate medii.

    Sau te temi ca ungurii raman fara joburi?
  • gabi 06.08.2014 13:48
    noi am avut la Galati o fabrica de lapte, insa s-a vandut unor pierde vara, si s-a inchis...zvonurile spun ca s-a pierdut la jocuri de noroc. asa ca, interesul romanesc este ZERO
  • anonim 06.08.2014 14:57
    Din pacate, taranul roman si-a vandut septelul tocmai din cauza astora care isi aduc laptele din alte surse, scot tot ce e bun din el, mai baga niste E-uri si pe urma il scot in piata sub branduri romanesti. Pare amuzant (Vera), insa noi chiar ne cumparam laptele de la o tanti pe care ai pomenit-o in comment-ul tau, la un pret bun , de calitate nu mai zic. A...inca ceva, de cateva luni am renuntat sa mai vizitez magazinele straine gen Kaufland, Real, etc. si sa cumpar produse doar din
    magazinele romanesti. Spre surprinderea mea, pe langa faptul ca sunt mai aproape de casa, gasesc produse de la producatori locali (de calitate) la preturi asemanatoare sau egale cu cele din magazinele mai sus mentionate. Tot ce ar trebui sa faca poporul asta este de a privi dincolo de imaginea creata de politicile de marketing a companiilor astora. Un fel de forma fara fond.
  • Vera 06.08.2014 21:40
    Raul, si eu imi cumpar legumele si fructele din piata de la tarani. Asta doar in weekend cand ajung in piata. In timpul saptamanii imi fac cumparaturile din supermarket. Apropos de magazinele autohtone, iti sugerez sa te duci la targurile autentice romanesti si sa vezi acolo preturi. Nu spun ca nu sunt de calitate, spun doar ca eu nu m-am putut apropia foarte mult de preturi.
  • Danielitto ► Vera 16.01.2015 09:29
    Bravo, asta e atitudinea ! Direct de la producatori in piata
  • arakelian ► Danielitto 16.01.2015 13:32
    si eu fac la fel. Merg o data pe luna la supermarket. Gustul si aroma celor locale nu poate fi egalizat. Iarna mai rar pentru ca produse locale nu .sunt multe, dar toamna cand pretul e foarte mic mi-am facut rezerve pe iarna asa ca ies si foarte ieftin la buget.
  • Doru Dascalu 06.08.2014 15:25
    Admir perseverența unora de a încerca să trezească din letargie un popor cretin. Altă acțiune fără nici un efect. La o țară unde majoritatea covârșitoare sunt individualiști, care nu au spiritul comunitar în gene, care nici la dat zăpada din fața blocului nu ies, decât cu scandal de la cei cu inițiativă, într-o țară unde oamenii nu au idei proprii ci le iau de la alții, (uitați-vă la casele din mediul rural, același tipar infect și aranjament al camerelor fără nici o utilitate), într-o țară unde zeul suprem a ajuns banul, să încerci să lupți contra sistemului corporatisto-mafiot-finanțist, este ca și cum ai începe o cercetare ca omul să aibă două puli. În concluzie această inițiativă va avea vreun rezultat palpabil atunci când eu voi avea două perechi de cojones.
  • alexei 17.01.2015 20:26
    Genial!!!
  • Cristi Vasiu 18.01.2015 20:25
    Foarte bine formulat ! Imi place tare mult exprimarea asta fără perdea.Stima.
  • gheorghe ► Cristi Vasiu 19.01.2015 19:16
    "foarte bine exprimat" si fara niciun folos - o frectie la picior de lemn comentariul lui Doru.
    E doar o exprimare "cu cojones" cand ar fi nevoie de o exprimare cu cap, solutii sau imbunatatiri la ideea propusa.

    Cristi, haide sa cautam solutii in loc sa aprobam atitudinile fataliste pline de "cojones". Oamenii astia (ca Doru) vor avea grija ca nimic sa nu se schimbe, latrand la cei care incearca (asa cum stiu ei) sa schimbe ceva.

    Si pentru ce latra? Ca sa poata sa fie nemultumiti in continuare, dar mai ales ca sa poata spune "v-am zis eu!", adica doar pentru orgoliul personal si din teama de schimbare.
  • Doru Dascalu 06.08.2014 15:31
    Iar dovada că ce am spus mai sus este realitatea, este faptul că boicotul trebuie să plece tot de la români, dar de la cei angajați în aceste societăți comerciale. Ei dacă ar înainta un protest scris către conducerea acestor firme, prin care să-i someze că dacă nu colectează lapte românesc ei își vor da demisia, atunci acțiune ar avea un efect. Dar ăia își vor da demisia atunci când ajung eu în locul Papei de la Roma. Încă o dovadă că pe români nu-i doare nici în rect de ceilalți. Țară de căkt cu oameni de căkt.
  • LHFX 07.08.2014 23:00
    Eu am tot interesul sa sustin o companie care este suficient de inteligenta sa-si procure laptele in cel mai eficace mod posibil. Da, asta inseamna ca daca laptele din Ungaria este cel putin la fel de bun ca laptele din Romania, dar mai ieftin, atunci este in interesul nostru, al romanilor, sa cumparam lapte din Ungaria.

    Cu gandirea asta mercantilista asupra economiei vom ramane mereu la coada Europei. Cei din vest au inteles asta inca din secolul XIX. Noi, dupa comentariile de aici... vom ramane multa vreme la coada vacii...
  • anonim 12.08.2014 22:11
    Dupa rationamentul din comentariul tau...tu , esti, la coada vacii, drept dovada ca nu stii ce se intampla in domeniul agricol in celelalte state europene, unde statul subventioneaza la greu agricultura autohtona( ex :vezi Franta) , doar pt a proteja agricultorii . Ori in momentul in care nu se mai inteleg , aia ies cu tractoare, vaci, capre ,oi ,porci etc. si blocheaza toata tara. Cat despre faptul ca ar trebui sa fim solidari produselor noastre nu vad care e problema....Prefer sa cumpar un produs mai scump dar de calitate decat unul mai ieftin (comercial) si de calitate indoielnica. Nu isi pune nimeni intrebarea ca ne-am transformat intr-o societate care consuma rebuturile UE. Uitati-va in jurul vostru si sunt sigur ca puteti observa faptul ca 60-70 % din oamenii care va inconjoara sunt obezi sau au inceput de obezitate. Mancam mult si prost!
    In tara asta politicile de marketing fac legea ... si noi, ca natiune , punem botul.
  • Ori 14.08.2014 10:14
    a citit careva raspunsul oficial Napolact? Mie mi se pare cat se poate de explicit si nu inteleg despre ce vorbeste lumea aici!

    Pentru toate produsele Napolact folosim, pe toata durata anului, lapte crud colectat exclusiv de la fermieri din Ardeal.

    Despre câți litri de lapte vorbim cu adevărat?

    Laptele crud colectat de FCR din România vine din DOUĂ SURSE: fermele din Ardeal (aproximativ 85% din cantitate) și centrele de colectare. Un centru de colectare este un tanc în care se adună laptele de la circa 15 vaci aparținând unor persoane fizice dintr-o zonă rurală. Fiecare persoană, din cele 50 de punctele la care am fost nevoiti sa renunțăm, livrează zilnic, în medie, 35 de litri de lapte vara și 20 de litri iarna. Nici nu se poate pune problema de 200.000 de litri de lapte pe zi cum este specificat în declaratia preluată de presă.

    De ce am renunțat la 50 de puncte de colectare?

    Avem aproximativ 1000 de parteneri, atât ferme cât și centre de colectare, care ne furnizează lapte crud în Ardeal. Din cauza creșterii de anul acesta cu aproximativ 30% a producției am decis în ultimele luni să oprim colaborarea cu 50 de puncte de colectare mici, care furnizau puțin peste 5000 de litri de lapte pe zi, o cantitate foarte mică, raportat la volumul nostru de producție. Din această cantitate de lapte ar rezulta cel mult 500 de kilograme de brânză.

    În România, datorită climei și a modului de organizare a fermelor, acestea produc prea mult lapte crud vara și prea puțin iarna, creând un dezechilibru ce trebuie rezolvat de către companie. Noi putem absorbi o parte din cantitatea mai mare ce se furnizează pe perioada verii, ca în fiecare an.

    Este laptele din Ardeal?

    Da! Pentru toate produsele Napolact, compania folosește, pe toată durata anului, lapte crud colectat exclusiv de la fermieri din Ardeal.

    Este adevărat că în lunile de iarnă compania FrieslandCampina trebuie să compenseze deficitul de lapte produs în România cu lapte crud importat din alte țări membre ale Uniunii Europene, dar acestă cantitate reprezintă doar 5-10% din laptele crud folosit pe durata unui an și NU este utilizată NICIODATĂ PENTRU produsele Napolact, care sunt făcute exclusiv cu lapte din Ardeal.

    Răspunsul Asociației Patronale Române din Industria Laptelui: www.capital.ro/asociatia-patronala-romana-din-industria-laptelui-vine-in-apararea-friesland-campina-compania-care-detine-napolact.html
  • anonim 20.08.2014 22:16
    ...pertinenta replica... insa destul de tarziu :)
    Apropo...intre anii 90 si 2000 in satul bunicilor mei ( 300 de case) erau undeva la 700 de vaci. Acu daca sunt 30 in tot satul e bine. Oare de ce?!
  • arakelian 16.01.2015 13:26
    Mult mai logic mi se pare sa mentina sursele locale si cand nu le ajunge, sa cumpere ceva in plus de la unguri, temporar!. Nu sa inchida puncte locale de colectare, ci sa ... aduca ceva in plus la punctele locale de colectare!
  • cata 15.01.2015 22:09
    Din pacate multe personaje din astea asa cu spirit civic dau cu batu-n balta. Ce conteaza ca Friesland aduce lapte din Ungaria? Are pe piata romaneasca produse Milli un brand unguresc oameni buni! Pentru laptele acela pe care scrie Napolact fiti siguri ca nu se foloseste decat lapte din Ardeal...
  • arakelian 16.01.2015 13:25
    pe mine ma deranjeaza nu numai gestul, ci si minciuna. Au costruit reclama pe conceptul de traditionalism si autentic romanesc.

    Mult mai simplu mi s-ar parea sa mentina sursele locale si cand nu le ajunge, sa cumpere ceva in plus de la unguri. Nu sa inchida puncte locale de colectare, ci sa ... aduca ceva in plus la punctele locale de colectare!
  • arakelian 16.01.2015 13:29
    Firmele mari au contracte su supermarketurile. Nicio firma mica nu are acces la aceasta piata, sunt conditii si preturi f. stricte, firmele mici nu isi permit echipa de marketing sia vocati sa poata ... tine ritmul cu supermarketurile.

    Eu personal cumpar de la producator direct. Ies mai ieftin, iar laptele este nepasteurizat si nici omogenizat, are gust de ..lapte. Imi fac iaurt si branzica. Nu fac comanda, dar ii spun mereu: ne vedem saptamana viitoare cand voi vrea tot asa, 2l lapte si o cutie de oua; sau ca plec in concediu si 2 sapt. nu ajung la el etc . Cand mi-e greu cu deplasatul (schimb un autobuz si 2 metrouri) cumpar pt 2-3 sapt. si congelez excesul de lapte.
  • Dan 16.01.2015 13:41
    Nu mai bine am face o campanie pentru ajutarea producatorilor mici (subventii etc) pentru ca acestia sa poata avea preturi comparabile cu Ungaria si, automat, sa se cumpere de la ei?
  • cetateanul 16.01.2015 21:35
    Companie romaneasca din industrie: InterAgro Lactate.
  • Andrei 20.01.2015 17:16
    A jegului de Ioan Niculae. Mai bine cumpar de la unguri ... Cumparati fratior de la tarani, mergeti pe lantul scurt al produselor alimentare, nu mai dati banii pe chimicale.
  • Alex Spw 17.01.2015 10:28
    Cumpar de unde vreau, de unde e mai bun sau mai ieftin. Comunismul a murit de mult, sa -mi impuna ''economia politica''.Si ungurii si grecii nu sunt straini, suntem toti EUROPENI , tari aliate si prietene, asa ca jos cu Xenofobia asta de rahat , pentru nu duce la nimic bun !
  • una 21.01.2015 10:48
    nu e xenofobie, este vorba de sustinerea comunitatii in care traiesti. consumi local, sustii economia locala, traiesti intr-o comunitate mai prospera, prosperitatea aduce civilizare etc.
    xenofobia e cu totul altceva, uita-te in dictionar
    si da, fiecare e liber sa cumpere ce vrea, de unde vrea
  • Alex Spw 17.01.2015 10:35
    Era bine pe vremea lui Ceasescu cand statea lumea cu orele la cozi dupa o punga de lapte si o punga de ghiare de gaina?:)) Erau numai ''produse romanesti'' dar se murea de foame ! Oameni buni, vedeti ce va doriti...ca se poate oricand repeta istoria'' nationalism pe burta goala, in frig , mizerie si intuneric '' !
  • Bogdan 17.01.2015 10:52
    Ceea ce nu stiati e ca Danone si banuiesc ca si celelalte firme nu importa in totalitate laptele, ci il cumpara de la localnici.

    Banuiesc ca mintile dumneavoastra luminate nu au cercetat asta inainte de a se arunca inainte cu capul ca niste pensionari fara ocupatie. Mai intereseati-va si voi si intrebati in zonele in care sunt mici fermieri si va vor spune.

    Acea campanie e banuiesc eu , o campanie din partea unei firme din Romania, care stati linistiti ca tot exporta profitul.

    Asa ca dragi "intelectuali" faceti-va temele inainte de a vorbi.

    Sunt multe firme , nu numai Danone care preiau laptele local. Cum imi spui tu ca pot sa importe lapte , cu tot cu transport mai ieftin de 80 sau chiar 50 de bani litrul?
  • mihaela 17.01.2015 14:11
    In primul rand trebuie sa ne autoeducam . Eu inainte de a pune un produs in cos ma uit sa vad unde este produs. Prefer sa cumpar produse romanesti. Lucrez la o fabrica producatoare de detergenti si stiu ce impact are, asupra productie/functionarii fabricii, faptul ca romanii cumpara produse din import, fara sa realizeze ca aceeasi calitate o poate oferii si produsul fabricat la noi.
  • Gabi 17.01.2015 17:16
    Hmmm, nu mai bine ar trebui boicotat guvernul? Oare nu el este cel care a ingropat atat agricultura cat si industria? Nu e normal ca atunci cand ai un TVA de 5% si mai primesti si subventii de la stat sa poti sa livrezi produse sub preturile di Romania unde esti "muls" la maxim de "asociatul" tau, cu drepturi depline, statul?! De sarbatori producatorii romani au stat si s-au uitat la carnea de porc din acelasi motiv, pentru ca a intrat din Germania si Ungaria carne de porc sub pretul producatorului roman. In acest caz pe cine ar fi trebuit sa boicotam? Ar trebui deasemenea sa facem un boicot si impotriva celor care-si inmatriculeaza masinile prin Bulgaria, pentru ca nu-s "patrioti" si nu le mai cumpara inca o data de la statul roman pentru a o inmatricula, nu? Legat de taxele din combustibil, care deasemenea influenteaza pretul tuturor produselor, pe cine mai boicotam? Pe oricine numa' pe aceste guverne incapabile sa gestioneze corect banii nostrii nu, oare tot din patriotism? :)
  • Lucian 17.01.2015 21:27
    Tu stii ce inseamna boicot?
  • Stefan 18.01.2015 01:47
    Mergeti la tara , oameni buni, gasiti destule produse reale si cu gust real, nu de plastic. Protejati taranii de faliment, eu sunt intr-o tara din vest si aici totul are gust de plastic datorita aceluiasi trend pe care il urmam si noi. Nici nu stiti ce nenorociri pun astia in mancare.... rosii venite gogonele verzi stropite cu o substanta in tir si a2a zi sunt rosii, mere coapte prin acelasi procedeu, bananele sunt coapte cu gaz, ciupercile champignion sunt crescute in vata sau nisip, somon hranit cu mancare cu colorant ca si carnea sa devina roz, mezeluri facute din resturi animale. Iaurtul Danone contine bacterii ce se regasesc doar in vaginul femeilor. Uleiul se rafineaza cu ajutorul Hexanului( 80% din compozitia benzinei), sodei caustice si a acidului sulfuric. Plus ca preturile la produsele pe care le vand companiile internationale sunt asemanatoare cu vestul dar in vest salariile sunt de 10 ori mai mari.. ganditi-va ce profit fac ei in Romania, iar profitul nu se reinvesteste ci pleaca afara din tara. Sunt sigur ca daca exista cerere , taranul se va dezvolta. Daca hipermarketurile vor lua toata piata, o sa devenim usor de manipulat, in prezent cmertul traditional reprezinta doar 40% din total si scade.
  • Stefan 18.01.2015 01:54
    Primele cifre din codul de bare iti spun unde este facut produsul finit si anume pentru romania "594"
    România
  • Lucian ► Stefan 18.01.2015 01:56
    Codul locului "Produsului finit" poate fi pus acolo unde se face ambalarea?
  • Mihaela 18.01.2015 11:52
    Laptele de la dozator cu 1,30 lei/0,5 l este de preferat. Alegand aceasta alternativa sustinem producatorii locali!
  • Florin Dulgheru 18.01.2015 14:20
    Ieri in drum spre Sibiu am vazut in poarta fabricii Albalact (Zuzu) doua cisterne de lapte cu nr de Ungaria. Stiti ce este paradoxal? Boicotand Napolact ajungem sa consumam exact ce hulim pt ca ne lasam prostiti. Nu stiu de Napolact dar aia saracii sunt singurii din Ro care sustin si comunica faptul ca dolosesc doar lapte din Ardeal pe cand ceilalti tac malc. Nu stiu ce sa zic.....
  • Kp 18.01.2015 14:43
    Foarte faina campanie. Intr-adevar pt economia noastra locala ar trebui sa ajutam si sustinem producatori locali. Dar cum ramane cu ceilalti producatori, firme, supermarchete straine mari, MARI? Ca si Kauflandul, Lidle, Cora. Dar masiniile si bancile straine si ect? Si cum sta treaba cu bișnitari de pe piete care vand marfa, legume-fructe cu camioane din strainatate in locul produselor fermierilor autohtoni?
  • Any 18.01.2015 20:49
    un posibil raspuns este faptul ca in Ungaria agricultorii primesc o subventie f. mare ptr. lapte spre deosebire de romani care nu sunt ajutati in sensul asta de autoritati.
  • Emil 19.01.2015 10:57
    Minciuni, Romania exporta laptele si dupaceea in importa inapoi, pentru rambursare de TVA, asa se face de multi ani, si cu cereale si multe altele... Ii tot lapte romanesc doar ca statul roman pierde...
  • Bozgoreanu Istvan 19.01.2015 13:14
    UNGURILOR (BOZGORI/CEANGAI/cum vi se mai spune) SUNTETI IN ROMANIA SI SUNTETI CETATENI ROMANI, DACA VRETI CEVA CARE SA SCRIE CEVA LEGAT DE UNGARIA SI RASA VOASTRA SCRIU "UNGARIA" PE AL TREILEA PICIOR SI VI-L DAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Lucian 19.01.2015 13:24
    Bravo. Relevant, informativ, la obiect, pe subiect, atitudine corecta, justificat.

    Nici unul din cuvintele astea nu descrie comentariul tau.
  • Mihai 19.01.2015 14:49
    Cumparati din piata sau de pe marginea drumului...stiti cati "tarani" din Sinesti Pantelimon si Dobroiesti vand "lapte proaspat" (din lapte praf) in pietele din Bucuresti?! Stiti ce pret are cascavalul "autentic, de la munte, d-ala adevarat" cumparat de la Bran? 70 lei/kg!!!!
  • Lucian 19.01.2015 15:13
    La Bran e pret pus pentru turisti, nu are niciio relevanta. Ai vazut cat costa o cola in Otopeni?
  • Elena 19.01.2015 15:50
    Nu pot sa scriu aici ce-mi vine acum sa spun ....am cateva cuvinte cu bulina 15 . Cand pulimea merge la biserica si popa le vorbeste, oare n-ar putea popa sa le vorbeasca si despre educatie civica. Daca intr-adevar le pasa de tara asta !!! Tare mi-as dori sa-mi raspunda un preot .
  • jix 19.01.2015 15:51
    Am mers la piata, la o batranica ,o intreb oaule sunt de casa? zice da..eu cumpar...zic laptele e de casa proaspat? zice da..eu cumpar...ajung acasa: oua nasoale de comert si laptele nu a fiert s-a stricat direct de statut ce e era...asa ca s-au invatat toti cu minciuna: Oameni care au produse naturale sunt cei care si le cultiva..sau maxim primesc de la rude
  • Mihai 19.01.2015 15:57
    Inca una: legume "romanesti, bio" vandute la marginea DN-ului, cumparate din "Legume-Fructe Voluntari" Astea le gasiti la Movilita...
  • Ama 19.01.2015 16:05
    este o poveste adevarata cu un mac care s-a deschis in polonia si in care nu a intrat nimeni pana cand pe usa nu a aparut un afis in care scria ca toate produsele baza sunt made in polonia!! asa ar trebui sa gandeasca si romanii de la ce mananca pana la ce imbraca, incalta etc
  • Cosmin 19.01.2015 16:10
    Despre Delaco nimic ? Sunt stive de branzeturi Delaco in toate hipermarketurile. Ala e din Germania. Nu e tot de import ?
  • robert 19.01.2015 20:32
    Cred ca fiecare e liber sa aleaga ce cumpara si ce mananca. Pana la urma, este o afacere pt aceste firme, si daca pot sa isi reduca costurile cumparand lapte din alta tara, de ce sa nu o faca? nu cred ca ii sta la nimeni laptele in gat daca e din ungaria sau din germania sau din romania.
  • una 21.01.2015 10:54
    noua nu ne sta in gat, clar
    doar miciilor producatori care nu stiu cum sa se organizeze sa ajunga produsul lor la noi
  • Ionel 22.01.2015 22:07
    Solomonescu ( sau Lacto Solomonescu ) fabrica in Botosani si au distributie nationala. Produsele sunt gustoase si se gasesc sin in Constanta de ex.
  • Fanel 17.02.2015 20:30
    Mai mare atentie cu sursele!
    http://www.ziardecluj.ro/scandalul-hungarolact-un-atac-gratuit-la-adresa-companiei-napolact
  1. Ciolacu scoate PSD de la Guvernare dar nu-și dă încă demisia de la șefia PSD. Progresistul Daniel David, propunerea PNL pentru premier intermar. Președintele interimar a luat act și anunță pe 6 mai un prim ministru interimar

  2. Nicușor Dan a aprobat Marșul homosexualilor - ”Bucharest Pride” pentru sâmbătă, 7 iunie, în ajunul Rusaliilor

  3. REZULTATE OFICIALE: Suveraniștii au luat peste 40% - VICTORIA LUI CĂLIN GEORGESCU ȘI GEORGE SIMION! LUPTA se duce în TURUL II cu NICUȘOR SOROS DAN! Au votat peste 9,5 MILIOANE de ROMÂNI! Mobilizare istorică pentru ROMÂNISM la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2025

  4. 3 mai 1997: 28 ani de la una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: TRATATUL CU UCRAINA. Cum au fost cedate teritorii ale patriei-mamă la îndemnul lui Silviu Brucan - Bruckner și prin mâna lui Adrian Severin - Skvosnik, nepot al Anei Pauker

  5. George Simion l-a spulberat pe Nicușor Dan: Căzut în "falia satanistă"! VIDEO de la prima confruntare, față în față, dintre candidații la prezidențiale, dintre suveranism și progresism

  6. Cu cine votăm la alegerile prezidențiale din 4 mai

  7. Instigare la uciderea lui George Simion după o postare a Victoriei Stoiciu. Singura LGBT-istă din PSD care îl susține pe Nicușor Dan, soroșista s-a plasat împotriva deciziei partidului de neutralitate în Turul 2, alături de pro-LGBT-istul Victor Negrescu

  8. Pericolul celor două specii: Românul de Diaspora și Românul de Casă

  9. Călin Georgescu deconspiră OLIGARHII CARE FURĂ ALEGERI și MAFIA INTERNAȚIONALĂ - “SECRETELE ONU”. Av. Reiner Fuellmich: “Un curajos luptător pentru Libertate” - VIDEO TRADUS

  10. FEAR FACTOR 2

Ultima oră

00:30

Cine pune ștampila pe satana pune și satana ștampila pe el

23:10

Profesorul Ilie Bădescu: CARE EUROPĂ?

23:00

Mihai Tîrnoveanu: Ziua Independenței. Călin Georgescu. George Simion

22:30

SPAȚIUL MIORITIC - de Lucian Blaga (9 mai 1895 - 6 mai 1961)

22:00

LA MULȚI ANI, TZA - ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII! NO. 1 LA 20 DE ANI!

21:15

Acad. Florin Constantiniu: 9 mai 1945? În România, nimic de sărbătorit

20:00

Pălitură de osândă pentru UDMR: Viktor Orban a ascultat de Donald Trump și îl susține pe George Simion, ca lider al suveranismului în Europa: ”În lupta pentru creștinism și suveranitate trebuie să ne sprijinim reciproc” - VIDEO

19:50

Un adevărat cavaler! Nicușor Dan își dă la o parte concubina pentru a fi primul în fața camerei - VIDEO

19:40

Patrick André de Hillerin: Nicușor Dan refuză să comunice numele donatorilor săi din precampania electorală

19:30

UNTOLD, festivalul satanist aprobat de Nicușor Dan în București, mituiește alegătorii. Ion Cristoiu: Ar trebui arestați!

18:23

Adrian Onciu: Marile puncte de divergență ale celor doi finaliști

18:00

BEC și AEP ar trebui să investigheze DEZBATEREA ARANJATĂ de la Euronews. Boala OCULTEI din spatele lui Nicușor Dan. George Simion: Voi pune interesele României pe primul loc. TEMELE fierbinți: AVORT, LGBT, BANI, UCRAINA, RĂZBOI - Analiza ActiveNews

17:30

A început conferința "Dragostea dintre părinți și creșterea armonioasă a copiilor" - VIDEO ÎN DIRECT

17:17

Un celebru artist a anunțat că suferă de cancer în stadiul 4, la 46 de ani

16:00

9 mai: ZIUA INDEPENDENȚEI ROMÂNIEI. Discursul integral al lui Mihail Kogălniceanu