Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul: Oricât am fi de inteligenţi, indiferent de funcţii, putem deveni uşor SCLAVII unor vicii sau dependenţe

De Tudor Matei  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Credincioşii ortodocşi prăznuiesc pe 29 august Tăierea Capului Sfântului Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, sărbătoarea fiind considerată zi de post.  Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut în cetatea Orini. Fiu al Elisabetei și al preotului Zaharia, este cunoscut sub denumirea de "Înaintemergătorul", pentru că a anunțat venirea lui Hristos. În amintirea tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, Biserică Ortodoxă a rânduit că ziua de 29 august să fie zi de post aspru.

Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul este ultima mare sărbătoare din anul bisericesc care se încheie pe data de 31 august. Pe 1 septembrie începe un nou an bisericesc. Bogdan Duca explică această mare sărbătoare a ortodoxiei.

"Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este unul din momentele tari ale anului liturgic. Nu întâmplător este zi de ajunare- când nimic nu se pune în gură de mâncare. Practic Ioan Botezătorul moare în urma unei teribile intrigi de curte, în care un om vicios, dependent de sex și de alcool, cedează provocărilor erotice și slăbiciunii date de băutură, dând spre moarte un om despre care chiar el știa că este un prooroc, un om al lui Dumnezeu.

Ziua aceasta are un evident sens didactic: ne pune în față slăbiciunea firii omenești. Oricât am fi de inteligenți, indiferent de funcțiile și demnitățile pe care le ocupăm, există riscul să devenim ușor sclavii unor dependențe, unor vicii.

Astăzi, postind aspru, putem să încercăm să privim de la distanță spre o lume în care viciul a fost transformat în virtute, în care oamenii dependenți de diverse și cât mai rafinate plăceri trupești, sunt invidiați, imitați, respectați...

Sexul, acum ca și atunci, devine scop, mijloc și criteriu în viață. Plăcerea sexuală- care este firească, de la Domnul- a devenit stăpâna multora dintre noi, cu drept de viață și de moarte asupra noastră și a relațiilor cu semenii noștri, ca și în cazul sărmanului Irod Antipa, ucigașul lui Ioan. Alcoolul este deja "depășit" de droguri- acești hoți perverși ai libertății și rațiunii- care înrobesc tot mai mulți oameni.

Mulți dintre noi, oscilând între acești stăpânitori, ajungem prin a ne ucide propriile suflete, așa cum a făcut Irod Antipa cu Ioan. Mai întâi ne amorțim conștiințele, apoi ne relaxăm rațiunea, apoi sfârșim prin a ne ucide sufletul, în efortul de găsi o cale de a face glasul lui Dumnezeu să tacă.

Dar fără Dumnezeu, cu sufletul mort, cu rațiunea încețoșată și conștiința slăbită, rămânem doar niște biete animale cuvântătoare, niște sclavi jalnici ai propriei lipse de voință, lighioane spre bătaia de joc a diavolului și spre durerea lui Dumnezeu care nu mai are cum să ne ajute.....

De aceea să postim astăzi și să punem un cât de cât început unei vieți ca oameni liberi, nu sclavi ai viciilor. Iar Sfântul Ioan Botezătorul, model de viață curată și dusă cu asprime față de orice tentație corporală, ne poate fi ajutător. Amin".

111
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

13:20

Cornel Nistorescu: Cine-i Nicu Ștefănuță și de ce?

12:30

Elena Solunca: Când credința devine lucrătoare prin iubire. Gând de Duminică – Vindecarea slugii sutașului

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României

16:30

Mănăstirea Petru Vodă: Comunicat despre Diana Iovanovici Șoșoacă

15:16

”Regele fițelor” găsit mort în casă fără urme de violență

15:00

Pandemia informatică globală - Bill Gates și Microsoft aruncă lumea în haos