

Predispoziţie. Riscuri.
Antecedente heredocolaterale: obezitate, diabet.
Greşeli grave şi în alimentaţie: abuz de carbohidraţi, de grăsimi animale, de alimente cu glutamat, abuz alimentar seara.
Obezitatea este factor de risc în bolile cardiace.
Stil de viaţă specific:
Metodă de slăbire sau de menţinere a greutăţii ideale, cu 12 reguli:
Regula nr. 1: Exclude complet alimentele rafinate: zahărul, făina albă, sarea extrafină, margarina, uleiul rafinat şi toate alimentele care le conţin.
Regula nr. 2: Exclude alimentele aditivate (cu E‐uri).
Regula nr. 3: Consumă următoarele alimente permise: cereale integrale; fructe; legume; zarzavaturi; lactate, preferabil cele fermentate (iaurt, chefir, sana, lapte bătut, brânză de vaci); ouă (3 pe săptămână); ciuperci; miere, peşte (2‐3 mese pe săptămână); carne (1‐2 mese pe săptămână).
Regula nr. 4: Alimentele pe care le consumi trebuie să fie de cea mai bună calitate: bio sau tradiţionale.
Regula nr. 5: Ideal, ar trebui să iei 2 mese pe zi: între orele 10‐11 şi 18‐19, pentru a nu suprapune fazele de ingestie, absorbţie, metabolizare şi eliminare.
Regula nr. 6: Dimineaţa, pe stomacul gol, bea 300‐400 ml apă plată.
Regula nr. 7: Între mese, consumă sucuri proaspete sau ceaiuri de fructe.
Regula nr. 8: Cerealele, leguminaceele (soia, fasole, mazăre, linte, bob), carnea şi peştele se prepară cu tratamente termice uşoare: cuptor, aburi, fierbere. Celelalte alimente se consumă crude, cu excepţia persoanelor care au afecţiuni gastrointestinale.
Regula nr. 9: În alimentaţie trebuie să predomine cerealele şi fructele.
Regula nr. 10: Cantitatea porţiilor se calculează în funcţie de obiceiul alimentar anterior pe care l-ai avut: pentru a pune organismul „în dificultate“ şi pentru a‐l determina să consume din rezervele proprii, trebuie să te raportezi la propriile obiceiuri alimentare: redu cu 25% – 50% raţia alimentară faţă de obiceiul de până acum.
Regula nr. 11: Foarte important: trebuie să mesteci îndelung fiecare bol alimentar (de 10‐15 ori) înainte de a‐l înghiţi.
Regula nr. 12: Mergi pe jos (la pas) 30‐60 de minute zilnic.
Antecedente heredocolaterale: obezitate, diabet.
Greşeli grave şi în alimentaţie: abuz de carbohidraţi, de grăsimi animale, de alimente cu glutamat, abuz alimentar seara.
Obezitatea este factor de risc în bolile cardiace.
Stil de viaţă specific:
Metodă de slăbire sau de menţinere a greutăţii ideale, cu 12 reguli:
Regula nr. 1: Exclude complet alimentele rafinate: zahărul, făina albă, sarea extrafină, margarina, uleiul rafinat şi toate alimentele care le conţin.
Regula nr. 2: Exclude alimentele aditivate (cu E‐uri).
Regula nr. 3: Consumă următoarele alimente permise: cereale integrale; fructe; legume; zarzavaturi; lactate, preferabil cele fermentate (iaurt, chefir, sana, lapte bătut, brânză de vaci); ouă (3 pe săptămână); ciuperci; miere, peşte (2‐3 mese pe săptămână); carne (1‐2 mese pe săptămână).
Regula nr. 4: Alimentele pe care le consumi trebuie să fie de cea mai bună calitate: bio sau tradiţionale.
Regula nr. 5: Ideal, ar trebui să iei 2 mese pe zi: între orele 10‐11 şi 18‐19, pentru a nu suprapune fazele de ingestie, absorbţie, metabolizare şi eliminare.
Regula nr. 6: Dimineaţa, pe stomacul gol, bea 300‐400 ml apă plată.
Regula nr. 7: Între mese, consumă sucuri proaspete sau ceaiuri de fructe.
Regula nr. 8: Cerealele, leguminaceele (soia, fasole, mazăre, linte, bob), carnea şi peştele se prepară cu tratamente termice uşoare: cuptor, aburi, fierbere. Celelalte alimente se consumă crude, cu excepţia persoanelor care au afecţiuni gastrointestinale.
Regula nr. 9: În alimentaţie trebuie să predomine cerealele şi fructele.
Regula nr. 10: Cantitatea porţiilor se calculează în funcţie de obiceiul alimentar anterior pe care l-ai avut: pentru a pune organismul „în dificultate“ şi pentru a‐l determina să consume din rezervele proprii, trebuie să te raportezi la propriile obiceiuri alimentare: redu cu 25% – 50% raţia alimentară faţă de obiceiul de până acum.
Regula nr. 11: Foarte important: trebuie să mesteci îndelung fiecare bol alimentar (de 10‐15 ori) înainte de a‐l înghiţi.
Regula nr. 12: Mergi pe jos (la pas) 30‐60 de minute zilnic.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.