Senatul respinge interzicerea comerţului on-line de medicamente

De Andreea Ilie  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Propunerea legislativă de modificare a Legii farmaciei nr. 266/2008 în sensul interzicerii comerţului farmaceutic on-line a fost respinsă de Senat. Urmează votul camerei Deputaților.

Senatorul Valeriu Torirașcu a declarat, printr-un comunicat, că a susţinut în plenul Senatului respingerea acestei iniţiative legislative pe baza următoarelor considerente:
Comerțul on-line reprezintă cea mai modernă formă de vânzare-cumpărare și o excelentă alternativă la actuala formă clasică de comerț “de la tarabă” sau “cu sacoșa”. El oferă avantaje incontestabile, atât pentru consumatori şi comercianţi, cât și pentru colectarea taxelor de către stat.
Avantajele comerţului farmaceutic on-line pentru pacienți constă în accesibilitatea non-stop prin internet la informații despre produse, prețuri, disponibilitate din stoc, posibilitatea de rezervare a comenzii, plată și livrare direct la domiciliu a medicamentelor, ramânând doar ca numai medicamentele foarte toxice şi cele cu regim de stupefiante, şi, eventual, medicamentele compensate să fie distribuite în mod clasic.
Cel mai important avantaj pentru pacient îl reprezintă scăderea prețului medicamentelor, comerțul on-line de medicamente, față de cel clasic, având costuri mult mai mici pentru majoritatea componentelor incluse în preț, respectiv publicitatea, logistica de stoc și livrarea.
Pentru bugetul de stat avantajele comerțului farmaceutic on-line sunt foarte mari pentru că digitalizarea oricărui tip de raport vânzare-cumpărare, inclusiv cu medicamente, duce la fiscalizarea tuturor vânzărilor şi diminuarea evaziunii fiscale.
Comerțul on-line reglementat ar putea elimina practic toate riscurile actualei piețe on-line de medicamente, în prezent nereglementată, slab fiscalizată şi invadată de medicamente contrafăcute.
Simpla interzicere a comerțului farmaceutic on-line nu ar rezolva aceste probleme, ci ar conserva actualele probleme din comerțul farmaceutic clasic, respectiv:
- eliberarea fără reţetă a medicamentelor care necesită prescripţie medicală;
- înlocuirea medicamentelor eliberate pe reţete compensate cu alte produse;
- încasarea banilor pe medicamente compensate fără eliberarea acelora;
- onorarea unor reţete compensate pe numele unor persoane decedate sau care nu au fost consultate.
Pentru toate aceste probleme ale comerțului farmaceutic clasic există soluții eficiente, pe care le oferă comerțul on-line, prin crearea unui cadru legal de reglementare a comerţului farmaceutic on-line, definirea condiţiilor de autorizare a site-urilor securizare de comerţ on-line și monitorizarea și stoparea activității site-urilor neautorizate.
A declarat Senator Valeriu Todiraşcu - Partidul Noua Republică.

 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  8. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  9. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

  10. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

Ultima oră

15:40

OMS, profund îngrijorată de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate au fost mortale

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1