STUDIU: Fumatul pasiv, încurajat în România. Nefumătorii nu sunt protejaţi

De Anca Apostol  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România apare într-un raport european pentru că nu îşi protejează cetăţenii care nu fumează şi care devin fumători pasivi. Marea Britanie, Spania si Ungaria sunt date drept exemplu pozitiv.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

În aceste ţări, a fost interzis fumatul în spaţiile publice, iar efectele s-au văzut imediat. A scăzut considerabil numărul deceselor şi îmbolnăvirilor din cauza fumatului.

"În România se fumează peste tot iar statul nu asigură protecţia suficientă a cetăţenilor săi faţă de fumatul pasiv”, avertizează Magdalena Ciobanu, medic primar pneumolog.

Un studiu european făcut în 32 de ţări europene plasează România între ultimele state în privinţa protejării fumătorilor pasivi, potrivit digi24.ro. Tot printre ultimele țări din Europa sunt și Cehia, Grecia, Austria şi Slovacia. Studiile arată că deşi fumatul este printre cele mai întâlnite cauze de deces sau de îmbolnăviri, legislaţia românească în domeniu are lipsuri serioase.

În 2008 s-a considerat că legea este prea dură, adică să se interzică total şi s-a acceptat o perioadă de tranziţie, o soluţie de compromis în care să se organizeze spaţii de fumat. După 7 ani, 2008 – 2015, constatăm că nu s-a rezolvat nimic”, spune Magdalena Ciobanu.

Activiştii spun că problema poate fi repede rezolvată. Legislaţia internaţională a interzis fumatul în spaţiile publice în multe ţări, iar acum numărul cazurilor de deces din cauza bolilor cardiovasculare a scăzut la 48% în Uniunea Europeană, faţă de 60% în România.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • George 19.04.2015 23:11
    Sunt de acord cu interzicerea fumatului in spatiile publice!
  • forumtigaraelectronica 21.04.2015 17:42
    normal ca este incurajat... aveti idee cati bani incaseaza statul din taxele pe tigari si medicamente? Nu mai zic de medici, care si ei la randul lor, incaseaza bani din recomandarea medicamentelor...
Ultima oră

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre

10:56

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXIV) – În care strig catalogul generației 1979 a Școlii Generale Vădastra, cu nume, prenume, porecle și neamurile din care ne tragem