STUDIU: Cât au cheltuit instituțiile publice, în 2013, pentru achiziția de autoturisme noi?

De Andreea Ilie  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Licitația.ro a realizat un studiu din care reiese numărul de autovehicule achiziționate de către Instituțiile Statului, în 2013.
În urma acestui studiu, în 2013 s-au atribuit 272 contracte de achiziții publice în categoria autovehicule, cu o valoare totală de 223,6 milioane lei.
În urma unui studiu realizat de Licitația.ro, în 2013 s-au atribuit 272 contracte de achiziții publice în categoria autovehicule, cu o valoare totală de 223,6 milioane lei prin care s-au achiziționat 3.200 de autovehicule.
Printre Instituțiile și companiile care au cumpărat autovehicule în 2013 putem enumera Ministerul Sănătății Publice, C.N.Poșta Română S.A., Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Medias, Ministerul Afacerilor Externe, Camera Deputaților.
2.535 autovehicule noi au fost cumpărate de autoritățile publice din București și Ilfov
În studiul efectuat de Licitația.ro se poate observa că județul în care a fost achiziționată cea mai mare parte din autovehicule a fost  Ilfov, inclusiv București, unde s-au atribuit 90 de contracte de achiziții publice cu un total de 2.535 autovehicule achiziționate pe parcursul anului 2013.

"0" autovehicule achiziționate în Satu Mare, Sălaj și Vaslui.
La polul opus au fost județele Satu Mare, Sălaj și Vaslui, unde autoritățile publice nu s-au înregistrat cu nici un contract de atribuire pentru achiziție de autovehicule de niciun fel, iar în județele Olt, Covasna, Ialomița și Galați s-a înregistrat doar câte o achiziție de autovehicule.

 Autoturismele au reprezentat  peste 90% din cererea de autovehicule.
S-au analizat, de asemenea, cerințele menționate de instituțiile publice în documentația licitațiilor: la cea mai mare căutare au fost autoturismele, reprezentând peste 90% din totalul autovehiculelor, după care SUV-urile, apoi autobuzele și microbuzele. Mai puțin s-au cumpărat autolaboratoare și ambulanțe.
5.323.300 euro valoarea celui mare mare contract atribuit în 2013
Contractul cu cea mai mare valoare a fost atribuit de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, având o valoare totală finală de 5,323,300 EUR. Achiziția s-a realizat cu scopul dotării PFR cu noi autovehicule destinate activităților operative de control. Contractul a fost finanțat din Fondul pentru Frontierele Externe, parte a Programului general Solidaritatea și gestionarea fluxurilor migratorii. În cadrul acestei licitații s-au cumpărat la lotul 1-autospeciale de patrulare tot-teren-neinscripționate, iar la lotul 2-autospeciale de muncă operativă de oraș. Câștigătorul acestei licitații a fost Renault Commercial Roumanie S.R.L. în cazul ambelor loturi.
32.950 RON cel mai mic contract atribuit în 2013
Cea mai mică valoare o are licitația organizată de Județul Harghita, publicată în 27.06.2013. Autoritatea contractantă a plătit 32,950 RON către Logistic Sport S.R.L. pentru mașina de teren 4x4 și cuadriciclu ATV cu dotări. Mijloacele de transport au fost destinate activităților specifice de menținere și conservare a ariilor protejate necesare în cadrul proiectului Plan de Management Integrat revizuit pe principii N2000 pentru Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș.

Tabel- Repartizarea numărului de autovehicule achiziționate prin licitații publice în 2013 pe județeJudețe

Nr. autovehicule


București+Ilfov

2535


Județul Iași

103


Județul Constanța

76


Județul Sibiu

55


Județul Cluj

44


Județul Brașov

36


Județul Buzău

33


Județul Arad

31


Județul Hunedoara

31


Județul Suceava

31


Județul Mureș

26


Județul Dolj

23


Județul Timiș

22


Județul Vâlcea

16


Județul Bihor

15


Județul Mehedinți

14


Județul Neamț

14


Județul Brăila

12


Județul Argeș

11


Județul Bacău

9


Județul Alba

7


Județul Ilfov

7


Județul Prahova

5


Județul Tulcea

5


Județul Caraș Severin

4


Județul Gorj

4


Județul Maramureș

4


Județul Vrancea

4


Județul Bistrița- Năsăud

3


Județul Botoșani

3


Județul Călărași

3


Județul Dâmbovița

3


Județul Giurgiu

3


Județul Harghita

3


Județul Covasna

1


Județul Galați

1


Județul Ialomița

1


Județul Olt

1


Județul Teleorman

1


Județul Sălaj

0


Județul Satu Mare

0


Județul Vaslui

0La realizarea acestui studiu au fost luate în considerare anunțurile de atribuire a achizițiilor publice de autovehicule, autocare, autospeciale, autoturisme publicate în perioada ianuarie-decembrie 2013. Studiul  este proiectul licitația.ro, liderul monitorizării licitațiilor publice din România.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Dan Puric despre Identitate la Librăria Sophia - Conferințele Familia Ortodoxă

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

22:07

În Japonia a avut loc o conferință de presă majoră despre procesele în care mai multe victime solicită despăgubiri pentru vătămările grave în urma vaccinării COVID-19 – VIDEO

20:54

Pfizer și Moderna au început la Londra bătălia juridică privind brevetele pentru tehnologia din “vaccinurile” Covid - Moderna susține că a brevetat tehnologia ARNm între 2010 și 2016, cu mult înaintea pandemiei COVID-19

20:30

Papirusurile de la Herculaneum dezvăluie locul în care a fost înmormântat Platon

19:31

Au inventat o nouă cauză a morții subite – bolul de mâncare. Cum au fost prinși cu minciuna. O femeie din Sibiu și un bărbat din Brașov au ajuns la spital în stare gravă după ce s-au “înecat cu mâncare”. Femeia făcuse AVC iar bărbatul a murit

18:00

De ziua lui Gigi Becali: ”VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult, pentru a fi iertați.” VIDEO

17:00

Raport al guvernului britanic: Rata de decese este mai mare la tinerii vaccinați Covid cu 4 doze – au un risc cu 318% mai mare să moară decât cei care nu au primit vaccinul. Studii

16:10

ZiuaNews: Părintele și regizorul Ciprian Mega îl contrează dur pe Medvedev chiar la Moscova: ”Românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană”. Ce a zis despre Ciolacu

16:08

"Găsit mort, fără urme de violență". Moartea subită l-a găsit pe un tânăr de 21 de ani pe o stradă din Orăștie

16:00

Iulian Rusanovschi: Lansarea cărții “Războiul Monumentelor” din Basarabia are loc și la București, miercuri, 24 aprilie, ora 16.00, la Fundația Titulescu. Vă așteptăm!

15:18

Claudia Marcu: Energia verde a leșinat

14:26

Un miliard de dolari pentru primul Studio de film fără influențe woke. Elon Musk a pus banii jos pentru Mel Gibson! Cu ce alți actori și producători a bătut palma CEO-ul Tesla. ACTUALIZARE

14:11

România scrie istorie! Aur la Campionatul Mondial de Robotică din Texas

14:00

TRANSMISIE ÎN DIRECT: Dan Puric la Conferințele Familia Ortodoxă de la Librăria Sophia, despre Identitatea Națională: TREZEȘTE-TE, POPOR ROMÂN!

13:48

Monseniorul Viganò: Legătura dintre Asasinarea lui JFK și Biserica Paralelă

13:34

Întorsătură de situație! De pe lista europarlamentarelor, la Primăria Capitalei - Gabriela Firea este oficial candidatul PSD