Reportaj de la Biserica Amzei: Vecinii îl contrazic pe Dragoş Bucurenci.Concertele de la Green Hours

De Andreea Ilie  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o confesiune inspirată parcă, de Robert Turcescu, Dragoş Bucurenci a mărturisit că a trăit "un moment de eliberare" după ce a făcut o plângere împotriva zgomotului produs de Biserica Amzei, respectiv "slujba amplificată la difuzoare".

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.


Aşa că am plecat la sursă, respectiv Biserica Amzei din Capitală, să vedem care este problema lui Dragoş Bucurenci. În afară de faptul că nu e şi o moschee în zonă.

bucurenci

Ce zice preotul

La faţa locului, nimic neobişnuit. Oamenii îşi vedeau de ale lor, facebook-ul fiind undeva, în altă lume. Părintele paroh de la Biserica Amzei s-a arătat surprins de problema ridicată de noi şi afirmă că nu a auzit de Dragoş Bucurenci.

Totuşi, acum a făcut legătura că duminică, în timpul slujbei, au intrat în biserică doi oameni ce păreau să fie de la Poliţie. Era chiar acea duminică, în care Bucurenci făcuse anunţul.

Părintele ne mai spune că e întristat de faptul că dl. Bucurenci nu a venit, personal să-și spună of-ul, cum ar fi fost firesc, pentru că ar fi discutat, omenește și ar fi ajuns la un consens, nefiind intenția sfinției sale să strice pacea nimănui. Cel mult, i-ar fi explicat că dacă ar putea să mulțumească pe toată lumea, ar fi fericit să o facă, dar nu poate nici să supună majoritatea unei minorități.

Şi difuzoarele? Păi să nu creadă lumea că biserica e închisă, dat fiind că se lucrează la restaurarea ei. Prezenţa schelelor i-a făcut pe unii să creadă că lăcaşul s-a închis şi atunci s-a gândit că audiţia slujbei la difuzoare îi va convinge că nu-i aşa. Mâhnit, ne spune că sunetul abia se aude din curtea bisericii, darămite din stradă sau din vecini.

SAM_0312

Anunţul

SAM_0319

 

Ce spun vecinii

Am schimbat două vorbe și cu doamna Maria. Ne-a spus că locuiește în zonă și trece prin fața Bisericii Amzei în fiecare duminică, în drumul său spre alte zări. A confirmat spusele părintelui, „Nu se aude în stradă”, zice ea, afirmație întărită și de vânzătorul de la cofetăria de lângă. Mai rău, omul zice că nici măcar n-a sesizat că ar exista difuzoarele: „Duminică dimineața de obicei trec prin fața bisericii, la ora 10, dar nu am sesizat că ar fi difuzoare”.

SAM_0328

Doamna Nicoleta locuiește chiar vizazi de biserică, pe Strada Amzei. La auzul întrebării, femeia s-a dezlănţuit: „plângerea lui Bucurenci este nejustificată, subiectivă, exagerată și, evident, făcută cu rea credință – dacă e vecin cu mine, bănuiesc că știe că mult mai tare se aud joia, vinerea și sâmbăta concertele de jazz de la Green Hours. De ce nu începe cu acelea? Pe mine, personal, nu mă deranjează nici concertele, deși, din cauza lor, știu programul de la Green Hours pe de rost, cu atât mai puțin slujba de duminică, care e la un volum, incomparabil, mai mic. Cred că, dacă cineva vrea să fie deranjat, găsește motive să fie deranjat, iar cine caută pacea, o găsește și la concert, cu atât mai mult, la slujbă”. Nu ne-a lăsat să o fotografiem, dar ne-a lăsat numărul ei de telefon.

O va suna Dragoş Bucurenci?
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

20:57

Un tânăr de doar 26 de ani a murit subit la 13 zile după primirea vaccinului Covid AstraZeneca – Clinica unde s-a vaccinat a recunoscut că nu l-a informat corect cu privire la gravitatea riscului prezentat de “vaccin”

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89

12:10

16 iulie: Ziua Marii Schisme. Biserica de la Roma se rupe de Biserica de la Constantinopol

12:00

16 iulie: Sfânta Muceniță Iulia. La Mulți Ani!