
Oamenii își doresc să consume alimente cât mai ferite de substanţe chimicale şi astfel cumpără ceea ce este prezentat drept natural, însă nu întotdeauna produsele alimentare naturale sau organice sunt ceea ce par a fi. „Business Insider”, citat de Adevărul, încearcă să demitizeze o serie de alimente sau produse prezentate drept sănătoase și atrage atenţia publicului asupra unei serii de „alimente sănătoase” care, de fapt, ne pot face rău.
1.Sucurile „naturale” din comerţ
Nu toate produsele pe care scrie suc natural cu X la sută pulpă de fructe sunt sănătoase, pentru numeroase sucuri „naturale” nu sunt folosite deloc fructe, ci substanţe chimice având gust de fructe, la care este adăugat o cantitate consistentă de zaharuri.
2.Alimentele procesate având „un conţinut scăzut de grăsime” şi cele „fără grăsimi”
Producătorii s-au obișnuit să aducă pe piaţă noi tipuri de mâncare prezentate drept „fără grăsimi” sau având „un conţinut scăzut de grăsimi”, însă problema este că în momentul în care sunt eliminate toate tipurile de grăsimi, mâncarea îşi pierde gustul, iar unii din cei din industria alimentară aleg să pună zahăr în produse pentru a recăpăta un gust acceptabil și este recomandată o privire atentă pe etichetă pentru a şti ingredientele folosite pentru un anumit aliment.
3.Alimente ecologice procesate
Eticheta de aliment organic a fost promovată în ultimii ani, deoarece oamenii încearcă să evite produse îmbunătăţite genetic şi vor să consume alimente cât mai naturale, dar nu întotdeauna alimentele considerate „organice” au un proces de producţie în care să fie respectată o cale naturală, un exemplu oferit de „Business Insider” fiind al zahărului ecologic din trestie brută care, de fapt, este 100% zahărul normal care se găseşte în orice magazin de produse alimentare.
4.Majoritatea dressingurilor pentru salate
În restaurante sau fast-food, oamenii folosesc de cele mai multe ori dressingurile pentru salate în încercarea de a da un anumit gust produsului cumpărat, însă în prepararea acestor sosuri sunt folosite ingrediente precum: zahăr, uleiuri vegetale sau alte substanţe chimice.
5.Margarina
Specialiştii promovează ba untul, ba margarina, totuși, în gândirea comună, despre margarină se spune că ar fi alimentul pe care trebuie să-l evităm din cauza conţinutului ridicat de uleiuri vegetale rafinate.
6.Băuturile revigorante pentru sportivi
Genul ăsta de băuturi conţin electroliţi şi zahăr care pot oferi un plus de energie, în anumite cazuri, totuși, majoritatea oamenilor nu au nevoie să consume asemenea produse dacă vor să evite un surplus de substanţe nerecomandate.
7.Dietele cu un conţinut diminuat de carbohidraţi
Dietele sărace în carbohidraţi sunt populare de mai multe decenii, iar în ultimii 12 ani, studii succesive au arătat o asemenea dietă este utilă pentru cei care îşi doresc să piardă în greutate, dar, printre alimentele recomandate în această dietă, au apărut tot mai multe batoane proteice neindicate deoarece nu pot suplini mesele normale şi regulate.
8.Dietă vegană cu alimente nesănăoase
La prima vedere, pare o contradicţie între termeni, însă printre alimentele care de obicei constituie o dietă vegană sunt promovate şi produse procesate care încalcă regula de bază a ceea ce reprezintă această dietă.
1.Sucurile „naturale” din comerţ
Nu toate produsele pe care scrie suc natural cu X la sută pulpă de fructe sunt sănătoase, pentru numeroase sucuri „naturale” nu sunt folosite deloc fructe, ci substanţe chimice având gust de fructe, la care este adăugat o cantitate consistentă de zaharuri.
2.Alimentele procesate având „un conţinut scăzut de grăsime” şi cele „fără grăsimi”
Producătorii s-au obișnuit să aducă pe piaţă noi tipuri de mâncare prezentate drept „fără grăsimi” sau având „un conţinut scăzut de grăsimi”, însă problema este că în momentul în care sunt eliminate toate tipurile de grăsimi, mâncarea îşi pierde gustul, iar unii din cei din industria alimentară aleg să pună zahăr în produse pentru a recăpăta un gust acceptabil și este recomandată o privire atentă pe etichetă pentru a şti ingredientele folosite pentru un anumit aliment.
3.Alimente ecologice procesate
Eticheta de aliment organic a fost promovată în ultimii ani, deoarece oamenii încearcă să evite produse îmbunătăţite genetic şi vor să consume alimente cât mai naturale, dar nu întotdeauna alimentele considerate „organice” au un proces de producţie în care să fie respectată o cale naturală, un exemplu oferit de „Business Insider” fiind al zahărului ecologic din trestie brută care, de fapt, este 100% zahărul normal care se găseşte în orice magazin de produse alimentare.
4.Majoritatea dressingurilor pentru salate
În restaurante sau fast-food, oamenii folosesc de cele mai multe ori dressingurile pentru salate în încercarea de a da un anumit gust produsului cumpărat, însă în prepararea acestor sosuri sunt folosite ingrediente precum: zahăr, uleiuri vegetale sau alte substanţe chimice.
5.Margarina
Specialiştii promovează ba untul, ba margarina, totuși, în gândirea comună, despre margarină se spune că ar fi alimentul pe care trebuie să-l evităm din cauza conţinutului ridicat de uleiuri vegetale rafinate.
6.Băuturile revigorante pentru sportivi
Genul ăsta de băuturi conţin electroliţi şi zahăr care pot oferi un plus de energie, în anumite cazuri, totuși, majoritatea oamenilor nu au nevoie să consume asemenea produse dacă vor să evite un surplus de substanţe nerecomandate.
7.Dietele cu un conţinut diminuat de carbohidraţi
Dietele sărace în carbohidraţi sunt populare de mai multe decenii, iar în ultimii 12 ani, studii succesive au arătat o asemenea dietă este utilă pentru cei care îşi doresc să piardă în greutate, dar, printre alimentele recomandate în această dietă, au apărut tot mai multe batoane proteice neindicate deoarece nu pot suplini mesele normale şi regulate.
8.Dietă vegană cu alimente nesănăoase
La prima vedere, pare o contradicţie între termeni, însă printre alimentele care de obicei constituie o dietă vegană sunt promovate şi produse procesate care încalcă regula de bază a ceea ce reprezintă această dietă.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.