


Părintele Gheorghe Calciu a murit după o lungă suferinţă pe 21 noiembrie 2006, de Praznicul Intrării Maicii Domnului în Biserică. Prohodirea de la Mănăstirea Radu Vodă a fost condusă de Patriarhul Teoctist iar slujba de înmormântare de la Petru Vodă, Mănastire unde, potrivit Testamentului său, a vrut să se odihnească „până la Învierea cea de obște“, de Părintele Justin Pârvu, camarad de temniţă şi credinţă. După slujba de îngropăciune la care au participat mii de români din toate colţurile lumii, Părintele Justin Pârvu a făcut semnul sfintei cruci şi a rostit cuvintele sacre ce respectă tradiţia strămoşească şi voinţa Părintelui Gheorghe Calciu: „Se pecetluiește aceasta groapă până la a Doua Venire a Domnului“.
Astăzi, stareţul Mănăstirii Petru Vodă lăsat chiar de Părintele Justin Pârvu înainte de plecarea sa le cei drepţi, Protosinghel Hariton Negrea, împreună cu obştea, fac apel la credincioşi - prin acest Comunicat public - ca prin mărturisirea lor să contribuie la dosarul de canonizare al Părintelui Gheorghe Calciu, pătimitor şi mărturisitor al închisorilor comuniste. Biserica catolică a canonizat deja un număr de foşti deţinuţi politici din România, unguri şi români, dintre care cel mai cunoscut nume este cel al prinţului Vladimir Ghica. ActiveNews apreciază că în urma acestui demers Biserica Ortodoxă Română ar putea avea primul martir al temniţelor antihristice în calendarele ortodoxe.
Părintele Gheorghe Calciu şi-a continuat mărturisirea sa neclintită în apărarea credinţei şi după căderea comunismului, în epoca globalistă, după cum stă dovada acest interviu:
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.