Pastorul penticostal al Show-ului american Snake Salvation a fost MUȘCAT DE UN ȘARPE în timpul predicii. Ce soartă a avut

De Andreea Ilie  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jamie Coots, Un pastor care mânuia șerpi la show-ul american „Salvarea Șarpelui” (Snake Salvation) a murit, în urma unei mușcături de crotal.
Pastorul ținea, în mâinile sale, șarpele, în timpul unei predici din biserica sa protestantă din Middlesboro, Kentucky, când a fost mușcat de mână. Departamentul Poliției din Middlesboro susține că pastorul a refuzat să primească ajutor medical.

Fiul său povestește că tatăl său a mai fost mușcat de cel puțin 8 ori de către un șarpe, însă de fiecare dată venea acasă, se întindea pe canapea, îl durea, se ruga puțin și îi trecea, dar nu și de această dată.
Convingerea religioasă a mânuitorului de șerpi, omorât de propriul său „instrument”, se baza pe un pasaj din Evanghelia lui Marcu, 16:18 „Şerpi vor lua în mână şi chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi îşi vor pune mâinile şi se vor face sănătoşi. ”.
Anul trecut, Jamie Coots a fost prins transportând trei crotali și doi șerpi-mocasin, în Knoxville, Tennessee. Șerpii au fost confiscați. Acesta și-a recunoscut vina de a deține, în mod ilegal, animale din regnul sălbatic și a primit un an de închisoare cu suspendare.
În 1995, Melinda Brown, în vârstă de 28 de ani, din Parrottsville, Tennessee, a murit, după ce a fost mușcată de un crotal de pădure, la biserica lui Coots.

„Un text scos din context, devine un pretext”

Întrebat ce părere are despre nefericitul eveniment în acest context, teologul Marian Maricaru argumentează că gândirea acestui pastor era una de tip sectant, prin care se ia un text din Biblie, se absolutizează, se transformă într-o ideologie după care cel care a proiectat-o devine dispus să-și dea și viața pentru ea sau încearcă să-i facă și pe alții să-și dea viața pentru ea. Acesta precizează că cei care se trufesc și se grăbesc să reinterpreteze Sfânta Scriptură, după cum doresc ei, sunt înșelați: „Un text scos din context, devine un pretext - un lucru de bază în teoria și practica manipulării, iar cel mai mare manipulator este chiar diavolul, tatăl minciunii”.
Teologul susține că Hristos a venit în lume pentru a îi învăța pe oameni să trăiască în libertate și fericire în Duhul Sfânt, care este Duhul Adevărului, nu pentru a promova ideologia „minunismului”. „Dumnezeu a luat carne ca trupul să poată lua Duh, după cum spune Sf. Atanasie cel Mare. Nu este un fel de magician și nu îndeamnă pe nimeni să joace Ruleta rusească”, explică Marian Maricaru. Acesta îndeamnă la smerenie, spunând că nu este bine să-l ispitim pe Dumnezeu, provocând o situație de criză, provocându-L și forțându-L pe Dumnezeu să ne arate puterea Sa. Marele Dostoievski, în „Frații Kamarazov”, ilustrează această ispitire a Lui Dumnezeu, redată în Noul Testament, în Evanghelia după Matei: "Atunci diavolul L-a dus în sfânta cetate, L-a pus pe aripa templului, și I-a zis: Dacă Tu ești Fiul lui Dumnezeu, aruncă-Te jos, că scris este: "Ingerilor Săi va porunci pentru Tine și Te vor ridica pe mâini, ca nu cumva sa izbești de piatră piciorul Tau". Iisus i-a răspuns: Iarăși este scris: "Să nu ispitești pe Domnul Dumnezeul tău"  (Matei 4, 5-7) ”

Deasemenea, Marian Maricaru explică faptul că citatul biblic la care se raporta Coots, pastorul care „se împrietenise” cu șerpii se referea, în orice caz, la Apostoli, pe când el nici măcar nu era botezat, fiind protestant.
„Acesta este rodul transformării credinței în Dumnezeu într-o ideologie, într-o credință bolnavă.” 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  5. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  6. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  7. Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

  8. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  9. Cozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni, având susținerea Clubului de gândire Gold - “Vrea ca naționaliștii pro-europeni și pro-NATO, dar care luptă pentru independența României în UE, să ajungă la putere”

  10. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

Ultima oră

14:27

Marcel Ciolacu: Negoiță va rămâne în continuare pentru primăria de sector chiar dacă se retrage Cîrstoiu

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

08:28

Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

08:00

19 aprilie: Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfințit Mucenic Pafnutie

23:35

Monahul Filotheu Bălan: O nouă comoară psaltică paisiană: Triodul Paisian vol. 1

23:05

Doamna Galina Răduleanu, fostă deținută politic, despre puterea Postului în închisoare - Cum posteau și cum se nevoiau mărturisitorii în temniță, care deja îi supunea la foamete și chinuri greu de imaginat?

22:19

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO