Pastila de sănătate. Cum te vindeci de TUSE. Recomandat FUMĂTORILOR și NU NUMAI

De Andreea Ilie  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Despre gutui aflăm încă din primele veacuri creştine, acestea făcând parte din primele leacuri existente în  Grădina Domnului. În timp, vechii greci le considerau drept fructe ale iubirii şi fericirii, motiv pentru care  acestea i se aduceau drept ofrandă zeiţei Afrodita.

După sute de ani s‐au descoperit şi proprietăţile terapeutice ale acestor fructe, despre care bătrânul Simeon de la Schitul Pătrunsa (care a trăit 101 ani!) mi‐a mărturisit: „Deşi când trăiam în lume am fost chimist, mă mai pricep şi la proprietăţile pe care le au anumite fructe pe care le mâncăm aici, la mănăstire. M‐aţi întrebat care este secretul longevităţii mele? Printre altele, să ştiţi că prunele şi gutuile nu‐mi lipsesc din chilie, din toamnă şi până când răsar urzicile. Dacă prunele detoxifiază, gutuile în schimb,stimulează ficatul şi pancreasul, încetinind procesele de îmbătrânire”.

Gutuiul (Cydonia oblonga) este un arbore de mărime medie, originar din regiunea Caucazului şi din sud‐vestul cald al Asiei, fiind unul dintre cei mai vechi pomi fructiferi din acea zonă. Este foarte uşor adaptabil, acesta crescând la fel de bine în regiunile tropicale, precum în cele temperate. La noi în ţară se poate cultiva în orice regiune, evitându‐se văile înguste şi locurile expuse la vânturi puternice. Gutuile se culeg la sfârşitul lunii octombrie şi se pot păstra 3‐4 luni.

Ceaiul de gutui calmează tusea convulsivă sau tabagică

Pentru calmarea acceselor de tuse tabagică se recomandă trei căni cu ceai din flori de gutui, care se administrează după cele trei mese principale ale zilei. Pentru aceasta se toarnă un litru de apă clocotită peste 30 g flori de gutui (proaspete sau uscate). Ceaiul se bea la temperatura camerei, după ce a fost lăsat la infuzat 5‐10 minute. În cazul în care apar accese de tuse, se mai poate adăuga o cană cu ceai, care se va bea chiar în momentul crizei. Calmarea apare imediat, iar bolnavul se linişteşte. În cazul în care avem de‐a face cu un puseu de tuse convulsivă, se recomandă pulbere din coji de gutui. Se spală bine trei gutui de mărime mijlocie, apoi se curăţă de coajă, care la rându‐i se usucă în cuptor. Când devine uşor casantă, se fărâmiţează pe un tocător, cât mai mărunt cu putinţă, amestecându‐se apoi cu trei linguri de miere şi un vârf de cuţit de propolis. După ce se omogenizează bine, se toarnă într‐un borcan şi se păstrează închis ermetic. Acest remediu nu are nici un fel de oprelişti, administrându‐se câte linguriţă ori de câte ori este nevoie.

Pentru a afla ce BOLI mai pot fi tratate cu prețioasele gutui, CITIȚI articolul complet în editiția tipărită a revistei „Leacuri & Rețete Mănăstirești”, care are 100 de pagini de leacuri din plantele de sezon și costă 8,9 LEI. Se găsește în rețelele de distribuție și pe SOPHIA.RO.

Spor la cules „gutui amărui, cu puf galben ca de pui”! ( Toamna, de Demostene Botez)

 

LEACURI-RETETE-MANASTIRESTI-PASTILA-DE-SANATATE

 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate

07:00

Mefistonescu