Pastila de sănătate: CE este Taina Sfântului Maslu. CUM ne vindecăm cu UNTDELEMN și GRÂU

De Andreea Ilie  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este una din cele 7 Taine ce se săvârşesc în Biserica Ortodoxă. În primul rând se recomandă celor bolnavi sau neputincioşi, dar şi celor sănătoşi. Credincioşii care participă se pot vindeca şi totodată, slujirea Sfântului Maslu are putere dumnezeiască de iertare a păcatelor, cu obligaţia ca participanţii să se spovedească măcar în cele patru posturi ale anului şi să postească regulat.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Acesta se săvârşeşte cu precădere în zilele de post, adică lunea, miercurea sau vinerea, dar şi în cele patru perioade de post de peste an, însă nu este obligatoriu acest lucru. Taina Sfântului Maslu poate ffi ţinută ori de câte ori este nevoie. (…)

După vechea rânduială bisericească, pentru slujba Sfântului Maslu e nevoie de şapte preoţi, ce închipuiesc cele şapte daruri ale Duhului Sfânt pe care le enumeră proorocul Isaia ‐ „Şi se va odihni peste El Duhul lui Dumnezeu, duhul înţelepciunii şi al înţelegerii, duhul sfatului şi al tăriei, duhul cunoştinţei şi al bunei‐credinţe. Şi‐l va umple pe El duhul temerii de Dumnezeu...” (Isaia 11, 2‐3). Totuşi la nevoie pot sluji şi trei preoţi, ca simbol al Treimii Sfinte, dar se poate ţine chiar şi de doi preoţi (nu se poate ţine de un singur preot). Se poate sluji în biserică, dar şi în casa bolnavului, dacă acestase află în imposibilitatea de a se deplasa.
Sfântul Maslu se face înaintea unei mese pe care se aşează Sfânta Evanghelie, şapte lumânări (de regulă), un vas cu grâu sau făină şi unul cu untdelemn. Se mai pun şapte beţişoare de busuioc, înfăşurate la capete cu vată, cu care preoţii vor unge pe cei bolnavi.

Ce facem cu grâul și untdelemnul de la Sfântul Maslu

După săvârşirea Sfântului Maslu, preotul are datoria de a îndruma pe credincioşi să întrebuinţeze în mod cuviincios şi cumpătat materiile folosite la slujba acestei Sfinte Taine. Se pot face din făină pâinişoare, care se vor da celui bolnav să mănânce, sau prescuri pentru Liturghie.

Untdelemnul se poate folosi la gătitul pâinişoarelor sau se poate pune la candelă să ardă (atât în casă, cât şi în biserică).

Articolul face parte din Revista „Leacuri & Rețete Mănăstireşti” și poate fi citit integral în varianta tipărită a revistei. Aceasta se găsește în rețelele de distribuție și pe site-ul sophia.ro. Costă 8,9 lei.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

12:30

Elena Solunca: Când credința devine lucrătoare prin iubire. Gând de Duminică – Vindecarea slugii sutașului

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României

16:30

Mănăstirea Petru Vodă: Comunicat despre Diana Iovanovici Șoșoacă

15:16

”Regele fițelor” găsit mort în casă fără urme de violență

15:00

Pandemia informatică globală - Bill Gates și Microsoft aruncă lumea în haos

14:32

Comandor (r) dr. Ștefan Popa: Preotul și pilotul – doi slujitori ai cerului. 20 IULIE - PRAZNICUL PROROCULUI ILIE. ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE ȘI A FORȚELOR AERIENE