Pași spre Guvernul Mondial Pandemic: OMS a dat startul negocierilor privind semnarea unui pact internațional pentru combaterea pandemiilor

De Iustina Filimon  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a convenit miercuri începerea negocierilor pentru un pact internațional de prevenire și control al viitoarelor pandemii, informează Reuters.

Un astfel de acord „pentru consolidarea măsurilor de combatere a pandemiilor” ar urma să fie definitivat în mai 2024 și ar include subiecte precum schimbul de date și secvențierea genomului virusurilor emergente sau „distribuirea echitabilă a vaccinurilor și a medicamentelor rezultate din cercetare”.
 
„Adoptarea acestei decizii este un motiv de sărbătoare și un motiv de speranță, de care avem cu toții nevoie”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la reuniunea miniștrilor sănătății.

„Bineînțeles că mai este încă un drum lung de parcurs. Există încă diferențe de opinie cu privire la ceea ce ar putea sau ar trebui să conțină un nou acord”, a spus el, făcând apel la continuarea cooperării.
 
Până atunci, țările ar trebui să respecte Regulamentul sanitar internațional al OMS, din 2005, a spus el.
 
Decizia, intitulată „The World Together” („Lumea împreună”), a fost adoptată prin consens în cadrul unei reuniuni speciale, întinsă pe trei zile, a celor 194 de națiuni membre ale organismului de sănătate al ONU.
 
„Textul pe care îl avem în față este rezultatul unor discuții ample, al unor dialoguri sincere și al unor compromisuri", a afirmat ambasadoarea Australiei la ONU, Sally Mansfield, care a co-prezidat grupul de lucru.
 
Uniunea Europeană (UE) a făcut presiuni pentru un consens asupra unui tratat internațional cu caracter obligatoriu din punct de vedere juridic, împreună cu alte 70 de țări, însă Brazilia, India și Statele Unite s-au numărat printre cele care au fost reticente în a se angaja la un tratat, au declarat diplomații.
 
„Facem apel la inițierea unui proces ambițios de elaborare a acestui tratat - haideți să ne demonstrăm cu toții angajamentul și implicarea multilaterală în vederea obținerii unui instrument cu caracter obligatoriu”, a transmis miercuri Lotte Knudsen, șefa delegației UE la ONU, în Geneva.
 
Statele Unite au salutat decizia, afirmând într-o declarație: „Acest pas important reprezintă responsabilitatea noastră colectivă de a lucra împreună pentru a consolida securitatea sanitară și pentru a face sistemul global de sănătate mai puternic și mai receptiv.”
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Grupul Nectarie Protopsaltul - Slavă la Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (26 oct):

Arhid. Mihail Bucă și Grupul Psaltic TRONOS - Ofrandă Sfântului Cuvios Dimitrie (27 oct):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • manu_fx 01.12.2021 18:58
    Faza 5, din planul acesta: https://rumble.com/vo1oyf-instaurarea-noii-ordini-mondiale-n-7-faze.html
  • NDorin 01.12.2021 19:19
    Totuși, OMS nu mai face nici cât un pârț mai hotărât! Poate să-și dea Aere OMS de ditamai instituția, fix un fâsss!
Ultima oră

00:30

Astăzi e Ziua ta! La Mulți Ani Doamnei cântecului românesc, Corina Chiriac! Portret aniversar și Mărturisiri despre Părintele Arsenie Papacioc - VIDEO

00:10

ȘI PE LIE VEI BIRUI ȘI PENTRU HRISTOS VEI MĂRTURISI! Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir - 26 octombrie

00:05

TREI NAȘTERI MIRACULOASE ÎN ACEASTĂ ZI DE 26 OCTOMBRIE: Mitropolitul Dosoftei acum 400 de ani, Dimitrie Cantemir acum 351 de ani, și Dimitrie Onciul, în 1856

00:00

Mihai Tîrnoveanu: Spre Valea Uzului! Cu Dumnezeu înainte!

23:00

Camelia Suruianu: RUGUL APRINS – simbol al isihasmului românesc

22:22

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, emisiune cu dr. Geanina Hagimă, dr. Oana Mihaela Secara, dr. Damian Baciu și dr. Dragoș Dinulescu, despre motivele candidaturii lor ca independenți, proiectele lor și noua carte despre crimele Pfizer – VIDEO LIVE

22:03

UCIDEȚI X-UL LUI MUSK & BLACK OPS PENTRU JFK - ”Centrul pentru Combaterea Urii în mediul Digital” condus de un bolnav de ură ordonă operațiuni secrete murdare pentru înlăturarea lui Robert Kennedy Jr. și a rețelei X a lui Elon Musk

20:48

Prof. Dr. Nicholas Dima: Alegerile din America: Cu cine votam?

19:49

Revoltător: Activiștii LGBT fac un marș chiar de Sfântul Dimitrie pentru a cere legalizarea de urgență a “parteneriatului civil” între persoane de același sex

18:21

TELEFOANELE MOBILE și CANCERUL: Dovezi ale Toxicității Celulare. EXPERIMENT și STUDIU din 2024

17:45

25 octombrie 1944, eliberarea Ardealului de sub ocupația trupelor horthysto-naziste. CAREI, ULTIMA BRAZDĂ!

16:56

Simion și Ciolacu în finală. Ionuț Apahideanu, despre partidele “de dreapta”: Ați rămas setați pe cea mai puțin credibilă linie de atac împotriva lui Simion. Vă meritați soarta

15:00

Ion Cristoiu: Dacă e cu adevărat patriot, Nicolae Ciucă trebuie să renunțe în favoarea Elenei Lasconi

14:14

Elon Musk a devenit donator constant pentru Trump: Suma imensă pe care a donat-o șeful SpaceX

13:32

Andrei Gușă și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare