

După 60 de morți și 400 de răniți grav, autoritățile au făcut în sfârșit o investiție salvatoare. Nici un om nu şi-a pierdut viaţa în ultimul an pe Drumul Naţional 1, în staţiunile de pe Valea Prahovei, după ce pe porţiunea cunoscută ca "şoseaua morţii" au fost montate pasarele pietonale. Cele patru pasaje din Comarnic, Buşteni şi Azuga au reuşit să reducă la jumătate şi timpul de parcurgere a staţiunilor, deși primarii din zonă le contestă utilitatea, relatează Digi24.
Porţiunea din Drumul Naţional 1 care face legătura între Bucureşti şi Braşov este una dintre cele mai circulate şosele din ţară, într-o zi aglomerată pe tronsonul Comarnic Azuga trec în fiecare oră peste 1300 de maşini, iar distanţa de 30 de kilometri era parcursă uneori chiar şi în 2 ore pentru că şoferii erau nevoiţi să oprească la 7 treceri de pietoni, însă zebrele au fost desfiinţate în vara anului trecut şi în locul lor au fost montate patru pasarele.
„Au mai fost luate şi măsuri vizavi de amplasare la sfârşit de săptămână, când e foarte aglomerat, a unor parapeţi care să blocheze accesul sau virarea la stânga în Buşteni pentru a nu crea ambuteiaje de trafic şi aglomerări”, a declarat George Grigorem comisar şef Direcţia Poliţiei Rutiere.
În ultimii 13 ani, pe tronsonul Comarnic Azuga au avut loc peste 300 de accidente grave, soldate cu aproape 500 de victime, totuși pasarelele sunt considerate şi acum inutile, fiind contestate încă de la început de primarii din zonă, fie pentru că strică aspectul staţiunilor, fie pentru că ar fi fost construite mult prea înalte.
„Pentru localitate şi pentru noi a fost un fiasco. (Aţi fi preferat sa nu o aveti?) Nu numai eu, cred că toti primarii de pe Valea Prahovei, unde s-au montat pasarele, sunt de aceeaşi părere”, a spus Dorian Botoacă, primarul din Comarnic.
Ridicarea pasarelelor pietonale pe Drumul Naţional 1 a costat aproape 90.000 de euro.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.