Pâinea albă și coaptă? „Doar o umbră a Pâinii ADEVĂRATE”: Pâinea pustnicească sau „PÂINEA HARICĂ” - un aliment-MEDICAMENT

De Andreea Ilie  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru unii reprezintă o noutate, pentru alții e o rețetă veche de când lumea: Pâinea pustnicească este un aliment-medicament, extrem de simplu de preparat și de sănătos. De regulă, se consumă în post și rugăciune. Părintele Ghelasie de la Mănăstirea Frăsinei o recomandă tuturor credincioșilor, de la pustnici la locuitorii credincioși ai marilor orașe, cunoscând importanța imensă a cerealelor, pentru sănătate.

În cartea Leacuri Mănăstirești – terapii pentru trup și suflet, de Mariana Borloveanu, găsim tot ce trebuie să știm despre acest preparat-minune:

Baza alimentaţiei celor care alegeau să trăiască în pustietate
Încă din vechime, pentru călugării care plecau din mănăstiri şi alegeau să vieţuiască în pustie, în post şi neîncetată rugăciune, condiţia prioritară era să găsească locul cel mai retras cu putinţă, dar şi hrana reprezenta o permanentă problemă existenţială. Viaţa în pustie presupune o trăire spirituală superioară, dar şi condiţii de vieţuire aparte. Majoritatea pustnicilor dorm sub cerul liber sau, în cel mai fericit caz, în bordeie sărăcăcioase, motiv pentru care nu dispun de condiţii pentru a-şi putea prepara hrana. În astfel de situaţie a apărut necesitatea pregătirii unui aliment care să nu solicite nici foarte mult timp, dar să le asigure şi energia necesară vieţuirii. Pustnicii din vechime au început să facă şi să mănânce acea pâine, care ulterior avea să le poarte numele: pâine pustnicească.
Acest aliment pustnicesc, pe lângă faptul că era săţios, a început să fie de mare folos celor care aveau anumite suferinţe, motiv pentru care pâinea pustnicilor a mai căpătat o denumire, şi anume aceea de „pâine harică”. Ceea ce trebuie să se ştie încă de la bun început este faptul că pâinea pustnicească nu înlocuieşte Sfintele Taine şi nici anafura, ci constituie numai baza unui regim alimentar sănătos, întâlnit mai ales în viaţa pustnicilor.
Înlocuirea altor alimente cu consumul necondiţionat de pâine harică este aducătoare de mult folos celor care se nevoiesc în linişte şi în rugăciune.

Nu se asociază cu carne, lactate sau dulciuri
Ori de câte ori vorbim despre pâinea pustnicească este cu neputinţă să nu ne amintim de părintele Ghelasie de la Mănăstirea Frăsinei, care recomanda această pâine atât ucenicilor săi, cât şi celorlalţi credincioşi care îl căutau adesea pentru a-i cere sfatul în probleme legate de viaţa duhovnicească, dar şi în probleme de sănătate. Să nu se creadă cumva că pâinea pustnicească este legată de mistificarea modului în care omul trebuie să se hrănească, nici vorbă. Părintele nu făcea o mistică a mâncării, ci voia doar să se înţeleagă faptul că alimentaţia trupească stă într-o foarte strânsă legătură cu viaţa mistică. El vorbea despre importanţa acestei pâini în viaţa isihastă, dar credincioşii care au adoptat acest mod de alimentaţie s-au tămăduit de boli cărora medicii nu le mai dăduseră nicio şansă de vindecare.
Această pită pustnicească este un tratament foarte bun pentru multe boli, înainte de toate având o mare putere de a detoxifica organismul. Nu se asociază decât cu urzici, sfeclă roşie, dovlecei, pătrunjel, ţelină, salată verde, seminţe, păstârnac, conopidă, morcov, gulii, nuci, alune, castane comestibile şi arahide. Sunt interzise cu desăvârşire grăsimile, carnea şi preparatele din carne, dulciurile şi produsele lactate, fiind permise doar murăturile de casă (fără conservanţi) şi ardeiul iute. Şi apă de izvor, multă apă, minimum trei litri pe zi.

Vindecă leucemia
După 60 de zile de tratament cu pâine pustnicească şi hrană nepreparată termic, toate toxinele din corp se elimină şi orice boală este învinsă. Cele mai spectaculoase rezultate s-au obţinut în vindecarea completă a leucemiei şi a afecţiunilor cerebrale.
Despre Sfântul Antonie cel Mare, părintele Ghelasie spunea: „Mânca o astfel de pâine şi a trăit peste 100 de ani. Mulţi pustnici, ajungând să folosească pâinea coaptă, s-au îmbolnăvit, făcând carenţe de hrănire. Această pâine aduce o ameliorare îndeosebi în bolile psihice şi în potolirea patimilor. Îndeosebi în specificul tradiţiei carpatine este folosită această pâine pustnicească, deodată cu gestul iconic al închinării (rugăciunea)”.

Nu se face cu făină din comerţ
Pâinea pustnicească nu se face cu făină din comerţ, ci din făină integrală sau din uruială, măcinată după metode autohtone, fără cernere, folosind râşniţa manuală. Se ia un kilogram de astfel de făină, peste care se adaugă apă până când se obţine o cocă tare, care se lasă la dospit de seara până dimineaţa, aproximativ 10-12 ore. Pâinea pustnicească se poate mânca aşa cum este, după ce s-a ţinut la dospit, sau se poate usca mai mult, consumându-se sub formă de pesmet.
Se recomandă ca în timpul în care se frământă pâinea să se spună permanent rugăciunea „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul”. Vechii călugări spuneau această rugăciune pe tot parcursul dospirii pitelor harice, adică de seara până dimineaţa.

„Pâinea albă şi coaptă este doar o «umbră» a Pâinii adevărate!“ (părintele Ghelasie)

Pâinea pustnicească nu trebuie confundată cu Sfintele Taine!

„Cei bolnavi, dacă mai vreţi Sănătate, luaţi aminte. Cerealele sunt «baza» Hranei. Siliţi-vă să recâştigaţi hrana din Cereale şi veţi redescoperi ce înseamnă adevărata mâncare. Începeţi cu Grâu măcinat casnic integral, fără cernere şi fără falsificări de preparaţie. Folosiţi apoi toate Cerealele: ovăz, secară, porumb, orz, hrişcă, mei, orez. Pâinea albă şi coaptă este doar o «umbră» a Pâinii adevărate. Trebuie să ajungeţi la Pâinea Naturală Necoaptă!“ (părintele Ghelasie)

 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

23:13

Tucker Carlson ridică întrebări serioase cu privire la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump - VIDEO

23:10

Executat în lanțuri: Spiru Blănaru, comandantul luptătorilor anticomuniști din Munții Banatului (16 iulie 1949)

22:50

Episcopul Maramureșului, despre noile canonizări: Va veni vremea canonizării și a unor intelectuali creștini și femei mărturisitoare - VIDEO

22:00

14 iulie 1967 - Săvârșirea marelui poet Tudor Arghezi, fost diacon la Stavropoleos și călugăr la Cernica. Ce poezie a creat pentru Corneliu Zelea Codreanu: FĂT FRUMOS. Ce spunea despre Românul Absolut: Eminescu e sfântul preacurat al versului românesc

21:05

O clinică din Marea Britanie recunoaște că vaccinul experimental recomandat de Vasile Bănescu la Trinitas TV a ucis un tânăr de 26 de ani în 13 zile după ce a fost mințit privind gravitatea riscului generării cheagurilor de sânge

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?