Ar fi bine, d-le ADEM DEVLET, spre a avea ceva şanse de a vi se da crezare, să învăţaţi exprimarea corectă, fără cacofonii (sau subconştientul de ateu cu gusturi sexuale speciale răbufneşte, inclusiv, astfel? Greu de precizat, oricum, întrebarea fiind retorică). În numai patru rânduri aţi scris de două ori CA Copiii... (în rândul al treilea)!!! De asemenea, NU cunoaşteţi nici utilizarea corectă a pronumelui demonstrativ, confundând femininul singular cu masculinul plural. În rândul al doilea, corect ar fi trebuit să scrieţi DE ACEeA SE CONSTRUIESC, nu DE ACEiA...Ca om al catedrei, vă consiliez să vă puneţi la punct mijloacele de expresie, spre a putea pretinde că emiteţi raţionamente fără cusur.
Întrebarea, totuşi, pe care ne-o punem, noi, milioane de credincioşi este următoarea: Oare de ce se dezlănţuiesc atât de vehement, pe toate blogurile aceia care, precum Dv., nu cred în Dumnezeu, nu-şi înscriu copiii, nepoţii la ora de religie (este opţiunea lor, a Dv., perfect legitimă)? Dar prea se agită de zor, în vreme ce — din cât transpare din multe comentarii — se recunosc în bolşevism, regretându-l, se pare, comuniştii fiind irepresibil alergici la religie, cum se cunoaşte.
Constatarea că situaţia disciplinară e mult mai bună, interesul pentru şcoală a crescut de când se face religie o oră pe săptămână, conform programei didactice, este foarte CONCRETĂ, IMPOSIBIL DE NEGAT, după cum afirmă cadrele didactice (extrem de puţinele excepţii confirmă, oricum, o regulă bine conturată). Exact copiii, adolescenţii, care NU frecventează lecţia de religie sunt elevii-problemă în şcoli şi sunt/ vor fi în familie (iar dacă, totuşi, există, la acest capitol, foarte rare excepţii, ele nu răstoarnă defel situaţia). Lecţia de religie înseamnă revenirea la tradiţia din străbuni, este un refuz net, definitiv al deceniilor de teroare şi minciună, sădite cu forţa de cei veniţi pe tancurile sovietice, într-o ţară pe care un mare oaspete al Bisericii Ortodoxe Române a numit-o GRĂDINA MAICII DOMNULUI. Desigur, fac referire la vizita papei Ioan Paul al II-lea, din anul 1999. Ar fi trebuit să pricepeţi cât de nepotrivite sunt buruienile veninoase pe aceste locuri iubite de Creator, să desluşiţi acest adevăr cu sufletul, precum şi cu mintea. Se pare că nu izbutiţi, din cine ştie ce pricini. Dar este problema Dv.
Voi evoca cu un alt citat, dintr-o carte editată în anul 1921, citat care reproduce o discuţie autobiografică a unui student, care urma să devină ilustru om de ştiinţă: “Răul nu există, d-le, sau cel puţin nu există în sine. Răul e pur şi simplu absenţa lui Dumnezeu. E ca şi întunericul şi frigul, un cuvânt creat de om pentru a descrie absenţa lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu a creat răul. Răul este ceea ce se întâmplă când din inima omului lipseşte dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare când nu există căldura sau ca întunericul care apare când nu există lumina”. Studentul se numea Albert Einstein şi l-a pus foarte serios pe gânduri — în prezenţa colegilor, pe durata unei lecţii — pe bătrânul lor profesor de filosofie, care era ateu. Religiile monoteiste au puncte de contact fascinante, care confirmă valabilitatea ecumenismului.
Exact cu acest subiect închei. În 18 ianuarie a.c., la Timişoara, s-au întâlnit, spre a lega punţi importante reprezentanţi de seamă ai Creştinismului cu reprezentanţi de seamă ai religiei Mozaice şi ai religiei Musulmane. Rugăciunea, etica, dialogul apropie oamenii, alungă posibilitatea unor nefaste, tragice dezlănţuiri de incontrolabilă violenţă. Este o întremătoare bucurie să constatăm că înaltul nostru ierarh bănăţean Părintele Mitropolit Ioan Sălăjan continuă să concretizeze luminatul exemplu ecumenic al răposatului întru Domnul ÎPSS Mitroplitul Nicolae Corneanu şi al altor luminaţi antecesori, reprezentând religiile monoteiste, în părţile Banatului. Amintita zi dedicată ecumenismului a fost organizată de preotul Nicolae Teodorescu, vicar foraneu greco-catolic de Timişoara.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
.
Prin guvernanți înțeleg pe cei ajunși la putere și, oarecum inevitabil, îmbătați de aerul tare.
Nu exista nimeni să-i roage, îndemne la picioare mai spre pămînt.
.
Ce-i drept, a existat la un moment dat unul Băsescu, ce țipa spre oamenii unei chestii numite USL, dar n-a ieșit nimic. Asta, dacă facem abstracție că ultimii au încercat să-l dea pe ocorîtor jos, prin orice mijloace.
.
De la venirea președintelui Iohannis, coabitarea se arată o chestie cît de cît profitabilă (în sensul onest!), pentru echilibrul locului.
.
Ceva asemănător ar prinde bine și Bisericii (evident, mă refer la aia Ortodoxă). Recte, ca dumneaei să-i mai tempereze cineva din excese, din întinderea (pardon!) ca balega - fie astă postură și veche de secole.
DAR TOT EU DAU ÎNAPOI, CU IDEEA.
.
.
E altă mîncare de pește, biserica.
Trecutul ei a făcut-o suficient de fragilă și de anchilozată, pentru a nu se putea adapta măcar în parte mileniului trei. Dac-ar vrea să se schimbe, s-ar face urgent praf. Nu i-ar da voie nici interiorul ei anchilozat, nici suporterii.
.
La o adică, asta e.
Dumneaei se află mare și vaccinată, așa că să se descurce.
.
În felul ei a fost un tip, Ceaușescu pe nume.
N-a dat băiatul înapoi nici să-l pici cu ceară. Ba făcea și bancuri, de tipul perelor și micșunelelor. Iar totul în jur (mă refer la așa numitul lagăr socialist) pica.
Ce-i drept, momentul celor 200 de lei în plus, din 21 decembrie 1989,a fost delicios.
,
+
Şcoala = Ştiinţă şi cercetare
------------------------------------
Ciudată este adunarea acestora două sub acelaşi acoperiş !
Dacă religia+şcoala = Crede în ştiinţă, atunci religia = ZERO
Dacă religia+şcoala = Ştiinţa de a crede, atunci este o mare GREŞEALĂ, ne învaţă copii slabi şi manipulabili - exact ceea ce vrea oculta mondială !
Cărţile bisericeşti nu au fost primele manuale, ci singurele obiecte pe care le puteau folosi pentru a desluşi litere scrise. Din păcate erau slavoneşti şi erau impuse nouă, moştenitorii Dacilor.
SUSŢIN cu tărie EXCLUDEREA din şcoală a religiei - este doar o cale de a involua ca naţiune, mai ales faţă de alte comunităţi ale planetei.
Noi toţi trebuie să luptăm să supravieţuim ca popor, aşa cum am făcut-o în ultimii 2000 de ani, cît timp au încercat toţi cotropitorii să ne supună ! Sunt comune cu 2-3 sate care au fiecare cel puţin o biserică, dar şcoala este poar într-unul din sate !
Interesant este ca cei mai inversunati critici ai religiei sunt cei care nu cunosc religie, nu citesc si nu sunt practicanti ai unei religii sau confesiuni religioase. Cata credibilitate poti avea atunci cand te pronunti asupra unor lucruri/idei/conceptii pe care nu le cunosti?
1 - Eu, iti pot demonstra ca tu crezi in multe teorii pe care mintea ta nu le cuprinde, ergo - nu le intelegi, dar le ti ca pe adevaruri. Si unele chiar sunt.
2 - Aici este luptata credinta in Dumnezeu si nu Religia. Daca mintea ta nu poate accepta ca exista Dumnezeu, asta nu inseamna ca este adevarat. Albert Einstein a spus :"Orice om care lupta impotriva crestinismului este un iresponsabil. Lumea fara crestinism este moarta".
3 - Dragule, vitejii si eroii nostri strabuni au luptat sa apere "LEGEA CRESTINEASCA" a acestei tari, tocmai pentru ca ortodoxia i-a si unit ca romani. Punct.
4 - Nadajduiesc ca iti vei da seama ca SUSTII CU TARIE o actiune impotriva propriului tau neam, pentru care, spui tu, ai lupta ca sa supravietuiasca. Fara credinta ortodoxa nu mai era nici un neam desteptule.
VORBE GOALE
2 – Aici este luptata credinta in Dumnezeu si nu Religia. Daca mintea ta nu poate accepta ca exista Dumnezeu, asta nu inseamna ca este adevarat. Albert Einstein a spus :”Orice om care lupta impotriva crestinismului este un iresponsabil. Lumea fara crestinism este moarta”.
LIPSEŞTE SUBIECTUL. CINE SAU CE ESTE DUMNEZEU? L-AI VĂZUT/AUZIT/PIPĂIT/MIROSIT/GUSTAT, TU, SAU CINEVA PE CARE ÎL CUNOŞTI ŞI POATE SĂ NE SPUNĂ ŞI NOUĂ ? CUM L-A DETECTAT ?
3 – Dragule, vitejii si eroii nostri strabuni au luptat sa apere „LEGEA CRESTINEASCA” a acestei tari, tocmai pentru ca ortodoxia i-a si unit ca romani. Punct.
NU EXISTĂ ""LEGE CREŞTINEASCĂ" DECÂT ÎN FILMELE LUI SERGIU NICOLAESCU. POATE AI VRUT SĂ SPUI "LEGE STRĂMOŞEASCĂ" CARE FACE REFERIRE LA APĂRAREA GLIEI ŞI A NEAMULUI, ÎN DEPLIN ECHILIBRU CU NATURA ÎNCONJURĂTOARE
4 – Nadajduiesc ca iti vei da seama ca SUSTII CU TARIE o actiune impotriva propriului tau neam, pentru care, spui tu, ai lupta ca sa supravietuiasca. Fara credinta ortodoxa nu mai era nici un neam desteptule.
VAX
Omul nu poate sa evolueze fara religie. El se poate doar adapta. O maimuta poate invata aproape ca si noi anumite lucruri dar nu inseamna ca a evoluat. E tot maimuta. Dar un yoghin care isi depaseste conditia umana prin practica sustinuta si meditatie intensa si nu mai e instinctual, anemic si fara un scop in viata... inseamna ca a trecut la un alt nivel, la fel si un taoist, un budhist sau un crestin. Omul e jumatate material si jumatate spiriyual. Acestea trebuie sa comunice nu sa se excluda. :)
Aşa că nu a creştinat pe nimeni. Nu a ajuns niciodată în ceea ce numim acum Transilvania.
Este un basm, ăsta cu creştinarea, mult mai umflat ca cel cu "romanizarea" dacilor de către câteva legiuni care, de fapt, apărau drumurile de la minele de aur spre Roma.
Dar nu aveţi decât să credeţi altceva, dacă aşa vreţi.
-----------
daca nu stii, Manuela si Visan sunt niste actori - EI IAU BANI CA SA JOACE ROLURI
La fel este cu toti "vedetii" care apar sa arate ce inteligenti "este" ei si ce alegeri bune fac pentru noi, prostimea
1. Eu am citit Biblia, de mai multe ori. Crede si nu cerceta nu scrie nici unde, ci scrie urmatoarele:
"Cercetati toate si pastrati ce este bun. Toate imi sunt permise, dar nu toate imi sunt de folos."
Concluzii?
2. Daca sunteti asa de incordat legat de un subiect si vreti sa nimiciti acest dusman numit religie, este nevoie sa il cunoasteti. Asa se procedeaza cu orice dusman. V-as intreba daca cunoasteti de unde vine cuvantul religie si ce inseamna ?
3. Vroiam sa va intreb cum va explicati ca nu doar prima scoala, ci primele zeci de scoli au fost infintate in curtea bisericilor si a manastirilor, infintate chiar de Biserica? Biserica este mama invatamantului romanesc si nu numai a celui romanesc. Orice cercetare istorica a scos la iveala acest lucru.
Concluzii?
4. Faptul ca sunt 2,3 biserici in fiecare sat (lucru totat exagerat) arata ce buni administratori sunt bisericile in cauza oricare ar fi ele si faptul ca pune accent comunitatea pe acest lucru iarasi spune ceva. Daca dv. stiti ca s-a inchis undeva o scoala, de ce nu ati facut ceva sa se deschida alta? Comunitatea ateilor nu am aflat sa fi infintat vreo scoala de orice fel, dar mai una care sa aiba si renume. Pe cand scolile catolice din Germnia spre exemplu sunt un model.
Scolile se inchid nu fiindca se deschid biserici, ci in principal fiindca a scazut numarul de copii nascuti si datorita abandonului scolar. Haideti sa vedem cauza aceste doua lucruri pe rand. Cine promoveaza casnicia, moralitatea, nastera de prunci? Biserica si traditia.
Cine promoveaza desfraul, perversiunile, avorturile, traiul fara responsabilitati si fuga de povara care ni se spune ca sunt copiii? Statul, companiile, modernitatea.
Asadar daca vreti sa analizam putin lucrurile si sa mergem la cauza si sa rezolvam unele probleme, poate ca ar trebuii sa ne schimbam atitudinea si mentalitatea fata de anumite lucruri, sa le cunoastem mai bine si sa actionam.
De abandonul scolar iarasi putem da vina in special pe saracie, emigratie, lucru de care cred ca acelasi stat mmodern ce ofera bani pentru a ucide copii in pantecele mamelor lor si companiile conduse fara scrupule sunt responsabile.
Va multumesc,
serios, iti uzezi degeaba tastatura. Oameni de genul asta nu gandesc, ei repeta mecanic sloganele care le-au fost bagate in cap, indiferent cate argumente le-ai aduce. Ai o alta dovada vie putin mai jos, pe unul Costel...
Filozofia si morala ca studiu in scoala poate ar avea un impact mai profund. Si, in mod sigur cei ce au nevoie de dumnezeu sant si cei mai pacatosi si mai slabi. Pentru ca au nevoie de el. Dar pentru asta exista acea cladire , casa domnului , unde poti sa te prosternezi cat vrei. Dar eu nu vreau sa-mi ametesti copiii de cap cu eculubratii religioase si spaime mai ales. pentru ca dumnezeul asta al romanilor, e rau . El nu vrea sa te cunune , boteze, inmormanteze decat pe taxe colosale. ZCreaza datini noi de mers prin sate dupa bani multi. Ii da popii vile , apartamente si masini , desi popa zice ca e sarac lipit. Mie imi spune sa-mi fac casa -n cer. Religia nu a adus nimic bun. Vreti sa spuneti ca cei de prin puscarii , prostituatele cu milioanele prin toata europa, nu sant crestini si nu au participat la orele de religie? Haida de. Educatia e altceva stimata doamna. Lumea nu stie cum sa cucereasca universul si noi stam in genunchi in fata unui zeu sa ne dea ceva. Orice. De aqia santem amarati. Din lipsa de stiinta si prea mare incredere ca le rezolva cel de sus pe toate.
Care iubire, daca Dumnezeul crestin nu e doar iubire? La judecata, Dumnezeu te trimite uneori si in iad.
Dumnezeu crestin e un misogin. Si rau pe deasupra.
Si atunci... Unde mai e iubirea lui?
Ufff...
Care este, de fapt, adevărul? Ca şi în prezent, în epoca Ceauşescu, zeci de mii de analfabeţi erau învăţaţi să scrie şi să citească, în închisori, de către cadre didactice foarte bine pregătite, în prezenţa gardienilor. La fel, anual, multe zeci de mii de tineri erau alfabetizaţi după încorporare, ceea ce nu se mai face, acum, când armata este redusă la minimum, iar mulţi copii şi tineri rămân în afara sistemului şcolar, din vina guvernului, nu a Bisericii. Exact preoţii, învăţătorii pensionari încă în puteri încearcă, gratuit, să suplinească absenţa statului. Aproape 800 de aşezăminte medicale şi de asistenţă pentru orfani şi nevoiaşi funcţionează graţie banilor daţi de enoriaşii ortodocşi, nu de către atei. Şcolile au fost închise, comasate în regimul Băsescu-Udrea-Boc de către ministrul-minune Daniel Funeriu, nu de către Biserică. La fel, spitalele au fost închise, lăsate în paragină de către ministrul-minune Cseke Attila, nu de către Biserica Ortodoxă Română. Extrem de puţine au fost redeschise de către guvernele Ponta. Ar fi interesant de aflat ce contribuţie concretă, sistematică are dl. Florin la pregătirea şcolară a oamenilor sărmani din ţară.
Uriaşe miniciuni sunt, de asemenea, spuse despre copiii proprii “ameţiţi cu elucubraţii”, deşi nu-i obligă nimeni pe atei să-şi înscrie copiii la ora de religie; absolut fals postacul pretinde că “cei ce au nevoie de dumnezeu sant si cei mai pacatosi si mai slabi. Pentru ca au nevoie de el”! Victimele terorii comuniste au supravieţuit exact pentru că le-a dat putere credinţa, unii s-au convertit acolo în închisoare, devenind cu adevărat indestructibili (cazul Nicolae Steinhardt este emblematic!), iar cei care au murit din pricina regimului inuman de detenţie au făcut acest lucru cu exemplară demnitate, model fiindu-le martiriul cristic şi al sutelor de sfinţi.
Pe baza unei cazuistici foarte întinse, studii medicale temeinice conchid că este mult mai ridicat procentul de vindecare (inclusiv în cazurile de cancer) în rândul pacienţilor cu credinţă.
Fără să aibă idee despre realitatea concretă din şcoli, comentatorul menţionat dă lecţii hilare de... educaţie, exact unora care-şi dedică, de multe decenii, viaţa nobilei profesii de cadru didactic. Acum, deloc din întâmplare, cadrele didactice şi părinţii responsabili nutresc îndreptăţita temere că starea disciplinară se va prăbuşi complet, prin înmulţirea numărului acelora care n-au niciun Dumnezeu, cum sună o veche vorbă românească. Elevii care frecventează ora de religie sunt mult mai silitori la carte, respectuoşi, sensibili, fac voluntariat cu bucurie. În schimb, paţachinele, homosexualii, repetenţii, delincvenţii nu au frecventat lecţia de religie, ceea ce răstălmăceşte dinadins dl. Florin.
Felicitări jurnalistului şi comentatorilor cu minte şi trup sănătos, care sunt devotaţi României, tradiţiei strămoşeşti, valorilor morale, nu exemplelor putrede luate de aiurea.
Întrebarea, totuşi, pe care ne-o punem, noi, milioane de credincioşi este următoarea: Oare de ce se dezlănţuiesc atât de vehement, pe toate blogurile aceia care, precum Dv., nu cred în Dumnezeu, nu-şi înscriu copiii, nepoţii la ora de religie (este opţiunea lor, a Dv., perfect legitimă)? Dar prea se agită de zor, în vreme ce — din cât transpare din multe comentarii — se recunosc în bolşevism, regretându-l, se pare, comuniştii fiind irepresibil alergici la religie, cum se cunoaşte.
Constatarea că situaţia disciplinară e mult mai bună, interesul pentru şcoală a crescut de când se face religie o oră pe săptămână, conform programei didactice, este foarte CONCRETĂ, IMPOSIBIL DE NEGAT, după cum afirmă cadrele didactice (extrem de puţinele excepţii confirmă, oricum, o regulă bine conturată). Exact copiii, adolescenţii, care NU frecventează lecţia de religie sunt elevii-problemă în şcoli şi sunt/ vor fi în familie (iar dacă, totuşi, există, la acest capitol, foarte rare excepţii, ele nu răstoarnă defel situaţia). Lecţia de religie înseamnă revenirea la tradiţia din străbuni, este un refuz net, definitiv al deceniilor de teroare şi minciună, sădite cu forţa de cei veniţi pe tancurile sovietice, într-o ţară pe care un mare oaspete al Bisericii Ortodoxe Române a numit-o GRĂDINA MAICII DOMNULUI. Desigur, fac referire la vizita papei Ioan Paul al II-lea, din anul 1999. Ar fi trebuit să pricepeţi cât de nepotrivite sunt buruienile veninoase pe aceste locuri iubite de Creator, să desluşiţi acest adevăr cu sufletul, precum şi cu mintea. Se pare că nu izbutiţi, din cine ştie ce pricini. Dar este problema Dv.
Voi evoca cu un alt citat, dintr-o carte editată în anul 1921, citat care reproduce o discuţie autobiografică a unui student, care urma să devină ilustru om de ştiinţă: “Răul nu există, d-le, sau cel puţin nu există în sine. Răul e pur şi simplu absenţa lui Dumnezeu. E ca şi întunericul şi frigul, un cuvânt creat de om pentru a descrie absenţa lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu a creat răul. Răul este ceea ce se întâmplă când din inima omului lipseşte dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare când nu există căldura sau ca întunericul care apare când nu există lumina”. Studentul se numea Albert Einstein şi l-a pus foarte serios pe gânduri — în prezenţa colegilor, pe durata unei lecţii — pe bătrânul lor profesor de filosofie, care era ateu. Religiile monoteiste au puncte de contact fascinante, care confirmă valabilitatea ecumenismului.
Exact cu acest subiect închei. În 18 ianuarie a.c., la Timişoara, s-au întâlnit, spre a lega punţi importante reprezentanţi de seamă ai Creştinismului cu reprezentanţi de seamă ai religiei Mozaice şi ai religiei Musulmane. Rugăciunea, etica, dialogul apropie oamenii, alungă posibilitatea unor nefaste, tragice dezlănţuiri de incontrolabilă violenţă. Este o întremătoare bucurie să constatăm că înaltul nostru ierarh bănăţean Părintele Mitropolit Ioan Sălăjan continuă să concretizeze luminatul exemplu ecumenic al răposatului întru Domnul ÎPSS Mitroplitul Nicolae Corneanu şi al altor luminaţi antecesori, reprezentând religiile monoteiste, în părţile Banatului. Amintita zi dedicată ecumenismului a fost organizată de preotul Nicolae Teodorescu, vicar foraneu greco-catolic de Timişoara.