

Gabriel Diaconu, un braşovean, a inventat motorul cu o sursă de energie inepuizabilă și nepoluantă: electromagnetismul. Inovaţia sa ar putea revoluţiona energetica.
Invenţia a fost brevetată de OSIM, dar până acum nici statul, nici alt investitor nu s-a arătat interesat să finanțeze motorul ce funcționează cu electromagnetism.
după cum a spus Diaconu, citat de bzb.ro.
Acesta studiază puterea magneților de 20 de ani, dar a început să se dedice intens cercetării după ce a ieșit la pensie.
Până acum, cercetătorul a testat motorul pe un Trabant și a explicat că injectarea energiei magnetice în motoare e posibilă la fel cum stau lucrurile cu orice combustibil.
Invenţia a fost brevetată de OSIM, dar până acum nici statul, nici alt investitor nu s-a arătat interesat să finanțeze motorul ce funcționează cu electromagnetism.
„Este vorba despre un motor care funcţioneză cu energia magneţilor permanenţi. Aceasta este o sursă de energie inepuizabilă şi ecologică.
Pe viitor, acest motor putând să se autoacţioneze, va înlocui aceste greoaie şi greu de întreţinut sisteme fotovoltaice şi eoliene. Noutatea invenţiei constă în punerea în valoare a energiei magneţilor permanenţi”
după cum a spus Diaconu, citat de bzb.ro.
Acesta studiază puterea magneților de 20 de ani, dar a început să se dedice intens cercetării după ce a ieșit la pensie.
Până acum, cercetătorul a testat motorul pe un Trabant și a explicat că injectarea energiei magnetice în motoare e posibilă la fel cum stau lucrurile cu orice combustibil.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Apoi magneţii trebuie să fie într-un ciclu permanent, deci trebuie deplasaţi deoarece spre deosebire de electromagneţii din motoarele electrice actuale, ei nu pot să-şi întrerupă câmpul la comandă, altfel ar acţiona ca un blocaj per total şi atunci nu ai mai avea un motor(se auto anulează reciporc).
Apoi se pune problema cum utilizează magneţii aceia permanenţi, deoarece magnetul permanent nu este util dacă doar stă lângă o bobină să zicem. El trebuie să oscileze(sau bobina) astfel încât bobina să fie scăldată într-un flux alternativ de câmp magnetic(bipolar). Motoare cu magneţi permanenţi sunt cele de mici dimensiiuni(deoarece magneţii permanenţi sunt foarte scumpi, mai ales cei cu densitate magnetică mare) şi utilizează curent continuu. Cei mari, de curent alternativ(mono sau trifazat) utilizează combinaţii de electromagneţi rotativi şi statici.
Persoana care demonstraza asa ceva ,la modul practic si teoretic primeste automat premiul Nobel pentru fizica, in conformitate cu testamentul lasat de marele savant.
Aceiasi situatie se petrece si la motorul realizat de catre Dl. Gabriel Diaconu. Fata de electromotoarele realizate in prezent acesta este posibil sa aiba un randament mai bun dar nu suficient in a transforma electromotorul intr-un transformator energetic asa cum am scris in precedentul comentariu. Titlul de motor magnetic este gresit , atata timp cat acesta nu transforma energia magnetica in lucrul mecanic sau energie electrica pe timp nedeterminat.
sunt fizician de formatie si ma ocup de multa vreme de problema perfectionarii grupurilor de forta cu alimentare electrica.
Cea mai mare parte a comentariilor sunt de fapt pe langa subiect. Disputa s-a mutat pe un taram foarte general si abstract, care deja nu mai are nicio legatura cu inventia lui G. Diaconescu. Aceasta situatie sau mai bine zis, acest derapaj se datoreaza modului complet neadecvat in care atat inventatorul cat si jurnalistii au inteles sa faca prezentarea inventiei: prin fraze mari, in stil senzationalist si fara a spune despre ce este vorba de fapt. Pentru a lamuri situatia, este de ajuns sa consultati brevetul RO122470 aflat in baze publice de date (espacenet) caci brevetul acesta nu este secretizat. Din descrierea si desenele de acolo veti vedea ca este de fapt vorba despre un asa-numit MOTOR CU RELUCTANTA VARIABILA, care utilizeaza deopotriva magneti permanenti si piese polare quasi-clasice alimentate in curent continuu. Inventia lui G. Diaconescu se refera la un model perfectionat de motor de curent continuu cu magneti permanenti si reluctanta variabila; evident, nu este un asa-zis "over-unity" ci doar un motor electric de curent continuu care ofera un randament ceva mai bun decat in cazul schemelor clasice, consacrate.
Comentatorii s-au impartit din pacate in doua tabere: pe de o parte entuziastii creduli care sustin utopia "over-unity" si sunt gata sa creada ca acest motor de cc al lui Diaconu va face minuni; pe de alta parte, tabara acelora care fara sa cunosca realmente despre ce este vorba si fara sa fi citit brevetul, se reped la beregata inventatorului acuzandu-l ca a incercat sa realizeze un perpetuum-mobile.
In realitate, ceea ce a inventat el este o varianta ameliorata a motorului de curent continuu- se realizeaza tehnologic mai usor, fiind totodata si mai ieftin si nu in ultimul rand, consuma mai putin pentru acelasi cuplu dezvoltat.
Nici vorba de over-unity sau perpetuum nu-stiu-ce...!
By the way, vin cu un sfat: inainte de a lauda sau arunca cu noroi intr-un inventator, macar aruncati-va nitel privirea peste brevetul lui ca sa intelegeti de ce comisia de la OSIM a acceptat sa i-l acorde.