

Datoria externă totală a României a crescut în primele cinci luni ale acestui an cu 2,56 miliarde de euro, ajungând la 96,04 miliarde de euro, conform datelor publicate luni de Banca Națională a României.
Din total, datoria externă pe termen lung a însumat 67,543 miliarde de euro la 31 mai, (70,3% din totalul datoriei externe), în scădere cu 1,6% față de 31 decembrie 2017. Datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 mai nivelul de 28,497 miliarde de euro (29,7% din totalul datoriei externe), în creștere cu 14,6% față de 31 decembrie 2017. Datoria publică a ajuns la 33,175 miliarde de euro după primele cinci luni, în scădere cu 359 milioane de euro față de finalul anului trecut.
În plus, România este statul UE care se împrumută cu tot mai multă dificultate și tot mai scump. Pe lângă creșterea sumei împrumutate, România plătește și cele mai mari dobânzi din regiune, din cauza majorării primei de risc a țării. Creșterea din ultimele luni reprezintă un ritm zilnic de acumulare a datoriilor de aproape 17 milioane de euro. Serviciul datoriei publice pentru acest an, adică banii pe care România este obligată să-i returneze anul acesta, depășește 12 miliarde de euro.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Bineînțeles că pomenile electorale (coruperea abrutizaților cu proprii bani) și corupția ca stil de viață a politicienilor nu sunt ieftine, și trebuie să le întrețină cineva, și cine mai bine decât "caii de muncă" de pe plantație, furați deja cu 50% din tot ce produc, și urmașii lor...că doar așa ne arătăm iubirea și respectul pentru copii, transformându-i în sclavi de la naștere, împovărându-i cu datorii de dragul confortului în prezent.
Toți politicieni ce au contribuit la creșterea datoriei naționale ar trebui pur și simplu executați pentru trădare și furtul generațiilor următoare. Toți cripto-comuniștii/socialiștii aceștia nescrupuloși îl fac pe Ceaușescu să pară un sfânt în comparație...o perspectivă revoltătoare.