Certificatele verzi sau cum plătesc românii CEL MAI MARE TUN din istoria Europei de Est

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De cativa ani, romanii platesc pe factura de curent un nou produs: “certificate verzi”. Dai un ban, dar stii pe ce il dai?

Pe scurt, logica certificatelor verzi ar fi urmatoarea: a crescut poluarea, curentul produs de carbuni nu mai e bun, prin urmare, trebuie sa trecem pe surse “alternative” cum ar fi panouri solare si eoliene. Tara arde si baba se piaptana, ar spune o minte sanatoasa! Ce ne trebuie noua asa ceva, cand noi abia facem fata cu cheltuielile si ratele? Care politicieni criminali au permis o asemenea situatie in care romanul oropsit si jegmanit din toate partile sa mai fie nevoit sa mai plateasca in plus si subventii pentru tunuri din categoria Giga?

Ei bine raspunsul ar fi: politicienii nostri. Aia ar permite o asemenea magarie, sub umbrela “normativelor europene”. Problema ar fi, ca pe langa normativele europene, ai nostru politicieni, cumparati de lobisti, au impus plata unor certificate mult mai mari decat era cazul. Dar asta este ceva secundar.

Dupa cum stie tot romanul, unul dintre beneficiile integrarii europene este ca avem parte de preturi europene, desi salariile au ramas romanesti. Pana oarece vreme insa, nu toate preturile erau europene ci mai aveam parte de unele utilitati la un pret “neeuropean” ca sa ii zicem asa. Bunaoara, energia electrica, de exemplu. Dupa nenumarate valuri de scumpiri, datorate ineficientei companiilor de stat, si pentru ca presiunea din partea FMI era mare, s-a ajuns sa se sparga compania de stat si … paradoxal, sa se vanda altor companii de stat: din Italia (Enel), din Cehia (CEZ), din Germania (E.ON). Astea au ajuns sa se ocupa cu distributia, ca aici era mai usor de intrat. La productie, nu au reusit inca, desi au tot incercat sa distruga Hidroelectrica ca sa poata puna presiuni prin FMI si UE ca sa privatizam si pe asta. Au venit strainii, s-au infruptat din ditamai piata oligopolista, investitii minime, salarii minime, profituri maxime. Si-au bagat adaos din ce in ce mai mare, au inceput sa fure la facturi, sa inventeze tot felul de scheme de facturare, dar chinul consumatorului roman abia incepe.

De vreo 2-3 ani, s-au introdus asadar certificatele verzi. Cel mai mare tun legal din istoria Europei de Est. Oricine avea un milion de euro sau se putea imprumuta, investea intr-un parc fotovoltaic sau eolian si primea instant subventii imense de la statul roman, atat pentru investitia initiala cat si pentru energia produsa pe viitor. Asta pe langa viitoarea productie si pretul ei de pe piata. Cum ar fi sa zicem de exemplu, ca pentru fiecare Dacie produsa, statul roman ar plati motorul si ar oferi si un bonus de 1000E pentru PRODUCTIA fiecarei viitoare masini. Visul oricarui afacerist, cele mai bune conditii pentru orice tip de afacere – si asta fara sa mai luam in considerare eventuale fonduri europene. La inceput au venit vulturii din afara, dar nu a durat mult pana cand si baietii destepti de pe la noi s-au prins cum merge treaba si au intrat si ei in hora, pentru ca inspre final, tot omul cu bani isi tragea si el un parc fotovoltaic, sa nu raman de prost. Bineinteles, discutam aici de galeria grea, de nume pe care le gasim in top 300.

Rostul acestor certificate era deci sa se produca energie “curata” astfel incat romanul sa nu mai miroase fum de la carbuni. Banii se dadeau la “ecologisti” si pentru ca panourile solare si eolienele nu sunt inca fiabile din punct de vedere economic (peste tot sub subventionate de stat), viitorul suna bine, orice s-ar fi intamplat. Pentru ca multi si-au facut investitiile prin credite, aportul lor fiind minimal, pentru majoritatea, amortizarea se facea destul de repede prin subventiile de la lansare si prin profiturile din primii ani.

Atat de mult s-a pompat in aceste surse “verzi” de energie, incat s-a ajuns ca atunci cand bate vantul, sa avem la fel de multa energie din vant ca din apa. Pare un succes, nu? Ei bine, nu e chiar asa! De cand cu criza, consumul energetic in Romania a scazut drastic si avand in vedere productia care a crescut din cauzele enumerate mai sus, pretul trebuia sa pice si el drastic. Nu insa si daca pe langa faptul ca suntem obligati sa contribuim la “fabricarea” si subventionarea acestor generatoare, totodata UE ne obliga ca sa vindem energia electrica oriunde este ceruta si sa o vindem la preturi “europene”. In plus, producatorii nu pot sa vanda intern la alte preturi si sunt nevoiti ca sa ne vanda si noua tot la acelasi pret. Altfel zis, daca ungurii au nevoie de curent si se ofera sa ne plateasca noua dublu, ne dubleasza si noua pretul. Evident, exemplul este brut, ce doresc sa subliniez, este ca exista o corelatie intre pretul regional si pretul vandut in Romania, cererea din afara mareste pretul intern, indiferent de cantitatea de productie, indiferent daca energia nu este folosita si se pierde, indiferent de orice: asta vrea UE.

Cu privire la export, as face o scurta observatie: din cauza limitarilor tehnologiilor actuale, energia electrica nu poate circula prea mult pe fir fara pierderi semnificative. Din ce stiu eu, exista o limita de aproximativ 1000km peste care o linie nu mai are sens sa functioneze. Deci, cumparatorii nostri nu pot fi altii decat vecinii proximi, din fericire. Ceea ce nu inseamna ca daca neamtul are nevoie de energie si ofera un pret bun, ungurii nu vor vinde energia lor la neamt si vor cumpara de la noi mai ieftin decat o vand ei nemtilor, dar mult mai scump decat am da noi pe ea, daca ungurii nu ar licita.

Pare greu de explicat, dar ganditi-va la vasele comunicante sau mai bine zis la transferul de temperatura intre camere. Caldura merge de la mai cald la mai rece, asa cum si cererea si pretul ridicat vin dinspre vestul bogat inspre estul sarac, crescand pretul aici, desi sursa principala care “incinge” pretul este mult mai departe. Dar nu este doar principiul vaselor comunicante in joc, ci si autoritatile de reglementare si regulile pietelor care sunt inca un “garant” al saltarii preturilor si al descurajarii unei piete libere in care pretul sa fie direct relationat cu cererea si oferta.

Este paradoxal cum o data cu cresterea productie si scaderea cererii, pretul la energie sa creasca in loc sa scada. Si mai paradoxal este ca romanii care au platit certificate verzi, au contribuit la producerea de energie ieftina pentru straini care beneficiaza acum de bunavointa si entuziasmul politicienilor romani care au introdus aceste certificate si care nu au facut nimic ca sa protejeze consumatorul intern. Oricat de drastica ar fi legislatia europeana, un stat puternic, care vrea, ar fi gasit mijloace de protectie. In cel mai rau caz, ar fi aplicat suprataxari producatorilor – masuri similare cu cele luate de unguri – dar ai nostri probabil nici nu vad asta ca o problema, ci se lauda ca exportam energie, ca si cum profiturile astea ar ajuta cumva pe fraierii care platesc certificatele.

Nu am mai mentionat nimic despre efectul distrugator asupra industriei miniere si termocentralelor romanesti al acestor masuri, dar cine sa se mai gandeasca si la amaratii astia, daca nici macar nu le-a pasat ca in 2-3 ani romanii o sa plateasca kilowatul dublu …

NOTA: o analiza mai detaliata a felului in care exporturile de energie produc cresterea pretului local, o puteti gasi aici.

Autor: Gigel Chiazna
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Top 5 autori
VideoNews

Călin Georgescu la vot cu George Simion:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (21)
  • Dan 21.04.2015 15:58
    nu e tomai buna logica asta a ta cu poluarea si la ce ne trebuie la noi energii alternative... ne trebuie! si pe factura de curent sunt doar o parte... grosul banilor il platesc marii poluatori. Certificatele verzi se pot cumpara si din strainatate... deci faptul ca producem energie verde la noi in tara, cred ca e foarte bine.
  • Alberto 26.04.2015 10:26
    Dane , nu ai inteles nimic.
  • Iuliu Maniu 21.04.2015 17:42
    " licențiat în Politici de Marketing, master în Relații Publice " - adica poate sa dea copy/paste la articolele altora.

    iar autorul articolului care prefera sa arda carbuni decat surse alternative este clar un dezinformator degenerat.
  • Dragos Cimpeanu 21.04.2015 17:45
    Dar ce parere aveti ca au umplut toate raurile de microhidrocentrale? Legea zice sa nu escavezi in albia raului. Stii ce fac smecherii? Deviaza cursul raului cativa metri, sapa groapa, instaleaza turbinele si conductele de transport, apoi readuc raul in vechea albie. Toate astea sunt incurajate de stat, iar ministerul mediului nu face nicio sesizare. Toate raurile de munte au astfel de instalatii. Este un santier permanent cu rani ireparabile in privinta mediului si peisajului. Si de aici se obtin certificate verzi. Documentati un pic si asta, poate reusim astfel cand vom merge la munte pe potecile batute sa nu mai trecem prin santiere.
  • Paul Lorincz 21.04.2015 19:09
    Absolut eliptic autorul: "efectul distrugator asupra industriei miniere si termocentralelor romanesti" (!!!) :O. In ce secol traim??

    Va rog atentie: "Generating electricity from onshore wind is cheaper than gas, coal and nuclear when externalities are stacked with the levelised cost of energy and subsidies, according to an Ecofys study ordered and endorsed by the European Commission"

    Banuiesc, ca omul lucreaza part-time ca troll al Institutului din Sankt Petersburg...
  • ionut 22.04.2015 02:09
    Paul, citate din materialele de propaganda ale lobbistilor de la Ecofys sunt de 2 lei; realitatea e ca pana sa vina subventiile nu vedeai o eoliana sau un panou solar in Romania, pentru ca economic nu sunt fezabile; deocamdata, si americanii sunt sceptici cu privire la cost-beneficiu in ecuatia gazelor de sera de pe urma turbinelor: http://www.nytimes.com/2010/01/21/business/energy-environment/21wind.html
  • cryssy 22.04.2015 14:47
    pai nu sunt fezabile si care e problema. omenirea trebuie sa mai inceteze sa gandeasca doar cu buzunarul. in comparatie cu un mediu curat si o civilizatie planetara bazata pe resurse regenerabile nu finite, ce mai conteaza cateva trilioane de dolari pierderi economice.
  • ionut 22.04.2015 17:29
    cryssy, cu banii pompati aiurea in certificatele versi, plantam paduri pe tot teritoriul Romaniei; cred ca nu ai perceptia reala asupra sumelor despre care se vorbeste ... si daca citesti cu atentie articolul de pe New York Times, poti intelege ca fezabilitatea nu se refera doar la criterii economice, ci la efectul real asupra diminuarii incalzirii globale si al cheltuirii banilor pe aceasta directie; de exemplu, daca in loc de panouri solare s-ar fi construit hidrocentrale (de asemenea green) rezultatul ar fi fost mult mai "fezabil" nu doar economic dar si din punct de vedere al mediului curat;
  • Cata 23.04.2015 07:18
    Mai sunt f multe aspecte despre care nu s a vorbit in articol si asta face destul de clar faptul ca majoriatatea romanilor habar n au de magnitudinea jafului. Pe scurt: functia de echilibrare fortata pe termicentrale, adica obligatia termicentralei pe carbuni sa reduca si creasca f des turatia turbinei ca sa compenseze variatiile imense in energia produsa de eoliene si solare. O turbina care nu functioneaza in turatia optima polueaza mult mai mult decat una care merge haotic. Asta a insemnat ca poluarea in 2014 a crescut!!!desi a fost produsa mai putina energie poluanta..
    2 spagile luate de hotii din anre si date de hotii dincez si anre ca sa se importe energie din strainatate! Cume posibil ca in ro sa se fu dublat capacitatea de productie energie, consumul sa scada, pretul sa creasca si sa existe importuri de energie in acelasi timp!
  • cristian 23.04.2015 08:17
    Cine ** te-a mai facut si pe tine ziarist. Tunul mare dat nu-i la cetateanul de rand ci la cei care au avut curaj sa bage bani in "energie verde " si care trebuie sa astepte vre-o 15 ani sa-si recupereze investitia. Asta daca intre timp nu falimenteaza ca nu mai pot achita ratele la banci. Referitor la partea de echilibrare asteptam cu interes investitiile guverului in centrala cu acumulare prin pompaj Tarnita parca ii zice ( daca o mai veni ) ca sa mai rezolve din probleme sau poate mai fece vre-un nebun o centrala pe gaz ca cei de la petrom. Ca trebuie sa fi intradevar nebun sa mai investeti in Romania.
  • jan 23.04.2015 09:32
    amortizarea investitiei intr-un parc de fotovoltaice nu dureaza 15 ani cum spune domnul de mai sus.. haideti sa facem un calcul: costul constructiei unui MWh ora pt fotovoltaice este aproximatic 1,5 milioane de euro, si scade cu marimea capacitatii.. adica daca faci un parc de 30mhw o sa ieste undeva pe la 30-35 milioane de euro totul incluc.. adica 1 milion euro pt mwh construit. 1 mwh vandut iti aduce 3 certificate verzi de la statul roman, adica 3x 42=126euro pe ora cel putin 8 ore pe zi, adica 126x8x30 adica 30 000euro lunar, adica 360 000euro pe an ! in cele mai proaste conditii.. adica doar 8 ore functionare pe zi, in conditiile in care vara merge 15 . La doar 3 certificate pe mhw, in conditiile in care in 2013 erau 6 certificate ! deci, DOAR din certificate scoti 360 000 euro anual pt mwh. Energie vanduta aduce si ea bani, ca doar n-o dai gratis (desi merita s-o dai chiar si platind bani consumatorului.. si asta se intampla, prin spaga ! ..din cauza aberatiei ordinare a sistemului de certificate verzi )pretul mediu al mhw-uluiin romania este undeva la 150ron, adica inca 34 euro .. alt calculc 34euro x 8ore pe zi x 30zile =8160 euro lunar, adica vreo 95 000 euro anual
    totalul anual 360 000 + 95 000=455 000 euro anual.. - cheltuieli care sunt minime (salarii la 10 angajati, intretinere, taxe impozite pe teren.concesiune) .. cam cat iti ia sa amortizezi 1 milion de euro avand 300 euro profit anual? 15 ani?
  • Pui de dac 23.04.2015 09:59
    Defapt e gresit. Logica din spatele certificatelor verzi e sa fortezi companiile producatoare de energie electrica sa produca mai multa energie regenerabila. Au o norma minima impusa. In mod normal intr-o tara in care politicienii care scot legi au un iq peste 2, legea trebuie sa oblige firma ori sa produca mai multa energie regenerabila ori sa cumpere certificate verzi de la cei care produc energie regenerabila dar din profit si nu dintr-o taxa care o baga pe factura si a rezolvat situatia. La noi nu cred ca sunt nici la ora actuala normele de aplicare pentru firmele mici sau persoane care produc energie, din aceasta cauza cei care au sisteme fotovoltaice sau eoliene nu pot injecta in reteaua nationala. Pe firmele mari ii doare in k** ca ei isi scot banii de certificate direct din buzunarul consumatorului fara sa le afecteze profitul iar tocmai aici e buba.
  • anim 23.04.2015 21:56
    jegmanit ???
  • Danut Paduraru 24.04.2015 19:37
    Un alt tun care intro zi va ajunge in fata legii dar pana atunci noi platim !
  • Teodor Mugur 04.06.2015 20:25
    "Ca o paranteză spun ca dacă laţul se strânge mai mult în jurul corupției din parlament, majoritarii (cei corupți) ar putea inventa motive pentru angrenarea României într-un război. Am spus cei corupți, dar cred ca nu mai exista unul integru!" Am spus in articolul meu http://www.ziarulluiipu.ro/pace-razboi-romania-transnistria-si-kosovo/
    Politicienii au creat ceva neclar, neperformant, şi acum plateste omul de rand.
  • Nicoleta Natrapeiu 05.06.2015 10:37
    Cautam colaboratori part-time pentru publicare anunturi care doresc sa castige bani in timpul liber. Se lucreaza comod de acasa aproximativ 3 ore pe zi in functie de abilitati.
    Cerinte : - necesar calculator
    - conexiune internet
    - cunostinte minime de PC
    - rabdare
    - seriozitate
    Nu este nevoie de experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi care doriti puteti incepe sa lucrati. Program part-time. Se ofera contract legal de comision incheiat cu Editura Epublishers. Cereti detalii la adr. nicoletanatrapeiu@yahoo.com Oferim si solicitam seriozitate. Nu cereti detalii pe facebook sau mess.
  • eolianul 03.11.2015 18:54
    Esti un mare prost si mare manipulator, mai autorule ! Vrei curent fara monoxid de carbon, platesti. Vrei sa reduci gaurile din atmosfera? scoti banii. Daca nu avem minim 30% energie verde, din totalul de energie electrica produsa, tara noastra primeste o amenda uriasa, pt fiecare MW produs. Asa ca, oricum plateam, intrucat daca nu aveam eoliene, trebuia sa cumparam certificate din alte tari care au peste 30 % verde si au surplus. Acum, vindem noi surplusul altor tari care nu au . In plus, investitia asta, s-a dus in proportie de peste 50 % tot in buzunarele romanilor, cariere de piatra, ciment, muncitori, utilaje, etc. SI statul a incasat un TVA urias, salariile si locurile de munca, nu mai vorbim. Primariile zonelor cu eoliene au devenit pur si simplu bogate din taxele locale ce se colecteaza mereu mereu si iar mereu. E o stare de bine printre localnicii peste care a dat norocul sa aibe eoliene in zona. Le ei, ad-hoc, s-au cazat sute de muncitori, ingineri si mecanici, au mancat tot acolo si le-au facut drumurile de acces ca sa poata transporta eolienele. As putea continua, dar mi-e prea multa greata de jurnalisti la comanda sau de postaci platiti.
  • arisoze 04.11.2015 17:44
    Rugam autorul sa-si actualizeze cifrele referitoare la:

    1. costul productiei de energie eoliana care este, din 2014, cel mai IEFTIN intre toate celelalte surse de energie; asta daca ne uitam numai la bani nu si la alte avantaje nete ale vantului!
    2. sa includa in 'analiza' comparativa subsidiile energiei nucleare si carbune , de 20de ori mai mari ca schema certificatelor verzi in Romania (iar aici treaba se impute ca nu exista cifre ptr amatori in domeniul public!)
    3. certificatele verzi sunt o OPTIUNE aleasa de guvernul roman, NU SUNT IMPUSE de legislatia UE!! Mai precis, e vorba de legislatie semnata pe genunchi in iulie'2012 de Ponta+Antonescu, presedinte interimar, cat l-au suspendat pe Basesc! Schema era desemnata din start ptr prietenii din Forbes300 ai celor 2, si nu ptr toti nespalatii, ca de-altfel nu prea umbla cainii cu cate 1milEuro in coada prin Romania!

    Si concluzia articolului e proasta: nu eolienle sunt rele, ci si in ind. vantului, avem doar o alta teapa data de Ponta et co poporului, care 'functioneaza' cu institutii impotente, (cum e si jurnalismul, de-altfel!) Iar daca parasesti dealul tau, o sa vezi ca prin Ger, Danemarca etc eolienele sunt f. bine si or sa produca mult timp dupa ce dumneata o sa crapi de astm ori alte cancere date de industriile conventionale!
    4.
  • Irina 03.04.2016 13:06
    Foarte bun articolul! Exact asa este! Institutiile statului si politicienii,vanduti si incompetenti,nu fac nimic ca sa protejeze consumatorul de rand,pe care,in mod abuziv,il fura cat mai mult,tot mai mult!
  • Irina 03.04.2016 13:19
    ''În România nu mai e democrație! Țara e condusă de marionete mecanice finanțate și postate în fruntea țării de către marile capitale occidentale. Adevăratele forțe politice care conduc România, ca o subcolonie supusă doar intereselor străine, sunt ambasadele marilor puteri occidentale de la București. În România nu mai poate fi numit cineva într-o funcție publică fără avizul unei ambasade străine care se amestecă brutal și ilegal în treburile interne ale României. Până și o funcție fără prea mare importanță, cum e cea de membru al Consiliului de Administrație în TVR trebuie să aibă acceptul unei ambasade străine. E strigător la cer cât de slugarnici am devenit! E penibil cum politicienii noștri ling clanțele ambasadelor străine și pun în practică directivele acestora ca pe vremuri negrii din coloniile africane numai și numai pentru metropolă.''
  • Mariana Berechet 17.04.2017 18:52
    Autorul aarticolului zice... mai nimic. Nu explica cum suntem jefuiti. Care e schema. Eu am sa spun doar atit : certificatele verzi si cogenerrarea , ne-au distrus raurile absolut degeaba, pentru ca energie produsa de MHC este egala cu aproape 0, Beneficile nu exista. Exsta doar banii incasati pe certificatele verzi care...vin de la noi. Asta e tunul . Autorul nu zice nimic de adavarata fata a escrocheriei, doar zice ca e escrocherie si atit. Slaba articol, chair prost
  1. Ciolacu scoate PSD de la Guvernare dar nu-și dă încă demisia de la șefia PSD. Progresistul Daniel David, propunerea PNL pentru premier intermar. Președintele interimar a luat act și anunță pe 6 mai un prim ministru interimar

  2. Nicușor Dan a aprobat Marșul homosexualilor - ”Bucharest Pride” pentru sâmbătă, 7 iunie, în ajunul Rusaliilor

  3. REZULTATE OFICIALE: Suveraniștii au luat peste 40% - VICTORIA LUI CĂLIN GEORGESCU ȘI GEORGE SIMION! LUPTA se duce în TURUL II cu NICUȘOR SOROS DAN! Au votat peste 9,5 MILIOANE de ROMÂNI! Mobilizare istorică pentru ROMÂNISM la ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2025

  4. 3 mai 1997: 28 ani de la una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: TRATATUL CU UCRAINA. Cum au fost cedate teritorii ale patriei-mamă la îndemnul lui Silviu Brucan - Bruckner și prin mâna lui Adrian Severin - Skvosnik, nepot al Anei Pauker

  5. George Simion l-a spulberat pe Nicușor Dan: Căzut în "falia satanistă"! VIDEO de la prima confruntare, față în față, dintre candidații la prezidențiale, dintre suveranism și progresism

  6. Cu cine votăm la alegerile prezidențiale din 4 mai

  7. Instigare la uciderea lui George Simion după o postare a Victoriei Stoiciu. Singura LGBT-istă din PSD care îl susține pe Nicușor Dan, soroșista s-a plasat împotriva deciziei partidului de neutralitate în Turul 2, alături de pro-LGBT-istul Victor Negrescu

  8. Pericolul celor două specii: Românul de Diaspora și Românul de Casă

  9. Călin Georgescu deconspiră OLIGARHII CARE FURĂ ALEGERI și MAFIA INTERNAȚIONALĂ - “SECRETELE ONU”. Av. Reiner Fuellmich: “Un curajos luptător pentru Libertate” - VIDEO TRADUS

  10. FEAR FACTOR 2

Ultima oră

00:30

Cine pune ștampila pe satana pune și satana ștampila pe el

23:10

Profesorul Ilie Bădescu: CARE EUROPĂ?

23:00

Mihai Tîrnoveanu: Ziua Independenței. Călin Georgescu. George Simion

22:30

SPAȚIUL MIORITIC - de Lucian Blaga (9 mai 1895 - 6 mai 1961)

22:00

LA MULȚI ANI, TZA - ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII! NO. 1 LA 20 DE ANI!

21:15

Acad. Florin Constantiniu: 9 mai 1945? În România, nimic de sărbătorit

20:00

Pălitură de osândă pentru UDMR: Viktor Orban a ascultat de Donald Trump și îl susține pe George Simion, ca lider al suveranismului în Europa: ”În lupta pentru creștinism și suveranitate trebuie să ne sprijinim reciproc” - VIDEO

19:50

Un adevărat cavaler! Nicușor Dan își dă la o parte concubina pentru a fi primul în fața camerei - VIDEO

19:40

Patrick André de Hillerin: Nicușor Dan refuză să comunice numele donatorilor săi din precampania electorală

19:30

UNTOLD, festivalul satanist aprobat de Nicușor Dan în București, mituiește alegătorii. Ion Cristoiu: Ar trebui arestați!

18:23

Adrian Onciu: Marile puncte de divergență ale celor doi finaliști

18:00

BEC și AEP ar trebui să investigheze DEZBATEREA ARANJATĂ de la Euronews. Boala OCULTEI din spatele lui Nicușor Dan. George Simion: Voi pune interesele României pe primul loc. TEMELE fierbinți: AVORT, LGBT, BANI, UCRAINA, RĂZBOI - Analiza ActiveNews

17:30

A început conferința "Dragostea dintre părinți și creșterea armonioasă a copiilor" - VIDEO ÎN DIRECT

17:17

Un celebru artist a anunțat că suferă de cancer în stadiul 4, la 46 de ani

16:00

9 mai: ZIUA INDEPENDENȚEI ROMÂNIEI. Discursul integral al lui Mihail Kogălniceanu