București, încă o clădire „protejată”, în pragul demolării

De Andreea Ilie  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe data de 27.05.2014 Primăria Municipiului București a emis Certificatul de Urbanism pentru Desființarea construcției din strada Louis Blanc nr.3, aflată în Zona Protejată nr. 47 (Parcelarea Blanc), însoțit totodată și de Certificatul pentru Construire (a unei clădiri de locuințe colective și birouri).

unnamed

Deși regulamentul aferent zonei protejate prevede un grad de protecție maxim („se protejează valorile arhitectural - urbanistice, istorice și de mediu natural în ansamblul lor: trama stradală, fondul construit, caracterul și valoarea urbanistică; sunt permise intervenții care conservă și potențează valorile existente”) iar printre agresiunile înregistrate se află și „apariția unor noi clădiri (imobile de raport, cu apartamente de lux), care nu respectă regulile după care s-a construit întreaga parcelare (aliniere, regim de înălțime, calitatea arhitecturală), ducând la degradarea calităților urbanistice ale zonei”, legea nu se poate opune dorințelor beneficiarilor care caută în general un profit material cât mai mare, condiționând însă lucrările solicitate de avizul Ministerului Culturii. Oare care va fi verdictul?

Untitled

În prezent statul nu acordă nici un ajutor proprietarilor care nu își permit restaurarea clădirilor aflate măcar în zonele protejate, astfel că ele ajung în stadiul ruinei (ceea ce nu pare cazul clădirii de față, precum nici lipsa de fonduri a investitorilor), iar singurul mod real de sistare a lucrărilor de demolare este dacă se deschide un dosar pentru clasarea clădirii drept Monument Istoric, la cererea proprietarului, a comisiilor, a instituțiilor sau a asociațiilor cu activitate în domeniul protejării monumentelor istorice, conform Legii nr. 422/2001.

„Deși nu ne putem pronunța în privința arhitecturii noii clădiri, nu putem să nu observăm inexpresivitatea pe care o au în general construcțiile moderne în comparație cu peronalitatea vechilor case, aculturația produsă de importul de modele aferent globalizării, creșterea individualismului care caută satisfacerea propriilor interese fără a ține cont de urmările lor la nivelul societății sau a orașului, provocând treptat pierderea identității, a tradiției și a sistemului de valori”, a declarat, pentru ActiveNews, E. Ghiță, arhitect.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

20:00

Măcelul continuă: Statele Unite reiau livrarea de bombe către Israel

19:43

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXV): Pățania unchiului Gheorghe și a tușei Zica cu patul conjungal în noaptea nunții

19:38

Iulian Capsali: GLOBALISMUL ESTE MOARTE

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump