Apărătorul Părintelui Arsenie Boca - Sfântul Ardealului, la ceas aniversar: Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a împlinit 76 de ani. Întru Mulți Ani!

De ActiveNews  /  

Foto: Mitropolia-Ardealului.ro

Foto: Mitropolia-Ardealului.ro

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a împlinit joi, 12 octombrie, 76 de ani. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în această zi și a primit felicitările și urările la ceas aniversar venite din partea membrilor administrației eparhiale, a protopopilor, preoților și monahilor din Arhiepiscopia Sibiului, transmite presa bisericească

Înaltul ierarh al BOR s-a remarcat în această perioadă printr-un comunicat important în apărarea Părintelui Arsenie Boca - Sfântul Ardealului: Ignorat total de Bănescu, Scandalul blasfemierii Sfântului Ardealului irumpe la Sibiu. Protest oficial al Arhiepiscopiei față de filmul lui Alexandru Solomon "Arsenie. Viața de apoi"

La aniversare, Sfânta Liturghie a fost săvârșită în capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, iar în soborul slujitor s-au aflat alături de ierarh cadre didactice universitare, membri ai administrației eparhiale și protopopi. Răspunsurile liturgice au fost date de corul studenților teologi de la Sibiu, la Sfânta Liturghie fiind prezenți numeroși preoți, monahi și credincioși din Arhiepiscopia Sibiului și nu numai, scrie Ștefan Mărculeț în Ziarul Lumina:

După Sfânta Liturghie, soborul de preoți și diaconi a săvârșit un Te Deum pentru a mulțumi Bunului Dumnezeu pentru ocrotirea avută față de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu și întregul cler și credincioși din Mitropolia Ardealului.

Cuvântul de felicitare de la finalul slujbei religioase a fost rostit de pr. prof. dr. Viorel Ioniță, care a evocat anii studenției de la Sibiu, când a fost coleg cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu.

„Pe Înaltpreasfinția Sa l-am remarcat de la început ca un tânăr jovial, cu mult bun simț și mai ales deschis spre prietenia cu ceilalți (…). Abia cu câtva timp în urmă am reușit să văd copia după catalogul de anul IV, de la sfârșitul studiilor noastre, cu toate notele, și am fost foarte fericit să descopăr că  Înaltpreasfinția Sa se înscria între primii trei studenți de atunci, absolvenți ai Institutului Teologic din Sibiu în 1969 și numai acei trei absolvenți au mers mai departe la studii doctorale la București și mai departe. Mai târziu, după studii de specializare, a voit Bunul Dumnezeu ca eu să rămân la Institutul de Teologie din București, iar Înaltpreasfinția Sa, după o misiune de preot care a fost foarte importantă pentru formarea sa, ca pentru orice alt teolog, a fost recrutat și a activat în cadrul acestui Institut, ajungând prin voia Bunului Dumnezeu Arhipăstorul acestei Mitropolii a Ardealului. Vreau să subliniez că Înaltpreasfinția Sa a rămas până astăzi fidel prieteniei dintre colegi. Eu am avut marea cinste să fiu alături de Înaltpreasfinția Sa la diferite evenimente academice în țară și în străinătate”, a spus părintele Viorel Ioniță.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un cuvânt al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, care le-a mulțumit tuturor pentru felicitările și urările transmise, dar și pentru truda lor în ogorul Domnului.

„Vreau să-I mulțumesc din tot sufletul Bunului Dumnezeu pentru că am ajuns la această vârstă și pentru toate binefacerile primite în toți acești ani. De aceea am dorit să facem Sfânta Liturghie. (…) Vă cuprindem pe toți în sufletul nostru și atât vă rog pe toți, ca, atunci când auziți că se face pomenirea liturgică a celui care este în fruntea Mitropoliei Ardealului, să vă aduceți aminte că el este cel care este acolo sus, unde vântul bate mai tare și soarele arde mai tare; vântul încearcă să te doboare și frigul te poate cuprinde uneori. Am această bucurie că la fiecare Liturghie, în fiecare dintre parohiile noastre este pomenit nevrednicul și vremelnicul Mitropolit Laurențiu”, a spus ierarhul.

Ierarhul a primit apoi felicitările și darurile din partea preoților, monahilor și credincioșilor prezenți la această sărbătoare a Mitropoliei Ardealului, conchide sursa citată.

Redacția ActiveNews îi urează, de asemenea, Întru Mulți Ani!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Cc Cc 13.10.2023 19:16
    Mulți ani trăiască! Un ierarh vrednic al BOR.
Ultima oră

20:57

Un tânăr de doar 26 de ani a murit subit la 13 zile după primirea vaccinului Covid AstraZeneca – Clinica unde s-a vaccinat a recunoscut că nu l-a informat corect cu privire la gravitatea riscului prezentat de “vaccin”

19:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma - Geneza și evoluția Schismei de la 1054

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?

12:36

Ochiade discromate: Dulcețuri nostalgice din verile de odinioară

12:31

A plecat la ceruri maestrul Dan Zamfirescu, istoric literar, bizantinolog, editor și publicist, unul din doctrinarii naționalismului de dinainte de ’89

12:10

16 iulie: Ziua Marii Schisme. Biserica de la Roma se rupe de Biserica de la Constantinopol

12:00

16 iulie: Sfânta Muceniță Iulia. La Mulți Ani!