114 ani de la moartea lui Nietzsche - „A murit” și Dumnezeu? Despre convingerea ERONATĂ a „filosofului NAZIȘTILOR”

De Andreea Ilie  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Friedrich Nietzsche s-a născut la data de 15 octombrie 1844, în Prusia, într-o familie protestantă. Deși tatăl său era pastor, viitorul filosof înclina spre ateism, urmând să devină filozoful mai mult sau mai puțin declarat al naziștilor.

De-a lungul vieții sale, Friedrich a studiat, s-a îmbolnăvit, s-a plimbat prin Europa, căutând o climă prielnică. Nu a fost căsătorit, deși, în 1882 a cunoscut-o pe Lou von Salomé, pe care a cerut-o în căsătorie, însă aceasta a refuzat. În același an, la Nisa a scris lucrarea sa capitală.

În ziua de 3 ianuarie 1889, în piața Carlo Alberto din Torino, asistând la biciurirea sălbatică și agonia unui cal în plină stradă, a avut prima criză de nebunie, în cursul căreia a avut manifestări delirante, considerându-se Dionysos sau Iisus, deși în timpul vieții s-a autodeclarat „anti-crist”. Până la sfârșitul vieții sale a fost îngrijit de către sora sa, Elisabeth Foerster Nietzsche. A murit la data de 25 august 1900.

Printre ideile filosofiei sale anti-creștine se numărau apariția „Supraomului”, înlocuindu-l pe Dumnezeu, dragostea ca fiind „cel mai mare pericol”, moralitatea ca fiind slăbiciunea cea mai rea a omenirii, „moralitatea stăpânului” (necredincios) vs. „moralitatea sclavului” (credincios), „voința de putere” ca sens al vieții - “Doar voinţa”, este sfatul lui Nietzsche. Nu contează ce voieşti sau de ce, devenind astfel filosoful preferat al naziștilor.

„Nietzsche nu excelează în argumentare logică sau sistematicitate filosofică, în schimb a fost unul dintre filosofii temperamentali ai ateismului. De fapt, acesta cred că este unul din motivele pentru care a și fost atât de apreciat și de popular. A fost un gânditor care a spus multe prostii, dar le-a spus cu pasiune și convingere, și asta a plăcut; mai ales intelectualilor flecari.” (Citește tot articolul AICI)

Nietzsche este cunoscut în primul rând pentru celebra frază „Gott ist tot”, însemnând „Dumnezeu este mort”. Există cel puțin două interpretări ale acestei afirmații. Una este cu desăvârșire atee, cealaltă fiind descriptivă pentru comportamenul imoral al omului modern, care strigă prin faptele sale că Dumnezeu a murit, pe care Nietzche doar îl traduce.

Din toată opera lui Nietzsche, însă, reiese destul de clar că a fost un promotor (poate cel mai înverșunat al vremii sale), al anti-creștinismului. Interesant este, însă, faptul că în delirul nebuniei sale din ultima parte a vieții, s-a semnat „Cel Răstignit”. A fost vreodată convins în totalitate de „moartea lui Dumnezeu”? Un strop de îndoială i-a rămas, suficientă încât să se întoarcă împotriva lui la vederea acelui cal biciuit. „Dumnezeu i-a respectat lui Nietzsche dreptul de a nu crede în El. Istoria, la rându-i, i-a lăsat lui Dumnezeu dreptul ultimului cuvânt: "Cu adevărat Nietzsche a murit.".”, răspunde un blogger creștin, într-un articol.

 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României

16:30

Mănăstirea Petru Vodă: Comunicat despre Diana Iovanovici Șoșoacă

15:16

”Regele fițelor” găsit mort în casă fără urme de violență

15:00

Pandemia informatică globală - Bill Gates și Microsoft aruncă lumea în haos

14:32

Comandor (r) dr. Ștefan Popa: Preotul și pilotul – doi slujitori ai cerului. 20 IULIE - PRAZNICUL PROROCULUI ILIE. ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE ȘI A FORȚELOR AERIENE

14:05

Homosexualul Kristoff Lajos de la Mentor în Romania prins în flagrant în timp ce viola un minor de 14 ani. A fost săltăt de Poliție din sectorul 4 al Capitalei