„La Mulți Ani, cu Bine!” tuturor celor ce poartă numele de IOAN / IOANA. Sf. Apostol „al DRAGOSTEI” și Evanghelist IOAN. Ce SFAT dă părintele Sofian Boghiu

De Andreea Ilie  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfântul Ioan este apostolul „cel iubit” al Mântuitorului Hristos. Cel mai tânăr dintre apostoli, cel mai curat, feciorelnicul Ioan, cel mai atașat de Mântuitorul Hristos. Împreună cu fratele său Iacov, fiii lui Zebedeu, sunt printre primii patru apostoli: Simon-Petru și Andrei, Iacov și Ioan, sunt cei patru apostoli de la începutul activității Mântuitorului Hristos. Sfântul Ioan Îl urmează pe Iisus toată viața Lui evanghelică.

Ioan a fost cel iubit al Lui Iisus pentru că era foarte apropiat de El. Ioan a fost singurul dintre apostoli, ce îl urmeazaă pe Mântuitorul până în sala procesului, unde Iisus a fost și pălmuit și insultat si după aceea, târât, legat de la o casă la alta, de la Ana la Caiafa, după aceea la Irod și la Pilat.

De acolo, vineri dimineata, în Vinerea Patimilor,Sfântul Ioan urmează pe Iisus până pe Golgota. Acolo furia groaznică a dușmanilor lui Iisus i-a îngrozit pe toți, însă Ioan stătea tremurând și plângând la crucea lui Iisus împreună cu Maica lui Iisus, Sfânta Fecioară Maria. De pe cruce, Iisus, murind i-a spus ucenicului: „Iată mama ta”, pe Maica Domnului și ei: „Iată fiul tău”. De atunci, ucenicul cel iubit a luat pe Maica Domnului în grijă, până la Sfânta ei Adormire.

 

Evanghelia lui Ioan diferă de celelalte trei evanghelii, numite sinoptice (ele sunt asemănătoare, pentru că prezintă aceleași evenimente, din viața evanghelică a Mântuitorului), prin faptul că el prezintă viața Mântuitorului de la nașterea Sa dumnezeiască, fiind născut din veci, cu Tatăl: „La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul (…), prin El toate s-au făcut și nimic din ce s-a facut, fără de El nu s-a făcut”.

Evanghelia lui Ioan a fost scrisă mai târziu, în jurul anului 100, în timpul lui Traian, cuceritorul Daciei. Celelalte Evanghelii sunt scrise până la anul 63. (Sfântul Matei scrie pe la 43, sfântul Marcu la 62, iar Luca scrie Evanghelia sa în anul 63).

„Frați creștini, se poate spune foarte mult despre Sfântul Ioan, de Evanghelia sa, însă v-aș ruga și v-aș recomanda cu toată inima să puneți mâna pe Evanghelia aceasta a lui și încet-încet…, cu răgaz…, să o citiți. Ce v-am spus eu nu e aproape nimic; citind-o însă, veți rămâne fixați pe textul lui, pentru că scrie de la el niște lucruri, a fost martor la lucrarea lui Iisus Hristos și ce-i pornit de la inimă, la inimă merge.” (Dintr-un cuvânt al Părintelui Sofian Boghiu la SF. Ap. și Evanghelist Ioan)

Pe lângă ultima Evanghelie, Sf. Ap. și Evanghelist Ioan este cel care a scris Apocalipsul, pagina sfârșitului lumii. A mai scris și trei epistole, care se găsesc în „Faptele Apostolilor”. Din epistola Întâi a Sf. Ioan, „Apostolul Dragostei”:

„Dumnezeu este iubire, cel ce rămâne în iubire, rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne în el.”

„Fiii mei, să nu ne iubim numai cu vorba, numai din gură, ci cu fapta și cu adevărul, în aceasta vom cunoaște că suntem din Adevăr și în fața Lui Dumnezeu vom afla odihna inimilor noastre…“

 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

19:43

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXV): Pățania unchiului Gheorghe și a tușei Zica cu patul conjungal în noaptea nunții

19:38

Iulian Capsali: GLOBALISMUL ESTE MOARTE

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump