Zoe Dantes: Trăiți bă, trăiți, că de murit nu-i nici o scofală!

De Zoe Dantes  /  

Foto: Facebook

Foto: Facebook

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cred că Adrian Pintea a spus asta cândva. Înainte să plece pe scena de Sus. Pentru totdeauna. Atunci sigur a știut ce spune! Trăiește cineva cu adevărat? E greu de spus! Între toate demențele care au loc în jurul nostru, am zice că facem orice altceva decât să trăim. Și ar fi atât de simplu! Să faci Rai din ce ai! Simplu dar complicat, ar spune filozofii. De ce?

Pentru că niciodată nu suntem mulțumiți! Mereu căutăm altceva. Mereu căutăm o stare. Unii spun că fericire s-ar chema. Știe cineva ce înseamnă cu adevărat?! Nu cred! Știm doar că el, cuvântul a fost rostit într-o Predică! De pe munte! Singura lecție de viață majoră! Împortantă, care ne-a marcat destinul multora! Cred că era vorba de bucurie! Dar nici asta nu știe nimeni ce înseamnă! În afară de sfinți! Ei au trăit-o si de aceea au ajuns sfinți! 

Altfel de ce unii plâng de bucurie, iar alții râd în hohote?! Oare ce înseamnă cu adevărat fericirea? Sau bucuria. Ar fi niște stări. Starea de a ființa! De a fi! De a trăi fiecare clipă ca și când ar fi ultima. Cu un scop, probabil! Ar putea fi starea aceea de unitate, când înțelegem că toți suntem Unul! Când privești în jur și vezi lucrarea Lui pentru noi. Frumusețea lucrurilor nefăcute de mâna omului. Darul! Pentru că totul este un Dar! Omul creează! Dar viața o dăruiește doar El! Și totul în jurul nostru este viu! 

Mai puțin noi! Nu știm să trăim, dar nu știm nici să murim! Pentru că nu știm, nu putem sau nu înțelegem Să Iubim! Necondiționat! Nu știm ce înseamnă asta. S-au scris milioane de cărți, de unii care poate au înțeles. Au încercat să ne explice!  Dar cum să explici tu ca om, negrul din Rondul de noapte al lui Rembrandt sau Sonata Lunii a lui Beethoven?! Cum? Cum să explici starea când privești Pieta lui Michelangelo?! Piatra care a eliberat Viața! Cum să explici albastrul cerului și lacrimile care curg doar privindu-l?!

Totul e despre Taină! Și despre dorul de Acasă! Nu poți să explici așa ceva. Ea poate fi înțeleasă doar dacă e trăită! Într-un mod autentic. Nu poți trăi cu adevărat în frică, în nemulțumire, în egoism și invidie. Nu poți trăi cu adevărat dacă sufletul îți este gol sau mort. Când nu mai simte bucurie. Nu cred că trăim! Doar existăm ca să mai acumulăm ceva. În plus față de celălalt! Oricum nu ne sunt de folos! Nici unele! Poate înțelegem prea târziu, sau poate niciodată! Sau poate sperăm! Că într-o zi o să întâlnim bucuria. Atât cât o percepem! Altfel de ce ne-am îndârji așa?! Lucrurile ar putea fi simple! Rețeta există!

"Iubiți-vă unii pe alții!"
 
Nu am învățat asta niciodată! Ca omenire! Doar ură! Și astfel ne-am îndepărtat unii de alții, ne-am separat, nu mai găsim Calea! Unii nici măcar nu o mai caută! Rătăcesc! Se vor învingători cu orice preț! Chiar și cu al vieții aproapelui! Nu am înțeles că ea, Viața, e făcută din căderi! Ca să avem de unde să ne ridicăm! Și înțelegem bucuria căderii spre ridicare! E greu! Ne dor genunchii! Deși sunt singurii care ne leagă de Cer! Mai ales genunchii inimii! Cum e să trăiești în genunchii inimii bucuria?! Cred că asta e Fericirea! Trăită de noi toți cănd încă nu învățasem să mergem, am experimentat căderea! În cel mai inocent, pur și sfânt joc! Al vieții! Atunci, cred că știam ce e bucuria! Am uitat! Am rămas pe o cale fără Iubire! 

Fără direcție, fără dragoste, fără iertare, fără nădejde! Doar cu avuție! Adică, cu nimic! Și e atât de simplu să Iubim, să ne bucurăm! Și atât de greu se pare! Poate într-o zi o să învățăm! Să fim din nou Unul! Și să înțelegem că dacă nu am cunoscut Raiul aici, nu cred că avem vreo șansă să-l întâlnim dincolo! Dacă nu am reușit aici să simțim că trăim, dincolo, Viața Veșnică va rămâne doar o noțiune abstractă. E suficient să Îndrăznim! Ca El! Doar așa putem birui lumea! Prin iubire, bucurie și ridicare! 

"Trăiți bă, trăiți, că de murit nu-i nici o scofală." Cred că știa că suntem morți! 
Iubiți bă, iubiți, că de urât nu-i nici o scofală!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

UN „CONDENS” EFECTUAT CU UN AVION MILITAR LA MARE:

DOVEZI CHEMTRAILS DE LA ARMATA SUA:

ARTICOL PE ACTIVENEWS

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
 • INJECTIA FINALA 25.02.2023 00:35
  Superb, Zoe !

  Bucuria curata, intensa
  O viata frumoasa si densa
  Clipele ard, scanteiaza
  Iubirea'i pururea treaza
 • IC XC NI KA 25.02.2023 01:56
  "Trăiți bă, trăiți, că de murit nu-i nici o scofală." ..ce să zică și el ..sau alții ..pe la potcast-uri..

  Dumnezeu să-l ierte!

  „Eu sunt Învierea și Viața; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi” (Ioan 11,25) Așadar, e mare ‘scofală’, cea mai mare chiar, a muri ..cum ‘cere’ Cuvântul ..


  “Să vedeți când se oprește răsuflarea ce importantă e o clipă". Părintele Arsenie Papacioc

  Sau ..nu, ‘nu-i nici o scofală’.. e șagă..

  Doamne miluiește-ne!
 • Românsărac 25.02.2023 12:00
  Excelenta observatie !
  Doamne ajuta !
 • Românsărac 25.02.2023 12:02
  Excelentă observație!
  Doamne ajută!
 • Dimos 25.02.2023 20:19
  Un articol f. frumos.
Ultima oră

11:30

Un pumn în nas pentru idioții utili cu ”E DOAR CONDENS”. Armata SUA obligată să recunoască oficial pulverizările chemtrails de pesticide toxice, întreprinse fără acordul populației. CUM ARATĂ AVIONELE DE CHEMTRAILS ÎN INTERIOR - FOTO US AIR FORCE

07:00

21 iulie: Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia Veche. Sf. Cuv. Simeon și Ioan Pustnicul; Sfântul Proroc Iezechiel

23:00

”Îl rog fierbinte pe Dumnezeu să aibă grijă de România!”. Marele actor Radu Beligan s-a născut la 14 decembrie 1918, ”odată cu România Mare” și de Sf. Mc. Filimon, ocrotitorul artiștilor, și a plecat la Domnul pe 20 iulie 2016, de Sf. Ilie. VIDEO-POVESTE

22:00

Virgiliu Gheorghe: BĂRBĂȚIĂ DUHOVNICEASCĂ

21:19

Părintele Arsenie Papacioc, blândețea și bunătatea întruchipată

20:15

Polițist de frontieră mort subit în baie la 47 de ani

19:44

Pentru cei care se plâng de căldură îmbrăcați sumar vedeți cum a oficiat IPS Teodosie rugăciunile pentru ploaie la 40 de grade Celsius în mijlocului câmpurilor aride din Constanța - FOTO

18:46

Cea mai rușinoasă coadă din istoria Europei (VIDEO)

18:35

20 Iulie: Adrian Păunescu ar fi împlinit 81 de ani. Ascultă cele mai frumoase scrieri ale poetului între care și celebrul Doamne, ocrotește-i pe Români! VIDEO

17:45

20 iulie 1927: Moartea Regelui Ferdinand ”Întregitorul” și urcarea Regelui Mihai pe tronul României

16:30

Mănăstirea Petru Vodă: Comunicat despre Diana Iovanovici Șoșoacă

15:16

”Regele fițelor” găsit mort în casă fără urme de violență

15:00

Pandemia informatică globală - Bill Gates și Microsoft aruncă lumea în haos

14:32

Comandor (r) dr. Ștefan Popa: Preotul și pilotul – doi slujitori ai cerului. 20 IULIE - PRAZNICUL PROROCULUI ILIE. ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE ȘI A FORȚELOR AERIENE

14:05

Homosexualul Kristoff Lajos de la Mentor în Romania prins în flagrant în timp ce viola un minor de 14 ani. A fost săltăt de Poliție din sectorul 4 al Capitalei