Zoe Dantes: Nu avem dreptul să uităm! Octombrie 2020 la Sfânta Parascheva: Când slujitorii diavolului își pun ciracii la porțile Bisericii lui Hristos

De Zoe Dantes  /  

Catedrala din Iași, Octombrie 2020: Sfânta Parascheva, Cuvioasa Românilor, „arestată” de Jandarmeria Română la ordinele unitarianului maghiar Ludovic Orban și a bahaistului arab Raed Arafat

Catedrala din Iași, Octombrie 2020: Sfânta Parascheva, Cuvioasa Românilor, „arestată” de Jandarmeria Română la ordinele unitarianului maghiar Ludovic Orban și a bahaistului arab Raed Arafat

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Și-a pus diavolul slujitorii să păzească poarta bisericilor. Dupa 2020 de ani, suntem în același loc, în care "s-au pus străjeri la poarta mormântului"! Ca și când Harul Domnului poate fi oprit, ca și când Duhul lui Dumnezeu poate fi dat la schimb!

Ce oameni nebuni cu adevărat pot face astfel de gesturi? Ce oameni lepădați de orice credință pot face astfel de nebunie? Cum poți tu, un om netrebnic, oricum te-ai numi, să obligi firul care leagă din vremuri străvechi credință omului, să se despice și să se rupă, ca tu, om nebun, să fii convins în căderea ta, că "duhul iubirii de stăpânire", poate înfrânge cândva în viața asta "duhul întregii înțelepciuni și al smeritei cugetări"?!

Când vreodată în viața asta, tu, om nebun, să te crezi un dumnezeu fără de Dumnezeu adevărat?!

Și dacă ai pus la poarta bisericii străjeri, ce?! Oprești rugăciunea, sau și mai mult, oprești Lucrarea Duhului Sfânt, care în vremuri de răstriște, lucrează și mai mult și mai puternic că niciodată? Nu poți să faci asta, pentru că tu, om nebun, nu ești nimeni! Ești doar o slugă a diavolului, pe care Dumnezeu în Înțelepciunea Lui, l-a pus la treabă, mai mult că oricând în acest an.

Și diavolul, care-și cunoaște Stăpânul, i-a scos Domnului la suprafață toți slujitorii săi, să-i arate Domnului că există! Există armata lui de diavoli mici, vânduți lui pentru un pumn de arginți, și el diavolul, probabil i-a arătat Domnului și copacii uscați de care atârnă frânghiile pregătite să se repete povestea!

Să se repete povestea lui Iuda, că să se împlinească din nou Scriptura! Nici măcar nu mai exista azi locul și arginții cu care altcineva, încărcat de mila Domnului, să cumpere o țarină, în care ei, armata diavolului să se poată îngropa atunci când va veni vremea! Căci indivizi că cei din armata demonului, nu vor primi nici măcar atât!

Pentru că nu merită!

Și ca orice poveste care se repetă, ne arată că degeaba au trecut 2020 de ani, deoarece Iuda este mult mai actual, și mult multiplicat, ca să pricepem că și Dumnezeu are o oaste de lumina, condusă de niste Arhangheli în ființa! Arhanghelii Domnului sunt bătrânele îmbrăcate în negru, cu broboadele legate sub bărbie, cu lacrimile care șiroiesc pe obrajii bătuți de vremuri și de vremi! Sub vremuri sunt și azi, când mâinile lor brăzdate de muncă pentru și în numele Domnului, în slujba celor ce sunt după Chipul și Asemănarea Lui!

Armata asta de Arhangheli în trup, azi stă față în față cu armata diavolului: armata făcută din cei cu studii, cu diplome, în hainele statului de sub care ei au jurat credință neamului și nu omului nebun, oricare ar fi el, care-i stăpânește! Armata asta a diavolului, nu are nici un sorț de izbândă, în fața celor ce poartă sabia credinței și rugăciunea psalmică! Căci "mult face rugăciunea stăruitoare a dreptului" care-l are Conducător pe Insuși "Dumnezeul Oștirilor și al Îndurărilor"!

Căci pentru lacrimile poporului asuprit și prigonit întru numele Lui, El face lucrare sfântă și "cine este Dumnezeu mare ca Dumnezeul nostru, Tu ești Dumnezeul care face minuni"!

Poporul asuprit și prigonit, stă azi Doamne în fața porților închise și păzite cu straja asupritorilor și prigonitorilor, cu lacrimile șiroind pe obrazul din cele trei culori ale drapelului, bate în ușile Împărăției și strigă:" Cine este Împăratul Slavei, Domnul cel Tare și Puternic, Domnul cel Tare în război"!

Pentru că este vremea Învierii, a Mărturisirii și a Muceniciei acestui neam!

Nici o poarta închisă, nici o armata de diavoli nu pot opri nădejdea, iubirea și credința! Până la sfârșitul veacurilor!

Pentru că El ne-a învățat să fim Biruitori! Doar să cerem în numele Lui și El face restul!

Dumnezeu să binecuvânteze Romania!

Cuvioasa noastră Maică Parascheva să ne binecuvânteze pe toți!

Articol apărut pe 14 octombrie 2020 și republicat în seria Remember Plandemia. Editorialul doamnei Zoe Dantes este cuprins în volumul în curs de apariție „Oameni sub vremuri!”

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Grupul Nectarie Protopsaltul - Slavă la Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (26 oct):

Arhid. Mihail Bucă și Grupul Psaltic TRONOS - Ofrandă Sfântului Cuvios Dimitrie (27 oct):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
  • Vasile Pdure 14.10.2022 20:58
    Impecabil!O scriere apologetică, ce ușor ar putea fi pusă alături de mărturisirile Părinților Bisericești. Să mă ierte cei care vor citi ce am scris.
  • Românsărac 14.10.2022 21:34
    Un articol de exceptie !
    Felicitari !
    Sunt convinsa ca acest popor se va ridica candva , pentru rugaciunilor tuturor sfintilor a caror sfinte moaste se odihnesc in toate Bisericile noastre Ortodoxe si in Manastiri, pentru increderea, credinta si rugaciunile noastre a celor prea mici, si spre slava lui Dumnezeu .Amin.
  • Radu Comsuta 14.10.2022 21:50
    Cu adevărat emoționant. Și foarte interesante și analogiile cu care sunt de acord. Doar vreau să completez imaginea realității crunte cu niște piese lipsă. Țarina sângelui, Achedalma, există și azi și a fost cumpărată cu prețul serului magic. Ori nu pentru asta stăteau de pază acolo slugile respective? Nu ni s-a spus oare pe atunci că numai vaccinații aveau voie peste tot, în moluri, în restaurante, în școli, în spitale, etc? Acuma au plătit cu propria trădare căci țarina sângelui, pământul acesta mare e plin de mormintelor celor vaccinați. Nu mai sunt copaci căci nu mai e nevoie. Ștreangul e noul vaccin ”eficient și sigur”.
  • mariusmioc 14.10.2022 21:52
    Filmări din 2020, confruntări cu jandarmii la Sfînta Paraschiva: https://mariusmioc.wordpress.com/2020/10/15/confruntari-cu-jandarmii-la-sfinta-paraschiva-iasi-14-10-2020-video/
  • Mircea Dragan 15.10.2022 11:03
    O parte din cerberi au trecut dincolo. Jandarmii au fost intepati primii fiind considerati ''esentiali''. 2/3 dintre ei nu prind pensia la 45 de ani.
  • Tic 08.10.2023 12:19
    N-aș vrea sa fiu în pielea celor din tabăra intunecatului. Doar citind cele scrise, mi se înfioară tot trupul și mi se strânge inima.
    Dumnezeu fie cu noi!
  • IC XC NI KA 08.10.2023 15:14
    Nu avem dreptul să uităm!

    DA! Nu avem dreptul să uităm CA SĂ NE ÎNTĂRIM în CREDINȚĂ și în RĂBDARE și în
    IUBIRE!

    DOAR de asta NU avem dreptul să uităm .. că la ce vine ..cum vom rezista, cum vom mărturisi? Pe scurt, ce vom face?

    Și să ne R U G Ă M pentru ei! Și pentru noi!

    “Dupa 2020 de ani, suntem în același loc”, da, în același loc precum odinioară “Sfântul, întâiului mucenic și Arhidiacon Ștefan, scoțându-l din cetate - precum mai întâi pe Domnul Cel ce a binevoit a pătimi AFARĂ DE POARTĂ - au ucis cu pietre pe sluga Domnului cea bună și credincioasă.”

    Așadar, fraților, să ținem minte, și nu cumva să uităm unde se pătimește: AFARĂ DE POARTĂ!

    Și cum se pătimește: DURÂNDU-NE INIMA pentru cei ce ne prigonesc și RUGÂNDU-NE pentru ei m a i cu sârguință decât pentru noi, precum Sfântul, întâiului mucenic și Arhidiacon Ștefan, “căci pentru sine a zis:

    „Doamne, Iisuse, primește sufletul meu!”.

    Iar pentru ei, plecându-și genunchii și cu glas mare strigând, a zis:

    „Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta!”. Aceasta zicând, a adormit.”

    Doamne, miluiește.
  • VAX ALBINA 15.10.2024 10:19
    EI bine iata ca Wikipedia incearca sa ne trezeasca la realitate abordind subiectul “Sănătatea mintală a lui Isus din Nazaret.”

    SI iata ce gasim!

    Întrebarea dacă Isus din Nazaret era într-o bună sănătate mintală a fost explorată de mai mulți psihologi, psihiatri, medici, filosofi, istorici și scriitori. Primul care a pus sub semnul întrebării sănătatea mintală a lui Isus pe larg și în detaliu a fost psihologul francez Charles Binet-Sanglé⁠(d) (1908-1915), medicul șef al spitalului din Paris și autorul cărții în patru volume La Folie de Jésus.[1] Această perspectivă și-a găsit atât susținători, cât și adversari.

    “Tema evaluării psihicului lui Iisus apare mai întâi în evanghelii. Evanghelia după Marcu raportează părerea membrilor familiei lui Isus, care cred că Isus „și-a pierdut mințile" și încearcă să-l ia acasă. Unii psihiatri, savanți și scriitori religioși explică faptul că familia, adepții și contemporanii lui Isus îl considerau în mod serios delirant, posedat de demoni sau nebun - vezi: Marcu 3:21-22.[11][12][13][14] Acuzația conținută în Evanghelia după Ioan este mai literală - vezi: Ioan 10:19-20.

    Savantul de studii religioase Justin Meggitt⁠(d) - în articolul său „Nebunia regelui Isus: de ce a fost pus Isus la moarte, dar urmașii săi nu au fost?” (2007)[12] și în cartea sa Nebunia regelui Isus: adevăratele motive pentru Execuția Sa (2010)[15] -

    Deci pina unde s-a ajuns? Minuea si miracolul nu au ce cauta. Totul are o explicatie logica pentru a dafaima pentru a-ti bate joc. Seagal Carl inainte de moarte avusese o discutie cu amicul sau un pastor care incerca sa il convinga sa se impace cu DUmenzeu. Dar Carl ii spunea ca nu poate pentru ca nu are suficiente probe pentru existenta lui Dumnezeu. SI atunci pastoral l-a intrebat daca isi iubeste mama. Raspunsul a venit prompt de la Carl spunind “Da.” SI pastoral l-a incuiat cu urmatorul raspuns “ordin.” PROBEAZ-o!” Cum poti proba dragostea cum o poti masura exact ca orice sentiment? “Nu ai Carl cum sa o dovedesti sa o probezi sa o masori. Sentimtenel nu se moara pentru ca le ai in inima ta. “

    Nu cumva arătăniile de la porțile bisericii sint un preambul la cele ce vor urma? Nu cumva sint de fapt reflecțiile noastre de păcătoși si la inchiarile cu mina strâmba si a gindurile perverse ce le avem? SI cum sa nu fie așa si nu exagerez cind mă gindesc la Olimpiada din Franța. Bat toaca ca pentru surzi nu? EI bine nimeni nu a protestat fie el si Francisc sau Ciobotea. Nimeni. Au stat lejer si și-au băut busuioaca de Bohotin sau Martini-ul special mai facind o cruce către cer spunindu-si lui " apară-ma si păzește-ma! In rest teatrul Margaretei. Certitudinea începe sa ne apară in diavol si nu in credință care pare ceva demodat ceva primitiv apartinind prostiilor oamenilor fără putere de înțelegere la problemele planetei. UN fel de Sci-fi a devenit biserica. Protestantismului din vest este îndepărtat la maxim de o tradiție de cultura de naționalismul creștin si ne este virat pe git ca fiind cel ce trebuie. Ortodoxia este învechită suferind de filoteism un naționalist prost înțeles ce frizează cu fascismul cu neamul superior. INsa cindva monahul Steinhardt evreu de evreu ne spunea in Jurnalul fericirii careta un care ne spune cum a devenit ortodox creștin amintind ca alta nație a scris in cărțile sfinte " poporul ales" fiind prima forma de fascism. Poate si asta sa fie un motiv de nu este ridicat la un anume rang cel ce devenea crstin si îl apară pe Noica într-un proces comunist fiind condamnat la 13 ani de munca silnica. Nu cred ca Steinhardt s-ar fi gindit o secunda daca Isus a fost nebun sau nu. Azi a da de mâncare săracilor a le spune ca femeia este femeie si bărbatul femeie ca tata nu este persoana unu si mama persoana doi te poate arunca in temniță. Nu cumva alții merita sa li se dea verdictul unor doctori psihiatri?
    Spun toate astea pentru a intelege dece mintile patrare cu cap mic si creier lejer procedeaza ca atare ordonând nefirescul ca firesc. SI cita …”iubire” ne arata noua in atitudinea de a pazi bierica executanții ăștia care sint cu aia in fund si cu sufletul in Rai. Pacat ca nu au adus si infanteria si armele de tonaj mare si mulți specialiști generali ca la antena 3 de nu mai scapi fiind plini de "filipesti."

    Ma gindeam cum de au putut sa fie pasivi si nu au invatat de la ucrainieni cum e sa bati preoti sa ii arestezi sa le situezi credință enoriasilor si sa ii bagi in sperieti? Din pacate inca o data CIobotea cade in ridicol si in prostie si cred ca el da semne de probleme la “scufita” prin atitudine prin arogante prin prea putina intelegere a vremurilor fiind interesat de el si doar de mintuirea lui in Biserica Neamului LUI.
    Asa ca s-ar putea miine sau poimiine sa apara o noua materie la medicina sau la filozofie despre bolile sfintilor generate de un Dumenzeu nelalocul LUI. A fi normal inseamna a fi lgbtq a fi democrat a -ti trimite copilul de timpuriu sa invete perversiuni sexuale de a face eforturi sa poata naste si alapta pe cind femeia sa aiba toate drepturile culminind cu a te da in judecata ca ai ciupit-o cindava de fund fie si 30 de ani. Vei fi chemat in judecata si condamnat fara a se cerceta gradul de timpenie di schizo din capul femeii. Rezultatnta este vazuta si azi pe cind barbatii Evita relatiile cu femeile. Scopul este de a nu mai avea o casatorie si urmata de prunci. Cit de simplu de la Isus si bolile gasite si nu tu o conjunctivita un pojar. Sau tuse convulsiva nu? N E B U N cu acte in regula.
    Hariri Pr-ul gay al lui Schwabb ne spune doct ca " timpul liberului arbitru a expirat. Se impune rescrierea Bibliei cu ajutorul inteligenței artificiale. " El pare sa fie alesul spiritual al globalistilor a celor care iată doresc sa ne salveze biserica ce pina mai ieri era anatemizate de Clotilde spunând ca la europene nu se mai discuta de Dumnezeu. "Este perrrrrimat."
    Dar toți acești monștri zămisliți din somnul rațiunii isi au rădăcinile in perversitatea si duplicitatea creștinului de azi. Nu știu citi se aroga la Parascheva sau Filofteia sau... in cursul anului. CIti aprind o luminare pentru copii morți degeaba in 89 si uitați prin cimitire si morminte cenzurate. Vor avea curind casele in doliu iar romanul are in minte mai multe variante petru petrecerea anului nou sau a Craciunului. Crăciun îmbibat cu sângele lui Ceaușescu daca vreți si omorit de pur dacii fără de Dumnezeu. Bruckner Saul si Neulander. Nu am cerut iertare cerului ca am fost orbi si surzi in acele zile. Știu ca redau ca prostii îmbibați de alcool. SIngura scuza apărea după vreo saptamina " Ceaușescu sa ne ierți pentru ca pe 22 am fost beți." Ei si?

    Iata grija partidului a organelor de ordine fata de cele sfinte... In curind nu ne vor mai lasă sa le atingem pentru a nu se deteriora.

    Doamne apară si păzește!
  • vasile grozav 15.10.2024 11:05
    " Când ne luptam pentru libertate, luptam pentru ceva dumnezeiesc, pentru ca Dumnezeu e Părintele sufletelor și al trupurilor libere, nu al celor inrobite " N. Velimirovici
  • Rusi 15.10.2024 18:09
    Raed Arafat si Ludovic Orban, zis Sica Mandolina, nici acum nu sunt condamnati pentru genocid.
Ultima oră

00:30

Astăzi e Ziua ta! La Mulți Ani Doamnei cântecului românesc, Corina Chiriac! Portret aniversar și Mărturisiri despre Părintele Arsenie Papacioc - VIDEO

00:10

ȘI PE LIE VEI BIRUI ȘI PENTRU HRISTOS VEI MĂRTURISI! Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir - 26 octombrie

00:05

TREI NAȘTERI MIRACULOASE ÎN ACEASTĂ ZI DE 26 OCTOMBRIE: Mitropolitul Dosoftei acum 400 de ani, Dimitrie Cantemir acum 351 de ani, și Dimitrie Onciul, în 1856

00:00

Mihai Tîrnoveanu: Spre Valea Uzului! Cu Dumnezeu înainte!

23:00

Camelia Suruianu: RUGUL APRINS – simbol al isihasmului românesc

22:22

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, emisiune cu dr. Geanina Hagimă, dr. Oana Mihaela Secara, dr. Damian Baciu și dr. Dragoș Dinulescu, despre motivele candidaturii lor ca independenți, proiectele lor și noua carte despre crimele Pfizer – VIDEO LIVE

22:03

UCIDEȚI X-UL LUI MUSK & BLACK OPS PENTRU JFK - ”Centrul pentru Combaterea Urii în mediul Digital” condus de un bolnav de ură ordonă operațiuni secrete murdare pentru înlăturarea lui Robert Kennedy Jr. și a rețelei X a lui Elon Musk

20:48

Prof. Dr. Nicholas Dima: Alegerile din America: Cu cine votam?

19:49

Revoltător: Activiștii LGBT fac un marș chiar de Sfântul Dimitrie pentru a cere legalizarea de urgență a “parteneriatului civil” între persoane de același sex

18:21

TELEFOANELE MOBILE și CANCERUL: Dovezi ale Toxicității Celulare. EXPERIMENT și STUDIU din 2024

17:45

25 octombrie 1944, eliberarea Ardealului de sub ocupația trupelor horthysto-naziste. CAREI, ULTIMA BRAZDĂ!

16:56

Simion și Ciolacu în finală. Ionuț Apahideanu, despre partidele “de dreapta”: Ați rămas setați pe cea mai puțin credibilă linie de atac împotriva lui Simion. Vă meritați soarta

15:00

Ion Cristoiu: Dacă e cu adevărat patriot, Nicolae Ciucă trebuie să renunțe în favoarea Elenei Lasconi

14:14

Elon Musk a devenit donator constant pentru Trump: Suma imensă pe care a donat-o șeful SpaceX

13:32

Andrei Gușă și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare