Zoe Dantes: La mulți ani, ActiveNews! Site-ul care a oferit o voce, nouă tuturor!

De Zoe Dantes  /  

Foto: FB/2MountAthos

Foto: FB/2MountAthos

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 6 octombrie 2013, acum 10 ani, se înființa site-ul creștin-ortodox ActiveNews. Un site de știri necenzurate. Poate primul din România. De această factură. În amintirea și spre onoarea marelui român mărturisitor de Hristos, Petre Țuțea.

În ultimii trei ani, poate cei mai grei pe care i-am traversat cu toții, vocile celor fără nici o pretenție de a se numi jurnaliști, s-au făcut auzite datorită lor. Jurnaliștilor care au rămas verticali, nevânduți, cu mare iubire față de acest neam și credința ortodoxe.

Datorită lor, noi toți care am dorit să vedem adevărul, să căutam lumina și să nu ne lăsăm paralizați de frică, am avut acces la opiniile, analizele și comentariile unor personalități care au avut curajul să spună lucrurilor pe nume. De la cei cu adevărat specialiști în domeniile lor. Sunt mulți! Nu-i pot numi pe toți, dar mă înclin în fața lor. Pentru puterea de a rezista tuturor „pietrelor ce au fost aruncate în ei”.

Au fost cumva în prima linie! S-au așezat ca pavăză, nouă tuturor, în „apărarea vieții, familiei, credinței și culturii naționale”. Cu orice risc. Asumați!

Astfel, omul simplu a avut acces la informația corectă, fară a fi manipulat, mințit, înfricoșat. A putut să citească, să se informeze și să aleagă! Lumina sau întunericul. Nădejdea sau disperarea. Speranța sau resemnarea.

Nu a fost ușor! În toată nebunia care a cuprins spațiul virtual, unde minciunile se rostogoleau ca un bulgare de zăpadă ce cade de pe munte, o mână de oameni au reușit să rămână în picioare în fața furtunii ce se dezlănțuise. Nouă tuturor ne-au oferit curaj! Ceea ce era cel mai important.

Pentru că există momente în istoria unei națiuni când curajul face diferența. În curaj lovește vicleanul. Poți să pierzi o bătălie, dar dacă un neam dă dovadă de curaj, niciodată nu va pierde războiul.

Poate a fost exact cum spunea marele Țuțea în fabuloasa sa carte „Între Dumnezeu și neamul meu”: „În viață ai două opțiuni: să candidezi la eroism sau lașitate”. Ei au ales! La ce să candideze!

Mulțumim!
La mulți ani!

Nota Redacției: Republicare în seria Remember Plandemia. Mulțumim din suflet distinsei noastre editorialiste-invitate, Doamna Zoe Dantes, pentru aceste urări din inimă și îi dorim la rândul nostru inspirație și multă sănătate. Suntem recunoscători tuturor colaboratorilor și cititorilor noștri. Fără dragostea, sprijinul și rugăciunile Dvs nu am fi putut ființa. ActiveNews este al Dvs! Doamne, ajută! La Mulți Ani, tuturor!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (16)
 • Enya 06.10.2022 18:24
  "ActiveNews este al Dvs!"

  M-a atins drept in inima!

  La Multi Ani! celor mai frumosi Ziaristi de aici, singurii patrioti si nevanduti in genocidul dintre 2020-2022!!!! Ii imbratisez si-i respect pe toti din adancul constiintei mele!

  Un "La multi ani!" special ziaristului Victor Roncea, care, dintr-un site aproape necunoscut de pe net, a facut in 2 ani un adevarat ZIAR NATIONAL! Un ZIAR UNIC, crestin, conservator, pastrator de traditii, identitate, limba, elita, credinta! Un ziar in care si-au gasit in sfarsit locul valorile neamului, Romanul Absolut, radacinile noastre sacre, Dacia eterna, patriotismul real si nu in ultimul rand romanii curati si cinstiti!

  Ca de obicei, ii imbratisez si pe toti comentatorii si cititorii romani din toate colturile lumii pentru ca numai impreuna am putut depasi prima batalie din genocid!

  Va doresc tuturor doar atat: FERICIRE!
 • UnPacatos 06.10.2022 18:54
  La Multi Ani ActiveNews!
  VA MULTMESC CA SUNTETI SI CA FACETI CEEA CE FACETI! RESPECT!!!
  MULTUMESC D-NEI ZOE DANTES PENTRU ACEST ARTICOL (insa nu pentru ca a facut posibil si acest insignifiant comentariu) SI, IN ACEEASI MASURA II MULTUMESC PENTRU TOT CE A SCRIS! RESPECT!!!
  MULTUMESC TUTUROR ROMANILOR, CU ADEVARAT ROMANI, PATRIOTI, CARE GANDESC, SCRIU SAU CITESC DESPRE ADEVAR! RESPECT!!!
  MULTUMESC TUTUROR OAMENILOR, DE PRETUTINDENI CARE AU ALES SI SPUN SAU SIMT ADEVARUL, CARE ISI IUBESC SEMENII (macar aproape) CA PE EI INSISI! RESPECT!!!
  Ma rog ca DUMNEZEU SA NE AJUTE! si stiu ca o va face, caci "EL E CEL CE E", e "CALEA, ADEVARUL SI VIATA!".
 • Gligor 07.10.2022 02:43
  Si eu sunt pacatos!
 • Cotco-emy 06.10.2022 20:25
  V-am descoperit in timpul stării de urgență si aici am gasit exact ce aveam nevoie ca sa nu innebunesc: băieți curajoși,cei de la active news si cititori conspirationisti,din aceeași categorie cu mine.
  Mi-ati fost un balsam pt sufletul meu si aici m-am regăsit,împreună cu voi.

  La multi ani!

  VA IUBIIIIM!!!
 • Lili. 06.10.2022 21:01
  La multi ani si o intrebare:
  nu se simte nici un jurnalist manat de dorinta de a investiga de unde decoleaza, ce imprastie si in ce scop avioanele care impanzesc aproape zilnic cerul cu dungi albe?
  A cerut vreodata cineva explicatii "oficiale'? Sau a avut initiativa de a investiga pe cont propriu astfel incat sa descopere adevarul?
  Este clar ca atata efort se depune cu un scop anume, nu? Si nu cred ca ne putem astepta la vreun scop bun, nu-i asa?
  Nu va roade si pe voi gandul asta? Mai ales ca in ultimele zile cerul a fost efectiv o tesatura prin care aproape mai vedeai albastrul.
  Desigur, putem presupune. Ca asa au dat cu nu stiu ce care a produs simptomele invizibilului cowiid, ca este o substanta menita sa tina populatia control... ca o fi aia, ca o fi alta... dar nu mai bine cineva incearca sa afle, direct sau nu, ce se intampla?
  Abia astept sa citesc raspunsuri!
 • hannah 06.10.2022 21:11
  ActiveNews, prin cei ce au tinut adevarul treaz, prin cei ce au stat de veghe pentru a ne tine informati, prin toti cei ce nu s-au lasat intimidati atunci cand s-a incercat reducerea lor la tacere, prin cititori si comentatori, m-a adus acasa. Prin voi am aflat ce se intampla in tara si mi-ati demonstrat ca inca mai exista oameni ce lupta pentru adevar. Am descoperit o comunitate mica, dar care gandeste la fel cu mine si m-ati facut sa-mi fie dor de ai mei si sa-mi fac curaj pentru a face un pas enorm in viata!
  Va doresc din suflet sa ramaneti purtatori de adevar indiferent de vremi si sa existati pentru noi, toti cei ce cautam un sprijin in convingerile noastre!
  Sa va ajute bunul Dumnezeu si sa va calauzeasca pasii doar pe cararile Lui!
  Multumim doamna Zoe Dantes pentru aducere aminte!
  Doamne ajuta tuturor spre trezire!
 • VVA 06.10.2022 21:20
  La multi ani, cu și mai multe realizări, pe toate planurile!

  Doamne, ajuta! ;)

  Violeta A.
 • Mariac 06.10.2022 22:21
  La mulți ani!! Vă mulțumesc că existați!! Dumnezeu să vă binecuvinteze!!
 • Tic 06.10.2022 22:41
  Dragii mei activenews și comentatori, dragii mei prieteni fiți binecuvântați. În disperarea și oroarea celor mai bine de doi ani, când mi se părea ca sunt singură, cu excepția familiei, Dumnezeu mi-a dus căutările spre voi. Mulțumesc Lui pt asa dar. Întâi l-am descoperit pe dl Pătrușcă la EVZ, dar apoi a plecat și nu mai știam încotro sa apuc. Căutând și făcând schimb de informații cu putinii prieteni rămași, v-am descoperit pe voi. La mulți ani Activenews!
  La mulți ani oamenilor curajosi cu gând curat și caracter! Mulțumesc vouă!
 • ActiveNewsRo 07.10.2022 01:06
  Vă mulțumim din nou din suflet pentru urările Dvs calde. Așa cum am spus, Dvs, cititorii și susținătorii noștri, sunteți cei ce trebuie să fiți felicitați înaintea noastră. La Mulți Ani împreună, cu toată dragostea!
 • INJECTIA FINALA 07.10.2022 07:23
  La Multi Ani, ActiveNews !

  Va stimam, va iubim, va dorim:
  O viata solara, in miresme de crin
  Sanatate, Bucurie, absenta de chin
  Pentru jertfele tuturor, ma rog, ma inchin,
  Domnul va inalta in Ceresc baldachin
  Pe toti slujitorii Adevarului,
  Amin !
 • distel 07.10.2022 11:11
  La mulți ani Activenews!
 • Mars.60 Stefan 7649 07.10.2022 17:44
  Si eu va multumesc ActiveNews, sincer, din toata inima.
  La Multi Ani cu sanatate si cu multa binecuvantare de la Dumnezeu!
 • Rusi 09.10.2022 16:39
  La multi ani Active news!
 • Radu Comsuta 16.10.2023 07:00
  ”În toate pătimind necaz, dar nefiind striviți; lipsiți fiind, dar nu deznădăjduiți; prigoniți fiind, dar nu părăsiți; doborâți, dar nu nimiciți” (2 Corinteni 4, 8-9).
  La mulți ani ActiveNews !
 • IC XC NI KA 16.10.2023 18:33
  La mulți ani cu Hristos!
Ultima oră

20:00

Măcelul continuă: Statele Unite reiau livrarea de bombe către Israel

19:43

Istoria Neamului ale Țasta din Vădastra (XXV): Pățania unchiului Gheorghe și a tușei Zica cu patul conjungal în noaptea nunții

19:38

Iulian Capsali: GLOBALISMUL ESTE MOARTE

19:32

Luminița Arhire: PARTENERUL STRATEGIC ÎN CAMPANIE PREZIDENȚIALĂ- FAZA PE ATENTATE

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump