Ziua Anti-Femeii: Ghioceii sunt mânjiți cu sânge

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Sovietică s-a născut din zvârcolirile bolșevice ale Zilei Internaționale a Drepturilor Femeii. Pentru a fi livrată la export ca Sărbătoare Mondială, comuniștii i-au inventat o istorie nouă, mai captivantă și curățată de crime.

Reiau aici un text scris în urmă cu câțiva ani, la care am adăugat Post Scriptum de azi:

Suntem pe 8 martie 1857, la New York. Orașul foșgăie de trecători, vânzători ambulanți, căruțe, biciclete, automobile. Din depărtare se aude un vuiet nelămurit care tot crește. Se apropie.

Este o coloană de câteva mii de muncitoare textiliste. Nemulțumite de condițiile de muncă și viață, ele au declanșat greva și acum își strigă revendicările în stradă.

Aliniate ordonat, rânduri-rânduri, majoritatea încă tinere, mărșăluiesc cu pumnul drept strâns ridicat spre cer, cu pletele fluturând în vântul călduț al primăverii.

Pe bulevardele largi, însorite, printre buildingurile semețe ale tinerei metropole, cu vocile lor cristaline, dar ferme, cer în cor salarii egale cu bărbații și reducerea programului de muncă.

Așa s-a născut Ziua Internațională a Femeii, din curajul unor proletare bărbate de a spune NU îmbuibaților, rapacilor patroni americani.

Ce tablou încântător! Atâta doar că este fals. Un fals grosolan, plămădit la Paris în redacția publicației comuniste L’Humanité, finanțate de Moscova, sub semnătura militantelor Yvonne Dumont, Claudine Chomat și Madeleine Colin. Un fals care avea să cucerească lumea.

Totuși, cum s-a născut 8 martie?

În realitate, la Congresul celei de-a doua Internaționale Socialiste din august- septembrie 1910, de la Copenhaga, Clara Zetkin, sprijinită de Rosa Luxemburg, propune instituirea unei zile internaționale a femeii. Fără însă a se stabili vreo dată precisă, fie ea 8 martie sau alta.

Născută în 1857 (poate că anul ei de naștere să le fi inspirat pe mistificatoarele de la L’Humanité), nemțoaica Zetkin (Eissner pe numele de fată) este o militantă marxistă și feministă, învățătoare și jurnalistă.

Exilată, după ce Bismarck interzice mișcarea socialistă, ajunge în Elveția, leagănul Bolșevismului latent, unde îl cunoaște pe revoluționarul rus Osip Zetkin, al cărui nume de familie îl adoptă, deși nu se mărită cu el.

Alături de prietena ei, poloneza evreică Rosa Luxemburg, Zetkin se numără printre cele mai proeminente figuri ale Ligii Spartacus (Spartakusbund), aripa de extremă stânga a Partidului Social Democrat German, care în 1918 se rupe și formează Partidul Comunist German.

Exilată din nou, Clara Zetkin se refugiază în URSS, unde moare în 1933. Cenușa ei este îngropată lângă zidul Kremlinului, alături de rămășițele lui Stalin, Suslov, Kalinin, Brejnev sau Andropov.

Propunerea unei Zile Internaționale a Femeii proletare de către Clara Zetkin a urmărit un dublu scop: confiscarea revendicărilor feministe (vot universal, egalitatea salariilor etc.) de către mișcarea socialistă, dar și contracararea influenței feministelor burgheze asupra muncitoarelor, explică Françoise Picq, specialistă în Istoria Feminismului.

„Li s-a interzis femeilor socialiste să poarte lupte comune cu feministele burgheze. Tradiția Zilei Internaționale a Femeii a fost la început o alegere sectară, pentru care feminismul și socialimul se excludeau”, spune Picq citată de Slate.fr.

Ghioceii pătați cu sânge

Ca urmare a deciziei Internaționalei a II-a de la Copenhaga, pe 19 martie 1911 au loc manifestații în Germania, Austria și Danemarca. În Rusia, ziua este celebrată pe 3 martie 1913, apoi pe 8 martie 1914.

Pe 8 martie 1917 (23 februarie, pe stil vechi), Ziua Femeii este din nou organizată în Rusia, pe fondul unor importante fierberi sociale.

Cu câteva zile în urmă (3 martie / 18 februarie), la Uzinele de armament Putilov, cele mai mari din Petrograd, se declanșase greva. Pe 5 martie, din lipsă de materii prime, Uzinele Putilov se închid. Muncitorii adunați în fața porților închise pleacă să protesteze în stradă. Zvonurile despre iminenta raționalizare a pâinii toarnă gaz peste foc.

Celebrarea Zilei Femeii din 8 martie / 23 februarie furnizează ocazia perfectă: toate nemulțumirile își găsesc cadrul în care să răbufnească.

Așa va începe Revoluția din Februarie ce se va continua cu Revoluția din Octombrie. Pe 15 / 2 martie ȚarulNicolae al II-lea abdică în favoarea fratelui său, Mihail. Însă haosul nu mai putea fi oprit și acesta renunță la coroană chiar a doua zi. Începea instaurarea comunismului.

Din vâltoarea Zilei Femeii se năștea Uniunea Sovietică. Nimic suav, nimic gingaș. Ghioceii sunt mânjiți de sânge!

În 1921, URSS adoptă 8 martie ca Zi a Femeii, în memoria evenimentelor care au marcat începutul revoluției bolșevice. După al II-lea Război Mondial, ziua de 8 martie este generalizată în tot Lagărul Roșu: Europa Răsăriteană, China, Vietnam, Cuba. Ziua Femeii se impune ca sărbătoare exclusiv comunistă.

Până când, în 1955, în scenă intră L’Humanité, cu povestea despre manifestația romantică a textilistelor, care, chipurile, ar fi avut loc cu un veac în urmă la New York.

Nimeni nu are minima curiozitate să verifice veridicitatea istorică. Așa ar fi putut descoperi că nici un ziar american nu pomenește nimic despre vreo manifestație. Deși câteva sute sau mii de femei mărșăluind în stradă, într-o țară în care cowboyii încă se mai războiau cu indienii, trebuie să fi fost o știre de senzație.

Minciuna le-a venit mănușă

Mistificatoarele de la L’Humanité au reușit mai mult decât își propuseseră. Transformarea lui 8 martie din sărbătoare a mamelor și, implicit, a familiei, într-o zi de luptă pentru eliberarea și emanciparea femeii găsește un teren fertil în mișcările stângiste din Occident.

Faptul că mitul plasează acțiunea muncitoarelor în America, simbolul Capitalismului opresor, nu face decât să-i crească atractivitatea.

Feministele din Statele Unite, încântate că își descoperă o legitimitate istorică, importă aproape imediat 8 martie peste ocean. Feministele din Europa occidentală le imită grabnic.

În 1977, ONU încurajează țările lumii să adopte 8 martie ca zi de celebrare a drepturilor femeilor și a păcii internaționale. În 1982, vine și rândul „țării-mamă” să adopte mitul fondator. Yvette Roudy, ministru pentru Drepturile Femeii, oficializează ziua de 8 martie.

„Am vrut să-i explicăm mistificarea lui Yvette Roudy. Dar aceasta îi convenea de minune: un mit care celebra emanciparea femeilor în cadrul luptei de clasă”, mărturisește cercetătoarea franceză, amintim, ea însăși o adeptă a Feminismului.

Ce a urmărit L’Humanité?

Vreme de 22 de ani, nimeni nu și-a pus problema autenticității mitului feministelor americane. În 1977, Françoise Picq și alte patru cercetătoare vor să verifice povestea.

Picq declară:

 „Am întâlnit mai multe variațiuni privind decorul – soare primăvăratec sau viscol – sau protagonistele – textiliste, țesătorese, croitorese; accentul era pus când pe lupta împotriva represiunii, când pe jurămîntul solemn de a se reîntâlni în fiecare an. Dar toate textele erau de acord asupra datei și locului – 8 martie 1857, New York – și asupra semnificației fondatoare a evenimentului”.

Evident că acesta crea mai multă emoție decât o reuniune obscură a femeilor în anticamera Internaționalei Socialiste.

Urcând pe firul istoriei, cele cinci descoperă prima știre despre „eveniment” în L’Humanité din 1955.

„De ce a fost nevoie, în plin Război Rece, să dai sărbătoririi Zilei Femeii o origine mai veche, mai spontană decât cea a unor membre de partid? De ce s-a dorit detașarea zilei de 8 martie de istoria sa sovietică”, și-a pus problema grupul de cercetătoare.

Se pare că la originea mistificării ar fi stat tensiunile din mișcarea comunistă franceză, dintre Confederația Generală a Muncii (CGT) și Uniunea Femeilor Franceze (UFF).

„Madeleine Colin dorea să reancoreze 8 martie de istoria luptei femeilor militante, în vreme ce UFF o transformase într- un fel de Zi a Mamelor, ca în URSS”, explică Françoise Picq.

 În lagărul comunist, sărbătoarea de 8 martie nu mai era tocmai o zi de luptă a femeilor. „Cum li se dădea voie să plece cu două ore mai devreme de la serviciu, femeile preferau să profite și să meargă la coafor”, spune cercetătoarea.

Ziua în care Femeia devine Bărbat

În România, Ziua Femeii continua să păstreze acea tentă familială specifică fostului lagăr comunist: flori, pupături, mici cadouri, petreceri.

În Occident, însă, 8 martie este o zi de proteste, de manifestații. De afirmare a Identității Femeii Emancipate. O Zi a Femeii-Bărbat. A anti-Femeii.

 P.S.: Blestemul Erzațului

Nici textul de mai sus, nici acest post-scriptum nu urmăresc să strice bucuria nimănui. Fiecare este liber să sărbătorească ce și cum vrea.

Totuși, adevărul trebuie cunoscut. Realitatea trebuie pricepută.

Pe ogorul feminismului, însămânțat de marxism, au apărut roadele monstruoase pe care le vedem astăzi peste tot în jurul nostru. Și care amenință să distrugă lumea.

Femeia emancipată, modernă, se masculinizează văzând cu ochii. Devine tot mai bărbată. Visul comuniștilor, care ridicau în slăvi femeia-macaragiu sau femeia-tractorist, în salopetă și mânjită de ulei ori cocoțată pe schele, a devenit realitate în post-capitalism.

La mulți ani, tovarășelor noastre de muncă!

Prin efect invers, Bărbatul se efeminează. Poartă ciorapi de nailon, pantofi cu toc, rochițe șic și ambiționează să nască. Gândul de a deveni Mamă îi aduce lacrimi în ochi. Astăzi este și ziua acestor suflete sensibile.

Un gând rozaliu, sărbătoresc, și celor care, măcar o dată în viața lor s-au „identificat” drept femei, potrivit drepturilor conferite de Egalitatea de Gen. Și celor cărora le-ar da inima ghes să o facă, dar se tem de mentalitățile învechite.

Prinos de primăvară și travestiților, care, prin giumbușlucurile lor, ne fac viața mai frumoasă!

O zambilă și un pupici și tuturor celorlalte zeci de inițiale ale acrostihului care începe cu LGBTQ...

Ziua Femeii este o Sărbătoare a Incluziunii. Însăși Teoria Incluziunii s-a născut din Feminism.

Iar Feminismul din Nemulțumire cu propria condiție. Din aspirația spre Egalitate și Reprezentativitate.

Nemulțumită de condiția sa de Coastă, Eva a vrut să fie ca Adam. Și amândoi au vrut să fie ca Dumnezeu.

Așa a apărut Erzațul de Rai care este Progresismul. Un Iad vopsit în roz, în care pucioasa miroase a trandafiri.

 

La mulți ani!

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Alexandru. 08.03.2023 18:02
    https://evz.ro/usr-a-produs-si-distribuit-o-stire-falsa-peste-jumatate-din-lemnul-taiat-ilegal-la-nivel-mondial-provine-din-padurile-noastre.html

    Ps: Conform specialiștilor din domeniu, volumul lemnului tăiat ilegal anual în România nu este de nici măcar 20 milioane mc, ci acesta este o sumă care nu are nicio fundamentare științifică. Iar această cifră de 20.000.000 de metri cubi tăiați ilegal, se pare că a apărut după ce suma care ar fi fost mai aproape de cea reală a tăierilor ilegale, ar fi fost mărită (umflată) de 100 -130 de ori. Așa justifică unii votarea unor legi neconstituționale și luarea unor măsuri exagerate.

    https://pro-lemn.ro/combaterea-fenomenului-taierilor-ilegale-are-nevoie-de-transparenta-si-luciditate/
  • kostas.ro1608 08.03.2023 18:26
    Pentru bajetii cu putin in gura toata ziua acest articol nu e de interes. Ba mai mult, cred le stricati si mojoul. Eu zic sa va intoarceti la articolele care v-au lansat, alea cu putin bun - biden rau. Ca ei inteleg numai optiunile binare.
  • IC XC NI KA 08.03.2023 18:30
    Și totuși să arătam când e cu adevărat ziua femeii ..creștine - Duminica Femeilor Mironosițe.

    https://m.activenews.ro/stiri-social/Cand-e-Ziua-Femeii-crestine-8-martie-sau-Duminica-mironositelor.-Parintele-Valentin-Baltoi-Martisorul-nu-este-un-simbol-religios-si-in-niciun-caz-crestin-130883
  • Davinci 08.03.2024 03:30
    O mica corecție domnule Patrusca!

    Iata ce spune un laureat al premiului Nobel pentru pace!
    Aleksandr Solzhenitsyn

    "Trebuie să înțelegeți că principalii lideri bolșevici care au preluat Rusia nu erau ruși.
    I-au urât pe ruși.
    I-au urât pe creștini.

    Conduși de ura rasială, au torturat și au sacrificat milioane de ruși fără nici cea mai mică remușcare.
    Revoluția din octombrie nu a fost ceea ce voi numiți „Revoluția Rusă”.
    A fost invazia și cucerirea populației ruse.
    Mulți dintre compatrioții mei au suferit crime oribile pe care niciodată în întreaga istorie a umanității nu au trebuit să le sufere popoarele sau națiunile.
    Acest fapt nu poate fi subestimat.

    Fără evrei nu ar fi existat bolșevism.
    Pentru un evreu, nimic nu este mai jignitor decât adevărul.
    Din 1918 până în 1957, teroriștii evrei însetați de sânge au ucis 66.000.000 de oameni.

    Bolșevismul a efectuat cel mai mare masacru uman din toate timpurile.
    Faptul că cea mai mare parte a lumii ignoră astăzi această realitate este o dovadă că media globală în sine este în mâinile ucigașilor."
    .
    Aleksandr Solzhenitsyn - Two Hundred Years Together

    Adevarul eliberează... nu?
  • aspida 08.03.2024 09:08
    Ziua internațională a serbării femeii denotă discriminare!
    Egalitatea de șanse e altceva… sau, dacă vreți, femeia ar putea să aibă un venit (salariu) mai mare decât masculul, pentru aceeași funcție, dacă (dacă!) e mai bună!…
    daaar … rămâne cum am scris mai sus: dis-cri-mi-na-re la greu!
  • Wolf Edmond 08.03.2024 13:41
    Oh, de-ar fi fost doar ziua femeii instituită după revoluția bolșevică! Dar n-a fost să fie așa. După revoluția bolșevică au fost interzise căsătoriile, s-a trecut la săptămâna de lucru de 10 zile, etc. Socialismul trebuia să fie diferit. Prin anii ”20 nudismul și legăturile sexuale întâmplătoare înfloriseră în Russia, numărul copiilor abandonați crescuse într-un ritm infernal iar animalele de povară mureau epuizate pe capete pentru că ciclul divin de șase zile lucrătoare și una de odihnă fusese abandonat. Inclusiv oamenii se îmbolnăveau mult mai grav și mai des. După 7-8 ani a fost instituită din nou familia ca celulă de bază a societății și săptămâna divină de 7 zile în ciuda ateismului socialist agresiv manifestat. Dumnezeu a arătat că Legile Lui nu pot fi încălcate fără pedeapsă.
  • Pseudo Nim 21.03.2024 18:06
    Spre completare
    "8 martie - o sărbătoare de origine comunistă

    Probabil că mulți concetățeni de-ai noștri, dacă ar ști de unde vine ziua de 8 martie, n-ar mai fi încântați să o sărbătorească. Pentru câ dacă ziua de Mărțișor are vechi rădăcini în tradiția locală, ziua de 8 martie, ca pretinsă "Zi a Femeii", nu-i decât o invenție politico-propagandistică, instituită la noi o dată cu regimul comunist. Originea acestei sărbători se leagă de numele militantei revoluționare Clara Zetkin, un fel de Elena Ceaușescu cu bacalaureat, născută la Wierderau (Saxonia) și moartă la Arhanghelskoie (U.R.S.S.), care a avansat propunerea respectivă în cadrul Conferinței Internaționale a Femeilor Socialiste de la Copenhaga (1910). Ziua Internațională a Femeii a fost sărbătorită de către comunisti și socialiști pentru prima oară în 1911. De ce tocmai ziua de 8 martie? Pentru că în această zi avuseseră loc mai multe demomnstrații revendicative ale femeilor muncitoare, începând cu mișcarea grevistă a țesătoarelor newyorkeze din 1857. Propaganda comunistă a prefăcut femeia într-un instrument ideologic al "luptei de clasă", asociind-o principiilor sale revoluționare, ateiste și materialiste, cu urmări tragice în istoria secolului 20..."


    Patriarhia trebuia să precizeze clar că Ziua Internațională a Femeii (8 martie) este o SĂRBĂTOARE COMUNISTĂ care nu are nimic de a face cu femeia creștină. Se cuvine SĂ NU FIE SĂRBĂTORITĂ DE CREȘTINI. Iar in locul ei, creștinii să sărbătorească Femeia și Mama așa cum B.O.R. a rânduit, a Treia Duminică dupa Paști, respectiv pe 25 martie.
    Felicitarea și sărbătorirea femeilor și mamelor creștine pe 8 martie, zi "femeii revoluționare" instituită de dușmanii lui Hristos și ai creștinilor, este mai degrabă jignire decât apreciere, constituie o înjosire a femeii.
    Este de mirare că până și Patriarhul felicită femeile (anul acesta doar pe cele "creștine", e drept) de 8 martie. Iar alți clerici îi urmează exemplul.
    Când vom oare scăpa de tarele comunismului?
Ultima oră

19:21

Amendamentul Marjorie: Orice Congresmen care votează ajutoare pentru Ucraina să fie înrolat în armata lui Zelenski

19:09

Biserica din lemn de peste două secole din satul Măcăreuca, din Moldova, se poate prăbuși în orice moment. Inițiativa Mitropoliei Basarabiei de-a o restaura poate fi stopată de Mitropolia Moldovei, posesoarea terenului

18:40

Ungaria, sfidare totală în România: Un demnitar ungur s-a plimbat prin Transilvania timp de 3 zile fără să menționeze o singură dată numele României

17:55

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS! VIDEO

17:22

CONTROLUL INTERNETULUI. O legislație propusă în SUA ar putea deschide calea către implementarea globală a identificării obligatorii online sub pretextul verificării vârstei

16:37

Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

16:25

Valerian Stan, candidatul PNȚ-MM la Primăria București, despre problemele din Capitală, banii pierduți din PNRR, și averea fabuloasă a doctorului Cîrstoiu

15:17

Suceava ar putea avea un preot ca primar. Cătălin Axinte de la Biserica Sf. Mina va candida din partea AUR

14:46

Se retrage Cătălin Cîrstoiu? Gabriela Firea anunță că situația medicului va fi discutată în weekend

14:37

Fotografia anului 2024: O femeie din Gaza îmbrățișează corpul neînsuflețit al nepoatei sale

13:45

Episcopul înjunghiat la Sydney și-a revenit: ”Îl iert pe atacator. Îl iubesc și mă voi ruga pentru el” - VIDEO

13:13

Eugen Tomac este liderul PMP! Eurodeputatul a câștigat definitiv procesul cu Cristian Diaconescu

12:45

Cursuri de prim ajutor pentru firme, instituții de stat, instituții private și persoane fizice. Dr. Alexandru Radulian: Și copiii pot salva viața cuiva în nevoie!

12:29

Soroca, cetatea construită de Ștefan cel Mare, a fost restaurată - VIDEO

11:50

Zoe Dantes: Cine ne conduce?!