Washington Post, despre marele mister al războiului: Unde au dispărut 700.000 de soldați ucraineni?

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa de peste ocean abordează un subiect învăluit de mister ținînd de războiul din Ucraina: unde sunt și ce fac 700.000 dintre cei un milion de soldați ucraineni aflați sub arme, dar care nu au luptat o secundă de la izbucnirea invaziei?

Chiar dacă le promite partenerilor internaționali că Ucraina va face față luptelor dacă va primi armele necesare și alte tipuri de sprijin, președintele Volodymyr Zelensky și comandanții săi militari de top nu au reușit până acum să prezinte un plan clar de recrutare sau de recrutare a mii de noi soldați de care este nevoie în mod critic pentru a se apăra împotriva atacurilor continue ale Rusiei, scrie azi Washington Post.

Incapacitatea lui Zelensky de a crea un consens politic cu privire la o strategie de mobilizare – în ciuda lunilor de avertismente cu privire la o lipsă severă de trupe calificate pe front – a alimentat diviziuni profunde în parlamentul ucrainean și, mai larg, în societatea ucraineană. Aceasta a făcut ca armata să se bazeze pe un amalgam de eforturi de recrutare și a semănat panică în rândul bărbaților în vârstă de luptă, dintre care unii s-au ascuns, îngrijorați că vor fi recrutați într-o armată slab echipată și trimiși la moarte sigură, având în vedere că ajutorul pentru Ucraina rămâne blocat la Washington.

Dilema legată de cum să umple rândurile l-a confruntat pe Zelensky cu probabil cea mai mare provocare la adresa conducerii sale de la începutul invaziei din 2022. Lipsa unei strategii clare de mobilizare – sau chiar a unui acord cu privire la câte trupe suplimentare necesită Ucraina – a contribuit la demiterea de către Zelensky a generalului său de top, Zalujni, în februarie, dar noul comandant șef, Oleksandr Syrsky, nu a adus până acum nicio nouă claritate.

Syrsky a fost însărcinat cu auditarea forțelor armate existente pentru a găsi mai mulți soldați apți de luptă, după ce biroul lui Zelensky a anunțat recent că, din cele 1 milion de persoane care au fost mobilizate, doar aproximativ 300.000 au luptat pe front. Dar, la aproape o lună de la promovarea sa, nimeni din conducerea militară sau din administrația prezidențială nu a explicat unde sunt acești 700.000 – sau ce au făcut, mai scrie ziarul american. 
 
InPolitics
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
  • Codreanu 05.03.2024 16:27
    Unde sunt cei 700.000 de mii de soldați?
    Zelensky a făcut ,,angajări",
    (recrutări) fictive, la zdup cu el.
  • Mars.60 Stefan 05.03.2024 16:36
    Pai unde sa fie, unii chiar au murit degeaba pe front, altii sunt refugiati pe la noi si prin Europa, altii prin Rusia pe la neamuri, si altii lupta in armata lui Netanyahu langa neamuri... deci fiecare cu treaba lui.
  • Radu Comsuta 05.03.2024 16:50
    Poate că totuși au fost pe front, dar au trecut la ”adversar”. În opinia mea de ”putinist” cred că a fost cea mai mare greșeală a ucrainienilor când în prima zi de la începerea ostilităților, în data de 24 februarie, soldații ucrainienii nu au dat curs apelului lui Putin de a depune armele și a nu lupta împotriva rușilor, lăsând armata rusă să-și facă singură treaba. Toată tărășenia s-ar fi terminat în 24 de ore și Zelensky ar ri rămas doar o amintire comică a unuia care cântă cu țurloiul la pian.
  • Mircea Dragan 05.03.2024 17:22
    Unde sunt 700.000 de soldati? Pai cautati-i in UE sau chiar peste ocean. Cei destepti au parasit cocina Ucraina refuzand sa apere posesiunile oligarhilor si evreilor.
    Si bine au facut. Sa lupte Zelenski.
  • brian duffy 05.03.2024 18:42
    sau se pregatesc in secret prin tarile nato
  • Mars.60 Stefan 05.03.2024 19:34
    ...in secret prin tarile nato, pregatiti alaturi de fratii lor, refugiatii din "primavara araba" adusi nu fara rost pe meleagurile europene. Ceva mult mai "grandios" se pare ca se va "intampla" in santierul de experimente geopolitice "stiintifice" si "operatiuni speciale", Europa... Maine se intrunesc la Bucuresti "gushterii" din principalele tari UE in legatura cu inscaunarea Ursulei permanent la sefia UE... Nu cred ca vin aici doar sa discute "discutii".
  • Constantin Dimulescu 05.03.2024 21:24
    700 000 de soldati pe naiba, ei nu exista decat in declaratiile propagandistice ale occidentalilor ca sa-i sperie pe rusi.
    Reveniti-va si voi ziaristi si voi cititori, suntem in razboi si acum mai mult decat oricand totul este o minciuna.
    Fiti mai circumspecti, mai indoitiva de tot ce auziti si mai ganditi.
    Spor la lucru.
  • ion ion 7995 05.03.2024 21:33
    ar trebui sa inceapa cautarea prin cimitire
  • Bizzu 05.03.2024 23:31
    Spuneam eu săptămâna trecută câte ceva în comentariul de la articolul cu ”Cei mai buni dintre noi” apropo de alt mister, al RĂNIȚILOR ucrainieni. Iată că încep să se prindă și alții. Cele două povești se leagă. Oare să fi venit momentul devoalării pantomimei mondiale?
    https://www.activenews.ro/opinii/Cei-mai-Buni-dintre-Noi-au-probleme-mari-Planurile-li-se-prabusesc-unul-dupa-altul-187839
  • georg xanthu 06.03.2024 11:29
    incä nu se intelege cä acest räzboi ucraina contra rusia,sau invers,nu existä in realitate.Este doar un teatru distopic,cu morti bineinteles..este un aranjament ordinar la nivel politic la care informatia nu ajunge.Un räzboi real,ar fi total altfel..asa este doar un reportaj mentinut in actualitate.La nivelul politic de top secret e greu de ajuns.Dar in desfäsurare se pot intelege multe.Sä nu uitäm cä Putin a vizitat akademia falsä a lui WEF.Acolo li s a bägat in cap,
    perspective noi a aliantelor si noi politici ce vor schimba fata lumii.Si in acelasi timp,o ocazie unicä si de mare amploare a spälarii de fonduri financiare,Nimic din ce vedem si auzim ,nu este real.
  • Rusi 06.03.2024 21:24
    Poate au dezertat la rusi.
  1. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

  2. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

  3. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

  4. 16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

  5. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

  6. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

  7. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

  8. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

  9. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

  10. 30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

Ultima oră

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal