Vlad Cubreacov: DE CE IUBIM ROMÂNIA

De Vlad Cubreacov  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


M-a ispitit astăzi cineva, cu gând ascuns, să spun ce simt pentru România. Am răspuns, senin și fără patetism, că o iubesc. Și, slavă Domnului, nu sunt singurul care trăiește sincer acest sentiment.

Da, iubim România. Cine și ce ne poate reproșa din asta?

Am iubit-o dintotdeauna. De cum ne-am ridicat mai măricei în satele și târgurile pruto-nistrene și am înțeles că palma noastră de țară nu-i totul, am început să aruncăm „priviri lungărețe” peste sârma ghimpată. Puterea de atracție a lumii DE DINCOLO s-a transformat cu timpul în fascinație, devenind mai apoi cea mai curată dragoste pentru ea.

Iubim România pentru că suntem români.

Nu am ales noi să fim români, după cum nu am ales nici când, nici unde, nici din ce părinți să ne naștem, nici să fim bărbați sau femei. Suntem români pentru că așa ne-a vrut Dumnezeu. Și pentru că dacă nu am fi fost români am fi fost, poate, altceva. Dar – iată! – suntem români. Nu e un merit, nu e o pricină de fală, dar nici una de rușine.

Iubim România creștină, plină de martiri și de sfinți nerecunoscuți. Iubim România adevărată și curată. Iubim România care nu-și uită și-și apără copiii.

Iubim România care are încredere în puterile ei și este demnă în tot și în toate. Iubim România care nu aleargă după vânt, dar adună înțelepciune și caută folosul fiilor ei. Iubim România care, în fața oricărui ultimatum păgân, nu este în stare de cedări.

Iubim tot ce a fost al strămoșilor noștri și trebuie să fie al nostru până la sfârșitul veacurilor. Iubim Carpații și Dunărea, iubim Nistrul și Tisa. Iubim Marea Neagră și Bărăganul. Iubim Lumea Românească întreagă. Iubim Ardealul care iubește Basarabia. Iubim Bucovina care iubește Oltenia. Iubim Dobrogea care iubește Maramureșul. Iubim Crișana care iubește Muntenia. Iubim Moldova care iubește Transnistria. Iubim Banatul care iubește Timocul. Iubim România care iubește Republica Moldova și iubim Republica Moldova care iubește România.

Iubim România lui Ștefan cel Mare și Sfânt, cu mormântul lui de la Putna și locul din București în care vreodată vom fi în stare să-i ridicăm un monument. Iubim România lui Vlad Țepeș, a lui Mihai Viteazul, a lui Constantin Brâncoveanu și a tuturor voievozilor noștri mari și puternici, „dătători de legi și datini”.

Iubim România lui Mihai Eminescu, dulcea Românie pe care și el a iubit-o până dincolo de lacrimi și până dincolo de viață, simțind-o cum o simte a fi fiecare român din lume – „țara mea de glorii, țara mea de dor”.

Iubim țăranul și intelectualul român și îi iubim pe toți românii. Iubim pe cei ce muncesc și făuresc. Iubim pe cei ce se roagă pentru frații lor.

Iubim limba română, geniul și bogățiile ei. Iubim dialectele noastre de la sud de Dunăre cu frumusețile lor. Iubim cântecul și sufletul românesc, pentru că România nu este doar un teritoriu mărginit, ci o nesfârșită întindere sufletească.

Iubim și pe neromânii dintre noi și de lângă noi care nu ne scot ochii pentru simplul fapt că Dumnezeu ne-a făcut români. Iubim pe orice neromân pentru că și pe ei Dumnezeu i-a făcut ceea ce sunt. Numai cei fără de minte se pot certa cu Dumnezeu pentru că ne-a făcut pe fiecare ceea ce ne-a făcut.

Peste toți aceștia și peste toate se revarsă dragostea noastră curată. Pentru că îi iubim ca pe sufletul pe care ni l-a dat Dumnezeu. Iubim cu bucurie, cu înțelepciune, cu recunoștință în fața Părintelui Ceresc.

Iubim, dar cu altfel de iubire, cu tristețe, cu amar, cu durere și cu speranța că se vor vindeca și pe românii care se leapădă de neamul lor, din neștiință și fără gând viclean.

Iubim România chiar și atunci când administrațiile ei trecătoare uită să ne iubească, pentru că uită să fie românești până la capăt.

Iubim România, pentru că ea este o țară de iubit și de slujit cu dăruire, nu o administrație de servit.

Iubim România. Nu ne lăudăm și nu căutăm folos din asta. Cine și ce poate avea împotriva iubirii noastre? Numai cine nu poate iubi nu ne poate înțelege.

Notă Vlad Cubreacov: Acest material este recuperat de pe vechiul blog distrus de persoane din cadrul companiei rusești Sputnik Moldova.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • siBemol14a 01.12.2023 19:25
  Vlad Cubreacov se întreabă profetic (adică pune o întrebare la care toată lumea profețește răspunsul):
  „Cine și ce poate avea împotriva iubirii noastre? Numai cine nu poate iubi nu ne poate înțelege.” Eu, la o astfel de întrebare, îl invoc pe Tudor Arghezi să răspundă:
  „Neamul ursuz din țărmul de sub lună,
  Neam trist, urât, și hâd și sângeros,
  Amenințase doinele lui Făt-Frumos,
  Mândria lui și voia lui cea bună.”
  Și da, această entitate nu ne poate înțelege, dar ne poate urî profesional:cu amenințări cuprinse în texte de lege votate de oameni care n-au știut niciodată ce e mândria și voia bună.
 • IC XC NI KA 01.12.2023 23:12
  Rugăciune pentru unitatea poporului și pentru binele patriei

  a Sfântului Calinic de la Cernica

  Doamne, Dumnezeul părinților noștri, Tu, Care ai scăpat neamul lui Israil din robia Egiptului și l-ai dus în pământul făgăduinței, întoarce-Ți privirile și către fiii României și-i luminează pe dânșii pentru fericirea patriei.

  Cu focul Tău cel atotputernic, curăță inimile lor și revarsă asupra-le duhul de dreptate și de frăție.

  Precum, în veacurile trecute, Tu le insuflai bărbăția și-i făceai a învinge pe cei ce voiau a le cotropi căminele, așa și astăzi, Doamne, insuflă-le iubirea de țară, pentru ca toți să-și dea mâna spre a face binele.

  Cu Sfântul Tău Duh, fă, Doamne, ca românii să aleagă pe cei mai vrednici și mai tari în credința lor spre a sprijini dorințele folositoare țării.

  Doamne, Dumnezeul părinților noștri, Tu ești drept și atotputernic; nu vei părăsi pe cei ce nădăjduiesc întru Tine.

  Ajută-i, Doamne, în ziua încercării, ca din inimă curată să poată lăuda Sfânt Numele Tău în veacul veacurilor.

  Amin.

  https://marturieathonita.ro/rugaciune-pentru-unitatea-poporului-si-pentru-binele-patriei/
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 3. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 4. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 5. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 6. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 7. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 8. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 9. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit la doar 46 de ani. "Vaccinarea reprezintă încă un pas spre revenirea la normalitate"

 10. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

Ultima oră

11:35

Pauză de șase săptămâni în războiul din Gaza. Biden a făcut anunțul

11:17

Ion Cristoiu: Piedone - otrava lui Marcel Ciolacu pentru Gabriela Firea

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO

20:30

26 februarie 1950: Prima victimă a Experimentului Pitești. In Memoriam Academician Radu Ciuceanu: Cum a fost asasinat bestial studentul ”cu față de copil”, Corneliu Niță

20:00

ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN